Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 16:30

valsam έγραψε:Ηλια συμπληρωσα λιγο το πιο πανω ποσταρισμα μου,διαβασε και πες μου την γνωμη σου για το τελευταιο κοματι που συμπληρωσα!

την απαντηση την εχεις παρει απο μενα 4-5 φορες, αλλη μια τι θα αλλαξει?
"του κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα" θεικο στην περιπτωση μας, κατι παραπανω θα ηξεραν οι αρχαιοι Ελληνες απο μας τελικα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 18:23

Kαλα που ειδα τα ποστ στο θεμα LPG Vs DIESEL που ενωθηκε με αυτο,πριν 2 χρονια και σας ειχαν παρει χαμπαρι απο τοτε maevius και παρεα,πολυ καλα σας τα ειπε τοτε ο lpg1!

"Τακτική κάποιων είναι βέβαια να αρχίσουν σε λίγο να λένε τα προσωπικά τους την ιστορία της ζωής τους κτλ , και να εκτρέψουν την συζήτηση από το αρχικό ….παρατήρησα δε ,πως σε προηγούμενο τοπικ έχουν σβηστεί τρεις τουλάχιστον σελίδες συζήτησης ....με το ζόρι ρε παιδιά θα πουλήσετε κιτ LPG ? είναι πλέον πανελλαδικό μυστικό πως ένα στα τρία LPG έχει καεί ένα στα δυο έχει σοβαρές βλάβες , και σεις ακόμη λέτε , δεν φταίει το γκάζι αλλά …παίζει ρόλο ο εγκαταστάτης ?"

"Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε όμως προδίδει τις προθέσεις σας, και τους πραγματικούς στόχους του φόρουμ , είναι φανερό το άγχος του maevious p.x.να διώχνει όποιον λέει την αλήθεια για το γκάζι , και την αστραπιαία αντίδραση των εγκαταστατών με τα πολλαπλά νικ ,που υποτιμούν τις απόψεις αυτές"
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 18:38

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:Σαν ανάλυση σωστή είναι valsam, εγώ θα διατηρούσα επιφυλάξεις για το πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα. Ειδικά για το diesel μικτό κύκλο 4.1 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο, σε εθνική έχω δει σε φώτο trip από άλλους κάτω από 4, μικτή δεν έχω δει τόσο χαμηλά. Το ίδιο και με το cng, λένε τόσο αλλά είναι τόσο στη πράξη ή θα βγαίνουν τίποτα 5-6+ όταν το οδηγήσεις; Δεν έχει και κανένας να μας πει τι καταναλώνει τελικά σε cng. Επίσης έχουμε και το παράδοξο να δίνουν το LPG +30-35% το οποίο ούτε με τη θεωρία της θερμικής ενέργειας δεν εξηγείται, σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο.
Δε διαφωνούμε ως προς τη σειρά οικονομιάς ανά καύσιμο αλλά ως προς το συνολικό όφελος λόγω κατανάλωσης. Επίσης στο diesel υπάρχει και ο βραχνάς της κακής ποιότητας καυσίμου που αν τη πατήσεις και βάλεις χάλι καύσιμο πάει στράφι όλη η εξοικονόμηση στις βλάβες. Οι βενζινοκινητήρες είναι πιο ανεκτικοί σε αυτό το θέμα. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε διάφορα φόρουμ από dieselάδες.

Oι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα ναι οντος δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα ,αλλα ειπαμε αυτο ισχυει σε ολα τα καυσιμα,ο κουμπαρος μου εγορασε προ τριμηνου 2 καινουργια ντιζελ αυτοκινητα ,ενα Honda CRV και ενα golf,το CRV to δινει ο κατασκευαστης
Συνδυασμένο κύκλο (l/100km)4,5 και ο κουμπαρος εχει πραγματικη καταναλωση 5,9,και το golf μια απο τα ιδια ,δηλ. 1-1,5 λιτρα πανω απο αυτα που δινει ο κατασκευαστης!
Οσο γι'αυτο που λες για την θερμικη ενεργεια του lpg φιλε"σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο" , τα νουμερα μια χαρα βγαινουν φιλε,σκεψου τo λιγο, λεμε οτι το lpg εχει 26% λιγοτερη θερμ.δυναμη αλλα η βενζινη εχει 33% παραπανω!
Εμεις την αποδοση της βενζινης θελουμε να πιασουμε που ειναι 33% παραπανω απο αυτη του υγραεριου!
LPG Net Calorific Value (MJ/L) =24.67 ± 0.80
Petrol / Gasoline Net Calorific Value (MJ/L)32.70 ± 0.44
Τωρα το πως εμεις εδω στην Ελλαδα καταφερνουμε να εχουμε μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης κινουμενοι με υγραεριο(εσεις ηθελα να πω γιατι εγω οπως το εχω πει χιλιες φορες εχω +30% αυξηση καταναλωσης και το αμαξι παει οπως πηγαινε με βενζινη!)ειναι ενα ερωτημα που το εχω θεσει απειρες φορες και περα απο τρολαρισμαατα-υβρεις-και ειρωνειες της γνωστης τετραδας συμφοριμιτων σοβαρη τεκμηριομενη απαντηση δεν εχω παρει στο ερωτημα αυτο!

απαντηση εχεις παρει απο μεγαλο πληθος ατομων που εχουν βαλει υγραεριο στο αυτοκινητο τους, το οτι δεν θελεις να την καταλαβεις ειναι ενα θεμα που σιγουρα χρηζει ψαξιμο..............................

Ηλια αστα τα σαπια και μην παιζεις με τα λογια.
Ναι απαντηση εχω παρει απο μεγαλο πληθος ατομων του φορουμ που εχουν βαλει υγραεριο στο αυτοκινητο τους οτι δεν εχουν 30 και 35% αυξηση καταναλωσης και εχουν μονο 10-12-15-20%!
Απαντηση γιατι οι αυτοκινητοβιομηχανιες ολες για τα εργοστασιακα τους lpg μοντελα δινουν 30 και 35% αυξηση καταναλωσης και οχι 10-12-15-20% οπως των συμφορουμιτων δεν εχω παρει ουτε απο'σενα ουτε απο κανεναν αλλον εγκατασταστη!
Εσυ θα μας δοσεις μια λογικη εξηγηση πως γινετε αυτο,σαν τεχνικος θα μας εξηγησεις τελος παντων?
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 25 Αύγ, 2014 20:56

valsam, μπήξε ένα scanner σε ένα αμάξι που καίει LPG 15-20% από μετατροπή και δες τα trims και τον ο2 σένσορα. Το ίδιο το αμάξι σου λέει ότι ΔΕΝ έχει lean μίγμα, τι έχεις να πεις επί αυτού;
NickSt & maevius, συμφωνώ απόλυτα.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 22:33

apagogeas έγραψε:valsam, μπήξε ένα scanner σε ένα αμάξι που καίει LPG 15-20% από μετατροπή και δες τα trims και τον ο2 σένσορα. Το ίδιο το αμάξι σου λέει ότι ΔΕΝ έχει lean μίγμα, τι έχεις να πεις επί αυτού;

Εγω τι να πω ,ουτε εγκαταστατης ουτε μηχανικος ειμαι,ας μας που αυτοι πως γινετε και δεν μπορουν να το πετυχουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες!
Η μαλλον καλυτερα ας μας το πουν πως γινετε και να το σφυριξουν και στις αυτοκινητοβιομηχανιες να το κανουν και αυτοι ετσι και θα χεστουν και στο ταληρο μιλαμε!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 22:40

valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:valsam, μπήξε ένα scanner σε ένα αμάξι που καίει LPG 15-20% από μετατροπή και δες τα trims και τον ο2 σένσορα. Το ίδιο το αμάξι σου λέει ότι ΔΕΝ έχει lean μίγμα, τι έχεις να πεις επί αυτού;

Εγω τι να πω ,ουτε εγκαταστατης ουτε μηχανικος ειμαι,ας μας που αυτοι πως γινετε και δεν μπορουν να το πετυχουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες!
Η μαλλον καλυτερα ας μας το πουν πως γινετε και να το σφυριξουν και στις αυτοκινητοβιομηχανιες να το κανουν και αυτοι ετσι και θα χεστουν και στο ταληρο μιλαμε!

την εχεις δει εσυ ή καποιος γνωστος σου αυτη την καταναλωση ή μονο βαση πινακων μιλας?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 23:14

για αλλη μια φορα δεν δινεις απαντηση valsam, δεν περιμενα να δωσεις βεβαια, εγω σε εχω παρει χαμπαρι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 25 Αύγ, 2014 23:42

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:

την εχεις δει εσυ ή καποιος γνωστος σου αυτη την καταναλωση ή μονο βαση πινακων μιλας?

Δηλ. που το πας ρε Ηλια τωρα?
Θελεις να μας τρελανεις εντεςλος?
Θελεις να μας πεις οτι ψεματα λενε για τις καταναλωσεις του τα ιδια εργοστασια,αλλα το κουφο-τρελο, λενε δηλ. ψεματα για τις καταναλωσεις προς τα επανω,οχι προς τα κατω οπως κανουν αλλα προς τα επανω!
Ωραια διαφημιση αυτη,να εχει π.χ το ταδε opel lpg πραγματικη καταναλωση 7 λιτρα και αυτοι να λενε 8,4 για να το διαφημισουν!
Αλλο τι θα ακουσουμε!!!!!!!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Αύγ, 2014 23:54

απλα ελληνικα, αυτη την καταναλωση που γραφουν την εχεις δει εσυ ή καποιος γνωστος σου?
αν υπαρχει σοβαρη απαντηση δωσε την, τις παπαρολογιες σου αλλου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 26 Αύγ, 2014 00:00

hlias έγραψε:για αλλη μια φορα δεν δινεις απαντηση valsam, δεν περιμενα να δωσεις βεβαια, εγω σε εχω παρει χαμπαρι.

Απαντησεις για κατι που δεν γνωριζω δεν μπορω να δοσω,και δεν μπορω να γνωριζω για το πως και γιατι εχει καποιος 10-15-20% αυξηση καταναλωσης,απο εσενα και τα αλλα μαστορια περιμενω και παρακαλαω εδω και καιρο να παρω μια σοβαρη απαντηση σε αυτο το ερωτημα!
Ποτε δεν ειπα οτι λενε ψεματα αυτοι που τις εχουν αυτες τις καταναλωσεις ,τους πιστευω!
Εγω εκανα μια πολυ απλη ερωτηση προ καιρου μετα απο παρατηρηση στο ιντερνετ οτι ολα τα εργοστασιακα lpg αυτοκινητα ειχαν αυξηση καταναλωσης απο +30% εως + 35% (οσο δηλ. και η διαφορα της θερμ. δυναμης των 2 καυσιμων!)και αυτη ηταν πως γινετε γκοτζαμ αυτοκινητοβιομηχανιες να μην μπορουν να πετυχουν μικροτερη αυξηση καταναλωσης απο το +30-35% και οι εδω εγκαταστατες να πετυχαινουν μονο +10-15-20%,δεν ξερω μπορει να ισχυει αυτο που υπονοησες πιο πριν δηλ. οτι λενε ψεμετα οι αυτοκινητοβιομηχανιες για τις καταναλωσεις lpg ,ψευτικες καταναλωσεις προς τα επανω για να τρελαθουν στις πωλησεις!
Ηλια με αυτα που γραφεις φιλε δεν σε πηρα μονο εγω χαμπαρι αλλα και ολο το φορουμ!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες