Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 06 Αύγ, 2014 21:55

μακαρι να εβλεπα καιγω τετοια νουμερα :lol: ( με βενζινη τι καταναλωση ειχες ; )
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Δευτ 18 Αύγ, 2014 20:28

Λοιπον μετα απο αρκετα γεμισματα κατεληξα στο ποσο ειναι η καταναλωση του αυτοκινητου. Μεσα στη πολη ειναι 9,1 - 9,2l/100km.
Αντικειμενικα ειναι καλα ; ( Citroen C3 1.4 2005 )
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 13 Σεπ, 2014 16:10

update στη καταναλωση καυσιμου την προηγουμενη φορα ειχα μεικτη καταναλωση με Clima συνεχεια 7.15l/100km
σημερα γεμισα με 28.75Ε /0.748= 38.44l/580km= 6.62l/100km με ελαχιστα το clima, χωρις να εχει πειραχτει το μειγμα-χαρτης στον εγκεφαλο, φιλτρο αεριας φασης. με ρυθμιση στη συγκλιση-αποκλιση τροχων στο 0, τριακιδα μπουζι και στα τελευταια 2γεμισματα απο πρατηριο που εβαλε αντλια υγραεριου
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό panosad » Κυρ 14 Σεπ, 2014 01:42

τελευταία μέτρηση -> με 40lt διανύω 340χλμ. που σημαίνει κατανάλωση 12lt/100km

αυτοκίνητο suzuki grand vitara του '03 2.0cc με landi lsi one και μπουζί ιριδίου. η κατανάλωση αυτή είναι μικτή με σύνεση στο γκάζι...
panosad

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό topmar » Σάβ 20 Σεπ, 2014 22:02

Καλησπέρα,

Μετά από 1500ΧΛΜ χρήσης στο νεοτοποθετηθεν Lovato Easy Fast στο Opel Astra H 1.4, μικτή κατανάλωση με 75% επαρχιακό και 25% πόλη, η κατανάλωση είναι 7,66 λ/100Κμ αερίου, όταν είχε 7 πριν με κίνηση στις ίδιες συνθήκες.
topmar

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό boltsis » Παρ 10 Οκτ, 2014 17:23

Λοιπόν εχθές για πρώτη φορά φούλαρα το συστημά μου Prins silverline 2 που είναι εγκατεστημένο στο Slk 200 1.8cc 163Hp 2007 μοντέλο.Έχω 25,8lt "καθαρή" δεξαμενή και όταν έκανα εγκατάσταση στο Στεργίου Λαγκαδά το φούλαρα σε ένα πρατήριο της περιοχής Ελίν αν θυμάμαι καλά.Ταξίδεψα προς Λάρισα όπου και μένω κάνοντας 170χλμ με 125km/h αυτόματο πιλότο.Mέση ωραία ταχύτητα 90km/h και κατανάλωση 8,7lt/100 έναντι 7,6lt/100 που είχα πριν με την βενζίνη (αν ισχύουν αυτά του trip computer).

Eχθές κάνοντας επιπλέον 10χλμ είπα να το φουλάρω στη BP που βρίσκεται δίπλα στο πάνθεον πλάζα Λάρισας με τιμή 0,817 και φούλαρα ,με 22,53lt και πλήρωσα 18,41 euro!!Αν εξαιρέσω τα 10 χλμ (ούτε καν 10 θα έλεγα) που έκαψα στη πόλη, 18,41 ευρώ για 180χλμ δεν έμεινα πολυ ευχαριστημένος!Να ήταν όλα στη πόλη θα έλεγα εντάξει αλλά για ταξίδι δε μου πολυάρεσε.

Και κατα σύμπτωση με πήρε ο Στεργίου , που παρεπιπτόντως είναι πολυ καλό παιδί, να με ρωτήσει πως πάει το αμάξι μου.Του έθεσα το προβληματισμό μου και μου είπε πως μπορεί να συνέβησαν πολλά, όπως ότι να μη φούλαρα καλά λόγω πίεσης η ανεφοδιασμού άλλου αμαξιού παράλληλα (συνέβη ναι μεν αλλα έφυγε και εμεινε το δικό μου μόνο του στο τέλος), μπορεί να μην έχει πολύ προπάνιο το μείγμα η ότι το πρατήριο δεν είναι αξιόπιστο ή λόγω κρύου θα δω πολλά τέτοια κουφά.Μου πρότεινε να μηδενίσω το χιλιομετρητή μου και να το αφήσω μεχρι να αδειάσει και να δω πόσα χιλιόμετρα έκανα όπως και έπραξα απο πιο νωρίς.
Σε εποικοινωνία με ένα φίλο μου που έχει το Vsi 2 σε sports coupe mercedes που φοράει το ίδιο μοτέρ με εμένα, μου ανέφερε πως κάνει επανελλημένως την διαδρομή Θεσσαλινίκη-Βόλο με 16-17 ευρώ κάνοντας την ίδια διαδρομή μέχρι Λάρισα, οδηγώντας την ίδια ταχύτητα και βλέποντας στο trip computer την ίδια κατανάλωση, βέβαια αυτός φουλάρει Βόλο που είναι πιο φτηνό ακόμη το υγραέριο.Άρα θα έπρεπε εγω βάση λογικής να έχω τουλάχιστον 13-14 ευρώ κατανάλωση.Μου είπε επίσης πως ο Στεργίου έχει δίκιο και πως πρέπει να το ψάξω πολύ με τα πρατήρια και να τα παρακολουθω.Να μη φοβάμαι πως έχω πλούσιο μείγμα η λάθος εγκατάσταση.

Έπεται συνέχεια και δεκτή κάθε άποψη..
boltsis

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό 3CITY » Παρ 10 Οκτ, 2014 18:00

Φίλε boltsis, θα σου πρότεινα να το αφήσεις να αδειάσει από υγραέριο 3-4 φορές, ούτως ώστε να αποκτήσει την πραγματική της χωρητικότητα η δεξαμενή σου και μετά να κάνεις μετρήσεις. Κι εγώ στα πρώτα γεμίσματα έβλεπα αυξημένη κατανάλωση απλά και μόνο επειδή κάθε φορά έπαιρνε όλο και λίγο παραπάνω υγραέριο σε κάθε γέμισμα.
C200 KOMP με KING AEB MP48 OBD
Άβαταρ μέλους
3CITY

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό geormpal » Παρ 10 Οκτ, 2014 18:30

boltsis έγραψε:Λοιπόν εχθές για πρώτη φορά φούλαρα το συστημά μου Prins silverline 2 που είναι εγκατεστημένο στο Slk 200 1.8cc 163Hp 2007 μοντέλο.Έχω 25,8lt "καθαρή" δεξαμενή και όταν έκανα εγκατάσταση στο Στεργίου Λαγκαδά το φούλαρα σε ένα πρατήριο της περιοχής Ελίν αν θυμάμαι καλά.Ταξίδεψα προς Λάρισα όπου και μένω κάνοντας 170χλμ με 125km/h αυτόματο πιλότο.Mέση ωραία ταχύτητα 90km/h και κατανάλωση 8,7lt/100 έναντι 7,6lt/100 που είχα πριν με την βενζίνη (αν ισχύουν αυτά του trip computer).

Eχθές κάνοντας επιπλέον 10χλμ είπα να το φουλάρω στη BP που βρίσκεται δίπλα στο πάνθεον πλάζα Λάρισας με τιμή 0,817 και φούλαρα ,με 22,53lt και πλήρωσα 18,41 euro!!Αν εξαιρέσω τα 10 χλμ (ούτε καν 10 θα έλεγα) που έκαψα στη πόλη, 18,41 ευρώ για 180χλμ δεν έμεινα πολυ ευχαριστημένος!Να ήταν όλα στη πόλη θα έλεγα εντάξει αλλά για ταξίδι δε μου πολυάρεσε.

Και κατα σύμπτωση με πήρε ο Στεργίου , που παρεπιπτόντως είναι πολυ καλό παιδί, να με ρωτήσει πως πάει το αμάξι μου.Του έθεσα το προβληματισμό μου και μου είπε πως μπορεί να συνέβησαν πολλά, όπως ότι να μη φούλαρα καλά λόγω πίεσης η ανεφοδιασμού άλλου αμαξιού παράλληλα (συνέβη ναι μεν αλλα έφυγε και εμεινε το δικό μου μόνο του στο τέλος), μπορεί να μην έχει πολύ προπάνιο το μείγμα η ότι το πρατήριο δεν είναι αξιόπιστο ή λόγω κρύου θα δω πολλά τέτοια κουφά.Μου πρότεινε να μηδενίσω το χιλιομετρητή μου και να το αφήσω μεχρι να αδειάσει και να δω πόσα χιλιόμετρα έκανα όπως και έπραξα απο πιο νωρίς.
Σε εποικοινωνία με ένα φίλο μου που έχει το Vsi 2 σε sports coupe mercedes που φοράει το ίδιο μοτέρ με εμένα, μου ανέφερε πως κάνει επανελλημένως την διαδρομή Θεσσαλινίκη-Βόλο με 16-17 ευρώ κάνοντας την ίδια διαδρομή μέχρι Λάρισα, οδηγώντας την ίδια ταχύτητα και βλέποντας στο trip computer την ίδια κατανάλωση, βέβαια αυτός φουλάρει Βόλο που είναι πιο φτηνό ακόμη το υγραέριο.Άρα θα έπρεπε εγω βάση λογικής να έχω τουλάχιστον 13-14 ευρώ κατανάλωση.Μου είπε επίσης πως ο Στεργίου έχει δίκιο και πως πρέπει να το ψάξω πολύ με τα πρατήρια και να τα παρακολουθω.Να μη φοβάμαι πως έχω πλούσιο μείγμα η λάθος εγκατάσταση.

Έπεται συνέχεια και δεκτή κάθε άποψη..

Συμφωνώ και εγώ με τον φίλο "3CITY"! Περιμένεις και παρακολουθείς κανα μήνα και μετά πας για (επανα)ρύθμηση..
Ισχύει αυτο με το ρεζερβουάρ, αλλα εσύ μετράς τα λίτρα που έβαλες! Η 5 ή 50 βάλεις απλά η ακρίβεια της μέτρησης αλλάζει.
Ξέρεις πόσο καίς σε βενζίνη στα 100..! Αν πχ καίς 7,6 είναι το ιδανικό να καίς 8,7 με αέριο!!
(Αλλιώς Wideband να δεις τι περιθώρια έχεις - αν και δεν το προτείνω γιατι ο κατασκευαστής μπορεί να αυξομειώνει και για καλό την στοιχιομετρική..)
Γενικώς μην σε αγχώνει τπτ, άκου τον Στεργίου και δώσε του συγκεκριμένα ποσά L/Km.
Θα πρέπει να καίς μέχρι 15% παραπάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ. Εως 15- οχι 16!
(Όταν το τρέχεις να σου καίει 15%+ και όταν πάς χαλαρά πορείες 8-10%+ / αυτό κάνει το ECU που πλήρωσες..)
Άνοιξε το γιατι εχει adamption map και διορθώνει μόνο του πιο πλούσιο ή φτωχό μιγμα..
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό boltsis » Παρ 10 Οκτ, 2014 20:23

Ευχαριστώ παιδιά με εφησυχάζετε!!

@geormpal τι εννοείς να το ανοίξω,να το δώσω και 5-6000 στροφές όταν είναι σε υγραέριο?

Τελικά ισχύει οτι στο trip computer δεν ισχύουν οι καταναλώσεις αυτές που δείχνουν?Κάτι τέτοιο διάβασα εδω μέσα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται η 10-15% περισσότερη κατανάλωση που δείχνει?
boltsis

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό geormpal » Σάβ 11 Οκτ, 2014 00:51

boltsis έγραψε:Ευχαριστώ παιδιά με εφησυχάζετε!!

@geormpal τι εννοείς να το ανοίξω,να το δώσω και 5-6000 στροφές όταν είναι σε υγραέριο?

Τελικά ισχύει οτι στο trip computer δεν ισχύουν οι καταναλώσεις αυτές που δείχνουν?Κάτι τέτοιο διάβασα εδω μέσα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται η 10-15% περισσότερη κατανάλωση που δείχνει?

Όταν λέω να το ανοίξεις δεν εννοώ να του δώσεις στο ρελαντι 5-6000 στροφές..
Αλλα γενικότερα να είσαι ελέυθερος στο γκάζι (φορτίο)..! Κοίτα! Μπορείς να το κάνεις να καίει και τα μισά..,αλλα δεν το θέλεις αυτο! Τα εγκεφαλακια απο το αεριο είναι πιστοί παράλληλοι.. Κάνεις ο..τι θελεις......!
Το μόνο κλάσμα που θα υπάρχει στο μυαλό σου είναι κατανάλωση/φθορά-αξιοπιστία!
Δές τι πραγματικά σου καίει [οχι στον υπολογιστή ταξιδιού αλλα στα λίτρα που βάζεις (-) πρός τα χιλιόμετρα] και μίλα με τον Στεργίου...
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες