valsam έγραψε:vdgle έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος καεί από τον χυλό φυσά και το γιαούρτι.
Ξέρω αρκετούς με αέριο που θα έβαζαν ξανα και διαβάζω κατά καιρούς ότι σε κάποιους ήταν καταστροφή.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα ξαναεβαζαν γιατί έμειναν ικανοποιημένοι κάτι έκαναν καλύτερα και τους βγήκε.
Εκτός και αν ήταν απλως τυχεροί και οι άλλοι άτυχοι.
Προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη
Φιλε η τυχη δεν εχει να κανει τιποτα με την υποθεση "μετατροπή υγραερίου"!
Εχει καθαρα να κανει με κατασκευες μοτερ που αντεχουν και άλλες που δεν!
Φτανει πια η παπαρα από βαλτους και αβανταδόρους!
Συμφωνω όμως ότι υπαρχουν ατομα που κερδισαν αρκετα από το υγραεριο όπως ο πολύ καλος μου φιλος με τον γνωστο αλεξισφαιρο 1,600 κινητηρα του group psa(200,000 με υγραεριο) αλλα η πλειοψηφια των γυρο μου είναι καμενοι!
Ο διπλανος μου εχει πλακα ,εβαλε στα 2 του τζιπ,ενα santa fe και ένα Tucson μαζι υγραεριο και μεσα σε 2 χρονια και τα 2 επαθαν ζημια στην κεφαλι και μαλιστα το santa fe επαθε χοντρη γιατι κατι μου ελεγε ότι χτυπησε και πιστονι,τα εφτιαξε και τα εδωσε οσο-οσο,πηρε ένα diesel καραβαν Passat και ένα 1000ρακι vw up που εχει καταναλωση 5 λιτρα τα 100 και ο αθεόφοβος παρολου αυτά που επαθε εβαλε και σε αυτο υγραεριο !!!!!
Και κατι ακομη που ετσι θελω να τω πω ,πριν 2 ΣΚ πηγα με τον καλυτερο μου φιλο Βουλγαρια με το καινουργιο του Honda civic dtec 1,6 και επαθα την πλακα της ζωης μου ,καναμε 320 χλμ με κατι 225 τελικες και και κατι 160ρια στο χαλαρο και όταν τον ρωταω "τι χρωσταω για βενζίνες", παταει λοιπον τα κουμπακια στο trip του και μου λεει "κερνα ένα ποτακι η ένα τσιπουρακι και ειμαστε ενταξει" και γω του λεω "βρε ασ'τις μακακιες και λεγε ποσο και μου λεει "τι να σου πω ρε συ 18-19 ευρω,αυτα είναι, αυτά καψαμε" !!!!!!
Έχω το tucson απο το 2006 και το 2010 του βαλα υγραεριο. Σήμερα έχω 160.000 χλμ με αέριο και 185.000 συνολο. Στα πρώτα 80.000 χλμ μου πάτησε έδρες βαλβίδων εξαγωγής τέρμα, 0.05 έως 0.12mm είχαν φτασει τα διάκενα τους με όρια τα 0.20 έως 0.30 νομιζω. Ρυθμίστηκαν με καπελωτα. Το μίγμα ηταν κρυφά φτωχό χωρίς λαμπάκια. Το αμαξι ποτε δεν ειχε ρυθμιστει στο δρομο παρα μονο με autocalibration στο πεζοδρομειο. (Ο εγκαταστατης ηταν γκουρου με 230 χρονια εμπειρια στα υγραερια).Τις γαμησε τις έδρες.
Μετα την ρύθμιση βαλβίδων πάω σε άλλον εγκατάσταση που ρυθμίζει τα αμάξια στο δρόμο με αρκετά χλμ βόλτας και όχι στο πεζοδρόμιο. Μου βαζει και λαδιερα jlm. Παίρνω και ενα διαγνωστικο να βλέπω τα μίγματα εγώ ο ίδιος αφού μετα απο αυτή την ιστορία διάβασα και έμαθα σχεδόν τα παντα. Το long term παντα -2% έως +5.5%. Επίσης παντα η ροή της λαδιερας την παρακολουθούσα να είναι σωστη.
Κάνω αλλά 80.000 χλμ και πριν ενα μήνα πάω για τσεκ βαλβίδων. Το αποτέλεσμα είναι οτι δεν κάνανε κιχ μετα την ρύθμιση. Ηταν όπως τις αφησαμε. Ουτε 0.05 mm λέμε. Πιστεύω οτι η λαδιερα βοήθησε 10% και η σωστη ρύθμιση 90%.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Μονο 3 στους 10 ξέρουν να ρυθμίζουν υγραέρια και ίσως πολλους λεω, δυστυχώς! Τέλος. Αυτά απο μένα και δεν ξαναμπαινω καν στο τρυπακι συζητήσεων εαν το υγραέριο προκαλεί φθορές.