Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό sso » Δευτ 02 Ιαν, 2017 20:28

Σημερινές τιμές από την εφαρμογή Fuelgr!!!
Συνημμένα
Screenshot_2017-01-02-19-14-15-483_com.jimdem.fuelgr.png
Screenshot_2017-01-02-19-14-15-483_com.jimdem.fuelgr.png (94.42 KiB) 3957 προβολές
Screenshot_2017-01-02-19-16-32-988_com.jimdem.fuelgr.png
Screenshot_2017-01-02-19-16-32-988_com.jimdem.fuelgr.png (99.38 KiB) 3957 προβολές
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 20:45

Φιλε δυστηχος ο ρολος μου στο φορουμ με αυτά που γραφω είναι "του κακου και υπερβολικου" και γι'αυτο και εχω ερθει ε αντιπαραθεση με αρκετους εδώ μεσα!
Δηλ. επειδή γραφω αυτά που γραφω και δεν αρεσουν σε αρκετους είμαι ο κακος και υπερβολικος!
Για το 30% που γραφω αμα την ψαξεις λιγο και σε παλαιοτερα ποστ μου αλλα και στο internet θα δεις ότι όλα μα όλα τα εργοστασιακα κατασκευασμένα αυτοκίνητα εχουν από μίνιμουμ 25%αυξηση καταναλωσης εως και 35%,τωρα το πως πετυχαίνουμε εδώ στην Ελλαδα με εγκαταστησεις τοπικες να μην εχουμε τοση αυξηση για μενα ηταν και παντα θα είναι αποριας αξιον!
http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 2-69hp-lpg
http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... -lpg-83-ps (μονο 27% αυξηση καταναλωσης αλλα όπως λεει και το review "ελαφριά μείωση στην απόδοση και στις επιδόσεις συγκριτικά με το αμιγώς βενζινοκίνητο" γιατι αραγες αυτή η μειωση στην αποδοση,μηπως για να μην εκτιοξευθει αυτό το μονον 27% της αύξησης της καταναλωσης στο 36% που είναι και η διαφορα θερμογονου δυβναμης αναμεσα στα 2 καυσιμα??????)
http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 120-hp-lpg (29% αυξηση καταναλωσης το lpg ε σχεση με την βενζινη!)
http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 140-ps-lpg (34% αυξηση καταναλωσης αλλα και μειωμένες επιδοσεις!!!!)
Ψαξτο λιγο φιλε και μετα μιλα μου για το πιος λεει υπερβολες!!!!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 20:48

File sso τιμη που ειδα προχθες τα ξημερώματα μολις σημερα ενημερωθηκε στο Fuelgr!
valsam

Δημοσίευσηαπό sso » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:01

valsam έγραψε:File sso τιμη που ειδα προχθες τα ξημερώματα μολις σημερα ενημερωθηκε στο Fuelgr!

Δεν μένω Θεσ/νίκη και δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Όμως αν ισχύουν οι τιμές που δίνει το fuelgr (και φαντάζομαι ισχύουν, άλλωστε μπορεί κάποιος να το διασταυρώσει με ένα τηλεφώνημα) τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές και στην Θεσ/νικη για καλές τιμές στο υγραέριο, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και κάτω από το 50% από την τιμή της αμόλυβδης. :D
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:26

Καμμία διάθεση αντιπαράθεσης.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα link που δίνεις οποτε ψάχνοντας ως παράδειγμα το panta που είπες έπεσα στο παρακάτω link
http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

Κατανάλωση βενζίνης 5,7
Κατανάλωση υγραερίου 6,6

Αύξηση κάτι λιγότερο απο 20%. Πες 20% να ειμαστε μέσα.

Μήπως κανεις λάθος στους υπολογισμούς σου;;;
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:26

valsam έγραψε:http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 120-hp-lpg (29% αυξηση καταναλωσης το lpg ε σχεση με την βενζινη!)
http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 140-ps-lpg (34% αυξηση καταναλωσης αλλα και μειωμένες επιδοσεις!!!!)

Δεν σε αποκαλεσα κακό και ούτε πρόκειται.
Αλίμονο...
Επειδή έχεις μια συγκεκριμένη άποψη που κατά την γνώμη μου είναι λάθος αυτό δεν σε κάνει κακό.
Υπερβολικό όμως ναι...
Παραπάνω υποστηριζες πως όλα τα βενζινάδικα στην Θεσσαλονίκη έχουν τιμή 85 λεπτά χωρίς να κάνεις ένα απλό έλεγχο σαν και αυτόν που παρέθεσε παραπάνω ο sso.
Ακόμα και όταν πριν λίγα χρόνια η τιμή είχε φτάσει τα 94 λεπτά πάλι υπήρχαν κάποια με τιμή κάτω των 90 λεπτών και σήμερα οι επιλογές είναι περισσότερες αφου τα πρατήρια με αέριο αυξήθηκαν και άλλο.
Και αυξήθηκαν γιατί στην πόλη μας αυξήθηκε πολυ το ποσοστό κατόχων οχημάτων με αέριο.
Γιατί άραγε;.
Το αέριο δεν έχει υποστεί καμιά καμπάνια υπέρ του ώστε να τρέξει ο κόσμος να επενδύσει από 700-1000€.
Ούτε φοροαπαλλαγές υπάρχουν ούτε αναγνώριση οικολογικού καυσίμου εν αντίθεση με το πριμοδοτούμενο ντίζελ.

Εν πάση περιπτώσει δεν έχω κανένα λόγο να προσπαθήσω να πείσω για κάτι.
Κουβέντα κάνουμε
Εχω τις μετρήσεις μου και βλέπω.
Πέντε χρόνια με αέριο δύο αυτοκίνητα, δύο ακόμα στην οικογένεια ( πεθερός και κουνιαδος) και δύο φίλοι.
Διάολε από κανένα δεν περισσεύουν και δεν μπορεί όλοι να ειμαστε τοσο μαζοχιστές και να επιμένουμε σε αυτή την λύση.

ΥΓ.
Τα ποσοστά 29 και 34% πως προκύπτουν;
Και όταν αναφέρεσαι σε ποσοστά αναφέρεσαι σε λίτρα η σε επιπλέον κόστος ( κοινώς σε ευρω)?
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:34

sso έγραψε:
valsam έγραψε:File sso τιμη που ειδα προχθες τα ξημερώματα μολις σημερα ενημερωθηκε στο Fuelgr!

Δεν μένω Θεσ/νίκη και δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Όμως αν ισχύουν οι τιμές που δίνει το fuelgr (και φαντάζομαι ισχύουν, άλλωστε μπορεί κάποιος να το διασταυρώσει με ένα τηλεφώνημα) τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές και στην Θεσ/νικη για καλές τιμές στο υγραέριο, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και κάτω από το 50% από την τιμή της αμόλυβδης. :D

Φιλε ξεχνα το για Θεσ/νικη ,είναι το θεμα πολύ παλιο και εσυ λογο του νεου στο φορουμ δεν το γνωρίζεις,μην κοιτας αυτό που βλέπεις στο fuel σημερα γιατι δεν εχει ενημερωθεί ακομη όπως σου ειπα πιο πριν.
Στην Θεσ/νικη ολοι την τιμη την εχουν στο limit up και παιζουν χιλιοστα του σεντς αντε στα 1 μαξ 2 σεντς!
Δηλ. αφου ειδες 85,8 σε έναν σε λιγο ολοι πανω κατω αυτή την τιμη θα εχουν!
valsam

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:44

viallesi έγραψε:
Κατανάλωση βενζίνης 5,7
Κατανάλωση υγραερίου 6,6

Αύξηση κάτι λιγότερο απο 20%. Πες 20% να ειμαστε μέσα.

Μήπως κανεις λάθος στους υπολογισμούς σου;;;

Για την ακρίβεια η διαφορά σε λίτρα ( οχι σε κόστος ) είναι 17%.
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:46

Ρε σείς , δεν τον ξέρετε , τώρα τον μαθαίνετε ???
Μη του δινεται τροφή , θα σας γκαστρώσει , θα σας βγάλει τρελούς..

Όπου νάνε θα σκάσει μύτη και ο άλλος τρολάρας !! ( ή μήπως είναι ο ίδιος ??? ) :mrgreen:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:50

vdgle έγραψε:
valsam έγραψε:http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 120-hp-lpg (29% αυξηση καταναλωσης το lpg ε σχεση με την βενζινη!)

Δεν σε αποκαλεσα κακό και ούτε πρόκειται.
Αλίμονο...
Επειδή έχεις μια συγκεκριμένη άποψη που κατά την γνώμη μου είναι λάθος αυτό δεν σε κάνει κακό.
Υπερβολικό όμως ναι...
Παραπάνω υποστηριζες πως όλα τα βενζινάδικα στην Θεσσαλονίκη έχουν τιμή 85 λεπτά χωρίς να κάνεις ένα απλό έλεγχο σαν και αυτόν που παρέθεσε παραπάνω ο sso.
Ακόμα και όταν πριν λίγα χρόνια η τιμή είχε φτάσει τα 94 λεπτά πάλι υπήρχαν κάποια με τιμή κάτω των 90 λεπτών και σήμερα οι επιλογές είναι περισσότερες αφου τα πρατήρια με αέριο αυξήθηκαν και άλλο.
Και αυξήθηκαν γιατί στην πόλη μας αυξήθηκε πολυ το ποσοστό κατόχων οχημάτων με αέριο.
Γιατί άραγε;.
Το αέριο δεν έχει υποστεί καμιά καμπάνια υπέρ του ώστε να τρέξει ο κόσμος να επενδύσει από 700-1000€.
Ούτε φοροαπαλλαγές υπάρχουν ούτε αναγνώριση οικολογικού καυσίμου εν αντίθεση με το πριμοδοτούμενο ντίζελ.

Εν πάση περιπτώσει δεν έχω κανένα λόγο να προσπαθήσω να πείσω για κάτι.
Κουβέντα κάνουμε
Εχω τις μετρήσεις μου και βλέπω.
Πέντε χρόνια με αέριο δύο αυτοκίνητα, δύο ακόμα στην οικογένεια ( πεθερός και κουνιαδος) και δύο φίλοι.
Διάολε από κανένα δεν περισσεύουν και δεν μπορεί όλοι να ειμαστε τοσο μαζοχιστές και να επιμένουμε σε αυτή την λύση.

ΥΓ.
Τα ποσοστά 29 και 34% πως προκύπτουν;
Και όταν αναφέρεσαι σε ποσοστά αναφέρεσαι σε λίτρα η σε επιπλέον κόστος ( κοινώς σε ευρω)?

Αναφερομαι στο % τις επιπλεων καταναλωσης με lpg ,π.χ εδώ http://www.autogreeknews.gr/ta-autokini ... 140-ps-lpg το ιδιο αυτοκινητο με lpg εχει καταναλωση 7,9 και με βενζινη 5,9 ,ποσο δηλ. είναι η αυξηση καταναλωσης σε %?
Oσο για τον πινακα του fuel τα εχω σξηγησει πιο πανω!
Οσο για το τι επικρατει στην Θεσ/νικη λιγο πολύ ολοι οσοι μενουμε εδώ το ξερουμε,εσεις που δεν ειστε από εδώ ισος να μην γνωρίζεται!
Και για το ότι πριν λιγα χρονια το lpg ειχε 94 λεπτα όπως λες γι'αυτο και εγραψα το πιθανο σεναριο να ξαναδουμε τέτοιες τιμες ΜΤ(μετρικου τονου) , ο ΜΤ είναι σχετικα φθηνος σημερα,φαντασου δηλ. να φτασει την τιμη που ειχε δηλ. όταν ειχε τοτε το λιτρο 94 λεπτα,με την φορολογηση την σημερινη ποσο δηλ. θα παει, σιγουρα αρκετα πανω πανω από το 1 ευρω ,και λεω εγω βαλε και την αυξηση καταναλωσης (αρχικα εβαλα 20% ετσι για να μην δημιουργηθουν αντιπαραθέσεις γιατι αν εβαζα 30-35% που ειχα εδώ παλι θα τα ακουγα!).
94 λεπτα + τα 10 τις προχθεσυνης αύξησης (που όπως ειπα θα επρεπε να είναι 7,5 λεπτα αλλα εδώ είναι Ελλαδισταν!)πηγαμε στα 1,04 + 20% αύξηση καταναλωσης =1,30 ευρω το λιτρο και δεν τολμο να βαλω το +30-35% που ειχα εγω και εχουν και σχεδόν όλα όπως ειπα εργοστασιακα lpg αυτοκινητα γιατι κει πιασαμε τα 1,40 ευρω το αντιστοιχο της βενζίνης λιτρο lpg!
Υπερβολικος,επιστημονικης φαντασιας σεναριο?
Αν αυτά πιστευεται συγνωμη τοτε παιδια πιστεψτε τον NickSt!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες