Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: τι να βαλω και αν συμφερει ?

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τρί 01 Σεπ, 2015 16:19

NickSt έγραψε:Αδέρφια , να πω και εγώ μια γνώμη . Οι συνφορουμίτες εγκαταστάτες που κατά καιρούς λίγο η πολύ έχουν βοηθήσει τους περισότερους απο εμάς να βρούμε μικρές ή μεγάλες λύσεις στα όποια προβλήματα μας , γιατί να μην προτιμηθούν απο τους νεότερους που θέλουν να γίνουν υγραεριοκίνητοι ????? Συμπληρωματικά να πώ ότι κατά κάποιον τρόπο έχουν δώσει τις "εξετάσεις" τους και έχουν "περάσει" με επιτυχία . Δεν έχουν ακουστεί αρνητικά , θετικά είναι τα συμπεράσματα και προσωπικά αν έβαζα τώρα σύστημα θα επέλεγα έναν απο το φόρουμ μας . Και για να μην παρεξηγηθώ , το σύστημα μου ΔΕΝ μου το τοποθέτησε κανένας απο τους εγκαταστάτες που γνωρίζουμε εδώ μέσα και αυτό γιατί πρώτα έκανα την εγκατάσταση και αργότερα "ανακάλυψα" το φόρουμ . Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν αυτοπροσώπως , εκφράζω μόνο την άποψη μου μήπως και μπορέσει να βοηθήσει ...

Σωστή άποψη.. Πράγματι και εγώ αν έβαζα τώρα και εμένα Αθήνα θα επέλεγα από εδώ..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 01 Σεπ, 2015 17:44

NickSt έγραψε:Αδέρφια , να πω και εγώ μια γνώμη . Οι συνφορουμίτες εγκαταστάτες που κατά καιρούς λίγο η πολύ έχουν βοηθήσει τους περισότερους απο εμάς να βρούμε μικρές ή μεγάλες λύσεις στα όποια προβλήματα μας , γιατί να μην προτιμηθούν απο τους νεότερους που θέλουν να γίνουν υγραεριοκίνητοι ????? Συμπληρωματικά να πώ ότι κατά κάποιον τρόπο έχουν δώσει τις "εξετάσεις" τους και έχουν "περάσει" με επιτυχία . Δεν έχουν ακουστεί αρνητικά , θετικά είναι τα συμπεράσματα και προσωπικά αν έβαζα τώρα σύστημα θα επέλεγα έναν απο το φόρουμ μας . Και για να μην παρεξηγηθώ , το σύστημα μου ΔΕΝ μου το τοποθέτησε κανένας απο τους εγκαταστάτες που γνωρίζουμε εδώ μέσα και αυτό γιατί πρώτα έκανα την εγκατάσταση και αργότερα "ανακάλυψα" το φόρουμ . Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν αυτοπροσώπως , εκφράζω μόνο την άποψη μου μήπως και μπορέσει να βοηθήσει ...

Θα συμφωνήσω απόλυτα.Και εγώ αν δεν είχα βάλει το σύστημα και τόβαζα τώρα θα προτιμούσα ένα από τους
εγκαταστάτες του φόρουμ.

Εάν κάποιος δεν ήταν σωστός πολλοί πελάτες του θα τον είχαν κάνει ρόμπα στο φόρουμ.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό npil » Τρί 01 Σεπ, 2015 18:32

λογικη αποψη......
και μαρεσει που συμμετεχουν στο forum και ειναι ενημερωμενοι για τα καθημερινα προβληματακια που δημιουργουνται στα αυτοκινητα με gas .
npil

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό npil » Τετ 02 Σεπ, 2015 20:44

να ρωτησω κ κάτι ακόμα ,που με απασχολεί με το υγραέριο.,,, Ή διάρκεια ζωής ενός συστήματος είναι στάνταρ ή όσο πάει? δλδ μια μέση διάρκεια υπάρχει ή κάποιο όριο χιλιομέτρων με τα συστηματικά service.?
npil

Δημοσιευσεις: 9

ποσο οφελος εχει το υγραεριο;

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Σάβ 02 Ιαν, 2016 20:43

Σκεφτομαι να βαλω και εγω υγραεριο, οποτε μετραω θετικα και αρνητικα.
Τελικα ποσο ειναι το οφελος; ειναι 50% που λενε οι διαφημισεις 'η ειναι κατι αλλο;
Με βαση οσα εχω διαβασει και εχω ρωτησει εχω καταληξει στα εξης:
1) καταναλωση: με το υγραεριο ειναι 10-15% πιο πανω, συν τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης (περιπου 5-10%).
2) αλλαγη φιλτρων (απαιτειται μονο στα αεριου ψεκασμου)
3) ελεγχος βαλβιδων: πιο συχνα στο υγραεριο (καθε 40.000 χλμ)
4) κτεο: στο υγραεριο χρειαζεται εξτρα 20-30 ευρω για την εγκριση
Αν τα βαλουμε κατω λοιπον το οφελος ειναι περιπου 20-25% και οχι 50%.
Σωστα;
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Re: ποσο οφελος εχει το υγραεριο;

Δημοσίευσηαπό sakisbm » Σάβ 02 Ιαν, 2016 20:57

Φίλε μου έβαλα το αέριο τον Σεπτέμβρη κ μέχρι τώρα έκανα περίπου 7000 χλμ. Ενα ντεπόζιτο 43l με βγάζει περίπου 500χλμ με νορμάλ προς ήπια οδήγηση. Έχω βάλει τα μαντζούνια στα ντεπόζιτα κ γέμισμα βενζίνης και όλη η απόσβεση μέχρι στιγμής είναι περίπου 170€. Το κέρδος στο καύσιμο είναι 250€ περίπου. Συμφέρει κ με το παραπάνω. Το 20αρικο που δίνεις κάθε 2 χρόνια για τον έλεγχο του συστήματος το κάνεις απόσβεση σε ενα γέμισμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ!
Άβαταρ μέλους
sakisbm

Δημοσιευσεις: 56

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Κυρ 03 Ιαν, 2016 19:27

@sakisbm
Το ερωτημα μου αφορα το μακροπροθεσμο κοστος συντηρησης και οχι την διαφορα που προκυπτει λογω της τιμης του υγραεριου και της βενζινης.
Κανω λαθος σε αυτα που ανεφερα;
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 03 Ιαν, 2016 19:33

50% δεν είναι. Με τους δικούς μου υπολογισμούς είναι κοντά στο 40% χωρίς να υπολογίσω την ρύθμιση βαλβίδων (30 ευρώ κάθε 20.000 χλμ στο δικό μου αμάξι γιατί απλά το κόστος είναι αστείο) και κτέο (20 ευρώ κάθε 2 χρόνια δεν έχει νόημα να το υπολογίσεις) απο αυτά που αναφέρεις. Φίλτρα επίσης δεν αλλάζω γιατί έχω υγρού. Όλα τα άλλα είναι μέσα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 03 Ιαν, 2016 20:32

Παιδιά είπαμε.Όσο ανεβαίνουμε σε κυβικά και ίππους τόσο περισσότερο συμφαίρει το υγραέριο γιατί ανεβαίνει και το κέρδος ανά χιλιόμετρο.

Για ένα χιλιαράκι εγώ δεν θα πρότεινα μετατροπή εκτός και αν έκανε πάνω από 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 00:22

Συμφωνώ απόλυτα με τον παππού. Εμένα χρειάστηκαν 25000 χλμ για να κάνω απόσβεση μιας και το αμάξι έκαιγε 8 λτ /100 χλμ και το κόστος εγκατάστασης δεν ήταν μικρό. Σε 1000 είναι πολύ χειρότερα τα νούμερα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες