Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 22 Ιαν, 2014 09:22

BMW1796 έγραψε:Μπορείτε εμένα να μου εξηγήσετε , κάποτε πήγαινα στο βενζινάδικο να βάλω αέριο σε μπουκάλα αερίου για την σόμπα που έχω στο σπίτι μου , τον τελευταίο καιρό ( μήνες ) δεν μου βάζει από την αντλία αλλά μου δίνει γεμάτη μπουκάλα σφραγισμένη κατευθείαν από την εταιρεία 18 λίτρα μπουκάλα 19€ !! Τον ρώτησα και μου είπε ότι το απαγόρεψαν οι Εταιρίες , του βάζουν πρόστιμο εάν τους ποίασουν να ανεφοδιάζουν μπουκάλες αερίου για το Σπιτάκι μας . για την σόμπα ή για το πετρογκάζ να φτιάξουμε το φαγάκι μας !! Μήπως οι από πάνω δεν θέλουν να έχουν μεγαλύτερη χασούρα !! το κεφάλαιο !!! δεν θέλει να χάνει !!!!

εδω και πολλα χρονια απαγορευεται το γεμισμα των φιαλων απο την νομοθεσια μεχρι πριν λιγο καιρο το εκαναν γαργαρα τα πρατηρια λογο χαμηλης καταναλωσης υγραεριου, τωρα που αυξηθηκαν τα υγραεριοκινητα αυτοκινητα αυξηθηκε και η καταναλωση υγραεριου οποτε ποιος ο λογος να ρισκαρουνε με το να γεμιζουνε φιαλες?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 22 Ιαν, 2014 09:39

tasoshunter έγραψε:Εγω που μενω Δυτικα ομως φιλε ειναι στα 10 χλμ. οποτε βολευει αν ψαξω κατι θα βρω και Ανατολικα να εισαι σιγουρος!!!
Αλλα και να μην βρω να εισαι σιγουρος οτι ποτε δεν θα παω να πουλησω μαγκια η τσαμπουκα η να τα χωσω σε καποιον οπως λες
γιατι δικο του ειναι το μαγαζι και κουμαντο κανει αυτος οχι εγω. Η επιλογη που εχω ειναι μην παω ποτε!!!
Καθαρα προσωπικες αποψεις!!!

Στην απογοήτευση του valsam συμφωνώ 99%, δυστυχώς εγώ δεν έχω δυνατότητα να πάω ούτε στα Σκόπια για να μποϊκοτάρω τους δικούς μας τικιτάκες που πουλάνε χρυσό LPG. Αν πιστεύεις ότι έχουμε και δυνατότητα επιλογής φθηνότερου πρατηρίου και τζάμπα γίνεται αυτή η γκρίνια, σε παρακαλώ βρες μου ένα πρατήριο γύρω στη Πάτρα σε ακτίνα μικρότερη των 100χλμ που να πουλάει φθηνότερα από τους άλλους και να είναι προσβάσιμο χωρίς να βγαίνει ο κούκος αηδόνι - πχ το αντίρριο δεν είναι λύση γιατί θές το λιγότερο 13 ευρώ να πας να γεμίσεις και να γυρίσεις με το καραβάκι και επειδή το ξέρουνε, γιάυτό και κοπανάνε στη τιμή, απλά πράγματα. Κάθε λογική πρόταση δεκτή, αν βρεθεί που δε θα βρεθεί. Πάντως με τσαμπουκά και απειλές δε βγαίνει τίποτα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 22 Ιαν, 2014 11:23

BMW1796 έγραψε:Μπορείτε εμένα να μου εξηγήσετε , κάποτε πήγαινα στο βενζινάδικο να βάλω αέριο σε μπουκάλα αερίου για την σόμπα που έχω στο σπίτι μου , τον τελευταίο καιρό ( μήνες ) δεν μου βάζει από την αντλία αλλά μου δίνει γεμάτη μπουκάλα σφραγισμένη κατευθείαν από την εταιρεία 18 λίτρα μπουκάλα 19€ !! Τον ρώτησα και μου είπε ότι το απαγόρεψαν οι Εταιρίες , του βάζουν πρόστιμο εάν τους ποίασουν να ανεφοδιάζουν μπουκάλες αερίου για το Σπιτάκι μας . για την σόμπα ή για το πετρογκάζ να φτιάξουμε το φαγάκι μας !! Μήπως οι από πάνω δεν θέλουν να έχουν μεγαλύτερη χασούρα !! το κεφάλαιο !!! δεν θέλει να χάνει !!!!

Διοτι ειναι τεράστια τα κέρδη των εταιριών στη μπουκάλα πχ 17,5 λιτρα 19 ευρω .. Πάντα ομως θα μείνουν 1-2 λιτρα μέσα στη μπουκαλα άρα εχεις 15 λιτρα 19 € αν εβαζες πχ απο το κίνησης που και παραπάνω φορο εχει για το κράτος θα σου κόστιζε 15,75 € ..

Οι εταιριες ομως στο εμφιαλωμένο δεν έχουν το φορο 330 οπότε το λίτρο δεν τους κοστίζει πανω σπο 55 λεπτα .. Δηλαδη 8 -9 € την μπουκαλα .. Αλλα τι κανει το κράτος ; Εκει που θα έπερνε και 4-5 € φορο ; Σε καθε γέμισμα !! Κοιμάτε και φορολογεί τις γριές και το υγραεριο κίνησης...

Τα αλλα περι ασφάλειας και συντηρησης των αθλιων μπουκάλων που κυκλοφορούν εινσι για γέλια ... Κάποτε οτσν μπήκε ο φορος στο υγραεριο κινησης είχε προταθεί να μπει αντισταθμιστικά 0,50 € στη μπουκαλα το ιδιο έσοδο θα είχε το κράτος και μονο που δεν βγήκαν πιστόλια απο τις αγαπημένες σας εταιριες coral petrogas κτλ ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 22 Ιαν, 2014 11:35

Qgas έγραψε:

Διοτι ειναι τεράστια τα κέρδη των εταιριών στη μπουκάλα πχ 17,5 λιτρα 19 ευρω .. Πάντα ομως θα μείνουν 1-2 λιτρα μέσα στη μπουκαλα άρα εχεις 15 λιτρα 19 € αν εβαζες πχ απο το κίνησης που και παραπάνω φορο εχει για το κράτος θα σου κόστιζε 15,75 € ..

Οι εταιριες ομως στο εμφιαλωμένο δεν έχουν το φορο 330 οπότε το λίτρο δεν τους κοστίζει πανω σπο 55 λεπτα .. Δηλαδη 8 -9 € την μπουκαλα .. Αλλα τι κανει το κράτος ; Εκει που θα έπερνε και 4-5 € φορο ; Σε καθε γέμισμα !! Κοιμάτε και φορολογεί τις γριές και το υγραεριο κίνησης...

Τα αλλα περι ασφάλειας και συντηρησης των αθλιων μπουκάλων που κυκλοφορούν εινσι για γέλια ... Κάποτε οτσν μπήκε ο φορος στο υγραεριο κινησης είχε προταθεί να μπει αντισταθμιστικά 0,50 € στη μπουκαλα το ιδιο έσοδο θα είχε το κράτος και μονο που δεν βγήκαν πιστόλια απο τις αγαπημένες σας εταιριες coral petrogas κτλ ..

+++ 1000000000000000 ;) ;) Κάτι ακόμα , εάν δεν υπήρχαν τόσα αυτοκίνητα με αέριο θα το είχαν φορολογήσει ????
Εγώ έχω καταλάβει ότι οι επιχειρηματίες ζητάνε από την κυβέρνηση και οι Κυβέρνηση τους κάνει τα χατήρια !! Παρακολουθήστε τι γίνεται με την ενέργεια που ζητάνε οι βιομήχανοι , θέλουν ρέυμα αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει , μπαίνει η τροίκα στην μέση και τους λέει πάρτε το τρίτο ( ας είχατε μυαλό όταν πέρνατε τοις επιδοτήσεις να κάνατε επυνδύσεις στην ενέργεια ) .άμα θα έρθουν καύσιμα από έξω θα σας πώ τι θα κάνουν οι μεγαλοκαρχαρίες της Ελλάδος !!!!!!!!!!!!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό jek » Τετ 22 Ιαν, 2014 15:07

και με τα φωτοβολταϊκά έτσι έγινε, αφού όλοι έφτιαξαν φ/β πάρκα και ταράτσες τώρα τους μειώνει τη τιμή αγοράς και τους φορολογεί...... πάει και αυτός ο κλάδος που δούλεψε αρκετά και κινήθηκε χρήμα στην αγορά
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 22 Ιαν, 2014 16:20

.[/quote]
Εδω και 7 μηνες που ειμαι υγραεριοκινητος παντα μα παντα η μεγαλη πινακιδα που φαινετε απο τον περιφεριακο και αλλη μια που ειναι στημενη πανω στον περιφερειακο αναφερουν την μεγαλη τιμη και οχι την κατα 1-2 λεπτα φθηνοτερη που εχει στην αντλια,πριν μηνες την πρωτη φορα που τον ρωτησα για ολοιδια τιμη παντου και για καρτελ κ.τ.λ το αφεντικο μου ειπε "γιατι νομιζεις οτι εχω διαφορετικη τιμη εγω στην ταμπελα και πιο φθηνη στην αντλια?",μετα που αρχισα να τον ρωταω τις αλλες φορες που πηγαινα να μου πει περισσοτερα μου αρχισε τα κινεζικα "εγω ποτε στο ειπα αυτο?" κ.τ.λ![/quote]

Ρε φίλε valsam , θα σου πω κάτι εντελώς καλοπροαίρετα .
Μάλλον δεν σου "έκατσε" η δουλειά με το γκάζι και είσαι συνέχεια τσιτωμένος . Πάρτο απόφαση αφού έτσι πιστεύεις ότι την πάτησες , διδάξου απο τα λάθη σου , ξήλωσε το γ@μημένο το σύστημα και πέτα το στα σκουπίδια , δούλεψε την βενζινούλα σου όπως πρίν , μη πλακώνεσαι με τον κόσμο εδώ μέσα που έχει αντίθετη άποψη απο εσένα και είναι ευχαριστημένος απο την εγκατάσταση και την οικονομία που έχει μέχρι τώρα στην τσέπη του . Είναι ψυχική φθορά αυτό που κάνεις στον εαυτό σου αδερφέ μου . Κρίμα .....[/quote]
Τι λες ρε φιλε,εριξα τα λεφτουδακια μου για να κινουμε πιο οικονομικα με υγραεριο και θα παω να το πεταξω τωρα?
Τι ειναι δηλ. αγορασαμε ενα πιτογυρο δεν μας αρεσε και το πεταξαμε?
Ας ριξουν οι νταβατζιδες την τιμη εδω στην Θεσ/νικη οπως στην επαρχια (12,5 εως και 15 λεπτα πιο φθηνα το λιτρο σημερα στην επαρχια απ'οτι στην Θεσ/νικη)και να σταματησουν να κανουν μ@λακιες με τα μιγματα και μια χαρα σουπερ εξοικονομιση θα κανω με το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη![/quote]

Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι που ζείς αδέρφι...
Στα μπ@υρδέλα οι τιμές ΜΟΝΟ ανεβαίνουν...δεν πέφτουν..ούτε φτιάχνονται τα μίγματα...ούτε και - και - και άπειρα και....αν τη πάτησες όπως τόσο καιρό λές , απαλάξου απο αυτό που σε τυρανάει , γιατί ότι και να κάνεις θα ΤΥΡΑΝΙΕΣΑΙ και θα ΞΟΔΕΥΕΣΑΙ περισσότερο..
Οι αποφάσεις δικές σου...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 22 Ιαν, 2014 17:50

NickSt έγραψε:.

Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι που ζείς αδέρφι...
Στα μπ@υρδέλα οι τιμές ΜΟΝΟ ανεβαίνουν...δεν πέφτουν..ούτε φτιάχνονται τα μίγματα...ούτε και - και - και άπειρα και....αν τη πάτησες όπως τόσο καιρό λές , απαλάξου απο αυτό που σε τυρανάει , γιατί ότι και να κάνεις θα ΤΥΡΑΝΙΕΣΑΙ και θα ΞΟΔΕΥΕΣΑΙ περισσότερο..
Οι αποφάσεις δικές σου...[/quote]
Tι λες ρε φιλε,λαθος κανεις και μεγαλο,μια χαρα πεφτουν οι τιμες,αμα πεσει πεινα πεφτουν αλλιος δεν πεφτουν,στα λαδια της μηχανης ενα παραδειγμα που εδωσα το διαβασες,ε λοιπον εχουν πεσει εως και 75% κατω σε σχεση με τις τιμες προ κρισεως,στα απορυπαντικα πλυντηριου το ιδιο,στα τιμολογιοα κινητης τηλεφωνιας(μετα τα πιστολια που εφαγαν ας συνεχιζαν με τις ιδιες τιμες αμα ηθελαν)και,και,και,σε κατι καρτελ τυπου γαλακτος και υγραεριου ομως παιζει η παρανομια της προσυνενοησης και μονο αμα πεσει χοντρος ουτσος θα αλλαξει κατι,απο το κρατος δεν περιμενω να πεσει ψιλος ουτσος γι'αυτο γκαριζω μπας και τους τον ριξουμε εμεις !
Βρε αν δεν κανω αποσβεση δεν προκειτε να το βγαλω το υγραεριο,δεν παν΄ναναι αυτη η αποσβεση μονο με καυσιμα απο Σκοπια και Βουλγαρια εγω θα την κανω και παλι ομως αφου την κανω και αποδειχθει οτι αυτο το ματζαφλερι με το αβανς κανει οτι υποσχετε και δεν θα εχω προβλημα με τις βαλβιδες απο την χρηση υγραεριου θα συνεχισω να βαζω υγραεριο απο πρατηρια της Θεσ/νικης μονο οταν εχει ικανοποιητικη διαφορα αναμεσα στα 2 καυσιμα,π.χ να εχει το υγραεριο 85-90 λεπτα και η βενζινη 1,60,1,65,αν ειναι να εχει το υγραεριο 99 λεπτα οπως ειχε τωρα και το υγραεριο 1,52 τοτε να πανε να γ@μηθουν ,ενα Σαββατο τον μηνα μιση ωριτσα εως τα Σκοπια και γεμισμα 100 λιτρα μεικτα καυσιμα,και μεχρι το επομενο γεμισμα του επομενου μηνα αν δεν φτασουν τα 100 λιτρα κανα 3 φραγκο ταληρακι το πολυ στα κοποσκυλα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό neos112 » Τετ 22 Ιαν, 2014 18:57

x
Τελευταία επεξεργασία από neos112 και Τρί 04 Φεβ, 2014 22:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
neos112

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό FiKiFiKi » Τετ 22 Ιαν, 2014 19:17

Θα διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό του κράτους ως οίκου ανοχής. Όλα μια χαρά οργανωμένα είναι. Και η χειραγώγηση της τιμής και η μέτρια ποιότητα καυσίμων και η φοροδιαφυγή κτλ κτλ.

Η αγορά καυσίμων στην Ελλάδα είναι καρτελιασμένη από την κεφαλή έως τα νύχια. Οι πολιτικοί μας με τον Λ και τον Β και τα 2 διυλιστήρια, οι εταιρείες εμπορίας και διανομής και τέλος αρκετοί πρατηριούχοι. Συγχωρέστε με εάν παραλείπω κάποιο στάδιο δεν είμαι γνώστης.
Το αστείο είναι ότι ο παγκόσμιος κολοσσός lukoil αποπειράθηκε να αγοράσει τα πρατήρια της shell (η οποία αποχώρησε απηυδισμένη από τη χώρα) και ενώ ήταν μισή ανάσα από την αγορά την πέταξε έξω ο Β σαν να ήταν καμιά εταιριούλα της σειράς. Φανταστείτε ποιοι μπορεί να είναι από πίσω του(ς)....
Το ΔΝΤ μέσω της World street journal http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 75202.html αναφέρθηκε με ονόματα αλλά... όλοι οι καρτελό-συνέταιροι (πολιτικοί και επιχειρηματίες) έσπευσαν να το διαψεύσουν και να διαβεβαιώσουν τον βαθιά κοιμώμενο πολίτη ότι όλα βαίνουν καλώς.
Τέλος το αστείο είναι ότι σε ανακοίνωσή του πριν λίγες ημέρες ο μαρινάκης κατονόμασε ως λαθρέμπορο τον πρόεδρο μιας ομάδας που έπεσε κατευθείαν από την Α στη Γ εθνική (όχι δεν ήταν ο ηρακλής)....
Έτσι για να ξέρετε ποιοι έκαναν περιουσιάρες με τα στραβά χρηματιζόμενα μάτια των πολιτικών, συνεχίζουν στην εποχή της ανέχειας να πλουτίζουν και εμείς είμαστε άνεργοι (υποαπασχολούμενοι, απλήρωτοι) και κρυώνουμε.
Έτσι λοιπόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το κράτος ως ανοργάνωτο ή οίκος ανοχής αλλά ένα άριστα οργανωμένο μετασοβιετικό σύστημα όπου 2 οικογένειες σε συνεργασία με τους πολιτικούς έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη(ελέγχουν κάθετα την πίτα των καυσίμων, έχουν κανάλια και εφημερίδες), αισχροκερδούν και αδιαφορούν για την οικονομία και την κοινωνία που υποφέρουν από τη δράση τους.
Τι να σου κάνει ο valsam που γκρινιάζει για το καρτέλ των πρατηριούχων οι οποίοι είναι μόνο η απόληξη του πλοκαμιού;
Η επιτροπή ανταγωνισμού ή ο εισαγγελέας δεν μπορεί να δει τα διαγράμματα τιμών από το gasprice για να διαπιστώσει την εναρμόνιση των τιμών υγραερίου στα πρατήρια της Θεσσαλονίκης και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιxα πχ της Ημαθίας για να διαπιστώσει και την αισχροκέρδια; Και γιατί να το κάνουν; Για να βρεθούν στα Ρίζια στο 3εθνές και κανένας από εμάς δεν θα διαμαρτυρηθεί....

Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ...
FiKiFiKi

Δημοσιευσεις: 66

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 23 Ιαν, 2014 01:48

Ετσι μπραβο ρε FiKiFiKi μια χαρα τα λες ,και'γω ο μ@λακας λεω να ριξουμε και΄μεις κανα FiKiFiKi ξεκινοντας απο την απόληξη του πλοκαμιού και να συνεχισουμε μεχρι οπου παει,δεν γινετε μια ζωη εμεις να ειμαστε οι δεκτες του FiKiFiKi,που και που να ριξουμε και'μεις κανα γερο FiKiFiKi και μαλιστα εκει που αξιζει!
Η επιτροπη μου το ειπε στα ισια φιλε,παμε μαζι να μου καταδειξεις αυτους που αναφερεις στην καταγγελια να ερθεις σε αντιπαραθεση και αν αποδειχθει οτι ευσταθουν αυτα που λες μετα θα κανουμε εμεις αυτο που πρεπει,επρεπε ομως να τους απαντησω και'γω "μηπως θελετε να σας παρω και καμια πιπα?"
Γ@μησε τε ρε φιλε τζαμπα γραφω και τζαμπα χανω χρονο εδω μεσα μου φαινετε τελικα,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και ουτε ΔΝΤ ουτε κανεις μας φταιει μονη μας τα δημιουργησαμμε τα σκ@τα τα οποια μας πνιγουν τωρα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες