Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό kyriak » Παρ 05 Σεπ, 2014 21:45

apagogeas έγραψε:.. Εγώ το θεωρώ στα φυσιολογικά πλαίσια γιατί πιστεύω απόλυτα ότι το LPG έχει χαρακτηριστικά που αξιοποιούνται πολύ καλύτερα ακόμα και από τα αμάξια μας σε μετατροπή, μη τα ξαναναφέρω.....

Εδώ είναι που κάνεις λάθος , λες τι πιστεύεις , δεν υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά που λες στο lpg , και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το πετρέλαιο πουθενά,
Μακροζωία κινητήρα? , αποθήκευση?, μεταφορά? , διανομή ?, κόστος παράγωγης? ,kai ..kai .. τι να λέμε τώρα.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 21:50

kyriak έγραψε:
apagogeas έγραψε:.. Εγώ το θεωρώ στα φυσιολογικά πλαίσια γιατί πιστεύω απόλυτα ότι το LPG έχει χαρακτηριστικά που αξιοποιούνται πολύ καλύτερα ακόμα και από τα αμάξια μας σε μετατροπή, μη τα ξαναναφέρω.....

Εδώ είναι που κάνεις λάθος , λες τι πιστεύεις , δεν υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά που λες στο lpg , και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το πετρέλαιο πουθενά,
Μακροζωία κινητήρα? , αποθήκευση?, μεταφορά? , διανομή ?, κόστος παράγωγης? ,kai ..kai .. τι να λέμε τώρα.

Μεγαλύτερη συμπίεση = περισσότερο έργο, RON τι άλλο να σου πω; Εννοείται πως τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στη βενζίνη. Τη τεχνολογία συμπίεσης την έχουν ήδη από τα diesel που νομίζω φτάνουν σε κάτι 16:1 αντί του μέγιστου 10.5:1 στην απλή βενζίνη. Και δε χρειάζεται να το πανε στα 16:1 για να εκμεταλλευτούν το LPG λίγο καλύτερα. Αυτή τη στιγμή τα εργοστασιακά LPG δηλώνουν 35% γιατί δεν εκμεταλλεύονται τίποτα από το LPG, το χρησιμοποιούν σαν να είναι η υποδεέστερη βενζίνη, δεν υπάρχει το ελάχιστο tuning να το εκμεταλλευτούν όπως πρέπει. Αντίθετα τα diesel και τη βενζίνη τα έχουν φτάσει σχεδόν στα όρια.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 21:53

apagogeas έγραψε:
valsam έγραψε: το +35% να γινει 8-10-15% δεν γινονται!
Αλλα αντε πες οτι κλαι γινονται κατεβαινε γιατι τοτε να μην το κανουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες ,δεν θελουν λες να πουλησουν lpg αυτοκινητα,τοτε γιατι τα φτιαχνουν?
Μην μου πεις για τα ματια του κοσμου δηλ. για αντιπερισπασμο και για να πουλανε diesel,θα γελασω ασχημα!

Φυσικά και δε γίνονται 8-15% μόνο, το πιο πιθανό είναι αυτοί που λένε για 10% να ξεχνάνε τη βενζίνη που καταναλώνεται και αν χρησιμοποιήσουν τον τύπο που έγραψα πριν 2-3 σελίδες θα βγάλουν μια συνολική κατανάλωση γύρω στο 20-25%. Μα και εγώ έχω μόνο 2,49% αύξηση σε LPG και 15,85% βενζίνη που μου δίνει 21,79% συνολική αν ήταν μόνο LPG. .

Πες τα ρε χρυσοστομε γιατι εδω μεσα θα μας τρελανουν εντελος αυτες οι γνωστες αβανταδωρικες τρολλαρες που αποκαλουν εμενα τρολλ,αν ειναι δυνατον,τολμησα να πω οτι εχω 30% αυξηση καταναλωσης και ορμηξαν σαν λυσασμενες υαινες να με φανε,τολμησα να θιξω το θεμα του καρτελ και εκει τα ιδια,βρε αει στο διαολο παλιοτρολλαρες!
Και εγω εκει γυρω στα 25% ειχα στην αρχη και τρελαινομουν με αυτα που διαβαζα για κατι 0%,5-8% αντε 10-12-15% το πολυ ,ρε τι στο καλο γινετε, και δεν παει καλα το αμαξι και καιει τον πατο του?
Αλλα οπως ειπα ,και κατι δεν μου αρεζε σε σχεση με το που το ειχα με την βενζινη,γιάυτο και πηγα αλλες 2 φορες για ρυθμιση ,και μου το εφεραν μεχρι που να πατησουν ολοιδια παντου οι γραμες βενζινης υγραεριου. και εκει μου το σκαει το παραμυθι ο μαστορας μου "τωρα θα σου καιει ακομη περισσοτερο" ,καλα ρε του λεω τι εγιναν εκεινα τα 12-15% που μου ελεγες,η απαντηση του ηταν ενα χαμογελο και μια κερασμενη μπυρα,τελος παντων και το συστηματακη που φοραω ειναι απο τα καλα(δεν το λεω εγω αλλα οι εγκαταστατες του φορουμ!) και τα hana μου τα φοραω και ο μαστορας ηταν ψειρας και βοηθησαν και τα παιδια απο Αθηνα στην ρυθμιση με team viewer και ειναι στο χιλιοστο του χιλιοστου ρυθισμενο το συστημα,ε τι να κανουμε απο το 25% πηγα στο 30%,τουλαχιστον εγω apagogea δεν ξεχναω να υπολογιζω την βενζινη αφου πως να το κανουμε απο την τσεπη μου την πληρωνω!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 22:09

Μα δε διαφωνούμε σε κάτι ουσιώδες valsam, και γω λέω για καρτέλ και ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να έχεις καταναλώσεις κάτω από 20% συνολικά χωρίς κίνδυνο για τη μηχανή από αυξημένες θερμοκρασίες στις μετατροπές και δε ξέρω τι άλλο, όπως και ότι τη βενζίνη πρέπει να τη λαμβάνεις υπόψη. Την αλήθεια ψάχνω και εγώ αλλά εκεί που διαφωνώ είναι στα 35% των αυτοβιομηχανιών και στο τρόπο χρήσης της θερμικής ενέργειας των καυσίμων για αυτό τον ισχυρισμό και υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι οι αυτοβιομηχανίες απλά πέταξαν ένα σύστημα πάνω χωρίς να ασχοληθούν.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 23:39

apagogeas έγραψε:Μα δε διαφωνούμε σε κάτι ουσιώδες valsam, και γω λέω για καρτέλ και ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να έχεις καταναλώσεις κάτω από 20% συνολικά χωρίς κίνδυνο για τη μηχανή από αυξημένες θερμοκρασίες στις μετατροπές και δε ξέρω τι άλλο, όπως και ότι τη βενζίνη πρέπει να τη λαμβάνεις υπόψη. Την αλήθεια ψάχνω και εγώ αλλά εκεί που διαφωνώ είναι στα 35% των αυτοβιομηχανιών και στο τρόπο χρήσης της θερμικής ενέργειας των καυσίμων για αυτό τον ισχυρισμό και υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι οι αυτοβιομηχανίες απλά πέταξαν ένα σύστημα πάνω χωρίς να ασχοληθούν.

Φιλε συμφωνουμε σε αρκετα αλλα διαφωνουμε σε αρκετα επισης αλλα τουλαχιστον γινετε συζητηση!
Μακαρι να υπηρχαν και αλλα μελη σαν και σενα φιλε με τοποθετησεις και απαντησεις πανω σε ερωτηματα και ας κανεις και λαθος ,αλλα τουλαχιστον προσπαθεις να δοσεις μια λογικη εξηγηση, αλλα ασε με να αμφιβαλω γιατι μου ειναι αδιανοητο αυτο το "οι αυτοβιομηχανίες απλά πέταξαν ένα σύστημα πάνω χωρίς να ασχοληθούν" ειπαμε δεν ειναι ΜΗΤΣΟΣGAS ειναι κολλοσοι πολλων δισ.,δεν στεκει φιλε με τιποτα
Δυστηχος οι αβανταδοροι τους εδιωξαν ολους τους συμφορουμιτες που ειχαν κατι να που και κατι να ανλυσουν,κανεις δεν ασχολειτε πια!
Στο φορουμ εχουν μεινει μονο ικανοποιημενοι και πανευτυχεις υγραεριοκινητοι που σωθηκαν απο αυτο το θαυματουργο καυσιμο!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Παρ 05 Σεπ, 2014 23:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 23:44

valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:Μα δε διαφωνούμε σε κάτι ουσιώδες valsam, και γω λέω για καρτέλ και ότι είναι αντικειμενικά αδύνατο να έχεις καταναλώσεις κάτω από 20% συνολικά χωρίς κίνδυνο για τη μηχανή από αυξημένες θερμοκρασίες στις μετατροπές και δε ξέρω τι άλλο, όπως και ότι τη βενζίνη πρέπει να τη λαμβάνεις υπόψη. Την αλήθεια ψάχνω και εγώ αλλά εκεί που διαφωνώ είναι στα 35% των αυτοβιομηχανιών και στο τρόπο χρήσης της θερμικής ενέργειας των καυσίμων για αυτό τον ισχυρισμό και υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι οι αυτοβιομηχανίες απλά πέταξαν ένα σύστημα πάνω χωρίς να ασχοληθούν.

Φιλε συμφωνουμε σε αρκετα αλλα διαφωνουμε σε αρκετα επισης αλλα τουλαχιστον γινετε συζητηση!
Μακαρι να υπηρχαν και αλλα μελη σαν και σενα φιλε με τοποθετησεις και απαντησεις πανω σε ερωτηματα και ας κανεις και λαθος ,αλλα τουλαχιστον προσπαθεις να δοσεις μια λογικη εξηγηση, αλλα ασε με να αμφιβαλω γιατι μου ειναι αδιανοητο αυτο το "οι αυτοβιομηχανίες απλά πέταξαν ένα σύστημα πάνω χωρίς να ασχοληθούν" ειπαμε δεν ειναι ΜΗΤΣΟΣGAS ειναι κολλοσοι πολλων δισ.,δεν στεκει φιλε με τιποτα
Δυστηχος οι αβανταδοροι τους εδιωξαν ολους τους συμφορουμιτες που ειχαν κατι να που και κατι να ανλυσουν,κανεις δεν ασχολειτε πια!
Στο φορουμ εχουν μεινει μονο ικανοποιημενοι και πανευτυχεις υγραεριοκινητοι που σωθηκαν απο αυτο το θαυματουργο καυσιμο!
valsam

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 06 Σεπ, 2014 00:49

Tι εγινε ρε παιδια ηρθε το Πασχα και δεν το πηρα χαμπαρι?
Που ησασταν τοσο καιρο και αλλωνιζαν οι τρολλαρες και οι αβανταδοροι?
Μια μονο διορθωση φιλε οπως την επεδειξα και στον φιλο apagogeas στο θεμα "Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)" η θεμογονος δυναμη του υγραεριου υπολοιπετε κατα 26,5% απο αυτην της της βενζινης και οχι 29% οπως εγραψεςαρα για να παρουμε την ιδια ενεργεια ιση δηλ. με την βενζινη θελουμε 36,1% περισοτερη ενεργεια και οχι 29% η 26,5% οπως δηλ. τα υπολογισες!
Παρα πολυ λογικο αυτο το εχω 15% μονο αυξηση καταναλωσης αλλα εχω και 15% μειωση επιδοσεων!
valsam

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Σάβ 06 Σεπ, 2014 09:35

valsam ο συχωρεμενος ο πατερας μου ελεγε καλα τα γραμματα και οι θεωρειες αλλα το ζουμι ειναι στην πραξη!!!
Εκει λοιπον το αυτοκινητο μου λεει +15% καταναλωση (μ.ο) και ιπποδυναμη ιδια τωρα αν χανει η κερδιζει 2% ποσως με ενδιαφερει
επειδη τα χρηματα που βαζω στην τσεπη μου ειναι ακρως ικανοποιητικα , χρηματα τα οποια δεν κερδιζεις εσυ γιατι απετυχε η εγκατασταση σου!!!
Και προφανως απετυχε επειδη πιθανως διαλεξες κανενα συστημα η μηχανικο της πλακας για αυτο και αυτη η απεχθεια ως προς το υγραεριο.
Διαβασε λιγο το θεμα ''εισαι ικανοποιημενος απο το lpg? '' και κοιταξε τα ποσοστα!!! Εσυ ψαχνεις απεγνωσμενα να βρεις καποιον πικραμενο σαν εσενα
και τον kyriak για να αρχισεις να θριαμβολογεις!!!
Ψαχνεις google,wikipedia,περιοδικα αυτοκινητων μηπως βρεις κατι να το κανεις copypaste για να ριξεις χολη!!!! Και επειδη μεχρι σημερα δεν βρισκεις
πολλους υποστηρικτες τρελλαινεσαι ολο και περισσσοτερο. Η κατασταση σου εχει ξεφυγει να το προσεξεις!!!!
Και τελειωνοντας να επαναλαβω!! Ποσο βλακες πρεπει να ειναι σε ολον τον κοσμο τοσος κοσμος που κινειται εδω και χρονια με υγραεριο εκτος αν ολοι ειναι χαζοι δεν ξερουν τι κανουν θελουν να καταστρεψουν τα αυτοκινητα τους η ειναι ολοι αβανταδωροι!!!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 06 Σεπ, 2014 10:38

tasoshunter το εχεις βαλει σε δναμομετρα το αυτοκινητο απο τοτε που το περασες υγραεριο και λες οτι εχεις ιπποδυναμη ιδια?
Και αληθεια εσυ την καταναλωση της βενζινης την βαζεις σε αυτο το 15% που λες οτι εχεις?
valsam

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 06 Σεπ, 2014 11:21

valsam έγραψε:tasoshunter το εχεις βαλει σε δναμομετρα το αυτοκινητο απο τοτε που το περασες υγραεριο και λες οτι εχεις ιπποδυναμη ιδια?
Και αληθεια εσυ την καταναλωση της βενζινης την βαζεις σε αυτο το 15% που λες οτι εχεις?

To εχω βαλει εγω φιλε μου και ειδα πατημα βενζινη με αεριο διαφορες.
Αν θυμαμαι καλα με αεριο ειχα +4 ιππους και 0,5 κιλα ροπη.Αυτα ολα χωρις προγραμμα απλα απο περιεργεια.
Απλα προσεξα τι συστημα θα βαλω και σε ποιον θα παω το αμαξι μου.
εδωσα 1600ευρω το 2009 για το Icom και μεχρι τωρα δεν ειπα ποτε <<Μακακια εκανα>>
Τωρα αν εσυ οπως σου εχω ξαναπει εδωσες 500 ευρω και πηγες σε μαστορα της π@υτσας και εβαλες και συστημα της π@υτσας ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Εχω και εγω στην δουλεια μου πολλους που κοιτανε για υγραεριο απλα φαντασου ποσο γυφτοι ειναι που ψαχνουν για συστημα με 500-600 ευρω.
Οτι πληρωνεις περνεις και στο εχω ξαναγραψει.Αν εσυ ειχες καβουρια στην τσεπη σου δεν σου φταιει κανενας μας εδω μεσα να μπαινεις και να γραφεις ολη την ωρα μοιρολατρικα σχολια για το υγραεριο.
Το υγραεριο ειναι μια επενδυση βαθους 7-10 χρονια για πολλους.εσυ αποφασιζεις αν η επενδυση θα ειναι επενδυση η θα ειναι καθαρη κονομα για τους μηχανικους/καπακαδες.
Η τεχνολογια εξελισεται οπως στους κινητηρες ετσι και στα συστηματα υγραεριου.Ειναι σαν να λεμε σε TSI κινητηρα θα βαλω συστημα αεριου ψεκασμου,ε τοτε φυσικο ειναι μετα να κλαις.

Αυτα απο εμενα ελπιζω να σε καλυψα,και θερμη παρακληση επειδη οπως σου εχω ξαναγραψει εχεις γινει πολυ βαρετος,
Αν δεν σου αρεσει το αεριο ξηλωσε το να υσηχασεις,αν σου καιει 50% παραπανω απο την βενζινη σκεψου οτι σε πιασανε κοροιδο και κατηγορησε τον εαυτο σου για αυτο οχι το αεριο.
Το θεμα εδω ειναι τιμη υγραεριου ....
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες