Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 15 Δεκ, 2016 20:29

Φιλε το 1-2-3% των εγκαταστεων που όπως λες βγαζουν προβλήματα δεν ισχυει , ισχυει το ακριβος αντιθετο ,βρε αντε 5-10% να σου βαλω είναι τα αυτοκίνητα που είναι ανθεκτικα στο υγραεριο,μου το διαβεβαιωνει και φιλος πρατηριούχος με αντλια υγραερίου εδώ και χρονια και που ο ιδιος εχει 3 αυτοκίνητα και όταν τον ρωτησα (του τα ψαλα και για τα καρτελ και για όλα) γιατι δεν βαζει υγραεριο σε κανενα από τα αμαξια του μου ειπε αφου γνωρίζεις ρε συ τι με ρωτας με περνας για μ@λακα ?,δεν τους βλεπω τους πελατες μου,αλλος ένα χρονο άλλος 2 αντε 3 ,αργα η γρηγορα ολοι στο μηχανουργειο καταληγουν!"
Φιλε στο υγραέριο κίνησης η αύξηση είναι 1.000 ευρώ τα 1.000 κιλά το οποίο συνεπάγεται αύξηση 5,63 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ 24% ,η εμπειρια μου από το παρελθον ειδικα εδώ Θεσ/νικη μου εχει δειξει ότι αυτό 7,5 λεπτα θα γινει 10,μακαρι να πεφτω εξω αλλα δυστηχος δεν νομιζω,υποθεση κανω ΟΚ!
Αντε και δεν ανεβει 10 και ανεβει 7,5,σημερα παντου εδώ ανατοπλικα πουλανε κοντα 75 λεπτα (74,8-74,9)και αλλα 7,5 λεπτα(το ιδανικο δηλ.)=πηγαμε στα 82,5 ας βαλω και ένα 20% όπως λες αυξηση(κουράζομαι πλεον να εξηγω τα αυτονόητα για της θερμιδογόνες δυναμης των διαφορων καυσιμων!) πιασαμε το ιδανικο 1 ευρω αντιστοιχου λιτρου βενζίνης!
Γιατι λοιπον τα θελεις όλα δικα σου και να μην βαλω και'γω το αχημο σεναριο ,γιατι ειμαστε εδώ και καιρο στην ιδανικη διαφορα 50% διαφορας αναμεσα σε υγαεριο και βενζινη,δηλ. τον τελευταιο καιρο π.χ ειχε 65 λεπτα το υγραεριο και η βενζινη 1,30 τωρα εχει 75 το υγραεριο και 1,40 η βενζινη,για μας εδώ Θεσ/νικη για χρονια η διαφορα ηταν στο 40% καιακομη λιγοτερο η διαφορα υγραερίου και βενζίνης,δηλ. ειχε (το 2015 απ'οσο θυμαμαι)το υγραεριο 89 λεπτα και η βενζινη ειχε 1,40 για φαντασου λοιπον να μπουν και τα 7,5 λεπτα η τα 10 που λεω στο 89, βγαινει 1 ευρω + 20% την ιδανικη αυξηση καταναλωσης που λες εσυ= 1,20 ευρω το αντιστοιχο λιτρο ,βαζουμε και τα 3 λεπτα + φπα της αύξησης από 1-1-2017 στο λιτρο της βενζίνης βρε 5 να βαλω μιας και την στρογγυλοποιηση την εκανα και στο υγραεριο = 1,45 ευρω το λιτρο βενζίνης!
Είναι η δεν είναι πιθανο να δουμε 1 ευρω το λιτρο υγραερίου(αλλα πραγματικου κοστος στην τσεπη μας λογο αυξηση καταναλωσης 1,20!!!!) και 1,45 το λιτρο βενζίνης από 1-1-2017 ναι η όχι?
Εγω λεω σιγουρα ναι ,γιατι το εργο το εχουμε ξαναδει(για εδώ θεσ/νικη μιλαω παντα!)!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 15 Δεκ, 2016 21:08

valsam έγραψε:Φιλε το 1-2-3% των εγκαταστεων που όπως λες βγαζουν προβλήματα δεν ισχυει , ισχυει το ακριβος αντιθετο ,βρε αντε 5-10% να σου βαλω είναι τα αυτοκίνητα που είναι ανθεκτικα στο υγραεριο,μου το διαβεβαιωνει και φιλος πρατηριούχος με αντλια υγραερίου εδώ και χρονια και που ο ιδιος εχει 3 αυτοκίνητα και όταν τον ρωτησα (του τα ψαλα και για τα καρτελ και για όλα) γιατι δεν βαζει υγραεριο σε κανενα από τα αμαξια του μου ειπε αφου γνωρίζεις ρε συ τι με ρωτας με περνας για μ@λακα ?,δεν τους βλεπω τους πελατες μου,αλλος ένα χρονο άλλος 2 αντε 3 ,αργα η γρηγορα ολοι στο μηχανουργειο καταληγουν!"
Φιλε στο υγραέριο κίνησης η αύξηση είναι 1.000 ευρώ τα 1.000 κιλά το οποίο συνεπάγεται αύξηση 5,63 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ 24% ,η εμπειρια μου από το παρελθον ειδικα εδώ Θεσ/νικη μου εχει δειξει ότι αυτό 7,5 λεπτα θα γινει 10,μακαρι να πεφτω εξω αλλα δυστηχος δεν νομιζω,υποθεση κανω ΟΚ!
Αντε και δεν ανεβει 10 και ανεβει 7,5,σημερα παντου εδώ ανατοπλικα πουλανε κοντα 75 λεπτα (74,8-74,9)και αλλα 7,5 λεπτα(το ιδανικο δηλ.)=πηγαμε στα 82,5 ας βαλω και ένα 20% όπως λες αυξηση(κουράζομαι πλεον να εξηγω τα αυτονόητα για της θερμιδογόνες δυναμης των διαφορων καυσιμων!) πιασαμε το ιδανικο 1 ευρω αντιστοιχου λιτρου βενζίνης!
Γιατι λοιπον τα θελεις όλα δικα σου και να μην βαλω και'γω το αχημο σεναριο ,γιατι ειμαστε εδώ και καιρο στην ιδανικη διαφορα 50% διαφορας αναμεσα σε υγαεριο και βενζινη,δηλ. τον τελευταιο καιρο π.χ ειχε 65 λεπτα το υγραεριο και η βενζινη 1,30 τωρα εχει 75 το υγραεριο και 1,40 η βενζινη,για μας εδώ Θεσ/νικη για χρονια η διαφορα ηταν στο 40% καιακομη λιγοτερο η διαφορα υγραερίου και βενζίνης,δηλ. ειχε (το 2015 απ'οσο θυμαμαι)το υγραεριο 89 λεπτα και η βενζινη ειχε 1,40 για φαντασου λοιπον να μπουν και τα 7,5 λεπτα η τα 10 που λεω στο 89, βγαινει 1 ευρω + 20% την ιδανικη αυξηση καταναλωσης που λες εσυ= 1,20 ευρω το αντιστοιχο λιτρο ,βαζουμε και τα 3 λεπτα + φπα της αύξησης από 1-1-2017 στο λιτρο της βενζίνης βρε 5 να βαλω μιας και την στρογγυλοποιηση την εκανα και στο υγραεριο = 1,45 ευρω το λιτρο βενζίνης!
Είναι η δεν είναι πιθανο να δουμε 1 ευρω το λιτρο υγραερίου(αλλα πραγματικου κοστος στην τσεπη μας λογο αυξηση καταναλωσης 1,20!!!!) και 1,45 το λιτρο βενζίνης από 1-1-2017 ναι η όχι?
Εγω λεω σιγουρα ναι ,γιατι το εργο το εχουμε ξαναδει(για εδώ θεσ/νικη μιλαω παντα!)!

Φίλε valsam μας έλειψες... Με την καλή έννοια.. Σε ότι αφορά τα λεγόμενά σου συμφωνώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό vdgle » Πέμ 15 Δεκ, 2016 21:21

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος καεί από τον χυλό φυσά και το γιαούρτι.
Ξέρω αρκετούς με αέριο που θα έβαζαν ξανα και διαβάζω κατά καιρούς ότι σε κάποιους ήταν καταστροφή.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα ξαναεβαζαν γιατί έμειναν ικανοποιημένοι κάτι έκαναν καλύτερα και τους βγήκε.
Εκτός και αν ήταν απλως τυχεροί και οι άλλοι άτυχοι.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 16 Δεκ, 2016 01:15

anikologr έγραψε:
valsam έγραψε:Φιλε το 1-2-3% των εγκαταστεων που όπως λες βγαζουν προβλήματα δεν ισχυει , ισχυει το ακριβος αντιθετο ,βρε αντε 5-10% να σου βαλω είναι τα αυτοκίνητα που είναι ανθεκτικα στο υγραεριο,μου το διαβεβαιωνει και φιλος πρατηριούχος με αντλια υγραερίου εδώ και χρονια και που ο ιδιος εχει 3 αυτοκίνητα και όταν τον ρωτησα (του τα ψαλα και για τα καρτελ και για όλα) γιατι δεν βαζει υγραεριο σε κανενα από τα αμαξια του μου ειπε αφου γνωρίζεις ρε συ τι με ρωτας με περνας για μ@λακα ?,δεν τους βλεπω τους πελατες μου,αλλος ένα χρονο άλλος 2 αντε 3 ,αργα η γρηγορα ολοι στο μηχανουργειο καταληγουν!"

Φίλε valsam μας έλειψες... Με την καλή έννοια.. Σε ότι αφορά τα λεγόμενά σου συμφωνώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό...

Φιλε βλεπω την υπογραφη σου και να ξερεις "τον νου σου? με το Hyundai i30 γιατι κολλητος(πρωην) μετα το καζο που επαθε με το υγραεριο στο Maverick του το επαθε και με το εταιρικο αυτοκινητο (Hyundai i30)!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 16 Δεκ, 2016 01:31

vdgle έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος καεί από τον χυλό φυσά και το γιαούρτι.
Ξέρω αρκετούς με αέριο που θα έβαζαν ξανα και διαβάζω κατά καιρούς ότι σε κάποιους ήταν καταστροφή.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα ξαναεβαζαν γιατί έμειναν ικανοποιημένοι κάτι έκαναν καλύτερα και τους βγήκε.
Εκτός και αν ήταν απλως τυχεροί και οι άλλοι άτυχοι.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη

Φιλε η τυχη δεν εχει να κανει τιποτα με την υποθεση "μετατροπή υγραερίου"!
Εχει καθαρα να κανει με κατασκευες μοτερ που αντεχουν και άλλες που δεν!
Φτανει πια η παπαρα από βαλτους και αβανταδόρους!

Συμφωνω όμως ότι υπαρχουν ατομα που κερδισαν αρκετα από το υγραεριο όπως ο πολύ καλος μου φιλος με τον γνωστο αλεξισφαιρο 1,600 κινητηρα του group psa(200,000 με υγραεριο) αλλα η πλειοψηφια των γυρο μου είναι καμενοι!

Ο διπλανος μου εχει πλακα ,εβαλε στα 2 του τζιπ,ενα santa fe και ένα Tucson μαζι υγραεριο και μεσα σε 2 χρονια και τα 2 επαθαν ζημια στην κεφαλι και μαλιστα το santa fe επαθε χοντρη γιατι κατι μου ελεγε ότι χτυπησε και πιστονι,τα εφτιαξε και τα εδωσε οσο-οσο,πηρε ένα diesel καραβαν Passat και ένα 1000ρακι vw up που εχει καταναλωση 5 λιτρα τα 100 και ο αθεόφοβος παρολου αυτά που επαθε εβαλε και σε αυτο υγραεριο !!!!!

Και κατι ακομη που ετσι θελω να τω πω ,πριν 2 ΣΚ πηγα με τον καλυτερο μου φιλο Βουλγαρια με το καινουργιο του Honda civic dtec 1,6 και επαθα την πλακα της ζωης μου ,καναμε 320 χλμ με κατι 225 τελικες και και κατι 160ρια στο χαλαρο και όταν τον ρωταω "τι χρωσταω για βενζίνες", παταει λοιπον τα κουμπακια στο trip του και μου λεει "κερνα ένα ποτακι η ένα τσιπουρακι και ειμαστε ενταξει" και γω του λεω "βρε ασ'τις μακακιες και λεγε ποσο και μου λεει "τι να σου πω ρε συ 18-19 ευρω,αυτα είναι, αυτά καψαμε" !!!!!!
valsam

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 16 Δεκ, 2016 05:45

valsam έγραψε:
anikologr έγραψε:

Φιλε βλεπω την υπογραφη σου και να ξερεις "τον νου σου? με το Hyundai i30 γιατι κολλητος(πρωην) μετα το καζο που επαθε με το υγραεριο στο Maverick του το επαθε και με το εταιρικο αυτοκινητο (Hyundai i30)!

Το έχω ρυθμίσει όσο πιο συντηρητικά μπορώ με αρκετή προσθήκη βενζίνης. Αλλά ψυχολογικά είμαι προετοιμασμενος για τα χειρότερα..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό vdgle » Παρ 16 Δεκ, 2016 10:19

valsam έγραψε:Φτανει πια η παπαρα από βαλτους και αβανταδόρους!

Ποιοι ειναι οι βαλτοί και οι αβανταδοροι;
Σε εμένα απευθύνεσαι;
Από αυτό που σου έγραψα αυτό κατάλαβες ;
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό tedd » Παρ 16 Δεκ, 2016 11:47

Όχι δεν αναφέρεται σε εσένα... γενικα το ολο στορυ και η ατάκα ξεκινανε απο παλιά πριν ακόμη γίνεις εσύ μελος

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 16 Δεκ, 2016 15:18

vdgle έγραψε:
valsam έγραψε:Φτανει πια η παπαρα από βαλτους και αβανταδόρους!

Ποιοι ειναι οι βαλτοί και οι αβανταδοροι;
Σε εμένα απευθύνεσαι;
Από αυτό που σου έγραψα αυτό κατάλαβες ;

Όχι ρε φιλε προς θεου,δεν ηταν για'σενα βαλτοί και οι αβανταδοροι!
Kαλα τα λεει ο tedd,βλεπω ότι εισαι νεος στο φορουμ,με το καιρο θα καταλάβεις τι παιζει!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 20 Δεκ, 2016 09:15

βρε καλως το παιδι.

Μια ερωτηση - με ποσο το βαρελι κανεις τους υπολογισμους σου???

Γιατι προφανως αν το βαρελι παει 100 δολαρια ουτε το υγραεριο θα εχει 0,7 ουτε βεβαια και η βενζινα 1,4κατι ( και αναλλογως και το πετρελαιο...)

Κατα τα αλλα προφανως και αν βαλεις υγραεριο σε μοτερ που ειναι σε μαυρη λιστα των ιδιων των κατασκευαστων συστηματων υγραεριου εισαι απλώς στοκος...
σε αυτο προσθετουμε τα
πας σε μαστορα που ειναι καλο παιδι και φιλος φιλου και οτι αλλο αλλα πριν εβαζε αλουμινια σε οικοδομες / ηχοσυστηματα σε αυτοκινητα κ.λ.π. κ.λ.π.
οδηγεις σα κανιβαλος
η συντηρηση (γενικώς) ειναι ενοια αγνωστη
κανεις κατω απο 10.000(χοντρικά) χλμ το χρονο
το αυτοκινητο σου καιει κατω απο 8λτ/100χλμ ( ειδικά σε συνδιασμό με το ακριβως παραπανω)

ΥΓ
και κρατα και κατι στο νου σου.
οσους εχουν υγραεριο τους συμφαιρει να "πεσει η κινηση"....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες