Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 24 Αύγ, 2014 17:10

georged30 έγραψε:
kyriak έγραψε:δεν υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα με υγραέριο , με την έννοια όπως λέμε εργοστασιακά βενζίνης ή πετρέλαιο, είναι αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί όπως τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και μετά οι εταιρίες τοποθετούν το κιτ της υγραεριοκίνησης , η μόνη διαφορά είναι στην ρύθμιση , οι εταιρίες(εργοστασιακά) λόγο ότι δίνουν και εγγύηση κάνουν σωστά την ρύθμιση αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον χρόνο ζωής του κινητήρα σε σχέση με τα μετατρεμμένα εκτός εργοστασίου.... , ενώ οι εγκαταστάτες για να κερδίσουν όσο ποιο πολύ γίνεται σε οικονομία το κάνουν εις βάρος της διάρκειας ζωής του κινητήρα.

για παράδειγμα, στα εργοστασιακά της τουοτα το κιτ μπαίνει στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα , ούτε καν Ιαπωνία.[/quo Και αυτο τι ειναι ?http://www.worldcarfans.com/109061219908/vw-reveals-golf-plus-bifuel---lpg-or-petrol

Δηλ. Kyriak οταν λες "είναι αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί όπως τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και μετά οι εταιρίες τοποθετούν το κιτ της υγραεριοκίνησης" ενοεις δηλ. οτι ουτε ενισχημενες βαλβιδες ουτε διαφορετικες εδρες φορανε τα εργοστασιακα μοντελα lpg απο τα βενζινοκινητα,μονο στην ρυθμιση διαφερουν,εισαι σιγουρος γι'αυτο?
Γιατι εγω εχω διαβασει και εδω http://www.gocar.gr/news/feed/8150,Opel ... llada.html αλλα και σε αλλα ερθρα οτι τα εργοστασιακα αυτοκινητα της opel εχουν υποστει τροποποιησεις στην μηχανη οπως ενισχυμενες βαλβιδες και εδρες για να καψουν lpg!
Επισης φιλος μου που εχει κολητο μηχανικο στην Γερμανια που εχει δικο του συνεργειο χρονια και ασχολειτε με εγκαταστασεις lpg σε αυτοκινητα mercendes μου λεει οτι εγκατασταση σε αυτοκινητο που κανει αυτος δεν γινετε αν πρωτα δεν αλαχθουν βαλβιδες και εδρες!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό drspiros » Κυρ 24 Αύγ, 2014 21:12

Γιατί δεν παίρνεις τις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης που δίνουν οι αντιπροσωπείες για τα μοντέλα και να καθίσεις να δεις, οικονομικά τουλάχιστον, τι συμφέρει περισσότερο; Από άποψη συντήρησης, έχω την εντύπωση ότι το diesel στοιχίζει περισσότερο.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 24 Αύγ, 2014 23:58

Ναι το έκανα Σπύρο αλλά έχω την εντύπωση οτι ενώ υποτιμάται η κατανάλωση στο diesel
( 3,3 lt μικτός ????????? ούτε στο φεγγάρι ) υπερτιμάται η κατανάλωση του LPG και δεν καταλαβαίνω γιατί . Γύρω στα 7 λίτρα lpg πραγματική ελάχιστη βγάζει το δικό μου κόρσα που είναι δεκαετιας , από μετατροπή και 1400. Είναι δυνατόν η εργοστασιακή σε ολοκαίνουργιο 1200 να είναι 6.8 / 7.1 ;;;;;;;
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Re: Απ: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 02:25

Aerios έγραψε:
gkazakias έγραψε:Τι 5.5 στα 100? Το 1300 corsa? Μη λεμε οτι θελουμε. Βολταρουμε με corsa d φιλου μου με τα 90 αλογα, και μετραω απο φουλαρισμα σε φουλαρισμα 4.5 λιτρα στα 100κμ με νορμαλ ρυθμο.

Μιλάω για μεικτή οδήγηση πόλη και εθνική με ταχύτητες 50 - 140. Τόσο καίει και δεν έχω κανένα λόγο να γράψω κάτι υπερβολικό για αυτό χαλάρωσε...

Και συ κοψε κατιτις. 5.5 - 6 βλεπω με αποκλειστικη κινηση στην πολη. Βγαινοντας εθνικη εστω και λιγο (μικτη χρηση) η μεση καταναλωση πεφτει πολυ.
Αν καποια εργοστασιακη καταναλωση πετυχεται σημερα σε πραγματικες συνθηκες ειναι αυτη των ντιζελ, κατι που με εχει ενθουσιασει πολυ.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 11:32

Ρε παιδια τι το συζηταμε ακομη πρωτο σε οικονομια συμφωνα με τις σημερινες τιμες ειναι ο cng δευτερο με μικρη διαφορα το diesel και τριτο με αρκετη διαφορα απο τα 2 προηγουμενα το lpg,ας παρουμε ενα ιδιο μοντελο π.χ το opel zafira tourer,με diesel,με cng και με lpg και με κινητηρες παραπλησιας ιποδυναμης και ας δουμε τι δινει αυτος που το εφτιαξε!
http://www.autogreeknews.gr/article/372 ... -cng-turbo
http://www.autogreeknews.gr/article/392 ... 140-ps-lpg
http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel ... votia.html
1.4 Turbo ECOTEC® - LPG 103kW/140PS------6.7(Gasoline) / 8.6 (LPG)

1.6 CDTi ecoFLEX® Start & Stop 99kW/135PS-----Κατανάλωση καυσίμου, μικτού κύκλου 4.1(l/100km)

Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo-------------Κατανάλωση (κιλά/100 χλμ.)4,7,Κατανάλωση (ευρώ/100 χλμ.) 4,58

Το lpg λοιπον θελει 8,6 λτρα τα 100 με τιμη lpg απο 0,80 αν εισαι τυχερος και μενεις καπου αλλου εκτος Θεσ/νικης Κρητης,Ξανθης κ.τ.λ ,δηλ. θελει 6,88 ευρω(7,65 αν μενεις Θεσ/νικη!) για καθε 100χλμ!
Το ντιεζελ θελει 5,24 ευρω(το βαζω με 1,28 τιμη λιτρου!),και με cng θελει 4,58 ευρω καθε 100 χλμ!
Μιας και σχεδον δεν υπαρχει δυκτιο ακομη cng το diesel ειναι μονοδρομος!
Η διαφορα σε εξοικονομιση χρηματων τον χρονο αναμεσα στο diesel και το lpg για καποιον που θα κανει 20.000 χλμ ειναι 460 ευρω ειπαμε για τους τυχερους που μενουν σε περιοχη με φτηνο lpg και 614 ευρω (δηλ. σε 2,5 χρονια βγαινει και η διαφορα της τιμης που ειναι ακριβοτερο το diesel απο το lpg!)δηλ. για κατι τυπους σαν και'μας που μενουμε σε καρτελοπεριοχες!
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 25 Αύγ, 2014 12:34

Σαν ανάλυση σωστή είναι valsam, εγώ θα διατηρούσα επιφυλάξεις για το πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα. Ειδικά για το diesel μικτό κύκλο 4.1 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο, σε εθνική έχω δει σε φώτο trip από άλλους κάτω από 4, μικτή δεν έχω δει τόσο χαμηλά. Το ίδιο και με το cng, λένε τόσο αλλά είναι τόσο στη πράξη ή θα βγαίνουν τίποτα 5-6+ όταν το οδηγήσεις; Δεν έχει και κανένας να μας πει τι καταναλώνει τελικά σε cng. Επίσης έχουμε και το παράδοξο να δίνουν το LPG +30-35% το οποίο ούτε με τη θεωρία της θερμικής ενέργειας δεν εξηγείται, σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο.
Δε διαφωνούμε ως προς τη σειρά οικονομιάς ανά καύσιμο αλλά ως προς το συνολικό όφελος λόγω κατανάλωσης. Επίσης στο diesel υπάρχει και ο βραχνάς της κακής ποιότητας καυσίμου που αν τη πατήσεις και βάλεις χάλι καύσιμο πάει στράφι όλη η εξοικονόμηση στις βλάβες. Οι βενζινοκινητήρες είναι πιο ανεκτικοί σε αυτό το θέμα. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε διάφορα φόρουμ από dieselάδες.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 25 Αύγ, 2014 12:46

Συμπληρώνω στο παραπάνω σχόλιο του απαγωγέα οτι το ντίζελ έχει ακριβότερες βλάβες (και νομίζω συντήρηση πχ λάδια ) , οτι αν μιλάμε για αυτοκίνητο που σκοπεύεις να κρατήσεις για πολλά χρόνια μετράει , είναι στατιστικά βέβαιο οτι θα βγάλεις βλάβες .

Για μένα , καταλήγει κομβικής σημασίας το θέμα με τη χρήση του ντίζελ στην πόλη , που ακόμα δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι . Ξαναπαραθέτω το λινκ :

http://www.theaa.com/motoring_advice/ca ... _fuel.html

Αν το παραπάνω θέμα , με δεδομένο οτι το υποψήφιο αυτοκίνητο θα κάνει 3,5 με 5 χιλ χλμ εντός πόλης , δεν είναι τόσο σημαντικό από οικονομικής απόψεως , τότε μάλλον προς το ντίζελ θα έκλινα .
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 15:23

apagogeas έγραψε:Σαν ανάλυση σωστή είναι valsam, εγώ θα διατηρούσα επιφυλάξεις για το πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα. Ειδικά για το diesel μικτό κύκλο 4.1 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο, σε εθνική έχω δει σε φώτο trip από άλλους κάτω από 4, μικτή δεν έχω δει τόσο χαμηλά. Το ίδιο και με το cng, λένε τόσο αλλά είναι τόσο στη πράξη ή θα βγαίνουν τίποτα 5-6+ όταν το οδηγήσεις; Δεν έχει και κανένας να μας πει τι καταναλώνει τελικά σε cng. Επίσης έχουμε και το παράδοξο να δίνουν το LPG +30-35% το οποίο ούτε με τη θεωρία της θερμικής ενέργειας δεν εξηγείται, σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο.
Δε διαφωνούμε ως προς τη σειρά οικονομιάς ανά καύσιμο αλλά ως προς το συνολικό όφελος λόγω κατανάλωσης. Επίσης στο diesel υπάρχει και ο βραχνάς της κακής ποιότητας καυσίμου που αν τη πατήσεις και βάλεις χάλι καύσιμο πάει στράφι όλη η εξοικονόμηση στις βλάβες. Οι βενζινοκινητήρες είναι πιο ανεκτικοί σε αυτό το θέμα. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε διάφορα φόρουμ από dieselάδες.

Oι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα ναι οντος δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα ,αλλα ειπαμε αυτο ισχυει σε ολα τα καυσιμα,ο κουμπαρος μου εγορασε προ τριμηνου 2 καινουργια ντιζελ αυτοκινητα ,ενα Honda CRV και ενα golf,το CRV to δινει ο κατασκευαστης
Συνδυασμένο κύκλο (l/100km)4,5 και ο κουμπαρος εχει πραγματικη καταναλωση 5,9,και το golf μια απο τα ιδια ,δηλ. 1-1,5 λιτρα πανω απο αυτα που δινει ο κατασκευαστης!
Οσο γι'αυτο που λες για την θερμικη ενεργεια του lpg φιλε"σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο" , τα νουμερα μια χαρα βγαινουν φιλε,σκεψου τo λιγο, λεμε οτι το lpg εχει 26% λιγοτερη θερμ.δυναμη αλλα η βενζινη εχει 33% παραπανω!
Εμεις την αποδοση της βενζινης θελουμε να πιασουμε που ειναι 33% παραπανω απο αυτη του υγραεριου!
LPG Net Calorific Value (MJ/L) =24.67 ± 0.80
Petrol / Gasoline Net Calorific Value (MJ/L)32.70 ± 0.44
Τωρα το πως εμεις εδω στην Ελλαδα καταφερνουμε να εχουμε μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης κινουμενοι με υγραεριο(εσεις ηθελα να πω γιατι εγω οπως το εχω πει χιλιες φορες εχω +30% αυξηση καταναλωσης και το αμαξι παει οπως πηγαινε με βενζινη!)ειναι ενα ερωτημα που το εχω θεσει απειρες φορες και περα απο τρολαρισμαατα-υβρεις-και ειρωνειες της γνωστης τετραδας συμφοριμιτων σοβαρη τεκμηριομενη απαντηση απο εγκαταστατη δεν εχω παρει στο ερωτημα αυτο!
Πως δηλ. να παρω σοβαρη απαντηση αφου δεν υπαρχει, τα νουμερα δεν κανουν λαθος και αυτο επιβεβαιωνετε και την στιγμη που κολοσοι αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν ολοι τους στα lpg αυτοκινητα τους 30-35% αυξηση καταναλωσης σε συγκριση με την βενζινη.
Τι δηλ. να πουν και να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα?
Δεν ξερω αλλα εμενα το μυαλο μου μονο σε αυτο παει, δηλ.πολυ φοβαμαι οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα με aftermarket εγκατασταση ειναι ρυθμισμενα στο οριο πριν αναψουν ολα τα λαμπακια του ταμπλο σαν χριστουγενιατικο δεντρο για φτωχο μιγμα και γι'αυτο οντος εχουν αυτο το 10-15% αυξηση καταναλωσης,με ολα τα επακολουθα που θα φερει αυτο στο αυτοκινητο μελοντικα,ποσοι απο εμας θα εβαζαν υγραεριο αν μας ελεγαν οτι για να γινει σωστη η εγκατασταση θελει 800-1000 ευρω για ενισχυμενες βαλβιδες-εδρες και αλλα 800-1000 ευρω για την εγκατασταση του κιτ και θα εχουμε και 30-35% αυξηση καταναλωσης και θα εχουμε και τα λαμογια να μας πουλανε 0,90 ευρω το λιτρο σημερα το υγραεριο(Θεσ/νικη)?
Να βαλω τα χερακια μου να βγαλω τα ματακια μου?
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Δευτ 25 Αύγ, 2014 15:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 15:43

valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:Σαν ανάλυση σωστή είναι valsam, εγώ θα διατηρούσα επιφυλάξεις για το πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα. Ειδικά για το diesel μικτό κύκλο 4.1 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο, σε εθνική έχω δει σε φώτο trip από άλλους κάτω από 4, μικτή δεν έχω δει τόσο χαμηλά. Το ίδιο και με το cng, λένε τόσο αλλά είναι τόσο στη πράξη ή θα βγαίνουν τίποτα 5-6+ όταν το οδηγήσεις; Δεν έχει και κανένας να μας πει τι καταναλώνει τελικά σε cng. Επίσης έχουμε και το παράδοξο να δίνουν το LPG +30-35% το οποίο ούτε με τη θεωρία της θερμικής ενέργειας δεν εξηγείται, σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο.

Oι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα ναι οντος δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα ,αλλα ειπαμε αυτο ισχυει σε ολα τα καυσιμα,ο κουμπαρος μου εγορασε προ τριμηνου 2 καινουργια ντιζελ αυτοκινητα ,ενα Honda CRV και ενα golf,το CRV to δινει ο κατασκευαστης
Συνδυασμένο κύκλο (l/100km)4,5 και ο κουμπαρος εχει πραγματικη καταναλωση 5,9,και το golf μια απο τα ιδια ,δηλ. 1-1,5 λιτρα πανω απο αυτα που δινει ο κατασκευαστης!
Οσο γι'αυτο που λες για την θερμικη ενεργεια του lpg φιλε"σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο" , τα νουμερα μια χαρα βγαινουν φιλε,σκεψου τo λιγο, λεμε οτι το lpg εχει 26% λιγοτερη θερμ.δυναμη αλλα η βενζινη εχει 33% παραπανω!
Εμεις την αποδοση της βενζινης θελουμε να πιασουμε που ειναι 33% παραπανω απο αυτη του υγραεριου!
LPG Net Calorific Value (MJ/L) =24.67 ± 0.80
Petrol / Gasoline Net Calorific Value (MJ/L)32.70 ± 0.44
Τωρα το πως εμεις εδω στην Ελλαδα καταφερνουμε να εχουμε μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης κινουμενοι με υγραεριο(εσεις ηθελα να πω γιατι εγω οπως το εχω πει χιλιες φορες εχω +30% αυξηση καταναλωσης και το αμαξι παει οπως πηγαινε με βενζινη!)ειναι ενα ερωτημα που το εχω θεσει απειρες φορες και περα απο τρολαρισμαατα-υβρεις-και ειρωνειες της γνωστης τετραδας συμφοριμιτων σοβαρη τεκμηριομενη απαντηση δεν εχω παρει στο ερωτημα αυτο!

απαντηση εχεις παρει απο μεγαλο πληθος ατομων που εχουν βαλει υγραεριο στο αυτοκινητο τους, το οτι δεν θελεις να την καταλαβεις ειναι ενα θεμα που σιγουρα χρηζει ψαξιμο..............................
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 15:51

Ηλια συμπληρωσα λιγο το πιο πανω ποσταρισμα μου,διαβασε και πες μου την γνωμη σου για το τελευταιο κοματι που συμπληρωσα!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες