Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 21:59

NickSt έγραψε:Ρε σείς , δεν τον ξέρετε , τώρα τον μαθαίνετε ???
Μη του δινεται τροφή , θα σας γκαστρώσει , θα σας βγάλει τρελούς..

Όπου νάνε θα σκάσει μύτη και ο άλλος τρολάρας !! ( ή μήπως είναι ο ίδιος ??? ) :mrgreen:

Παιδια να ακουτε τον NickSt,κατι ξερει παραπανω!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό sso » Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:05

valsam έγραψε:
sso έγραψε:
valsam έγραψε:File sso τιμη που ειδα προχθες τα ξημερώματα μολις σημερα ενημερωθηκε στο Fuelgr!

Δεν μένω Θεσ/νίκη και δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Όμως αν ισχύουν οι τιμές που δίνει το fuelgr (και φαντάζομαι ισχύουν, άλλωστε μπορεί κάποιος να το διασταυρώσει με ένα τηλεφώνημα) τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές και στην Θεσ/νικη για καλές τιμές στο υγραέριο, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και κάτω από το 50% από την τιμή της αμόλυβδης. :D

Φιλε ξεχνα το για Θεσ/νικη ,είναι το θεμα πολύ παλιο και εσυ λογο του νεου στο φορουμ δεν το γνωρίζεις,μην κοιτας αυτό που βλέπεις στο fuel σημερα γιατι δεν εχει ενημερωθεί ακομη όπως σου ειπα πιο πριν.
Στην Θεσ/νικη ολοι την τιμη την εχουν στο limit up και παιζουν χιλιοστα του σεντς αντε στα 1 μαξ 2 σεντς!
Δηλ. αφου ειδες 85,8 σε έναν σε λιγο ολοι πανω κατω αυτή την τιμη θα εχουν!

Δηλαδή, για να καταλάβω, λες ότι οι τιμές που βλέπω τώρα στο fuelgr δεν ισχύουν;
Η λες ότι ισχύουν μεν αλλά θα προσαρμοστούν σύντομα στην γραμμή που χάραξαν οι "πρωτοπόροι"; Αυτό μπορούμε να εξακριβώσουμε τις επόμενες μέρες. Μάλιστα λέω αύριο να κάνω μερικά τηλεφωνήματα σε κάποια βενζινάδικα και να δω αν ισχύουν οι τιμές που λέει το fuelgr.
Tο νέος η παλιός στο φόρουμ δεν έχει καμιά σημασία στο συγκεκριμένο που συζητάμε. Μιλάμε για πραγματικά στοιχεία όχι για γνώμες και εικασίες. Η ισχύουν οι τιμές η δεν ισχύουν.
Τώρα όσο για τις καταναλώσεις μπορώ να πω τι γίνεται στο δικό μου αυτ/το.
Επειδή το αγοράσαμε μεταχειρισμένο και μετά από λίγο βάλαμε υγραέριο δεν έχω δικές μου ακριβείς μετρήσεις για την κατανάλωση με βενζίνη.
Ψάχνοντας στα τεχνικά στοιχεία του αυτ/του βλέπω ότι δίνουν τα εξής:
Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εντός πόλης 8.9 λ./100 χλμ
Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης 5.7 λ./100 χλμ

που σημαίνει ότι με ιδανικές συνθήκες θα έχουμε μέση κατανάλωση 6,98 lit/100 km, που για μένα σημαίνει πραγματική κατανάλωση κοντά στα 8 lit/100 km.

Με το υγραέριο έχω μετρήσει αναλυτικότατα με την εφαρμογή fuelio, για 6000 km και έχω κατανάλωση:
Υγραέριο: 8 lit/100 km
Βενζίνη: 0,5 lit/100 km

Αυτά...φιλικά πάντα,χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα :D
Τελευταία επεξεργασία από sso και Παρ 06 Ιαν, 2017 14:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό IanBlack » Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:12

Ίσως να μπορούμε να δούμε τη διαφορά στην κατανάλωση από το www.spritmonitor.de/en/
IanBlack

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:14

Φιλε sso μην μου λες για το τι δινουν στα χαρτια για το αυτοκινητο σου ,δηλ. τωρα με υγραεριο και την βενζινη που καις για τα ξεκινήματα και ψεκάσματα (αν εχεις τετοι πραγμα λεω)εχεις 8,5 τα 100 , καντο 100-200-300 χλμ με μονο βενζινη σε συνθήκες όπως με το υγραεριο και μετα πες μου!
Η μαλλον καλυτερα βαλτον μαστορα σου να στο ρυθμιοσει και να σου πατησει ακριβος πανω στην βενζινη το υγραεριο και μετα καντο μια δυναμομετρηση με βενζινη και μια με υγραεριο και μετα μετρα την καταναλωση και ελα να μου πεις!
Αλλα εγω τι ξερω ενας τρολλαρας είμαι!
valsam

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:25

valsam έγραψε:Oσο για τον πινακα του fuel τα εχω σξηγησει πιο πανω!
Οσο για το τι επικρατει στην Θεσ/νικη λιγο πολύ ολοι οσοι μενουμε εδώ το ξερουμε,εσεις που δεν ειστε από εδώ ισος να μην γνωρίζεται!

Στο γράφω για δευτερη και ελπιζω τελυταια φορα.
Ειμαι από την Θεσσαλονίκη και γνωρίζω πως κινούνται οι τιμες στην πολη μου
Επίσης το fuel.gr δεν εχει ανάγκη κάποιας αναμονής για ενημέρωση αφου τις τιμές τις παιρνει κατευθείαν από τις δημοσιευμένες τιμες των πρατήριων ( υποχρεούνται να δημοσιεύουν κάθε πρωι τις τιμες τους)
Στην πρωτη φωτογραφία από την εφαρμογη που ανεβασε ο ssο υπάρχει το βενζινάδικο που βαζω αέριο στην Σταυρούπολη με την τιμη αεριου όπως ακριβως αναφέρεται στην εφαρμογή.
Η σημερινη του τιμη είναι 71,9 ( το EKO δεξια )

Εικόνα
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 02 Ιαν, 2017 22:47

vdgle έγραψε:
viallesi έγραψε:
Κατανάλωση βενζίνης 5,7
Κατανάλωση υγραερίου 6,6

Αύξηση κάτι λιγότερο απο 20%. Πες 20% να ειμαστε μέσα.

Μήπως κανεις λάθος στους υπολογισμούς σου;;;

Για την ακρίβεια η διαφορά σε λίτρα ( οχι σε κόστος ) είναι 17%.

Χάρισα το 3% ετσι για το καλό του και καινούργιου χρόνου. Χαχαχαχαχα
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 02 Ιαν, 2017 23:06

Panta, corsa, meriva ακολουθουν πανω κάτω τον κανόνα του 20%
Το astra όχι και δεν μπορώ να εξηγήσω τεχνικά το γιατι. Το σίγουρο ειναι οτι ο κανόνας δεν ειναι +30% που λέει ο φιλος valsam

http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

http://media.opel.com/product/alternati ... 20119.html
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό sso » Δευτ 02 Ιαν, 2017 23:52

valsam έγραψε:Φιλε sso μην μου λες για το τι δινουν στα χαρτια για το αυτοκινητο σου ,δηλ. τωρα με υγραεριο και την βενζινη που καις για τα ξεκινήματα και ψεκάσματα (αν εχεις τετοι πραγμα λεω)εχεις 8,5 τα 100 , καντο 100-200-300 χλμ με μονο βενζινη σε συνθήκες όπως με το υγραεριο και μετα πες μου!
Η μαλλον καλυτερα βαλτον μαστορα σου να στο ρυθμιοσει και να σου πατησει ακριβος πανω στην βενζινη το υγραεριο και μετα καντο μια δυναμομετρηση με βενζινη και μια με υγραεριο και μετα μετρα την καταναλωση και ελα να μου πεις!
Αλλα εγω τι ξερω ενας τρολλαρας είμαι!

Μα σου σύγκρινα τις πραγματικές καταναλώσεις με το Υγραέριο με τις θεωρητικές (ιδανικές) καταναλώσεις που δίνει ο κατασκευαστής για βενζίνη!!!
Είναι ποτέ δυνατόν οι πραγματικές καταναλώσεις με βενζίνη (αν θα κάνω το τεστ που λες) να είναι χαμηλότερες από τις θεωρητικές του κατασκευαστή;;;
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό vdgle » Τρί 03 Ιαν, 2017 00:59

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι πως το εργοστασιακό υγραέριο το κοστολογουν δύο φορές και πάνω από ότι κοστολογείται εάν το βάλεις εκ των υστέρων...
Υποτίθεται πως μια εξωτερική προσθήκη είναι πιο ακριβή και αυτοί θέλουν 2000€ για κάτι που τους στοιχίζει 500€ ( και μάλλον λέω πολλά).
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 03 Ιαν, 2017 02:15

viallesi έγραψε:Panta, corsa, meriva ακολουθουν πανω κάτω τον κανόνα του 20%
Το astra όχι και δεν μπορώ να εξηγήσω τεχνικά το γιατι. Το σίγουρο ειναι οτι ο κανόνας δεν ειναι +30% που λέει ο φιλος valsam

http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

http://media.opel.com/product/alternati ... 20119.html

Φιλε τα αυτοκίνητα σου τα εχεις καρατσεκαρισμενα με την χρηση υγραερίου?
Δηλ. τι θελω να πω,εισαι σιγουρος ότι δεν δουλευουν στα ορια το knock sensor?
Tα εχες δυναμοτρησει να δεις το τι αποδιδουν σε υγραεριο σε σχεση με την βενζινη?
Εγω πιστευω ότι σιγουρα όχι (όπως και πιστευω το 99,99% των υγραεριοκινητων)αρα μην εισαι σιγουρος για το τιποτα!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες