Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα Με Εκκινηση-Ρελαντι-AC

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβλημα Με Εκκινηση-Ρελαντι-AC

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 08 Οκτ, 2015 16:20

dimoskats έγραψε:Στη βενζίνη σου κάνει τα ίδια; Για δούλεψε το μερικές μέρες μόνο στη βενζίνη να δεις αν έχει και εκεί πρόβλημα...αν δεν έχει ξανά κοίτα το υγραέριο γιατί αυτό θα έχει πρόβλημα και όχι οι βαλβίδες σου.

Το δουλεψα καποιες ωρες μονο με βενζινη και παλι εκανα τα ιδια...
Το ότι μετρησανε την πιεση των κιλυνδρων και την βρηκανε χαμηλη σε ολους δεν δειχνει πρόβλημα στις βαλβιδες ?
Ετσι μου ειπανε...
Yianniskan

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό donstefano » Πέμ 08 Οκτ, 2015 16:24

Yianniskan έγραψε:
Ναι φιλε μου,,,
Το παταγα καποιες φορες όχι πανω από 160....

Ναι φιλε μου ισως δεν επρεπε....Πανω απο 4500 μονιμα δεν ειναι καλο για το αμαξι.....αλλιως βενζινη.Εμας τα ιαπωνικα ειναι και λιγο ευαισθητα.

Εμενα με 140 εχει 4100-4150 στροφες πχ.Εσενα δεν ξερω...

Σου στελνω κα ενα πμ να δεις και αλλα πιθανα αιτια για χαμηλη συμπιεση....

Παντως ρωτα και τον ρεκτιφιατζη που μας ειπε οτι θελει να στο δει.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 09:32

Τελικα κατεβασαμε καπακι....Ο μαστορας ομως που το ανοιξε (ακομα εγω δεν το εχω δει) μου λεει οτι ειναι αψογες οι εδρες-βαλβιδες και οτι εκαψε την φλατζα του...και βεβαια πρεπει να παει για πλανισμα το καπακι...
Θα βγαλω φωτο αν μπορεσω..

Το καπακι θα το παω εγω στον ρεκτιφιατζη.

Τωρα εδω ειναι η απορια μου....
Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου.

1) Απλο πλανισμα επανατοποθετηση καπακιου και καταργηση αεριου τελειως:
2) Απλο πλανισμα επανατοποθετηση καπακιου και και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου ;
3) Κατασκευη απο στελιτη ενισχυμενων εδρων-βαλβιδων και πλανισμα καπακιου και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου;
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 15 Οκτ, 2015 10:03

Yianniskan έγραψε:Τελικα κατεβασαμε καπακι....Ο μαστορας ομως που το ανοιξε (ακομα εγω δεν το εχω δει) μου λεει οτι ειναι αψογες οι εδρες-βαλβιδες και οτι εκαψε την φλατζα του...και βεβαια πρεπει να παει για πλανισμα το καπακι...

2) Απλο πλανισμα επανατοποθετηση καπακιου και και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου ;
3) Κατασκευη απο στελιτη ενισχυμενων εδρων-βαλβιδων και πλανισμα καπακιου και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου;

Αφού οι έδρες και οι βαλβίδες σου ήταν άψογες εγώ θα επέλεγα το 2. Η βλάβη στη φλάντζα δεν έχει σχέση με το υγρέριο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό donstefano » Πέμ 15 Οκτ, 2015 10:05

Καταρχας νομιζω το οτι δεν εχεις βαλβιδες ειναι κατι ενθαρυντικο!

Φλαντζα θα σου βγει πολυ λιγοτερο δε το συζηταω.

Για μενα το φτιαχνεις, ΔΕΝ ΟΔΗΓΑΣ με πολλες στροφες.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΑΣ!Και κρατας υγραεριο!

Ρωτα τον εγκαταστατη σου για συμβουλες οδηγησης να σου πει αν δεν σου χει πει να τις τηρεις και να αντεξει το αμαξι.

Λογικα απο την υψηλη θερμοκρασια σου εκαψε φλαντζα.Αν πηγαινεις 150 πχ με 4500+ στροφες σε εθνικη για αρκετη ωρα οριστε και τα αποτελεσματα.

Εγω 120-130 δεν εχω χιλ. ακομα (στην αρχη ειμαι)απλα το LPG το βαζουμε για οικονομια!
Τωρα αν θελω να το γκαζωσω πολυ (δεν θελω γιατι τα ευρω φευγουν απο την εξατμιση)τοτε το γυρισμα σε βενζινη ειναι μονοδρομος!

Πες μας και το κοστος στο τελος να ξερουμε και καλο ξεμπερδεμα να χεις!!!
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 15 Οκτ, 2015 10:25

Yianniskan έγραψε:Τελικα κατεβασαμε καπακι....Ο μαστορας ομως που το ανοιξε (ακομα εγω δεν το εχω δει) μου λεει οτι ειναι αψογες οι εδρες-βαλβιδες και οτι εκαψε την φλατζα του...και βεβαια πρεπει να παει για πλανισμα το καπακι...

το ανοιξε και σου ειπε οτι εκαψε φλατζα, συμπληρωνες αντιψυκτικο τελευταια; το λαδι του κινητηρα σου ειχε γινει σαν ''μαγιονεζα'' η η ταπα λαδιου απο την εσωτερικη της πλευρα ειχε κατι σαν μαγιονεζα;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 15 Οκτ, 2015 10:38

antonis132 έγραψε:

το ανοιξε και σου ειπε οτι εκαψε φλατζα, συμπληρωνες αντιψυκτικο τελευταια; το λαδι του κινητηρα σου ειχε γινει σαν ''μαγιονεζα'' η η ταπα λαδιου απο την εσωτερικη της πλευρα ειχε κατι σαν μαγιονεζα;

Καλό θα ήταν ο επαγγελματίας που μέχρι πρότινος συμμετείχε στο forum να και πει την άποψή του για το συμβάν στον φίλο...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 15 Οκτ, 2015 10:44

Πριν το ανοίξει δε μέτρησε με φίλερ τις βαλβίδες να δεί αν τα διάκενα είναι σωστά? Επίσης στις ερωτήσεις του antonis132 έχω να προσθέσω ακούγονταν κάτι σαν φύσημα όταν δούλευε το μοτέρ? γιατί μπορεί να έχανε τη συμπίεση προς τα έξω και όχι στο σημείο που περάν τα νερά και το λάδι. Αν δεις τη φλάντζα λογικά θα πρέπει να τη δείς "φαγωμένη" στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 14:29

labros έγραψε:

Αφού οι έδρες και οι βαλβίδες σου ήταν άψογες εγώ θα επέλεγα το 2. Η βλάβη στη φλάντζα δεν έχει σχέση με το υγρέριο.

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν μου ανεβασε θερμοκρασια ουτε μου εφαγε το νερο η δεν το καταλαβα....
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 14:31

astam έγραψε:Πριν το ανοίξει δε μέτρησε με φίλερ τις βαλβίδες να δεί αν τα διάκενα είναι σωστά? Επίσης στις ερωτήσεις του antonis132 έχω να προσθέσω ακούγονταν κάτι σαν φύσημα όταν δούλευε το μοτέρ? γιατί μπορεί να έχανε τη συμπίεση προς τα έξω και όχι στο σημείο που περάν τα νερά και το λάδι. Αν δεις τη φλάντζα λογικά θα πρέπει να τη δείς "φαγωμένη" στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα.

Οχι δεν μετρησε ομως καλυτερα τελικα που το ανοιξαμε γιατι ειχε κοπει η φλατζα σε δυο σημεια, την ειδα......
Οχι ακουγοτανε τα πυρακια ομως και γενικα ειχα την αισθηση χαμενης υποδυναμης...επισης εκανε αυτα που περiγραφω στην αρχη του post...
Yianniskan

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 68 επισκέπτες