fokion έγραψε:Να δωσω εδω ενα παραδειγμα.
Ο φαρμακοποιος μου εχει υγραεριο στο ουτλαντερ του τουλαχιστον ενα χρονο πιο πριν απο εμενα...
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ οτι η Φαωνος ή τα Καλυβια εχουν ΤΕΤΟΙΑ διαφορά τιμής απο τα της ΒΑ αττικής....
Και η πλακα ειναι οτι σχεδον περναει απεξω απο τα καλυβια μια και παει Αναβυσσο....
Ε λες σαν κι αυτον να ειναι μειοψηφια ή πλειοψηφια???
Για τον αθηναίο όμως η διαφορά είναι ότι γενικά πληρώνει φθηνότερα και έχει και επιλογή και στα βόρεια (Μαγούλα) και στα κεντρικά (Φαίωνος) οπότε μπορεί να μη κόπτεται και πολύ. Ο θεσσαλονικιός όμως δεν έχει καμία εναλλακτική (άντε λίγο η Λήτη αλλά πόσο πια και εκεί), μια βόλτα να πάει προς τα έξω Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη σχεδόν παντού μειωμένες τιμές θα δει και με αρκετή διαφορά, αυτός δε θα γκρινιάξει ή λέει δε βαριέσαι; Δηλαδή είμαι σίγουρος ότι έχει γνώση της διαφοράς τιμής ειδικά στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι θα το έχουν πάρει χαμπάρι. Εξάλλου τόσοι πάνε βόρεια να γεμίσουν, άρα το ξέρουν ήδη αλλά προτιμάνε να περνάνε τα σύνορα για να έχουν ακόμα μεγαλύτερο όφελος. Οπότε η απορία μου πάλι παραμένει, τελικά τι συμφέρον έχουν οι πρατηριούχοι να έχουν πελάτες που προτιμάνε να μη γεμίζουν από αυτούς όσο μπορούνε, να ακούνε και μπινελίκια και γενικά να έχουν δυσαρεστημένο πελατολόγιο λόγω τιμής. Το βλέπω σαν παράδειγμα και στη δική μου περίπτωση στη Πάτρα, από μένα έχουν χάσει τα 3πλάσια έσοδα - αφού δε τους προτιμώ όποτε μπορώ και με φέρνει ο δρόμος - σε σχέση με το να είχαν πιο λογικές τιμές και να γέμιζα από αυτούς τις περισσότερες φορές. Τουλάχιστον μέχρι και πριν μερικούς μήνες, οπουδήποτε αλλού ήταν αρκετά φθηνότερα από τη Πάτρα (κάτι έχει γίνει εδώ στη Πάτρα και δε ξέρω αλλά πάλι καλά). Πλέον αυτό που γινόταν στη Πάτρα έχει παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και σε ακόμα χειρότερο βαθμό στη Ξάνθη. Το θέμα είναι ότι η ρετσινιά της αισχροκέρδιας στα μάτια μου έμεινε γιατί εμένα μου έδειχναν ότι δε με σκέφτονται σα πελάτη αλλά σαν το κορόιδο που θα τους ξεχρεώσει την επένδυση στο πι και φι και θα τους γεμίζει τη τσέπη στο φι και πι. Δηλαδή επειδή το κάνανε ασύστολα, και με τις πιο λογικές τιμές που έχουν τώρα (πάλι τσιμπημένες αλλά αρκετά καλύτερα από πέρυσι) το σκέφτομαι να πάω όταν γεμίζω, οπότε μακροπρόθεσμα χάνουν πολλά περισσότερα έχοντας αυξημένες τιμές + ότι λόγω τιμής πολλοί σε αυτές τις περιοχές δε θα κάνουν μετατροπή που προσθέτει και άλλο στη χασούρα τους. Γενικά όπως και να το δω, η αυξημένη τιμή καθιστά χαμένους τους πρατηριούχους και εμένα μαζί που δε θα κάνω πχ μετατροπή γιατί μου μειώνουν στο ελάχιστο το όποιο όφελος αναλογικά με το ρίσκο που παίρνω να το μετατρέψω. Να το πω και πιο απλά, εγώ έκανα μετατροπή γνωρίζοντας ότι τα μισά χιλιόμετρα και παραπάνω θα γίνονται εκτός Πάτρας, αν ήταν μόνο εντός Πάτρας, με τίποτα δε θα την έκανα με τις τιμές που είχαν, πάλι χαμένοι δεν είναι εδώ λοιπόν οι πρατηριούχοι;