dimitrisgas έγραψε:όταν λέτε για λαδιέρα τι εννοείτε, στον εκπρόσωπο της zavoli όταν του είπα για λίπανση μου είπε οτι υπάρχει λιπαντικό με την προόθηση του καυσίμου και πως μάλιστα σε περίπτωση επιτάχυνσης και προσπέρασης σε υψηλές στροφές η έκχυση γίνετε περισσότερη για κλάσματα του δευτερολέπτου για καλύτερη λίπανση οπότε θεωρώ οτι υπάρχει αυτό...κάνω λάθος..?
Το θέμα του αερίου στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το θεωρώ καλή λύση γιατί το αυτοκίνητο 20 ετών με 260.000 χιλιόμετρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σε πρόβλημα κινητήρα, όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπία απο τότε ως τώρα και για το λόγω οτι το κινώ και μέσα στην Αθήνα συνέχεια θέλω κάτι οικονομικό, καθαρότερο καύσιμο απο τις ριμαδοβενζίνες και...οικολογικό.
Το σημαντικότερο είναι οτι το ρεζερβουάρ βενζίνης του είναι 35 λίτρων και έχει 500 με 600 χλμ στην πόλη..! αν του βάλω μπουκάλα 60 λιτρων θα την φουλάρω με τα ίδια ίσως και λιγότερα λεφτά που θέλω να φουλάρω βενζίνη και θα ξεχνάω να γεμίσω ξανα...μεγάλη υπόθεση.!
Επίσης διάβασα και σε άλλο πόστ οτι υπάρχει θέμα με την "περιέργως" αυξημένη κατανάλωση στις πρώτες "βόλτες" με το νέο καύσιμο και πως με ρύθμιση βελτιώνεται. μου είπανε στην έκθεση πως εκεί που την "πατάει" ο κόσμος είναι στην τοποθέτηση όπου τα μπέκ ψεκασμού τοποθετούνται σχετικά μακριά απο τους κυλίνδρους και για το λόγο αυτό ένα μέρος του καυσίμου χάνεται πρίν μπέι στον κύλινδρο...με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση, κάτι το οποίο θεωρώ βάσιμο. Ισχύει..?
Απο τις πρώτες 2 εταιρίες που αναφέρω στο εισαγωγικό πόστ θα προτίνατε κάποια συγκεκριμένη εκ πείρας...? ή κάποια άλλη..?
Καταρχάς δεν υπάρχει λόγος για καμιά μορφή λίπανσης των βαλβίδων στο αυτοκίνητο σου.
Είναι από τις γενιές των αυτοκινήτων πάνω στην αλλαγή από Super σε αμόλυβδη, όπου οι βαλβίδες ήταν ακόμη σκληρές και κοτσονάτες!
Πολύ μεγάλη μπουκάλα δεν χρειάζεται να του βάλεις, γιατί θα «κωλοκάτσει» από το βάρος. Υπάρχουν αρκετά πρατήρια μέσα στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση σου.
Γενικά η κατανάλωση του συστήματος ισορροπεί από το 2 γέμισμα και μετά, λόγω πολλών παραγόντων. Δε πρέπει να σε προβληματίζει κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά τη λανθασμένη τοποθέτηση των μπεκ, σίγουρα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη που γίνονται από τους εγκαταστάτες, κυρίως γιατί βαριούνται να μελετήσουν σωστά την τοποθέτηση. Το υγραέριο βέβαια δεν χάνεται πριν μπει στον κύλινδρο, παρά δεν καίγεται όλο, και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα με τις προαναφλέξεις, τα πειράκια, τα φτωχά μίγματα κλπ.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για μια σωστή εγκατάσταση.