Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Τετ 06 Ιαν, 2016 02:36

Καθεις κανει μονος του τα κουμαντα του...Τα κυρια θεματα ομως ειναι τρια

Α.Κανεις πολλα χιλιομετρα???
Β.Θα το κρατησεις το αμαξι για χρονια??
Γ.Θα κανεις σοβαρη εγκατασταση η...με 600Ε ολα τα σφαζω,ολα τα μαχαιρωνω???

Προσωπικα σε 2 χρονια εχω κανει 36.000χλμ εδωσα 850Ε εγκατασταση και εχω δωσει και κανα 50αρικο ακομα για φιλτρα[παπατζες περι tunap,δεν εχω δωσει διφραγκο]
Αποτελεσμα:Παω ΣΚ Καλαματα-Αθηνα και το καλοκαιρι εφτασα στο σημειο να δωσω...13,5Ε για 250χλμ!!!!!Στο φουλ χειμωνα αντε να παω στα 17Ε

Και προσεξε φιλε προπερσι που το εβαλα το υγραεριο στην Αθηνα ειχε 80λεπτα και στην Τριπολη 92 λεπτα ενω τωρα...62λεπτα Αθηνα και Μεσσηνια γυρω στα 75.Οποτε,αυξανεται η οικονομια...
Οσο για το ποσοστο οικονομιας,δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατω απο 40%...Η καταναλωση μου εχει αυξηθει κατα 10% περιπου οποτε,αν λαβουμε υποψη μας οτι το αεριο ειναι στα 62-65 λεπτα και η [σοβαρη] βενζινη ειναι στο 1.30 εχουμε 50% κερδος λογω τιμης,το οποιο γινεται 40% με την αυξηση καταναλωσης
Και το καλοκαιρι που το αεριο ειχε 65 λεπτα και η βενζινη 1,50...Ειχαμε 50% οικονομια πραγματικα...

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ:Η ψυχικη ηρεμια που σου δινει το να κανεις βολτες χωρις αγχος και το μεγιστο που θα δωσεις[εχω 42αρα δεξαμενη] ειναι 20Ε...

Η αποφαση δικη σου....
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Τετ 06 Ιαν, 2016 11:35

periklas723 έγραψε:Καθεις κανει μονος του τα κουμαντα του...Τα κυρια θεματα ομως ειναι τρια

Προσωπικα σε 2 χρονια εχω κανει 36.000χλμ εδωσα 850Ε εγκατασταση και εχω δωσει και κανα 50αρικο ακομα για φιλτρα[παπατζες περι tunap,δεν εχω δωσει διφραγκο]
Αποτελεσμα:Παω ΣΚ Καλαματα-Αθηνα και το καλοκαιρι εφτασα στο σημειο να δωσω...13,5Ε για 250χλμ!!!!!Στο φουλ χειμωνα αντε να παω στα 17Ε

Και προσεξε φιλε προπερσι που το εβαλα το υγραεριο στην Αθηνα ειχε 80λεπτα και στην Τριπολη 92 λεπτα ενω τωρα...62λεπτα Αθηνα και Μεσσηνια γυρω στα 75.Οποτε,αυξανεται η οικονομια...
Οσο για το ποσοστο οικονομιας,δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατω απο 40%...Η καταναλωση μου εχει αυξηθει κατα 10% περιπου οποτε,αν λαβουμε υποψη μας οτι το αεριο ειναι στα 62-65 λεπτα και η [σοβαρη] βενζινη ειναι στο 1.30 εχουμε 50% κερδος λογω τιμης,το οποιο γινεται 40% με την αυξηση καταναλωσης
Και το καλοκαιρι που το αεριο ειχε 65 λεπτα και η βενζινη 1,50...Ειχαμε 50% οικονομια πραγματικα...

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ:Η ψυχικη ηρεμια που σου δινει το να κανεις βολτες χωρις αγχος και το μεγιστο που θα δωσεις[εχω 42αρα δεξαμενη] ειναι 20Ε...

Η αποφαση δικη σου....

Θα γινω κουραστικος, αλλα η ερωτηση ειναι προφανης. Ποση βενζινη εχεις ξοδεψει αυτο το διαστημα; το κινεις μονο σε μεγαλες αποστασεις;
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 06 Ιαν, 2016 19:58

Όλοι ο καθένας με τον τρόπο του έχουν δώσει κατατοπιστικότατες απαντήσεις. Φίλε μονομάχε, φαίνεσαι εξαρχής αρνητικός προς το υγραέριο και δικαίωμά σου. Αν σου χαλάει την ψυχική σου ηρεμία μη βάλεις καθόλου. Είναι σα να θέλεις να ακούσεις πως
1) Δε θα πάθει καμία ζημιά το αμάξι
2) Θα έχεις 50% οικονομία μαζί με το κόστος εγκατάστασης
3) Δε θα καις πολύ βενζίνη στο ενδιάμεσο
4) Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν πάντα και δε θα αλλάξει τίποτα στο μέλλον

Κανείς μα κανείς δε μπορεί να σου τα υποσχεθεί όλα αυτά. Ακόμα και το ποσοστό οικονομίας είναι διαφορετικό για τον καθέναν γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (σίγουρα δεν είναι 50%). Εγώ στη θέση σου δε θα έβαζα και δε θα καθόμουν να διαφωνώ με αγνώστους μέσα σε ένα φόρουμ υγραεριοκίνητων.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Τετ 06 Ιαν, 2016 20:41

@ labros
Αναρωτιεμαι σε ποιες "κατατοπιστηκοτατες" απαντησεις αναφερεσαι.
Αν μιλας για αυτο που ειπε ο fokion οτι κανεις δεν εγγυαται τιποτα, δεν νομιζω οτι βρηκαμε την Αμερικη!
Δεν ειμαι ομως εγω που υποσχομαι "απροβληματιστα χιλιομετρα" ή οτι "θα βαριεσαι να οδηγεις" ή "οικονομια εως 50%" την στιγμη που δεν ξεπερναει με τιποτα το 25%.
Δεν ειναι σωστο να αποφασιζει καποιος με ολα τα δεδομενα;;;
Εχω την εντυπωση οτι οι μονοι κερδισμενοι στην εξισωση ειναι οι εγκαταστατες...
Σε καθε περιπτωση, μην ανησυχεις για εμενα. Την πηρα την αποφαση μου.
Gladiator

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 06 Ιαν, 2016 21:47

Να αποφασίσεις τι; Ότι δε θες να βάλεις; Το έχεις κάνει είδη και είναι φυσικά δικαίωμά σου. Κανείς από όσους απάντησαν δε σου υποσχέθηκε αυτά που λες. Και στο κάτω κάτω στην εποχή της κρίσης εμένα με ικανοποιεί και το 25%. Για πιο λόγο μπήκες στο φόρουμ δεν κατάλαβα (όχι πως δεν έχεις το δικαίωμα για να μην παρεξηγηθώ). Είναι σαν πχ εμένα να μη μου αρέσει το ποδόσφαιρο και να μπω σε ένα αθλητικό φόρουμ και να επιχειρηματολογώ για το πόσο κακό κάνει το ποδόσφαιρο. Και να τσακώνομαι κιόλας με ανθρώπους που δε γνωρίζω.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Τετ 06 Ιαν, 2016 22:13

Ευτυχως που δεχεσαι το δικαιωμα μου να μπω στο site!
Ναι, εχω αποφασισει να μην βαλω διοτι το 25% (που ειναι λιγοτερο και το ξερεις) με αυξημενο κινδυνο βλαβης κινητηρα (αποψη μου) δεν ειναι για εμενα αποδεκτο.
Εγω απλως ηθελα να ελεγξω αν τα υπολογιζω σωστα και νομιζω οτι ετσι ειναι.
Τωρα, ποιος μπηκε με διαθεση να τσακωθει ας το κρινουν οι υπολοιποι.
Gladiator

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 06 Ιαν, 2016 23:09

Διάβασα τις προηγούμενες απαντήσεις και το ίδιο πράγμα έχουν κρίνει άλλοι δυο και ένας εγώ τρεις, που δε γνωριζόμαστε μεταξύ μας.Ακόμα και το ψευδώνυμο δεν είναι τυχαίο. Δε μπήκες για να επιβεβαιώσεις υπολογισμούς. Μαθηματικές πράξεις ξέρεις και οι πράξεις που έχεις κάνει είναι σωστές. Το πάνω σε τι υπολογίζεις το ποσοστό είναι διαφορετικό. Μπήκες για να κομπάσεις για τρεις πολλαπλασιασμούς και να σε αποθεώσουμε.(λες και εδώ όλοι είναι αμόρφωτοι και δεν μπορούν να κάνουν) Εγώ δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Πέμ 07 Ιαν, 2016 06:34

Gladiator έγραψε:
periklas723 έγραψε:Καθεις κανει μονος του τα κουμαντα του...Τα κυρια θεματα ομως ειναι τρια

Η αποφαση δικη σου....

Θα γινω κουραστικος, αλλα η ερωτηση ειναι προφανης. Ποση βενζινη εχεις ξοδεψει αυτο το διαστημα; το κινεις μονο σε μεγαλες αποστασεις;

Καθόλου κουραστικος...Βενζίνη καιω(ηθελημένα) περίπου 20-30χλμ ανά 500χλμ για να δουλέψει και ή τρόμπα βενζίνης.Με 30χλμ ανά 500 στα 35000χλμ έχω 210χλμ και πρόσθετω και αλλά 400χλμ(που δεν είναι τόσα, αλλά λέω)με τις εκκινήσεις μεχρι να ζεσταθεί το αμαξι και να "γυρίσει" σε αέριο
Έχω 700χλμ περίπου με βενζίνη,αν την πολλαπλασιασω μεσοσταθμικα με 1,50χλμ το λίτρο και κατανάλωση 10/100 έχω 70 λιτρα καύσιμο ήτοι... 100Ε
Ας είναι και 150Ε λέω εγω,παραπάνω δεν είναι με τίποτα
Εγω έχω δώσει 850 εγκατάσταση+30φιλτρα+10 βεβαίωση εγκατάστατη(ΚΤΕΟ)...Πες 900

Βαριά βαριά 1050Ε...Όταν κάνω μια απόσταση 250χλμ με 14Ε και έχω γράψει 35.000χλμ με αεριο.Εσείς τι λέτε:Έχω κάνει ή δεν Έχω κάνει απόσβεση κεφαλαίου????
Και περί οικονομίας,σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτω του 30% ΣΤΗΝ χειρότερη... Εβαζα 10Ε βενζίνη τον Γενάρη του 2014 και έκανα 50χλμ τώρα με 10Ε αεριο κάνω 150,ας βαλω και 2Ε βενζίνη...
Αέριο+βενζίνη...12Ε τα 150χλμ
Βενζίνη.....10Ε τα 50χλμ
Και μιλάω για χιλιόμετρα πόλης... Ας μην πιάσω τη ν Εθνική που ήθελα 30Ε ακατεβατα για 250χλμ και εφτασα να δώσω ακόμα και ...τα μισα
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 07 Ιαν, 2016 08:00

Εγώ κουράζομαι και να σας διαβάζω με τις λεπτομερείς αναλύσεις σας. :D :P

Το υγραέριο τόβαλα για οικονομία δεν τόβαλα να με πιάνει πονοκέφαλος κάνοντας όλη μέρα πράξεις.
Εγώ βάζω 20-25 ευρώ βενζίνη όταν ο δείκτης πέσει κοντά στη ρεζέρβα.Κάθε πότε.?? Δεν υπολογίζω.Πάντως πολύ αραιά γιατί το σύστημά μου
καίει βενζίνη μόνο στο ξεκίνημα.Δεν ψεκάζει.Οπότε έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Από την άλλη να σας πω χαίρομαι που ο μονομάχος και άλλοι φοβούνται να βάλουν lpg.Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο χειρότερα.Οι κρατούντες
χάνουν φράγκα από εμάς και αν γίνουμε πάρα πολλοί κάπου θα μας φεσώσουν.Ή στα τέλη ή στους δασμούς.

Οπότε μήν τα λέμε και όλα ρόδινα στους επισκέπτες.
Να τους λέμε την ωμή αλήθεια.
Το υγραέριο δε συμφαίρει. Καίει τις βαλβίδες,καταστρέφει τη μηχανή,έχει πολύ μικρό κέρδος.Τελεία και παύλα. :^o :^o

Του παππού τα λόγια να τα ακούτε.Το άλλο :P :mrgreen: να μην ακούτε. :ymsick:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 07 Ιαν, 2016 08:59

Νομιζω πως εμφανίστηκε πάλι στο πρόσωπο του μονομάχου ο φίλος κυριακος.
Αν και θεωρώ πως σε πολλά που λέει έχει δικιο αυτό το βιολί με τα πολλά ψευδώνυμα κουράζει..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες