Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Παρ 05 Δεκ, 2014 13:25

valsam έγραψε:
periklas723 έγραψε:Δηλαδη τα 100χλμ τα εκανα με
1,40χ7,5=10,50Ε [τιμη βενζινης]
0,662χ9=5,96Ε[τιμη αεριου]

Τι ειναι πιο φθηνο αραγε???Τα 6Ε η τα 10,5?????

Eνταξει το ειπαμε εσας στην Αθηνα δεν σας πιανουν τα λεγομενα του Kyriak αλλα εμας εδω Σαλονικα city μια χαρα ρεαλιστικοτατα ειναι!
Για να κανουμε την σουμα σου φιλε με τιμες Θεσ/νικης να δουμε πως θα σου καθοταν!
1,40χ7,5=10,50Ε [τιμη βενζινης]
0,839χ9=7,55Ε[τιμη αεριου],για βαλε και τα 30Ε του κοστους σερβις που λες και βαλε και κανα τουναπ η ψυκτελαιο που χρησιμοποιουμε καμποσοι υγραεριοκινητοι και πες μου πηγε η δεν πηγε το κοστος 0,839χ9=8Ε στρογγυλα?
10,5 με βενζινη και 8 με υγραεριο για εμας τους μ@λακες, δηλ. εχει η δεν εχει δικιο ο kyriak σε κατι τετοιες περιπτωσεις?
Αν ηταν δηλ. να βαζεις και εσυ με 83,9 θα τα εγραεφες τα πιο πανω?

Εγω Αθηνα μενω...Και οσο για tune-up,ψυκτελαια κλπ κλπ...Αμα θες να το "βελτιωσεις" θα το πληρωσεις...Εγω δεν εχω πληρωσει στραβο διφραγκο περαν των εξοδων εκαταστασης.Οσο για το τεραστιο-κολοσσιαιο κοστος των 30Ε ανα χρονο που το βαζεις στα εξοδα,τι να πω????Μαζευω ηδη φραγκοδιφραγκα ωστε να εχω τα 30 Ευρω τα Χριστουγεννα...Ασε,πολλα τα λεφτα
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 05 Δεκ, 2014 16:01

fokion έγραψε:Valsam η Λητη με 0,78 αντι 0,83 που λες λιγο πιο πανω

http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... 8&dtimes=6

Ειναι μακρυα εκτος πολης?

Ναι είναι εκτός πόλης και για αυτό ξεφεύγει από το καρτέλ. Δε συμφέρει να πας εκεί μόνο για να γεμίσεις. Συγνώμη για τη σφήνα αλλά και εγώ στη Θεσσαλονίκη μένω.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό kyriak » Παρ 05 Δεκ, 2014 16:13

Έστω όπως τα λες για σένα. Κερδίζεις 4,5€ στα 100κμ. Λες. Θες 1000€ εγκατάσταση πάνω κάτω και 1000€ στα 60000κμ για να φτιάξεις μια πιθανή βλάβη καπάκι,(kατά μέσο όρο βγαίνει στις 35000κμ με τα μέχρι τώρα δεδομένα).
Για να βγαλεις 2000€ με αυτά τα δεδομένα ,που λες, χρειάζεσαι 45000κμ κίνηση μόνο , αποκλειστικά, με υγραέριο για να είσαι σιν πλην = 0.

Αυτήν είναι η αλήθεια , μην κοιτάς που δεν σε κόβει και λες π@π@ριες. Δεν το συζητάμε για περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη , γιατί εκεί το μόνο που κάνεις απόσβεσηστα 60000κμ είναι η εγκατάσταση με αυτά τα δεδομένα , αν την βγάλει κλάψε…...
Και σε αυτά που λες μιλάμε μόνο για χρήση lpg , αν καίει και λίγο βενζίνη για να πάρει μπρος και έξτρα σέρβις, κάηκε ο καταλύτης , κάηκε η αντλία κάηκε ο πολλαπλασιαστής χάλασε …..το ένα …χάλασε το άλλο…… δεν είναι μόνο το VSR που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ βλάβη ….. αλλά που να τα ξέρεις αυτά από μικρός πήγες για μηχανικός και τώρα που ειδές μαρμίτα είπες να κονομήσεις και συ στις πλάτες μας , γράψε ότι το πας και τάπα τα χαχαχαχαχαχ
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 05 Δεκ, 2014 16:35

labros έγραψε:
fokion έγραψε:Valsam η Λητη με 0,78 αντι 0,83 που λες λιγο πιο πανω

http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... 8&dtimes=6

Ειναι μακρυα εκτος πολης?

Ναι είναι εκτός πόλης και για αυτό ξεφεύγει από το καρτέλ. Δε συμφέρει να πας εκεί μόνο για να γεμίσεις. Συγνώμη για τη σφήνα αλλά και εγώ στη Θεσσαλονίκη μένω.

Καθολου σφηνα - για μενα τουλαχιστον - γιατι δεν γνωριζω και προσπαθω να καταλαβω - σε ευχαριστω.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 05 Δεκ, 2014 16:54

kyriak έγραψε:Έστω όπως τα λες για σένα. Κερδίζεις 4,5€ στα 100κμ. Λες. Θες 1000€ εγκατάσταση πάνω κάτω και 1000€ στα 60000κμ για να φτιάξεις μια πιθανή βλάβη καπάκι,(kατά μέσο όρο βγαίνει στις 35000κμ με τα μέχρι τώρα δεδομένα).
Για να βγαλεις 2000€ με αυτά τα δεδομένα ,που λες, χρειάζεσαι 45000κμ κίνηση μόνο , αποκλειστικά, με υγραέριο για να είσαι σιν πλην = 0.

Αυτήν είναι η αλήθεια , μην κοιτάς που δεν σε κόβει και λες π@π@ριες. Δεν το συζητάμε για περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη , γιατί εκεί το μόνο που κάνεις απόσβεσηστα 60000κμ είναι η εγκατάσταση με αυτά τα δεδομένα , αν την βγάλει κλάψε…...
Και σε αυτά που λες μιλάμε μόνο για χρήση lpg , αν καίει και λίγο βενζίνη για να πάρει μπρος και έξτρα σέρβις, κάηκε ο καταλύτης , κάηκε η αντλία κάηκε ο πολλαπλασιαστής χάλασε …..το ένα …χάλασε το άλλο…… δεν είναι μόνο το VSR που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ βλάβη ….. αλλά που να τα ξέρεις αυτά από μικρός πήγες για μηχανικός και τώρα που ειδές μαρμίτα είπες να κονομήσεις και συ στις πλάτες μας , γράψε ότι το πας και τάπα τα χαχαχαχαχαχ

Αν και το "χαλασες" λιγο στο τελος :D ενα ποστ που πραγματικά μπορουμε σα συζητησουμε χωρις μπηχτες ειρωνιες κ.λ.π.

η λογικη σου ειναι σαφως σωστη. Εκει που "διαφωνω" ( προσεξε εβαλα εισαγωγικά που σημαινει δεν διαφωνω πληρως) ειναι ( και απο τον τροπο που τα γραφω θα καταλαβεις )

αν εχεις καταναλωση 8 λιτρα και παει 9 (πχ) αν ομως εχεις 12???? ( με βενζινη ) το 4,5 γινεται μεγαλυτερο... γι αυτο και παντα μου εκανε εντυπωση πως βαζεις υγραεριο σε αυτοκινητο με αρχικη καταναλωση 5-6 λιτρα τυπου atos πχ..
αν ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το αυτοκινητο σου συστημα του 1000αρικου
αν δεν πληρωσεις 1000αρικο για επισκευη σε καπακι αλλα λιγοτερα ( βρηκα μεταχειρ για το δικο μου κομπλέ με 250 μπας και το αλλαξω να ησυχασω απο το ραγισμα )
και βεβαια αν δεν εχεις αυτοκινητο που θελει βενζινα ΚΑΙ κατα την κινηση πλην της εκκινησης...

τοτε σαφως γινεται συμφαιρον ( εξαιρω τη θεσσαλονικη οπως ειναι σημερα...)

τα αλλα που λες οτι "χαλανε" χαλανε ειτε υγραεριο ειτε βενζινα.... πχ το ιμπιζα που δεν εχει υγραεριο και κανει μονο 14 χλμ τη μερα καθε 2 χρονια καιει πολλαπλασιαστη...
κι εχει αλλαξει και 2 καταλυτες ( για την ακρηβια εχει αλλαξει ενα και τωρα θελει παλι.... αλλα που....)
επεισεις αντλια ΠΟΤΕ δε μου εχει καψει ( φτου φτου ) 190.000 που το εχω στα χερια μου κι ας δουλευει μονιμα με λαμπακι....

Που θελω να καταληξω
το υγραεριο δεν ειναι το "νερο του καματερου" και "δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν"...
ειναι ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ οι παραμετροι της "εξισωσης"...
Σε αλλους βγαινει + σε ευλογο χρονικο διαστημα σε αλλους οχι...

θελει να τα βαλεις κατω με χαρτι και μολυβι, απο την στιγμη που θα αποφασισεις οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλαξεις αυτοκινητο και πρεπει να ζησεις με αυτο....

και στην "εξισωση" δε βαζω τον παραγοντα "ποιοτητα εγκαταστατη" γιατι εκει... μπορει και να μην αποσβεσεις ποτε....

Και παρεπιτποντως ακουω ηδη ιστοριες φρικης για τα ντιζελ.... ( ναι αυτα τα πως τα λενε φιλτρα που πρεπει να αναζοογωνουνται καθε τοσο... αλλα αυτο ΔΕΝ μπορει να γινει σε διαδρομες του στυλ σπιτι σχολειο δουλεια σουπερμαρκετ που οι περισσότεροι τα χρησιμοποιουν)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Παρ 05 Δεκ, 2014 18:43

Μεγαλος παραγοντας ο εγκαταστατης...
Γι'αυτο και δεν πηγα σε κανεναν
"ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ 550Ε,ΚΥΡ-ΜΗΤΣΟΣ" αλλα εσκασα 850Ε και πηγα σε εγκεκριμενο συνεργειο που βαζει lovato,ακριβως επειδη δεν ειμαι φθηνος στα λαχανα και φθηνος στα πιτουρα
Και στην τελικη,εβαλα σε ενα αμαξι 12ετιας που ειχε 150.000χλμ ακριβως για να το δοκιμασω,που δεν θα με ποναγε και πολυ αν εβγαζε μια γερη βλαβη-οσο θα με χαλαγε σε ενα φρεσκο αμαξι 5ετιας-αν και αυτο θα με πονεσει...
Σουμα:16.000χλμ σε 10μηνες,εχω βγαλει τα 850Ε και συνεχιζω...
ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...Εκτος και αν εχεις την μαγικη σφαιρα να μας πεις τις βλαβες μας,και επισης αν τα σινεμπλοκ πισω αξονα που αλλαξα και η μπαταρια ειναι εξαιτιας του αεριου...Λετε??????
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Παρ 05 Δεκ, 2014 18:45

Λυστε μου μια απορια:Γιατι βλεπω τοσα Smart με αεριο?????Τοσο πολυ καιει????? :lol:
periklas723

Δημοσίευσηαπό mudkia » Παρ 05 Δεκ, 2014 18:57

Εγω που καιω παρ/λα και βεν. μετα τις 3000, τις οποιες τις περναω σπανια μεσα στην πολη, για κάθε 250l gas θελω περιπου 8 με 10l βεν. και το αμαξι ΚΑΙΕΙΙΙ λεμε 14-15l σε αστικες κανε τα μαθηματικα και πες μου :roll:
οσο για τα ΝΕΑ diesel είναι να μην αρχισουν τα προβλήματα με τα φιλτρα τα προφιλτρα τρομπες και τρομπακια :(( :(( :(( :(( γιατι τα πετρελαια μας είναι από τα κακιστα :think: :think: :think:
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 05 Δεκ, 2014 20:54

Fokion καλησπέρα . Αφού σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για την υπομονή σου να κάνεις διάλογο με έναν εμπαθή και φανατικό εχθρό της υγραεριοκίνησης , θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο του Post σου και να σου εκφράσω την πλήρη διαφωνία μου , με καλή πάντα διαθεση . ¨Έγραψες λοιπόν μεταξύ άλλων .//..."το υγραέριο δεν ειναι το "νερο του καματερου" και "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακιαν"...//..μέγα λάθος φίλε μου !!!!..δια "πάσαν νόσον" μπορεί να μην είναι , αλλά "ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑΝ"είναι "τζάμι" !!!..βλέπε πχ πόσες χοντρές μ*λ*κίες έχει γράψει ο "πώς τον λένε"..χέχέχέχέεε... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ymdevil: :ymdevil: :ymdevil: :)) :)) :))
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Δεκ, 2014 21:58

Το υγραεριο δεν ειναι για ολους,ειναι για μια μεριδα ανθρωπων που ζουνε σε περιοχες οπου δεν υπαρχει καρτελ και εχουν φθηνο υγραεριο και για ιδιοκτητες αυτοκινητων που ειναι ανθεκτικα στην χρηση υγραεριου(πια ειναι αυτα αραγε αποδεδιγμενα?)!
Αυτη ειναι η μοναδικη αληθεια!
Γι'αυτο οποιος εγκαταστατης η πρατηριουχος η μηχανικος αυτοκινητου (ναι και αυτος ειναι στο κολπο γιατι οταν χτυπησει κεφαλαρι και αυτος θα οικονομησει!) παει να σας πουλησει παραμυθη για να βαλετε υγραεριο στο αυτοκινητο σας μην μασησετε καντε την ερευνα σας,αληθειες σαν και αυτη που γραφω και που εγραψε και ο fokion μην περιμενετε να ακουσετε απο αυτους που ασχολουνται σαν επαγγελμα με το υγραεριο!
Η παροιμια τι ελεγε,"φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα"?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 92 επισκέπτες