Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 20 Ιαν, 2014 00:47

Καλα εσεις στη Αθηνα δεν εχετε τσομπανους?
Εδω Θεσ/νικη ειχε και εχει ακομη μπολικους,και μαλιστα τσομπανοι που καποτε ειχαν ουρες απο αυτοκινητα,δηλ. μαγαζια επωνυμα ,και που να ξερεις τι λαχειο θα σου τυχει,εχω τους 2 πιτσιρικαδες(τι πιτσιρικαδες 30 χρονων ειναι αλλα σε σχεση με εμενα πιτσιρικαδες ειναι!) στο συνεργειο που κανω σερβις το Honda που στην χρυση εποχη των εγκαταστασεων υγραεριου δουλευαν σε πολυ μεγαλα και γνωστα συνεργεια υγραεριου και μου εχουν πει διαφορες ιστοριες για το τι τσομπαναριο και το τι μαλακιες προσλαμβανανε τα αφεντικα και το τι μαλακιες γινοταν στις εγκαταστασεις,τα ταιερ απς εκαναν για τα παντα μιλαμε!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 20 Ιαν, 2014 01:10

valsam έγραψε:Καλα εσεις στη Αθηνα δεν εχετε τσομπανους?
Εδω Θεσ/νικη ειχε και εχει ακομη μπολικους,και μαλιστα τσομπανοι που καποτε ειχαν ουρες απο αυτοκινητα,δηλ. μαγαζια επωνυμα ,και που να ξερεις τι λαχειο θα σου τυχει,εχω τους 2 πιτσιρικαδες(τι πιτσιρικαδες 30 χρονων ειναι αλλα σε σχεση με εμενα πιτσιρικαδες ειναι!) στο συνεργειο που κανω σερβις το Honda που στην χρυση εποχη των εγκαταστασεων υγραεριου δουλευαν σε πολυ μεγαλα και γνωστα συνεργεια υγραεριου και μου εχουν πει διαφορες ιστοριες για το τι τσομπαναριο και το τι μαλακιες προσλαμβανανε τα αφεντικα και το τι μαλακιες γινοταν στις εγκαταστασεις,τα ταιερ απς εκαναν για τα παντα μιλαμε!

τσομπανοι υπαρχουν παντου και σε ολες τις δουλειες, δεματικα και τετοια που λες οταν βγαινει σε μια μερα ενα αυτοκινητο με βασικο κριτηριο απο τον πελατη την τιμη τι περιμενεις? ναι καποιες φορες θα πληρωσεις για την σωστη δουλεια και θα σου γινει η αρπαχτη, αλλα να πληρωσεις για αρπαχτη και να σου γινει σωστη δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση καμια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 22 Ιαν, 2014 14:38

Qgas για πες μας την γνωμη σου τελικα τι λεει το EG dynamic?
Μιλησα πριν απο λιγο με Αθηνα και μου ειπε ο Αλεκος να περμενω 35-40 μερες ακομη για να κανουν δοκιμες και αρχες Μαρτιου θα ειμαι απο τους πρωτους που θα στειλει ενα,μεχρι στιγμης μου ειπε ειναι πολυ ενθουσιασμενοι και με ολοκληρο τον καινουργιο εγκεφαλο αλλα και με το ματζαφλερακι το EG dynamic!
valsam

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 23 Ιαν, 2014 01:40

Μια χαρα εινσι .. Θα δείξει και αν μειωθεί η κατανσλωση .. Θα εινσι ενα απαραίτητο εργαλείο στο μέλλον για το φυσικο αεριο ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 23 Ιαν, 2014 02:09

Qgas έγραψε:Μια χαρα εινσι .. Θα δείξει και αν μειωθεί η κατανσλωση .. Θα εινσι ενα απαραίτητο εργαλείο στο μέλλον για το φυσικο αεριο ..

Γιατι λες θα ειναι ενα απαραίτητο εργαλείο στο μέλλον για το φυσικο αεριο ,και δεν λες θα ειναι ενα απαραίτητο εργαλείο στο μέλλον για το υγραεριο,δηλ. θελεις να πεις οτι περισσοτερη δουλεια κανει για το φυσικο αεριο?
Η μειωση της καταναλωσης δεν εχει να κανει με την θερμ. δυν. των καυσιμων?
Πως δηλ. να πετυχει μικροτερη η ιση καταναλωση στο υγραεριο με την βενζινη,αφου αυτο βαση επιστημης δεν γινετε?
Οταν εχουμε θερμ. δυν. Υγραέριο 25.300 KJ/lt και θερμ. δυν.
Βενζίνης αμόλυβδης 31.845 KJ/lt πως ειναι δυνατον να μην εχουμε τουλαχιστον αυξηση καταναλωσης 25,87% με το υγαρεριο?
Εγω τοσο ειχα και τοσο πιστευω οτι ειναι και το σωστο,τα νουμερα λαθος δεν κανουν!
Τωρα το κατι οσα εκαιγα με βενζινη καιω και με υγραεριο η κατι εχω 10% μαξιμουμ αυξηση καταναλωσης με υγραεριο εγω με τα λιγα που γνωριζω τα ακουω βερεσε φιλε,εσυ που ξερεις κατι παραπανω για εξηγησε μας πως και αν γινετε αυτο!
valsam

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 23 Ιαν, 2014 02:51

Η πρωπορία καύσης θα βελτιώσει τη καταναλωση διοτι θα βελτιώσει την απόδοση.. Για μένα κανει το ιδιο με την καύση μικρής ποσότητας βενζινης χωρις τη βενζινη .. ..

Στο ΦΑ δεν υπόρχει περίπτωση να μην χαθεί το 30 % της υποδυναμης χωρις αυτο . Κυρίως εκει απευθύνεται ..

Περίμενε και θα ανακοινώσει ο Αλέκος τα αποτελέσματα ... Ο νεος εγκέφαλος ειναι πολυ καλός ειδικα ο μικρός που εχει και ψεκασμο και OBD .. Μπαίνει και σε σκούτερ ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 25 Ιαν, 2014 11:59

Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα αυτο:
LPG burns slower at low RPM or small throttle openings. It burns faster at high RPM and WOT. This means that you need more centrifugal advance at low speed but less at high speed compared
Δηλ. οτι το lpg καιγετε πιο αργα στις χαμηλες στροφες απ'οτι η βενζινη και καιγετε πιο γρηγορα στις υψηλες!
Γι'αυτο διαβασα καπου στο φορουμ οτι οταν οδηγουμε με υγραεριο δεν ειναι σωστο ουτε να εχουμε πολυ χαμηλες στρωφες αλλα ουτε και πολυ υψηλες?
valsam

Re: Απ: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 25 Ιαν, 2014 14:37

Δεν
valsam έγραψε:Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα αυτο:
LPG burns slower at low RPM or small throttle openings. It burns faster at high RPM and WOT. This means that you need more centrifugal advance at low speed but less at high speed compared
Δηλ. οτι το lpg καιγετε πιο αργα στις χαμηλες στροφες απ'οτι η βενζινη και καιγετε πιο γρηγορα στις υψηλες!
Γι'αυτο διαβασα καπου στο φορουμ οτι οταν οδηγουμε με υγραεριο δεν ειναι σωστο ουτε να εχουμε πολυ χαμηλες στρωφες αλλα ουτε και πολυ υψηλες?

Φυσικά και ισχύει.. Κάπου είχε κυκλοφορήσει ένα γράφημα που οι δυο καμπύλες συναντιούνται περίπου στις 3500 στροφές απο όσο θυμάμαι. Βέβαια παίζει ρόλο και το φορτίο... Χάος...

Στάλθηκε από το ZTE V967S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Re: Απ: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 25 Ιαν, 2014 17:41

anikologr έγραψε:Δεν
valsam έγραψε:Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα αυτο:

Φυσικά και ισχύει.. Κάπου είχε κυκλοφορήσει ένα γράφημα που οι δυο καμπύλες συναντιούνται περίπου στις 3500 στροφές απο όσο θυμάμαι. Βέβαια παίζει ρόλο και το φορτίο... Χάος...

Στάλθηκε από το ZTE V967S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aυτο το γραφημα ενοεις?
http://tuning.mbs.id.au/Tuning/LPG_tuning.htm
Αν ισχυει κατι τετοιο τελικα το ιδανικο ειναι να οδηγουμε απο 2500 εως 3500 στροφες,δηλ. εγω που δεν το πηγαινα με υγραεριο σχεδον ποτε πανω απο 3000 στροφες και συνηθος το οδηγουσα κατω απο τις 2500-3000 το ιδιο ζημια το εκανα σαν να το πηγαινα πανω απο 4000 δηλ.,και γιάυτο να εκλεισαν οι βαλβιδες?
Ελπιζω να κανει την δουλεια που υποσχετε το eg dynamic γιατι αν ισχυει το παραπανω γραφημα με το eg dymnamic σωθηκαμε,ουτε ψεκασμοι βενζινης, ουτε λαδιερες τουναπια κ.τ.λ,γιατι αν ισχυει το παραπανω γραφημα ολα αυτα τα προσθετα για την προστασια των βαλβιδων τελικα ειναι ημιμετρα και δεν χτυπανε στην καρδια του προβληματος που ειναι ο διαφορετικος χρονος καυσης του υγραεριου απο την βενζινη,υπομονη αλλον ενα μηνα λοιπον!
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 26 Ιαν, 2014 00:20

valsam έγραψε:LPG burns slower at low RPM or small throttle openings. It burns faster at high RPM and WOT. This means that you need more centrifugal advance at low speed but less at high speed compared

Νομίζω αυτό είναι λάθος αν και συμπτωματικά τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια. Αυτό που ξέρω είναι ότι καίγεται πιο γρήγορα αν είναι πλούσιο το μίγμα LPG (rich) και πιο αργά όταν είναι lean σε σχέση με τη βενζίνη αλλά δεν εξαρτάται από τις στροφές. Με WOT η μηχανή έτσι και αλλιώς ρίχνει rich, και επίσης σε υψηλές στροφές στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά όχι πάντα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες