Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μεταλλικός ήχος από την δεξαμενή-φλοτέρ ή ηλεκτρ βαλβίδα;

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Μεταλλικός ήχος από την δεξαμενή-φλοτέρ ή ηλεκτρ βαλβίδα

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 24 Ιαν, 2014 04:49

lanik έγραψε:εχω κανει 97000 χλμ με υγραεριο με το ιδιο αυτοκηνιτο χωρις λαδικο και χωρις ψεκασμο βενζινης και δεν εχω κανενα προβλημα.Πως γινετε αυτο? :cry:

Φιλε Lanik πηγαινε κανε εναν ελεγχο στα διακενα των βαλβιδων εξαγωγης σε καποιο συνεργειο που θα δεχθει οτι αυτο το αμαξι εχει μηχανικες βαλβιδες(ολοι νομιζουν οτι εχει υδραυλικες αυτορυθμιζομενες) και μετα ελα να μας πεις τα αποτελεσματα. Αυτο το αμαξι δεν παρουσιαζει κανενα συμπτωμα, μια και καλη θα σου κλεισουν οι εξαγωγης και θα ρεταρεις. Εχω το ιδιο αμαξι με τεραστια περιπετεια για την ρυθμιση των βαλβιδων του. Και ναι, θελει λιπανση!

@Xaris1974
KAΘE 90.000KM (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ)TΟ ΑΜΑΞΙ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ.
ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΗΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΣ, ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 27 Ιαν, 2014 11:23

Δεν ανοίγω νέο θέμα γιατί νομίζω πως είναι παρόμοιο. Πριν από δυο μέρες ενώ ήμουν σε κίνηση το κουμπί του υγραερίου άρχισε να σφυρίζει (μπιπ μπιπ) και με γύρισε σε βενζίνη. Με βάση τα χιλιόμετρα που είχα κάνει και με βάση το νέο μου γέμισμα (πήρε 36 λίτρα σε δεξαμενή 42) όντως είχε αδιάσει. Έλα όμως που το τελευταίο λαμπάκι ήταν αναμένο σα να είχε ακόμα μέσα και δεν αναβόσβηνε όπως όφειλε. Συνήθως όταν αρχίσει να αναβοσβήνει μπορεί να κάνει και άλλα 50χλμ αναλόγως συνθηκών (εγώ βέβαια δεν το αφήνω να αδειάσει τελείως). Θα παρακολουθήσω να δω τη θα μου κάνει και στο νέο γέμισμα αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμιά άποψη τρίτου. Ευχαριστώ. (Το σύστημα είναι BRC seq24 σε accent 2002).
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό chrisgsi » Τρί 28 Ιαν, 2014 11:33

labros έγραψε:Δεν ανοίγω νέο θέμα γιατί νομίζω πως είναι παρόμοιο. Πριν από δυο μέρες ενώ ήμουν σε κίνηση το κουμπί του υγραερίου άρχισε να σφυρίζει (μπιπ μπιπ) και με γύρισε σε βενζίνη. Με βάση τα χιλιόμετρα που είχα κάνει και με βάση το νέο μου γέμισμα (πήρε 36 λίτρα σε δεξαμενή 42) όντως είχε αδιάσει. Έλα όμως που το τελευταίο λαμπάκι ήταν αναμένο σα να είχε ακόμα μέσα και δεν αναβόσβηνε όπως όφειλε. Συνήθως όταν αρχίσει να αναβοσβήνει μπορεί να κάνει και άλλα 50χλμ αναλόγως συνθηκών (εγώ βέβαια δεν το αφήνω να αδειάσει τελείως). Θα παρακολουθήσω να δω τη θα μου κάνει και στο νέο γέμισμα αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμιά άποψη τρίτου. Ευχαριστώ. (Το σύστημα είναι BRC seq24 σε accent 2002).

Αν και ειμαστε off topik θα σ πω πως μην δινεισ βαση στα λαμπακια....να ξερεις το ποσα χιλιομετρα βγαζεισ...καθε φορα π γεμιζεισ μηδενιζε τον χιλιομετρητη σου...
chrisgsi

Δημοσιευσεις: 90

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 28 Ιαν, 2014 12:28

chrisgsi έγραψε:
labros έγραψε:Δεν ανοίγω νέο θέμα γιατί νομίζω πως είναι παρόμοιο. Πριν από δυο μέρες ενώ ήμουν σε κίνηση το κουμπί του υγραερίου άρχισε να σφυρίζει (μπιπ μπιπ) και με γύρισε σε βενζίνη. Με βάση τα χιλιόμετρα που είχα κάνει και με βάση το νέο μου γέμισμα (πήρε 36 λίτρα σε δεξαμενή 42) όντως είχε αδιάσει. Έλα όμως που το τελευταίο λαμπάκι ήταν αναμένο σα να είχε ακόμα μέσα και δεν αναβόσβηνε όπως όφειλε. Συνήθως όταν αρχίσει να αναβοσβήνει μπορεί να κάνει και άλλα 50χλμ αναλόγως συνθηκών (εγώ βέβαια δεν το αφήνω να αδειάσει τελείως). Θα παρακολουθήσω να δω τη θα μου κάνει και στο νέο γέμισμα αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμιά άποψη τρίτου. Ευχαριστώ. (Το σύστημα είναι BRC seq24 σε accent 2002).

Αν και ειμαστε off topik θα σ πω πως μην δινεισ βαση στα λαμπακια....να ξερεις το ποσα χιλιομετρα βγαζεισ...καθε φορα π γεμιζεισ μηδενιζε τον χιλιομετρητη σου...

Αυτό το κάνω. Και ούτε ζητάω να είναι αναλογικά. Όμως όταν το αέριο τελειώνει το τελευταίο λαμπάκι αναβοσβήνει προιδοποιώντας ότι πρέπει να γεμίσεις. Αυτή τη φορά δεν το έκανε. Έμεινε αναμένο μέχρι που το αέριο τελείωσε ενώ εγώ νόμιζα ότι είχα. Αυτό είναι δυσλειτουργία.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 29 Ιαν, 2014 00:06

δεν μπορεις να ξερεις τι πιεση εχει η δεξαμενη ... μέτρα χιλιομετρα παντα.. τα λαμπακια ειναι ενδυκτικα την επομενη φορα θα δουλεψει ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό BOGIAS » Παρ 25 Απρ, 2014 16:56

Καλησπέρα και από εμένα, έχω ένα smart fortwo 451 71hp και λόγω πολλών χλμ σε εβδομαδιαία χρήση αποφάσισα και του έβαλα υγραέριο σύστημα (atiker obd κάτι τέτοιο π/φάληρο αρβανίτη) σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός από το γεγονός του θορύβου του φλοτέρ όταν είναι σχετικά άδεια η δεξαμενή.
Μου είπαν τα παιδιά οτι είναι φυσιολογικό και έτσι αποφάσισα να ψάξω κάποιο ηχομονώτικο υλικό για να ελατωθεί ο θόρυβος προτιμάω κάποιο σφουγγάρι η πανί λόγω ελλειψης χώρου(σμαρτ πορτπαγκαζ )
Ευχαριστώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.
BOGIAS

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 25 Απρ, 2014 23:52

Δεν πρεπει να κανει θόρυβο το φλοτερ, αυτο σημαίνει ότι βρίσκει πάνω στην μπουκάλα. Μήπως πρεπει να αλλάξουν την γωνια τοποθέτησης;
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό BOGIAS » Τετ 30 Απρ, 2014 10:36

έχει τοποθετήσει την βαλβίδα να κοιτάει τον ουρανό για να έχω όσο τον δυνατόν λιγότερη απώλεια χώρου
BOGIAS

Δημοσιευσεις: 4

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες