Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 23:31

Συνάδελφοι έχω ένα υγραεριοκίνητο grand vitara και πριν την μετατροπή του (περίπου ενάμισι χρόνο ) είχα μπει στο tripάκι του υδρογόνου. Το είχα ψάξει πάρα πολυ το θέμα και σε ξένα (αμερικάνικα κυρίως) forum και το εγκατέστησα. Το ξήλωσα όμως λόγω της εγκατάστασης του lpg και του ΚΤΕΟ. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν το ξαναεγκατέστησα και όντως κάνει οικονομία. Επειδή θέλει να πάιξεις λιγάκι με τις ρυθμίσεις του efie (electronic fuel injection enhancer) μέχρι στιγμής έχω καταφέρει οικονομία της τάξης του 15%. Για όσους γνωρίζουν, η κυψέλη πρέπει να τραβάει από 6 έως το πολύ 10 ampere (παίζοντας μα την ποσότητα του ηλεκτρολύτη-ΚΟΗ) και το efie το πολυ μέχρι 250 milivolt. Σε διαφορετική περίπτωση είτε δεν έχεις καθόλου οικονομία είτε έχεις ακόμα χειρότερη κατανάλωση. Αυτη τη στιγμή είμαι ακόμα στην φάση του trial and error και σε μερικά ακόμα γεμίσματα (ελέω διακοπών) θα σας ενημερώσω για τις ακριβείς ρυθμίσεις για το δικό μου αυτοκίνητο.Ο στόχος είναι το 25-30% .Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο (και τον χρόνο) γιατί χοντρικά εκτός από την οικονομία φέρνει την καύση περίπου στο επίπεδο της βενζίνης (επανέρχεται δηλαδή ο χρονισμός που έχει επιβραδυνθεί για το lpg), αυξάνει λίγο την ιπποδύναμη και φυσικά μειώνει την θερμοκρασία του κινητήρα.

Υ.Γ Και μία παρατήρηση που δεν είδα κανείς να αναφέρει. Το "υδρογόνο" είναι στην ουσία υδροξύ (ΗΗΟ) όχι καθαρό υδρογόνο ΗΗ ή Η2. Το καθαρό υδρογόνο είναι βραδύκαυστο ενώ η προσθήκη του ενός μορίου οξυγόνου το κάνει εξαιρετικά έυφλεκτο και ταχύκαυστο.
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 22 Ιούλ, 2011 12:21

Ωραιες παρατηρησεις φιλε Νικο :thumbup: Περιμενουμε τη συνεχεια των δοκιμων σου
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό birba » Παρ 22 Ιούλ, 2011 13:46

nikos1973 έγραψε:ΣΤο ξήλωσα όμως λόγω της εγκατάστασης του lpg και του ΚΤΕΟ.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση του kit υδρογονοκίνησης? Το ξήλωσες για να περάσεις ΚΤΕΟ ή για να κάνεις την εγκατάσταση υγραερίου. Χρειάζεται να το δηλώσεις και να αναγραφεί στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου?
birba

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Παρ 22 Ιούλ, 2011 19:55

birba έγραψε:

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση του kit υδρογονοκίνησης? Το ξήλωσες για να περάσεις ΚΤΕΟ ή για να κάνεις την εγκατάσταση υγραερίου. Χρειάζεται να το δηλώσεις και να αναγραφεί στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου?

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να το νομιμοποιεί (ούτε να το απορρίπτει). Και επειδή δεν είχα καμμία όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε άσχετο στο ΚΤΕΟ και να κάθομαι να εξηγώ τις δικλείδες ασφαλείας που έχω εγκαταστήσει (υπόψιν ότι εάν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα όπως αρκετές βαλβίδες αντεπιστροφής-έξτρα bublers-scrubbers, το να έχεις να κυκλοφορεί ελέυθερο υδροξύ στην περιοχή του κινητήρα είναι εξαιρετικά επικύνδυνο για έκρηξη με τον παραμικρό σπινθήρα) το ξήλωσα. Ήδη στην Αμερική απαγορεύτηκε η χρήση του, είναι πλέον παράνομο εδώ και οκτώ μήνες.
nikos1973

Δημοσίευσηαπό thanasiss1969 » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 01:40

nikos1973 έγραψε:
birba έγραψε:

υπόψιν ότι εάν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα όπως αρκετές βαλβίδες αντεπιστροφής-έξτρα bublers-scrubbers, το να έχεις να κυκλοφορεί ελέυθερο υδροξύ στην περιοχή του κινητήρα είναι εξαιρετικά επικύνδυνο για έκρηξη με τον παραμικρό σπινθήρα) το ξήλωσα. Ήδη στην Αμερική απαγορεύτηκε η χρήση του, είναι πλέον παράνομο εδώ και οκτώ μήνες.

παροτι συζητησα με αρκετους "εγκαταστατες" κιτ υδρογονου, κανενας δεν ανεφερε τον παραπανω κινδυνο. αντιθετα ολοι θεωρουν ακινδυνη την ολη τοποθετηση και εν συνεχεια λειτουργια του. σε ερωτησεις μου για πιθανα μελλοντικα προβληματα στον κινητηρα κανενας δεν τα πιθανολογει, αλλα ουτε και δινει εγγυηση, παρα μονο για τα εξαρτηματα του κιτ. επισης ενα θεμα ειναι η συμπιεση στους κυλινδρους πριν και μετα την εγκατασταση.
συμπερασμα: αξιζει τον κοπο, αλλα ποιον να εμπιστευτουμε για τοποθετηση και να λαβει τα παραπανω μετρα που ορθα προτεινει ο φιλος νικος?
ενα αλλο βασικο θεμα ειναι η τιμη του κιτ. μου ζητανε απο 750-900 ευρω για τοποθετηση, τη στιγμη που το κοστος αγορας τους ειναι χαμηλο και τα περισσοτερα τα βρισκεις στο internet. θεωρω οτι ειναι υπερβολικο το ποσο, ενω ουσιαστικα οι περισσοτεροι ακομη πειραματιζονται.
ευχαριστω και συγγνωμη για το ατονικο συστημα, αλλα λογω εργασιας κ βιασυνης....
thanasiss1969

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Κυρ 18 Σεπ, 2011 21:39

nikos1973 έγραψε:Συνάδελφοι έχω ένα υγραεριοκίνητο grand vitara και πριν την μετατροπή του (περίπου ενάμισι χρόνο ) είχα μπει στο tripάκι του υδρογόνου. Το είχα ψάξει πάρα πολυ το θέμα και σε ξένα (αμερικάνικα κυρίως) forum και το εγκατέστησα. Το ξήλωσα όμως λόγω της εγκατάστασης του lpg και του ΚΤΕΟ. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν το ξαναεγκατέστησα και όντως κάνει οικονομία. Επειδή θέλει να πάιξεις λιγάκι με τις ρυθμίσεις του efie (electronic fuel injection enhancer) μέχρι στιγμής έχω καταφέρει οικονομία της τάξης του 15%. Για όσους γνωρίζουν, η κυψέλη πρέπει να τραβάει από 6 έως το πολύ 10 ampere (παίζοντας μα την ποσότητα του ηλεκτρολύτη-ΚΟΗ) και το efie το πολυ μέχρι 250 milivolt. Σε διαφορετική περίπτωση είτε δεν έχεις καθόλου οικονομία είτε έχεις ακόμα χειρότερη κατανάλωση. Αυτη τη στιγμή είμαι ακόμα στην φάση του trial and error και σε μερικά ακόμα γεμίσματα (ελέω διακοπών) θα σας ενημερώσω για τις ακριβείς ρυθμίσεις για το δικό μου αυτοκίνητο.Ο στόχος είναι το 25-30% .Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο (και τον χρόνο) γιατί χοντρικά εκτός από την οικονομία φέρνει την καύση περίπου στο επίπεδο της βενζίνης (επανέρχεται δηλαδή ο χρονισμός που έχει επιβραδυνθεί για το lpg), αυξάνει λίγο την ιπποδύναμη και φυσικά μειώνει την θερμοκρασία του κινητήρα.

Υ.Γ Και μία παρατήρηση που δεν είδα κανείς να αναφέρει. Το "υδρογόνο" είναι στην ουσία υδροξύ (ΗΗΟ) όχι καθαρό υδρογόνο ΗΗ ή Η2. Το καθαρό υδρογόνο είναι βραδύκαυστο ενώ η προσθήκη του ενός μορίου οξυγόνου το κάνει εξαιρετικά έυφλεκτο και ταχύκαυστο.

Φιλαράκι καλησπέρα,
μήπως έχεις τίποτα νεότερο? τυγχάνει να έχω και εγώ grand vitara.
Ευχαριστώ._
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Τρί 04 Οκτ, 2011 15:33

Φίλε VITARAS μόλις σήμερα είδα το μύνημά σου. Αυτή την στιγμή περιμένω ένα καινούριο EFIE διότι το παλιό δεν είχε ενσωματωμένo relay, με συνέπεια όταν έκλεινα το ρεύμα στο όλο σύστημα υδρογόνου να μην επανέρχονται οι επαφές του αισθητήρα λαμδα , με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μπαίνει σε open loop και να αυξάνεται η κατανάλωση. Με το σύστημα σε λειτουργία κατάφερα οικονομία της τάξης του 25% το καλοκαίρι. Μόλις εγκαταστήσω το καινούριο efie θα ξαναπρογραμματίσω τον εγκέφαλο του lpg και θα σου πω. Υπολόγισε περίπου σε 10 μέρες.
nikos1973

Δημοσίευσηαπό SunAnemos » Τετ 09 Νοέμ, 2011 01:34

Καλησπερα και καλως σας βρηκα.
Πολυ ενδιαφερον θεμα και αφορμη για την εγγραφη μου στο φορουμ, δεν ειμαι επιστημωνας ωστε να μπορω να αναλυσω με τετοιους ορους τη λειτουργεια των συγκεκριμνων συσκευων, αλλα σαν απλο ανθρωπο με κεντριζει πολυ το ενδιαφερον, και πιστευω πως υπαρχει καποια δοση αληθειας στο ολο θεμα και δεν πρεπει να ειναι απατη οπως καποιοι θελουν να το παρουσιασουν, αλλο να υπαρχουν καποια προβληματα στις συσκευες που ισως να οφειλονται στο οτι η τεχνολογια αυτη ειναι κατι νεο και οσο περναει ο καιρος θα βελτιωνεται και αλλο να κατηγορηται εξ αρχης σαν απατη.....
Μηπως οι ηλεκτρονικοι υπολογιστες οταν πρωτοεμφανιστησαν στο εμποριο ειχαν τις δυνατοτητες που εχουν σημερα? αλλα δεν χαρακτηριστικαν απατη.
Ο Νικος1973 που εγραψε τελευταιος στις αρχες Οκτωβρη και περιμενε καποιο ανταλακτικο θα μπορουσε να μας ενημερωση αν ηθελε, για τη συνεχεια των δοκιμων του.
SunAnemos

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 09 Νοέμ, 2011 20:56

nikos1973 έγραψε:Φίλε VITARAS μόλις σήμερα είδα το μύνημά σου. Αυτή την στιγμή περιμένω ένα καινούριο EFIE διότι το παλιό δεν είχε ενσωματωμένo relay, με συνέπεια όταν έκλεινα το ρεύμα στο όλο σύστημα υδρογόνου να μην επανέρχονται οι επαφές του αισθητήρα λαμδα , με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μπαίνει σε open loop και να αυξάνεται η κατανάλωση. Με το σύστημα σε λειτουργία κατάφερα οικονομία της τάξης του 25% το καλοκαίρι. Μόλις εγκαταστήσω το καινούριο efie θα ξαναπρογραμματίσω τον εγκέφαλο του lpg και θα σου πω. Υπολόγισε περίπου σε 10 μέρες.

Στα συστήματα υγραερίου γίνεται ολόκληρη κουβέντα και γράφονται άπειρα post για το τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει το φτωχό μίγμα και πόσο επικίνδυνο είναι για τον κινητήρα.
Στο Υδρογόνο βάζουν κυκλώματα που κοροϊδεύουν τον εργοστασιακό εγκέφαλο ώστε να μην διαβάζει το φτωχό μίγμα και το extra οξυγόνο να κάνει αθόρυβα τη δουλειά του!!
Οκ! Ο καθένας με τις μεθόδους του… :crazy:

http://www.youtube.com/watch?v=e-VAQMFCY5s
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 22:14

Φίλε Lp gas εξόσον γνωρίζω είσαι και εγκαταστάτης συστημάτων υγραερίου η παρατήρησή σου είναι πολύ σωστή. Το φτωχό μίγμα υγραερίου- όπως πολύ σωστά λές- δημιουργεί το πρόβλημα της αργής καύσης επειδή τα μόρια του υγραερίου είναι αραιά και δεν μεταδίδεται η φλόγα σωστά κλπ... Έχεις μήπως όμως υπόψιν σου πόσο γρήγορα καίγεται ένα φτωχό μίγμα υγραερίου μπουσταρισμένο με μια μικρή δόση υδροξέως? ΤΑΧΥΤΑΤΑ!!!!! Άρα, αν το δούμε απλοικά έχουμε λύσει το πρόβλημα. Το θέμα βέβαια είναι πολύ πιο σύνθετο και δεν θα ήθελα να μπούμε σε μία τεχνική κουβέντα εδώ και να κουράσουμε το forum. Εγώ αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι ακόμα δουλέυω τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τον δικό μου κινητήρα και μέχρι στιγμής είμαι σταθερά στο 17% οικονομία. Αν θέλεις μπορώ να φέρω το αυτοκίνητό μου από το συνεργείο σου να του ρίξεις μία ματιά και να τα πούμε και κατ ιδίαν.
Όσον αφορά το link για τα efie: Το efie κάνει την δουλειά που είναι κατασκευασμένο να κάνει διότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένος να μετράει τα καυσαέρια του αισθητήρα λάμδα όταν το όχημα κινείται με βενζίνη. Όταν ενισχύουμε το καύσιμο με υδροξύ, τα καυσαέρια μειόνονται λόγω τελειότερης (και γρηγορότερης) καύσης, και έτσι ο εγκέφαλος νομίζει ότι το μίγμα είναι φτωχό και δίνει εντολή για περισσότερο καύσιμο προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση. Το extra αυτό καύσιμο είναι στην ουσία αχρείαστο. Αυτό το αχρείαστο καύσιμο είναι που θέλουμε να γύτώσουμε "ξεγελώντας" τον εγκέφαλο.
nikos1973

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες