Lef έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους υγραεριοκίνητους!
Είμαι πλέον κ εγώ ένας από εσάς μιας και πριν δύο ημέρες (Φεβρ. 2015) τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου (Jeep Patriot 2.4 - CVT - '07) ένα σύστημα υγραεριοκίνησης της Lovato.
Συγκεκριμένα, τοποθέτησα το Easy Fast OBD-II, (μεταλλικός "διπλόμπριζος" εγκέφαλος) με μεγάλο πνεύμονα και δεξαμενή 80Lt της Stako.
Αποφάσισα την τοποθέτηση του ως άνω συστήματος μετά από πολύ ψάξιμο αλλά κυρίως γιατί ο εγκαταστάτης κάνει πραγματικά άψογη τοποθέτηση.
Ο λόγος που γράφω στο παρόν ποστ είναι πως ενώ όπως προείπα, ο εγκαταστάτης είναι πολύ καλός στην τοποθέτηση, νιώθω πως "δεν" το έχει τόσο καλά με τα των ρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, αφού τοποθέτησε το σύστημα (τρεις ημέρες γεμάτες), το συνέδεσε με το laptop του και το μόνο που έκανε μετά τις αρχικές ρυθμίσεις, ήταν απλά το auto-calibration (αυτοπρογραμματισμός...).
Το αυτοκίνητο μετά από 200 χιλιόμετρα (τόσα πρόλαβα σε δύο ημέρες...), παρουσιάζει κάποιο θέμα.
Συγκεκριμένα με τετάρτη ή και πέμπτη ταχύτητα στο κιβώτιο (αυτόματο-σειριακό τύπου CVT), στις 3.500 στροφές, απλά σταματάει να επιταχύνει. Δηλαδή στις 3.500 στροφές, όσο κ αν πατήσω το γκάζι, δεν ανεβάζει καθόλου στροφές. Αν πάλι αλλάξω ταχύτητα από τρίτη σε τετάρτη ψηλά και έχω περάσει τις 3500/3800 στροφές, τότε συνεχίζει να επιταχύνει.
Για να μην πλατιάσω αναίτια, θα ήθελα από τους εκλεκτούς αναγνώστες (μηχανικούς και απλούς χρήστες), να με κατατοπίσουν στα εξής:
1) Τι μπορεί να σημαίνει η ως άνω δυσλειτουργία.
2) Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ (εντός Αττικής) για να πετύχω την καλύτερη δυνατή ρύθμιση στο ως άνω σύστημα.
2) Μπορεί κάποιος "παλαιότερος" να με καθοδηγήσει ώστε να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις μόνος μου (έχω παραγγείλει καλώδιο και έχω ήδη κατεβάσει το software της Lovato).
Ευχαριστώ για την φιλοξενία όπως ευχαριστώ εκ των προτέρων και για τις απαντήσεις._
καταρχας για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα πρεπει να κανεις 1500-2000 να δουλεψει η μεμεβρανη του πνεμονα να δουλεψουν οι ηλεκτροβανες και γενικα ολο το συστημα...και μετα αμεσως αυτοπρογραμματισμος και ξανα βολτα στο δρομο..
με την τοποθετηση του συστηματος αλλαξες μπουζι η φιλτρο αερος καθαρισε πεταλουδα εισαγωγης ο μαστορας σου?
όλα παιζουν τον ρολο τους .....