Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Νέος και πελαγωμένος...

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Νέος και πελαγωμένος...

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 14:36

Φίλε μου χωρίς να θέλω να σε θίξω (εννοείται αυτό δεν το συζητάμε) θεωρώ ότι η τοποθέτηση ενός LPG kit στο αυτοκίνητό σου εμπεριέχει ένα ρίσκο.

Τι εννοώ:
Το αυτοκίνητό σου, είναι ήδη 20 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται από καταπονήσεις του σασί στους ελεεινούς ελληνικούς δρόμους!
Η μηχανή του έχει κάνει αισίως 260.000 χιλιόμετρα, δηλαδή είναι κοντά στον κύκλο της, αν και αυτό επίσης τραβάει συζήτηση! Πολλά μπορείς να πεις, αλλά ας το αφήσουμε για χάρη της συζήτησης.
Επίσης αν με 35 λίτρα μπορείς να κάνεις 600 χιλιόμετρα, είσαι πολύ κοντά στα 5 λίτρα, άρα εκ των πραγμάτων είσαι πολύ οικονομικός. Η απόσβεσή λοιπόν, θα καθυστερήσει πολύ παραπάνω από κάποιον που έκαιγε 10 ή 15λίτρα/100χλμ.

Δεν ξέρω τι να σου πω, με προβληματίζει πολύ το θέμα σου και ήταν ένα από τα θέματα που είχα σκεφτεί και εγώ για ένα kadett της ίδιας ηλικίας, αλλά τελικά το απέρριψα γιατί φοβήθηκα να το πειράξω, με τις πιο πολλές απόψεις (αν όχι όλες) να είναι αρνητικές.

Βέβαια δεν είμαι κάθετος, αν όντως έχεις οικολογικές ανησυχίες, και το αυτοκίνητό σου είναι άριστο μηχανολογικά, ασχέτως αν είναι αξιόπιστο, ΟΚ!
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 16:07

l3g3nd έγραψε:Φίλε μου χωρίς να θέλω να σε θίξω (εννοείται αυτό δεν το συζητάμε) θεωρώ ότι η τοποθέτηση ενός LPG kit στο αυτοκίνητό σου εμπεριέχει ένα ρίσκο.

Τι εννοώ:
Το αυτοκίνητό σου, είναι ήδη 20 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται από καταπονήσεις του σασί στους ελεεινούς ελληνικούς δρόμους!
Η μηχανή του έχει κάνει αισίως 260.000 χιλιόμετρα, δηλαδή είναι κοντά στον κύκλο της, αν και αυτό επίσης τραβάει συζήτηση! Πολλά μπορείς να πεις, αλλά ας το αφήσουμε για χάρη της συζήτησης.
Επίσης αν με 35 λίτρα μπορείς να κάνεις 600 χιλιόμετρα, είσαι πολύ κοντά στα 5 λίτρα, άρα εκ των πραγμάτων είσαι πολύ οικονομικός. Η απόσβεσή λοιπόν, θα καθυστερήσει πολύ παραπάνω από κάποιον που έκαιγε 10 ή 15λίτρα/100χλμ.

Δεν ξέρω τι να σου πω, με προβληματίζει πολύ το θέμα σου και ήταν ένα από τα θέματα που είχα σκεφτεί και εγώ για ένα kadett της ίδιας ηλικίας, αλλά τελικά το απέρριψα γιατί φοβήθηκα να το πειράξω, με τις πιο πολλές απόψεις (αν όχι όλες) να είναι αρνητικές.

Βέβαια δεν είμαι κάθετος, αν όντως έχεις οικολογικές ανησυχίες, και το αυτοκίνητό σου είναι άριστο μηχανολογικά, ασχέτως αν είναι αξιόπιστο, ΟΚ!

Καταλαβαίνω φίλε μου την ανησυχία σου, το θέμα είναι οτι το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση μηχανολογικά και μου το έχουν πεί πολλοί οι κινητήρες που έμπεναν τότε δεν υπάρχουν πιά τα χιλιόμετρα αυτά είναι έφηβου για τους κινητήρες αυτούς. Το αυτοκίνητο το κινώ ΚΑΙ για οικονομία εδώ και χρόνια με 2.300 - 2.800 στροφές και είναι απροβλημάτιστο με σέρβις κάθε 10000 χιλιόμετρα και λάδια κάθε 2500!!
Δεν έχει μηχανολογικό θέμα Ως τώρα είναι σίγουρο.
Τώρα αυτοί που έχουν 10 και 15 λίτρα ανα 100 χλμ με το γκάζι θα έχουν 12 με 17 λίτρα ανα 100 χλμ και τα μεγάλα αυτά αυτοκίνητα να έχουν 70 λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης κάπου εκεί. Για να έχεις ντεπόζιτο ίδιας αυτονομίας καυσίμου σε γκάζι θες 90 λίτρων δεξαμενη γκαζιού μιλάμε για ΟΛΟ το πορτμπαγκάζ εκτός και αν πηγαίνεις κάθε 3 μέρες για φουλάρισμα. εγώ που δεν είμαι στην κατηγορία αυτή αλλά με μικρό ντεπόζιτο βενζίνης με ένα λογικό ντεπόζιτο ή τοροειδές 600χ240 χιλιοστών 50 πραγματικών λίτρων ή κυλυνδρικό 880χ360 χιλιοστών 64 πραγματικών λίτρων...do the math αν με 56 ευρώ σήμερα φουλάρω βενζίνη με 500 χιλιόμετρα αυτονομία με 52 ευρώ φουλάρω γκάζι με 900-1000 χιλιόμετρα αυτονομία...Αν δεν είναι αυτό οικονομία τί είναι...
Έτσι το σκέφτηκα και μπήκα στο τριπάκι...

Σόρρυ αν σας ζάλισα... (-|
dimitrisgas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 18:28

dimitrisgas έγραψε:όταν λέτε για λαδιέρα τι εννοείτε, στον εκπρόσωπο της zavoli όταν του είπα για λίπανση μου είπε οτι υπάρχει λιπαντικό με την προόθηση του καυσίμου και πως μάλιστα σε περίπτωση επιτάχυνσης και προσπέρασης σε υψηλές στροφές η έκχυση γίνετε περισσότερη για κλάσματα του δευτερολέπτου για καλύτερη λίπανση οπότε θεωρώ οτι υπάρχει αυτό...κάνω λάθος..?

Το θέμα του αερίου στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το θεωρώ καλή λύση γιατί το αυτοκίνητο 20 ετών με 260.000 χιλιόμετρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σε πρόβλημα κινητήρα, όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπία απο τότε ως τώρα και για το λόγω οτι το κινώ και μέσα στην Αθήνα συνέχεια θέλω κάτι οικονομικό, καθαρότερο καύσιμο απο τις ριμαδοβενζίνες και...οικολογικό.
Το σημαντικότερο είναι οτι το ρεζερβουάρ βενζίνης του είναι 35 λίτρων και έχει 500 με 600 χλμ στην πόλη..! αν του βάλω μπουκάλα 60 λιτρων θα την φουλάρω με τα ίδια ίσως και λιγότερα λεφτά που θέλω να φουλάρω βενζίνη και θα ξεχνάω να γεμίσω ξανα...μεγάλη υπόθεση.!
Επίσης διάβασα και σε άλλο πόστ οτι υπάρχει θέμα με την "περιέργως" αυξημένη κατανάλωση στις πρώτες "βόλτες" με το νέο καύσιμο και πως με ρύθμιση βελτιώνεται. μου είπανε στην έκθεση πως εκεί που την "πατάει" ο κόσμος είναι στην τοποθέτηση όπου τα μπέκ ψεκασμού τοποθετούνται σχετικά μακριά απο τους κυλίνδρους και για το λόγο αυτό ένα μέρος του καυσίμου χάνεται πρίν μπέι στον κύλινδρο...με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση, κάτι το οποίο θεωρώ βάσιμο. Ισχύει..?
Απο τις πρώτες 2 εταιρίες που αναφέρω στο εισαγωγικό πόστ θα προτίνατε κάποια συγκεκριμένη εκ πείρας...? ή κάποια άλλη..?

Καταρχάς δεν υπάρχει λόγος για καμιά μορφή λίπανσης των βαλβίδων στο αυτοκίνητο σου.
Είναι από τις γενιές των αυτοκινήτων πάνω στην αλλαγή από Super σε αμόλυβδη, όπου οι βαλβίδες ήταν ακόμη σκληρές και κοτσονάτες!
Πολύ μεγάλη μπουκάλα δεν χρειάζεται να του βάλεις, γιατί θα «κωλοκάτσει» από το βάρος. Υπάρχουν αρκετά πρατήρια μέσα στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση σου.
Γενικά η κατανάλωση του συστήματος ισορροπεί από το 2 γέμισμα και μετά, λόγω πολλών παραγόντων. Δε πρέπει να σε προβληματίζει κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά τη λανθασμένη τοποθέτηση των μπεκ, σίγουρα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που γίνονται από τους εγκαταστάτες, κυρίως γιατί βαριούνται να μελετήσουν σωστά την τοποθέτηση. Το υγραέριο βέβαια δεν χάνεται πριν μπει στον κύλινδρο, παρά δεν καίγεται όλο, και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα με τις προαναφλέξεις, τα πειράκια, τα φτωχά μίγματα κλπ.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για μια σωστή εγκατάσταση.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό NoStress » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 21:10

να ρωτησω κατι? μηπως ο κινητηρας σου ειναι μονου ψεκασμου και οχι full injection?γιατι αν ειναι μονου ψεκασμου αλλάζει το πράμα και οι τιμες!
NoStress
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 40

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 21:37

NoStress έγραψε:να ρωτησω κατι? μηπως ο κινητηρας σου ειναι μονου ψεκασμου και οχι full injection?γιατι αν ειναι μονου ψεκασμου αλλάζει το πράμα και οι τιμες!

κοιτάξτε πάνω στο θέμα αυτό δεν είμαι μηχανικός να ξέρω πάντως σε κάποιο περίπτερο της έκθεσης όπου ένας μηχανικός έψαξε και βρήκε το μοντέλο του αυτοκινήτου μου μου είπε ότι είναι πολλαπλού (έχει τέσσερα μπεκ) αλλά τροφοδοτούνται ταυτόχρονα απο έναν παλμό...για αυτό το λόγο θα τοποθετηθεί "μπεκιέρα" με 65 ευρώ αυτό μου είπε...
Βέβαια όπου και αν πάω θα μου δούν το αμάξι και θα μου πούν τι χρειάζεται και εννοείται θα πάρω πάνω απο 2 γνώμες...
το μοντέλο είναι με αυτό τον κινητήρα μόν που είναι 5 πορτο
http://www.parts-specs.com/toyota/Corol ... 990-006675
dimitrisgas

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 23:34

Πολλαπλού ειναι ναι...Σκεψου το βρες εναν καλο εγκαταστατη και ξεκινα
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 15 Νοέμ, 2011 00:47

παιδιά το αυτοκίνητο το ξέρω γιατί υπήρχε στην οικογένεια αγορασμένο με την πρώτη απόσυρση 1.500.000 δρχ το 1991 Δεκέμβριο με έξτρα τότε το AC και τα ηλεκτρικά παράθυρα που τοποθετήθηκαν στην αθήνα after market και που ήταν το μόνο πράγμα που χάλασε στα 11 χρόνια που έζησε. Το xli είναι μονό ψεκασμού και βγήκε το 1990 με την αλλαγή στα καταλυτικά όπως σωστά αναφέρει ο Lpgas και αντικατέστησε το xl που είχε καρμπιρατερ και δεν είχε καταλύτη. Ο κινητήρας του αν θυμάμαι καλά ήταν ο 2fe και έβγαζε 82 άλογα νούμερο πoου για την εποχή ήταν κορυφαίο αν σκεφτεί κανείς ότι το golf 1400 εγβαζε με το ζόρι 60 :D :D Μόνο τα honda αναλογικά είχαν παραπάνω άλογα για όποιον θυμάται τα ιστορικά 1600 vts με τα 160 άλογα. Αχ τι μου θυμίσατε ...... :)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Τρί 15 Νοέμ, 2011 12:40

gakost έγραψε:παιδιά το αυτοκίνητο το ξέρω γιατί υπήρχε στην οικογένεια αγορασμένο με την πρώτη απόσυρση 1.500.000 δρχ το 1991 Δεκέμβριο με έξτρα τότε το AC και τα ηλεκτρικά παράθυρα που τοποθετήθηκαν στην αθήνα after market και που ήταν το μόνο πράγμα που χάλασε στα 11 χρόνια που έζησε. Το xli είναι μονό ψεκασμού και βγήκε το 1990 με την αλλαγή στα καταλυτικά όπως σωστά αναφέρει ο Lpgas και αντικατέστησε το xl που είχε καρμπιρατερ και δεν είχε καταλύτη. Ο κινητήρας του αν θυμάμαι καλά ήταν ο 2fe και έβγαζε 82 άλογα νούμερο πoου για την εποχή ήταν κορυφαίο αν σκεφτεί κανείς ότι το golf 1400 εγβαζε με το ζόρι 60 :D :D Μόνο τα honda αναλογικά είχαν παραπάνω άλογα για όποιον θυμάται τα ιστορικά 1600 vts με τα 160 άλογα. Αχ τι μου θυμίσατε ...... :)

Μια χαρά τα λές φίλε μου έχεις και κάποια άποψη - ένσταση για τοποθέτηση γκαζιού στο εν λόγω αυτοκίνητό..?
dimitrisgas

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 15 Νοέμ, 2011 14:18

dimitrisgas έγραψε:
gakost έγραψε:παιδιά το αυτοκίνητο το ξέρω γιατί υπήρχε στην οικογένεια αγορασμένο με την πρώτη απόσυρση 1.500.000 δρχ το 1991 Δεκέμβριο με έξτρα τότε το AC και τα ηλεκτρικά παράθυρα που τοποθετήθηκαν στην αθήνα after market και που ήταν το μόνο πράγμα που χάλασε στα 11 χρόνια που έζησε. Το xli είναι μονό ψεκασμού και βγήκε το 1990 με την αλλαγή στα καταλυτικά όπως σωστά αναφέρει ο Lpgas και αντικατέστησε το xl που είχε καρμπιρατερ και δεν είχε καταλύτη. Ο κινητήρας του αν θυμάμαι καλά ήταν ο 2fe και έβγαζε 82 άλογα νούμερο πoου για την εποχή ήταν κορυφαίο αν σκεφτεί κανείς ότι το golf 1400 εγβαζε με το ζόρι 60 :D :D Μόνο τα honda αναλογικά είχαν παραπάνω άλογα για όποιον θυμάται τα ιστορικά 1600 vts με τα 160 άλογα. Αχ τι μου θυμίσατε ...... :)

Μια χαρά τα λές φίλε μου έχεις και κάποια άποψη - ένσταση για τοποθέτηση γκαζιού στο εν λόγω αυτοκίνητό..?

Νομίζω ότι με κάλυψε ο LPgas και πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τις βαλβίδες. ¨Αν μπορώ να συνεχίσω την σκέψη του εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τόσο μεγάλη η επέκταση των Η/Υ και δεν ήταν τόσο εξελιγμένη η τεχνολογία υλικών και οι Ιάπωνες ήταν της σχολής του Overengineer (καλύτερα να το φτιάξουμε γερό να κρατήσει) και της απλότητας της κατασκευής κάτι που δεν ισχύει πλέον, οπότε μάλλον έχεις μια γερή κατασκευή και δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάσε. Παρόλα αυτά όπως έχει γραφτεί κατ επανάληψη εδώ μέσα πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο να στο εγκαταστήσει και να το ρυθμίσει. Λάβε υπόψιν σου ότι δεν είναι και πολλοί που έχουν βάλει συστήματα σε τέτοιας τεχνολογίας αυτοκίνητα και σίγουρα δεν θέλεις να είσαι ο πρώτος (πειραματόζωο) οπότε θέλει πολύ ψάξιμο. Καλή επιτυχία ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 15 Νοέμ, 2011 15:36

Παίδες εδώ νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα, γιατί τα μαγικά εκείνα χρόνια που ήταν να παίξει η αμόλυβδη, ο μόλυβδος έπαιζε σχεδόν τον ίδιο, αν όχι τον ίδιο λόγο της λίπανσης των βαλβίδων!
Οι κινητήρες που κατανάλωναν σούπερ είχαν θέμα με την αμόλυβδη! Οι αμόλυβδοι κινητήρες είχαν πιο ισχυρά έδρανα!

Τώρα σχετικά ότι τα παλιά τα χρόνια ότι όλα τα έφτιαχναν αθάνατα, αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Εν μέρει στέκει η ατάκα, γιατί τώρα οι κινητήρες έχουν πολύ καλύτερα μέταλλα, είναι πολύ πιο σύγχρονοι, πιο οικονομικοί, πιο οικολογικοί, πιο δυνατοί, αν θέλετε και βέβαια πιο καλοφτιαγμένοι κατασκευαστικά!
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες