Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλήματα με brc σε Skoda Octavia GT

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλήματα με brc σε Skoda Octavia GT

Δημοσίευσηαπό astra512 » Παρ 15 Ιαν, 2016 00:04

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να αναφέρω κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα με το σύστημα της BRC που εγκατέστησα στο SKODA OCTAVIA GT μου σε εγκαταστάτη στην Ορεστιάδα, όπου βρισκόμουν λόγω της εργασίας μου:
1. Μετά την εγκατάσταση που έγινε τον Ιούλιο του 2012, χρειάστηκε να γίνουν πολλές επισκέψεις στον εγκαταστάτη για σωστή ρύθμιση, γύρω στις 5. Το βασικότερο ήταν ότι όταν χρειαζόταν να γκαζώσω απότομα, και η δεξαμενή ήταν κάτω από το μισό, μου γυρνούσε στην βενζίνη. Λύθηκε τελικά μετά από πολλές ρυθμίσεις, συγκράτησα όμως τα λεγόμενα του τεχνίτη ότι ανέβασε την πίεση στο σύστημα.
2. Πριν από ενάμιση χρόνο, βρισκόμενος πλέον στον Βόλο ,διαπίστωσα σε τυχαίο σβήσιμο του αυτοκινήτου, μου έσβησε με ταχύτητα σε ξεκίνημα, δεν έπαιρνε μετά εμπρός εύκολα. Δοκιμάζοντας το μετά στο σπίτι, είδα ότι σε σβήσιμο με ταχύτητα, συνεχίζουν να ψεκάζουν τα μπεκ, μέχρι να κλείσω τα ρεύματα, να γυρίσω δηλαδή το κλειδί στο off, με αποτέλεσμα να μπουκώνει ο κινητήρας. Το θεωρώ και το σημαντικότερο πρόβλημα γιατί σε περίπτωση ατυχήματος δεν κόβεται η τροφοδοσία, με αποτέλεσμα κίνδυνο πυρκαγιάς.
3. Προ εξαμήνου, είχα πρόβλημα με μπούκωμα στην εκκίνηση όταν ήταν κρύο, διαπιστώθηκε από τεχνίτη στον Βόλο τρύπια μεμβράνη πνεύμονα και έγινε αλλαγή σετ πνεύμονα. Άλλαξε την ρύθμιση χαμηλώνοντας την πίεση στο σύστημα, διότι όπως μου είπε η υψηλή πίεση έφταιγε για τη βλάβη αυτή.Σε ερώτησή μου αν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα Νο2 που αναφέρω , με παρέπεμψε στον εγκαταστάτη ότι έχει πάρει λάθος παλμό ή πρόβλημα στον εγκέφαλο.Το μόνο περίεργο που είδα μετά την επισκευή του πνεύμονα, είναι ότι μέσα στο εξάμηνο αυτό, συμπλήρωσα 3 φορές ψυκτικό υγρό, συνολικά γύρω στα 2 λίτρα, δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό.Επίσης βλέπω πολλές φορές καπνό στην εξάτμιση, σαν υδρατμούς.
4. Απο χτές καταλαβαίνω κάποια μυρωδιά αερίου μέσα στην καμπίνα κατά το ξεκίνημα. Επίσης με το που άνοιξα την πόρτα του οδηγού για να μπω, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν εκτόνωση ένα πράγμα και μετά μυρωδιά στην καμπίνα αλλά και στο διαμέρισα του κινητήρα.
Κατόπιν όλων αυτών άρχισα να απογοητεύομαι σχετικά με την αξιοπιστία των συστημάτων αυτών ή των τεχνιτών που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Αναφέρω τις εμπειρίες μου αυτές, χωρίς να θέλω βασικά να προσβάλλω τους εγκαταστάτες, αλλά για συλλογή απόψεων από κάποιους έμπειρους του θέματος αυτού σε αυτό το forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
astra512

Δημοσιευσεις: 3

Re: Προβλήματα με brc σε Skoda Octavia GT

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 15 Ιαν, 2016 07:59

astra512 έγραψε:Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να αναφέρω κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα με το σύστημα της BRC που εγκατέστησα στο SKODA OCTAVIA GT μου σε εγκαταστάτη στην Ορεστιάδα, όπου βρισκόμουν λόγω της εργασίας μου:
1. Μετά την εγκατάσταση που έγινε τον Ιούλιο του 2012, χρειάστηκε να γίνουν πολλές επισκέψεις στον εγκαταστάτη για σωστή ρύθμιση, γύρω στις 5. Το βασικότερο ήταν ότι όταν χρειαζόταν να γκαζώσω απότομα, και η δεξαμενή ήταν κάτω από το μισό, μου γυρνούσε στην βενζίνη. Λύθηκε τελικά μετά από πολλές ρυθμίσεις, συγκράτησα όμως τα λεγόμενα του τεχνίτη ότι ανέβασε την πίεση στο σύστημα.
2. Πριν από ενάμιση χρόνο, βρισκόμενος πλέον στον Βόλο ,διαπίστωσα σε τυχαίο σβήσιμο του αυτοκινήτου, μου έσβησε με ταχύτητα σε ξεκίνημα, δεν έπαιρνε μετά εμπρός εύκολα. Δοκιμάζοντας το μετά στο σπίτι, είδα ότι σε σβήσιμο με ταχύτητα, συνεχίζουν να ψεκάζουν τα μπεκ, μέχρι να κλείσω τα ρεύματα, να γυρίσω δηλαδή το κλειδί στο off, με αποτέλεσμα να μπουκώνει ο κινητήρας. Το θεωρώ και το σημαντικότερο πρόβλημα γιατί σε περίπτωση ατυχήματος δεν κόβεται η τροφοδοσία, με αποτέλεσμα κίνδυνο πυρκαγιάς.
3. Προ εξαμήνου, είχα πρόβλημα με μπούκωμα στην εκκίνηση όταν ήταν κρύο, διαπιστώθηκε από τεχνίτη στον Βόλο τρύπια μεμβράνη πνεύμονα και έγινε αλλαγή σετ πνεύμονα. Άλλαξε την ρύθμιση χαμηλώνοντας την πίεση στο σύστημα, διότι όπως μου είπε η υψηλή πίεση έφταιγε για τη βλάβη αυτή.Σε ερώτησή μου αν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα Νο2 που αναφέρω , με παρέπεμψε στον εγκαταστάτη ότι έχει πάρει λάθος παλμό ή πρόβλημα στον εγκέφαλο.Το μόνο περίεργο που είδα μετά την επισκευή του πνεύμονα, είναι ότι μέσα στο εξάμηνο αυτό, συμπλήρωσα 3 φορές ψυκτικό υγρό, συνολικά γύρω στα 2 λίτρα, δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό.Επίσης βλέπω πολλές φορές καπνό στην εξάτμιση, σαν υδρατμούς.
4. Απο χτές καταλαβαίνω κάποια μυρωδιά αερίου μέσα στην καμπίνα κατά το ξεκίνημα. Επίσης με το που άνοιξα την πόρτα του οδηγού για να μπω, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν εκτόνωση ένα πράγμα και μετά μυρωδιά στην καμπίνα αλλά και στο διαμέρισα του κινητήρα.
Κατόπιν όλων αυτών άρχισα να απογοητεύομαι σχετικά με την αξιοπιστία των συστημάτων αυτών ή των τεχνιτών που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Αναφέρω τις εμπειρίες μου αυτές, χωρίς να θέλω βασικά να προσβάλλω τους εγκαταστάτες, αλλά για συλλογή απόψεων από κάποιους έμπειρους του θέματος αυτού σε αυτό το forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Αν δεν κάνω λάθος στον Βόλο υπάρχει ο Βατσος που θεωρείται από τους πάθους και έμπειρους εγκατάστατες. Δεν σας μια βόλτα λέω εγώ γιατί έτσι όπως τα περιγράφεις το αμάξι σου είναι επικίνδυνο..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό astra512 » Παρ 15 Ιαν, 2016 11:05

Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι σε αυτόν τον εγκαταστάτη πήγα για την επισκευή του πνεύμονα. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τις γνώσεις του συγκεκριμένου αλλά δεν ικανοποιήθηκα από τον τρόπο της εργασίας και φυσικά από το αποτέλεσμα όπως φαίνεται.
astra512

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 15 Ιαν, 2016 12:47

astra512 έγραψε:Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι σε αυτόν τον εγκαταστάτη πήγα για την επισκευή του πνεύμονα. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τις γνώσεις του συγκεκριμένου αλλά δεν ικανοποιήθηκα από τον τρόπο της εργασίας και φυσικά από το αποτέλεσμα όπως φαίνεται.

Εγώ δεν τον γνωρίζω και δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Απλά διάβαζα καλά λόγια..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 15 Ιαν, 2016 17:15

αν για τα μπεκ το προβλημα σου είναι ηλεκτρολογικο αυτό λυνει ευκολα.....για τον πνευμονα μετα από 3-4 χρονια παρουσιαζουν θεματα με τις μεμβράνες.....προσφατα αλλαξα τον δικο μου πνευμονα διοτι τρυπησε η μεμβρανη...με τοποθετηση μαιο του 12 ....δες τις σωληνώσεις σου στο μηχανοστασιο....
για την ελλειψη παραφλου κινησε το αμαξι μια μερα με βενζινα και παρακολουθησε το αν ξανακανει τα ιδια....αν ναι ισως πας για φλαντζα....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό astra512 » Παρ 15 Ιαν, 2016 17:52

Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθώ με λεπτομέρεια, για να έχω και ιδία άποψη.
Είδα ότι η εγκατάσταση παίρνει ρεύμα από το ασφαλειοκιβώτιο πάνω στην μπαταρία , δυο κόκκινα καλώδια που καταλήγουν στην πλεξούδα που συνδέεται με τον εγκέφαλο. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η συνδεσμολογία αυτή, ή τον παλμό που μου λένε τον παίρνει από αλλού.
Διαπίστωσα μια μικρή διαρροή, δάκρυσμα, του ψυκτικού υγρού σε ένα κολάρο που πάει στον πνεύμονα, το έσφιξα και φαίνεται εντάξει τώρα. Θα ξανά ελεγχθεί και αύριο για πιο σίγουρα.
'Έριξα σαπουνάδα γύρω από τον πνεύμονα και δυστυχώς βγάζει φυσαλίδες σε ένα σημείο που εφάπτεται το καπάκι του πνεύμονα με τον κύριο κορμό του και σφίγγει με 6 βίδες γύρω - γύρω, λογικά θα παρεμβάλλεται και κάποια στεγανοποιητική φλάντζα ανάμεσα. Μάλλον απέτυχε η αντικατάσταση σετ προ εξαμήνου. Η διαρροή φαίνεται σε ένα σημείο σαν σχισμή του πνεύμονα.Είναι brc genius mb 1500 mbar.
astra512

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες