Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αιτία ανόδου θερμοκρασίας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αιτία ανόδου θερμοκρασίας

Δημοσίευσηαπό tkost » Παρ 24 Απρ, 2015 14:30

labros έγραψε:
NickSt έγραψε:Κοίτα , απο αυτά που σου λέει ο μηχανικός σου εγώ συμπεραίνω ότι τα συγκεκριμμένα σασμάν μετά απο κάποια χιλιόμετρα παρουσιάζουν αυτή την "ιδιοτροπία"..//..δεν ξέρω να σου πώ γιατί , πιθανολογώ ότι έχει σχέση με κάποιο εξάρτημα μέσα στο σασμάν που όταν φτάσει σε κάποιον βαθμό φθοράς παρουσιάζει αυτό το σύμπτωμα . Εμπειρικά πάντως να σου πώ , ότι σε μια Άλφα 75 που είχαμε στην οικογένεια για να βάλεις πρώτη έπρεπε να κάνεις αίτηση στο ...υπουργείο συγκοινωνιών !!!!...η λύση ήταν να "κούμπώσεις" πρώτα τη δευτέρα και χλάαααπ μετά η πρώτη έμπαινε σαν βαμβάκι !!!!...το είχαμε συνηθίσει και δεν μας ένοιαζε../..αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα συνήθισε το γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίγεις σασμάν με ότι έξοδα αυτό μπορεί να συνεπάγεται και πιθανόν με μέτριο αποτέλεσμα...//..αυτά απο εμένα...

Να ανοίξω το σασμάν δεν πρόκειται. Προτιμώ να το συνηθίσω. Έλεγα μήπως έχω λάθος νούμερο βαλβολίνης γιατί δε θυμάμαι τι μου είχαν βάλει παλιότερα (αλλάζει κάθε 90000). Ο μάστορας πάντως επιμένει πως παίρνει 75-85.

Ωραίος μάστορας....Τι κάθεσαι και σκας...Κλασσικός ελληνάρας!
Alfa Romeo 159 1.8 MPI 16v
BRC Plug & Drive
tkost

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 24 Απρ, 2015 16:34

tkost έγραψε:
labros έγραψε:
NickSt έγραψε:Κοίτα , απο αυτά που σου λέει ο μηχανικός σου εγώ συμπεραίνω ότι τα συγκεκριμμένα σασμάν μετά απο κάποια χιλιόμετρα παρουσιάζουν αυτή την "ιδιοτροπία"..//..δεν ξέρω να σου πώ γιατί , πιθανολογώ ότι έχει σχέση με κάποιο εξάρτημα μέσα στο σασμάν που όταν φτάσει σε κάποιον βαθμό φθοράς παρουσιάζει αυτό το σύμπτωμα . Εμπειρικά πάντως να σου πώ , ότι σε μια Άλφα 75 που είχαμε στην οικογένεια για να βάλεις πρώτη έπρεπε να κάνεις αίτηση στο ...υπουργείο συγκοινωνιών !!!!...η λύση ήταν να "κούμπώσεις" πρώτα τη δευτέρα και χλάαααπ μετά η πρώτη έμπαινε σαν βαμβάκι !!!!...το είχαμε συνηθίσει και δεν μας ένοιαζε../..αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα συνήθισε το γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίγεις σασμάν με ότι έξοδα αυτό μπορεί να συνεπάγεται και πιθανόν με μέτριο αποτέλεσμα...//..αυτά απο εμένα...

Να ανοίξω το σασμάν δεν πρόκειται. Προτιμώ να το συνηθίσω. Έλεγα μήπως έχω λάθος νούμερο βαλβολίνης γιατί δε θυμάμαι τι μου είχαν βάλει παλιότερα (αλλάζει κάθε 90000). Ο μάστορας πάντως επιμένει πως παίρνει 75-85.

Ωραίος μάστορας....Τι κάθεσαι και σκας...Κλασσικός ελληνάρας!

Ενοούσε ότι δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό για να αρχίσω τις επισκευές. Να έλεγε δηλαδή έλα να σου αλλάξω το σασμάν και να μου τα πάρει! Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος μάστορας αλλά όσο καιρό πάω εκεί έχει έντιμη στάση.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 24 Απρ, 2015 21:10

Φίλε labros ο μάστορας σου είναι άσχετος απο Προδιαγραφες.
Παρε το manual για το όχημα σου και μην ξαναεμπιστευτεις το μάστορα σου. Μπορει να ξέρει να ανοιγει τα μπουκαλια και να βάζει βαλβολινες αλλα τι διαφορες έχουν δεν έχει ιδεα. Και για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι δουλεία του να ξερει.
http://www.accent-club.ru/club/accent_manual.pdf

Εσυ πρέπει να βάλεις API GL-4. SAE75W/90 και μονο. Έτσι αναρωτιώσουν παλιοτερα για το κοκκινο ή το πράσινο παραφλου και είδες πως βούλωσε το ψυγειο.

Αλλαγή κάθε 30.000km 2.15lt. Θα πρέπει να έχουν και τις δυο προδιαγραφες τo API αλλα και το SAE.
Τελευταία επεξεργασία από tripas και Παρ 24 Απρ, 2015 21:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 24 Απρ, 2015 21:19

Βάλε 75-90 βαλβολίνη όπως λέει ο tripas και πιστεύω να στρώσει .
Και εμένα μου το έκανε αυτό σε ένα lada niva και μόλις έβαλα τη βαλβολίνη που λέει ο κατασκευσατής , έστρωσε .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Απρ, 2015 21:48

ειδικα η hyundai στο accent εχει αλλαξει 2-3 φορες την προδιαγραφη για τις βαλβολινες, και 75-85 εχει δωσει κατα καιρους και 75-90, περα απο αυτο η οπισθεν δεν εχει συγχρονιζε και δεν νομιζω το χτυπημα ή η δυσκολια στο να μπει να στρωσει με βαλβολινες, μια ρυθμιση στο πεταλι του συμπλεκτη θα βοηθουσε περισσοτερο ειδικα αν αυτο απομονωνει κοντα στη μεση ή χαμηλα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό geormpal » Παρ 24 Απρ, 2015 22:12

hlias έγραψε:ειδικα η hyundai στο accent εχει αλλαξει 2-3 φορες την προδιαγραφη για τις βαλβολινες, και 75-85 εχει δωσει κατα καιρους και 75-90, περα απο αυτο η οπισθεν δεν εχει συγχρονιζε και δεν νομιζω το χτυπημα ή η δυσκολια στο να μπει να στρωσει με βαλβολινες, μια ρυθμιση στο πεταλι του συμπλεκτη θα βοηθουσε περισσοτερο ειδικα αν αυτο απομονωνει κοντα στη μεση ή χαμηλα.

Μπράβο ρε φίλε!
Αντε να μην ακούω μλκιες!!!
Το ίδιο πράγμα είναι και οι προδιαγραφές είναι ίδιες! (εννοω 75-85 με 75-90)
Αυτο που λέει κάνε!
Μπορείς να βρείς διαφορετικής ρευστότητας λάδι με ο,τι προδιαγραφές θές!
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό geormpal » Παρ 24 Απρ, 2015 22:14

Το ίδιο αμάξι στην Γερμανία φοράει 70-85 βαλβολίνη, τι πάει να πει - αλλάζουν και οι προδιαγραφές...;;;
(Μια χαρά είναι ο μάστορας)
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Απρ, 2015 22:17

geormpal έγραψε:
hlias έγραψε:ειδικα η hyundai στο accent εχει αλλαξει 2-3 φορες την προδιαγραφη για τις βαλβολινες, και 75-85 εχει δωσει κατα καιρους και 75-90, περα απο αυτο η οπισθεν δεν εχει συγχρονιζε και δεν νομιζω το χτυπημα ή η δυσκολια στο να μπει να στρωσει με βαλβολινες, μια ρυθμιση στο πεταλι του συμπλεκτη θα βοηθουσε περισσοτερο ειδικα αν αυτο απομονωνει κοντα στη μεση ή χαμηλα.

Μπράβο ρε φίλε!
Αντε να μην ακούω μλκιες!!!
Το ίδιο πράγμα είναι και οι προδιαγραφές είναι ίδιες! (εννοω 75-85 με 75-90)
Αυτο που λέει κάνε!
Μπορείς να βρείς διαφορετικής ρευστότητας λάδι με ο,τι προδιαγραφές θές!

οι προδιαγραφες μπορει να ειναι ιδιες αλλα αλλαζει το ιξωδες, τωρα γιατι εχει αλλαξει μερικες φορες την προδιαγραφη η hyundai δεν το γνωριζω, οπως επισης δεν μπορει να γνωριζει ο κατοχος ενος αυτοκινητου οτι η hyundai αλλαξε 2-3 φορες την προδιαγραφη της βαλβολινης για το αυτοκινητο του.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 24 Απρ, 2015 22:23

Άρα καλά θυμόμουν ότι παλιότερα του έβαζαν 75-90. Τελικά πιο από τα δυο είναι το σωστό.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Απρ, 2015 22:33

75-90 θα διαλεγα, χωρις να σημαινει οτι και αυτη που φορας ειναι λαθος, πιασε το αυγο και κουρευτο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες