Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό karagounis » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 00:59

@ hlias
Ειπα εγω οτι ειναι απσραιτητο να κατεβει ο κινητηρας; για διαβασε καλα.
Σε ξαναρωταω: ποση βενζινη καιει ενα αυτοκινητο πσραλληλα με το υγραεριο;
Εγω λεω 15-20% και αν κανεις τους πολυ απλους υπολογισμους θα δεις οτι το 45% που λες εινσι παραμυθια.
karagounis

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 01:06

Οσον αφορα τις βαλβιδες, αν πας στο συνεργειο σου θα σου πουν οτι μπορει να ελεγχθει με τα "φιλερακια" αλλα η σωστη δουλεια γινεται μονο με κατεβασμα κινητηρα! Αν δεν φοβασαι, προχωρα το.

τι εννοει εδω ο ποιητης καραγκουνης?

Σε ξαναρωταω: ποση βενζινη καιει ενα αυτοκινητο πσραλληλα με το υγραεριο;
Εγω λεω 15-20%

τι εννοει εδω ο ιδιος ποιητης? μηπως εχει μπλεξει την αυξηση καταναλωσης που εχουμε με το υγραεριο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό karagounis » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 01:23

@ hlias
Εχεις μαλλον προβλημα με την αναγνωση ελληνικων. Λογικο γιατι ειναι δυσκολη γλωσσα.
Για τελευταια φορα, ο ελεγχος βαλβιδων γινεται χωρις κατεβασμα κινητηρα αλλα δεν ειναι αυτο που εγω ρωτησα.
Σε ποιο εγχειριδιο, ποιου βενζινοκινητου αυτοκινητου, προβλεπεται προγραμματισμενος ελεγχος των βαλβιδων;
Γιατι αυτος ο ελεγχος πρεπει να γινεται οταν καποιος βαλει υγραεριο οπως και δηποτε;
Τελος, εννοειται οτι δεν μπερδεψα καμια καταναλωση, εσυ απλα κανεις τον κινεζο.
Η καταναλωση υγραεριου ειναι 10% τουλαχιστον μεγαλυτερη απο την αντιστοιχη της βενζινης.
Η παραλληλη βενζινη (ξεκινημα, ψεκασμος σε διαφορα χρονικα σημεια για διορθωση μειγματος) ειναι αλλο πραγμα. Μαλιστα στα υγρης εγχυσης το κανουν αντι της χρησης λαδωτηρα.
Τα λεω καλα λιακο;
karagounis

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 01:39

karagounis έγραψε:@ hlias
Εχεις μαλλον προβλημα με την αναγνωση ελληνικων. Λογικο γιατι ειναι δυσκολη γλωσσα.
Για τελευταια φορα, ο ελεγχος βαλβιδων γινεται χωρις κατεβασμα κινητηρα αλλα δεν ειναι αυτο που εγω ρωτησα.
Σε ποιο εγχειριδιο, ποιου βενζινοκινητου αυτοκινητου, προβλεπεται προγραμματισμενος ελεγχος των βαλβιδων;
Γιατι αυτος ο ελεγχος πρεπει να γινεται οταν καποιος βαλει υγραεριο οπως και δηποτε;
Τελος, εννοειται οτι δεν μπερδεψα καμια καταναλωση, εσυ απλα κανεις τον κινεζο.
Η καταναλωση υγραεριου ειναι 10% τουλαχιστον μεγαλυτερη απο την αντιστοιχη της βενζινης.
Η παραλληλη βενζινη (ξεκινημα, ψεκασμος σε διαφορα χρονικα σημεια για διορθωση μειγματος) ειναι αλλο πραγμα. Μαλιστα στα υγρης εγχυσης το κανουν αντι της χρησης λαδωτηρα.
Τα λεω καλα λιακο;

καθολου καλα, honda, nissan, toyota, subaru, suzuki, mazda καπια opel (νομιζω αρκουν αυτες οι εταιρειες) αναφερει ο κατασκευαστης ρυθμιση βαλβιδων ανα τοσα χιλιομετρα.
ελεγχο βαλβιδων οριζει παντα ο κατασκευαστης οταν ο κινητηρας δεν εχει υδραυλικα ωστηρια.
η καταναλωση βενζινης που εχουμε στα αεριου ψεκασμου ειναι απο την στιγμη που θα ξεκινησει να δουλευει ο κινητηρας μεχρι να φτασει στην θερμοκρασια των 35-40 βαθμων συνηθως για να γυρισει στο αεριο, απο εκει και περα αν δεν ξεπερνας τις 4500στροφες το αυτοκινητο δεν καιει καθολου βενζινη εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις προβληματικων κινητηρων που μπορει ο εγκαταστατης να το εχει ρυθμισει να καιει ενα μικρο ποσοστο βενζινης απο τις 3500στροφες.
απο τα υγρου ψεκασμου και απο οσο γνωριζω γιατι δεν εχω ασχοληθει με αυτα τα συστηματα μονο το vialle εχει την δυνατοτητα να ψεκαζει βενζινη ανα κυκλους λειτουργειας.
οτι θελεις να ρωτησεις εδω ειμαστε ολοι μας να σου λυσουμε τις απορρειες που μπορει να εχεις, η ξερολιαση δεν βοηθαει ποτε και κανεναν.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό karagounis » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 01:54

@ hlias
Κοιτα να δεις φιλε, αυτα που λες ειναι απλα για γελια.
Ειχα opel, toyota και τωρα suzuki και δεν λεει τιποτα για προγραμματισμενο ελεγχο βαλβιδων.
Δεν το παιζεις ξερολας, απλα ψευδεσαι. Προσεχε λιγο.
karagounis

Δημοσίευσηαπό aggelooos2000 » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 02:08

Και ομως, πολλα ιαπωνικα αλλα και opel και αλλα πολλα δεν εχογν υδραυλικες βαλβιδες και απαιτουν ρυθμισμα. Με το αεριο απλα πιο συχνά. Οχι ολα βεβαια. Και ναι, το vialle δεν καιει σταγονα βενζινη. Ουτε καν για να παρει μπροστα. Το αεριου μονο για να παρει και στη συνεχεια μονο κατω απο ιδιαίτερες συνθηκες. Εχω και απο τα δυο συστηματα.
aggelooos2000

Δημοσιευσεις: 26

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 02:19

karagounis έγραψε:@ hlias
Κοιτα να δεις φιλε, αυτα που λες ειναι απλα για γελια.
Ειχα opel, toyota και τωρα suzuki και δεν λεει τιποτα για προγραμματισμενο ελεγχο βαλβιδων.
Δεν το παιζεις ξερολας, απλα ψευδεσαι. Προσεχε λιγο.

νομιζω οτι οσοι μας εχουν διαβασει και οσοι ua nμας διαβασουν δεν χρειαζονται τιποτα αλλο για να καταλαβουν το τι αντιπροσωπευεις ή που αποσκοπεις, μια απλη αναγνωση στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη αρκει.
ψαξε να βρεις καποιο αλλο θεμα το οποιο μπορει να ειναι διφορουμενο, μην γινεσαι γελοιος με αυτα τα απλα που και αν δεν τα ξερουν ολοι, μπορουν πολυ ευκολα να τα μαθουν.
ξεπερασες και τον κυριακο παναθεμα σε.
και επειδη ειμαι μεγαλος τσογλανος, τελικα για να ρυθμισουμε βαλβιδες κατεβαζουμε ή δεν κατεβαζουμε κινητηρα, εσυ το εγραψες αυτο ή καποιος αλλος που χρησιμοποιησε τα δικα σου χερια και δαχτυλα?
καλυτερο το κανω τωρα, αν ρυθμισουμε τις βαλβιδες χωρις να κατεβασουμε κινητηρα και υστερα τον κατεβασουμε
α. θα χαλασει η ρυμιση.
β. θα χρειαστει και αλλη
γ. πετα καποιο ωραιο σαν αυτα που ξερεις εσυ.
αν δεν το καταλαβες τωρα σε δουλευω ψιλο γαζι, για κατι τετοιο εισαι μονο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 02:32

aggelooos2000 έγραψε:Και ομως, πολλα ιαπωνικα αλλα και opel και αλλα πολλα δεν εχογν υδραυλικες βαλβιδες και απαιτουν ρυθμισμα. Με το αεριο απλα πιο συχνά. Οχι ολα βεβαια. Και ναι, το vialle δεν καιει σταγονα βενζινη. Ουτε καν για να παρει μπροστα. Το αεριου μονο για να παρει και στη συνεχεια μονο κατω απο ιδιαίτερες συνθηκες. Εχω και απο τα δυο συστηματα.

βρε Αγγελε, εισαι σιγουρος? που στο καλο το διαβασες? μηπως ψευδεσαι και εσυ σαν και εμενα?
κανανε το ασπρο μαυρο μερικοι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό karagounis » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 09:23

@ hlias (Εγκαταστατης)
Εγω απλα ειπα οτι ο ελεγχος των βαλβιδων γινεται με τα φιλερακια αλλα οι μηχανικοι που εγω ρωτησα μου ειπαν οτι η σωστη ρυθμιση γινεται με τον κινητηρα κατω. Επισης, ειπα οτι δεν εχω δει βιβλιο βενζινοκινητου αυτοκινητου που να λεει π.χ. καθε 30.000 χλμ να κανεις ρυθμιση.
Τα αυτοκινητα που εγω γνωριζω ειναι το opel vectra, toyota corolla & suzuki ignis.

Τωρα εσυ φιλαρακο εχεις προφανως ταπεινα κινητρα. Μαλλον εισαι απλως αλλος ενας σκιτζης που βρηκε μια φλεβα χρυσου, εκμεταλλευτηκες την παραπληροφορηση γυρω απο το υγραεριο και πουλας φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Τελος, εγω δεν εβαλα υγραεριο γιατι εκανα τους υπολογισμους μου, που μπορει να κανει οποιοσδηποτε, και βρηκα οτι σε βαθος δεκαετιας η εξοικονομηση ειναι 20-25% και ειπα οτι δεν συμφερει το ρισκο της βλαβης του κινητηρα, της αντλιας καυσιμου, του αισθητηρα λ, κλπ τα οποια θα συμβουν και με την βενζινη αλλα δεν θα εχω την αμφιβολια αν εγω το επιταχυνα. Παντως αν κοιταξετε σε ξενα site, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια.
Τα δεδομενα για τους υπολογισμους μου ειναι τα εξης:
Βενζινη: 10.000 χλμ καθε ετος. Καταναλωση 8 λτ/100 χλμ με 1.5 ευρω/λτ. ΚΤΕΟ= 20 ευρω ανα 2 χρονια.
Υγραεριο: 8.8 λτ/100 χλμ με 0.75 ευρω/λτ. Παραλληλη χρηση βενζινης 10% δηλ. 0.88 λτ. ΚΤΕΟ=60 ευρω.
Η εγκατασταση κανει 800 ευρω. Η αλλαγη φιλτρων θελει περιπου 50 ευρω καθε 25.000 χλμ.
Στο τελος της δεκαετιας (και εαν ο κινητηρας ζει ακομη) μπορει να χρειαστει αντικατασταση δεξαμενης, αλλα δεν ξερω κοστος.
Κανω καπου λαθος λιακο;
karagounis

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 10:39

Εγχειριδιο opel insignia ελεγχος βαλβιδων καθε 150.000 χλμ. Υπαρχει και σε pdf στο διαδυκτιο. Μεγαλα παιδια ειστε βρειτε το και διαβαστε.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες