Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Πέμ 18 Φεβ, 2016 13:15

Αν βοηθησες λεει,παρα πολυ.Μονο και μονο που εκατσες και εγραψες τοσο μεγαλο ποστ,χιλια ευχαριστω.Οπως ειπα ξανα δουλευω σε μαγαζι με ανταλακτικα αυτοκινητων και το αυτοκινητο το επισκευαζω μονος μου.Αρα ουτε τα ανταλακτικα θα πληρωσω ουτε τα εργατικα.Αυτοκινητο εχω(του πατερα μου ειναι βασικα) και ενα Navara 4X4,χωρις αυτοκινητο δεν θα μεινω.Επισης το αφεντικο μου εχει 3 αμαξια,οποιο θελω παιρνω.Τωρα εχω κανενα 2μηνο που εχω παροπλισει το Rallye και πηγαινοερχομαι με ενα vivio που εχουμε στην δουλεια.Για να καταλαβεις τι παιζει και γιατι σκεφτομαι να το τοποθετησω μονος μου και γιατι επισης σκεφτομαι κατι φθηνο.Επισης ο αδερφος μου δουλευει στο κτεο που περναω ολα τα οχηματα που εχω.Αρα........
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό nickL » Πέμ 18 Φεβ, 2016 14:32

Τότε μας τ' αλλάζεις κατά πολύ.. χαχα

Αλλά προσωπικά, δεν έχω τη γνώση να σου δώσω κάποια συμβουλή για σύστημα. Στο μυαλό μου είναι κάτι τρομακτικά υπεύθυνο. Γενικά ακόμα και κάποιος να ήταν σίγουρος ότι ξέρει και μπορεί να εκτελέσει την συγκεκριμένη εργασία, νοιώθω ότι είναι κάτι που απαιτεί εξαιρετική εμπειρία. Και πάλι δε θα συνιστούσα σε κάποιον ποτέ να το τοποθετήσει έτσι. Και δεν το λέω λόγω ανασφάλειας του μέσου ανθρώπου που πχ θεωρεί ότι ακόμα και λάδι πρέπει να αλλάξει σε ''κάποιον που ξέρει'', αλλά θεωρώ είναι κάτι τόσο εξειδικευμένο που εκφεύγει της μέσης γνώσης ακόμα και ενός μηχανικού αυτοκινήτων που λύνει όλα μέρα καπάκια....
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό erimitis » Πέμ 18 Φεβ, 2016 14:34

Φιλε Λουση αμα εχεις τοσα αυτοκινητα ποιος ο λογος να μπεις στην διαδικασια να περνας υγρεριο ρε φιλε.
Οσο για το καποιος να ξερει παπατζα νιτζα περνα το αμα πιανουν τα χερια σου.

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 18 Φεβ, 2016 15:13

LouCi4er έγραψε:Αν βοηθησες λεει,παρα πολυ.Μονο και μονο που εκατσες και εγραψες τοσο μεγαλο ποστ,χιλια ευχαριστω.Οπως ειπα ξανα δουλευω σε μαγαζι με ανταλακτικα αυτοκινητων και το αυτοκινητο το επισκευαζω μονος μου.Αρα ουτε τα ανταλακτικα θα πληρωσω ουτε τα εργατικα.Αυτοκινητο εχω(του πατερα μου ειναι βασικα) και ενα Navara 4X4,χωρις αυτοκινητο δεν θα μεινω.Επισης το αφεντικο μου εχει 3 αμαξια,οποιο θελω παιρνω.Τωρα εχω κανενα 2μηνο που εχω παροπλισει το Rallye και πηγαινοερχομαι με ενα vivio που εχουμε στην δουλεια.Για να καταλαβεις τι παιζει και γιατι σκεφτομαι να το τοποθετησω μονος μου και γιατι επισης σκεφτομαι κατι φθηνο.Επισης ο αδερφος μου δουλευει στο κτεο που περναω ολα τα οχηματα που εχω.Αρα........

Θάθελα να σου πω φίλε μου ότι το υγραέριο δεν είναι σαν να αλλάζουμε μπουζί ή ακρόμπαρα ή τακάκια ή λάστιχα κ.λ.π.
Ο μάστορας είναι το παν για μένα.Το σύστημα είναι δευτερεύον.Μπορεί να βάλεις ένα φτηνό (και εγώ φτηνιάρικο έχω) αλλά βρες ένα καλό μάστορα να
το βάλει όπως έκανα και εγώ και έχω φτάσει αισίως χωρίς προβλήματα στα 63.000 χιλιόμετρα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Πέμ 18 Φεβ, 2016 16:48

Ναι ρε παιδια,συμφωνω οτι το παν ειναι ο εγκαταστατης και οτι ειναι σιγουρα μια πιο περιπλοκη διαδικασια απο το να αλλαξεις 4 μπουζι.Προς θεου,δεν προσπαθω να υποτιμησω τις γνωσεις που εχει η εγκατασταση ενος συστηματος υγραεριου αλλα δοξα το Θεο,οι γνωσεις μου και η εμπειρια μου ειναι πολυ πιο πανω απο την αλλαγη μιας τετραδας μπουζι,οχι στο υγραεριο,στα μηχανικα.Τωρα απο εκει και περα,δεν ξερω αν το εγραψα ξανα,στη Καρδιτσα δεν υπαρχουν εγκαταστατες που να αξιζει να τους πληρωσεις για να σου τοποθετησουν υγραεριο στο αυτοκινητο.Υπαρχουν απλα καμια 10αρια "μαστορια" που θα στο τοποθετησουν και απλα θα δουλευει.Μπορει να τρεμει στο ρελαντι,μπορει να εχει μικροδιακοπες,μπορει να καιει και 1.5 φορα πιο πανω απο την βενζινη.Δεν υπερβαλλω για να δικαιολογηθω,δηστυχως ειναι η αληθεια.Γι αυτο αποφασισα αν ειναι να κανω κατι,να το κανω μονος μου.

Υπαρχει και η λυση να κατεβω Αθηνα ή Θεσσαλονικη αλλα λιγο δυσκολο.Θα δω.

Αμαξια δεν εχω πολλα,ενα εχω,το 106.Στην δουλεια εχουμε 3 αμαξια και οποιο θελω παιρνω αλλα δικα μου δεν ειναι.Το 4χ4 ειναι του πατερα μου αλλα εννοειτε οτι οταν και για οσο το χρειαστω,το κατασχω. :))
LouCi4er

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 18 Φεβ, 2016 17:21

LouCi4er έγραψε:Ναι ρε παιδια,συμφωνω οτι το παν ειναι ο εγκαταστατης και οτι ειναι σιγουρα μια πιο περιπλοκη διαδικασια απο το να αλλαξεις 4 μπουζι.Προς θεου,δεν προσπαθω να υποτιμησω τις γνωσεις που εχει η εγκατασταση ενος συστηματος υγραεριου αλλα δοξα το Θεο,οι γνωσεις μου και η εμπειρια μου ειναι πολυ πιο πανω απο την αλλαγη μιας τετραδας μπουζι,οχι στο υγραεριο,στα μηχανικα.Τωρα απο εκει και περα,δεν ξερω αν το εγραψα ξανα,στη Καρδιτσα δεν υπαρχουν εγκαταστατες που να αξιζει να τους πληρωσεις για να σου τοποθετησουν υγραεριο στο αυτοκινητο.Υπαρχουν απλα καμια 10αρια "μαστορια" που θα στο τοποθετησουν και απλα θα δουλευει.Μπορει να τρεμει στο ρελαντι,μπορει να εχει μικροδιακοπες,μπορει να καιει και 1.5 φορα πιο πανω απο την βενζινη.Δεν υπερβαλλω για να δικαιολογηθω,δηστυχως ειναι η αληθεια.Γι αυτο αποφασισα αν ειναι να κανω κατι,να το κανω μονος μου.

Αμαξια δεν εχω πολλα,ενα εχω,το 106.Στην δουλεια εχουμε 3 αμαξια και οποιο θελω παιρνω αλλα δικα μου δεν ειναι.Το 4χ4 ειναι του πατερα μου αλλα εννοειτε οτι οταν και για οσο το χρειαστω,το κατασχω. :))

Εγώ δεν κατάλαβα πως θα το νομιμοποιήσεις.. Και επειδή δουλεύει ο αδερφός σου στο κτεο τι έγινε? Θα παρανομήσει για να το περάσεις?

Και αν λέω αν γίνει μια στραβή και τρακάρεις και το πάρει πρέφα η ασφαλιστική απλά την έκατσες άσχημα...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό nickL » Πέμ 18 Φεβ, 2016 17:24

Όχι εντάξει μην αγχώνεσαι, δεν είπε κανείς ότι θες να υποτιμήσεις τους μάστορες. Λύση ψάχνεις κι εσύ όπως και όλοι μας λόγω της γνωστής κατάστασης.

Εγώ απλώς εντελώς προσωπικά και που φυσικά δεν είμαι του επαγγέλματος σου είπα πάνω κάτω τι θα έκανα εγώ. Δηλαδή και πάλι αν ήμουν πες σαν εσένα, μη σου πω θα έβαζα όπως λέει και ο Pappous ένα φθηνιάρικο σύστημα, αλλά θα το έβαζα σε μάστορα και πάλι και θα είχα ένα λιγότερο άγχος σε περίπτωση ζημιάς ας πούμε.

Ενημέρωσε μας αν δε σου κάνει κόπο, έτσι για την ιστορία. Καλή επιτυχία!
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 18 Φεβ, 2016 19:06

anikologr έγραψε:Εγώ δεν κατάλαβα πως θα το νομιμοποιήσεις.. Και επειδή δουλεύει ο αδερφός σου στο κτεο τι έγινε? Θα παρανομήσει για να το περάσεις?

Και αν λέω αν γίνει μια στραβή και τρακάρεις και το πάρει πρέφα η ασφαλιστική απλά την έκατσες άσχημα...

+1 Κι εγώ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. ΟΚ νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι ότι έχεις γνώσεις για να επιχειρήσεις να το περάσεις μόνος σου. Εμπιστοσύνη ότι η εγκατάσταση θα είναι άψογη από τον κινητήρα μέχρι το πορτμπαγκάζ έχεις; Εκτός αυτού πες ότι το περνάς και όλα δουλεύουν καλά... Από ποιον μηχανικό θα πάρεις βεβαίωση εγκατάστασης; Προσωπικά αν ήμουν συνεργείο με νόμιμη άδεια για εγκαταστάσεις υγραερίου και ερχόσουν για να επιβεβαιώσουμε την εγκατάστασή σου δεν θα μπορούσα να σου δώσω βεβαίωση αν δεν έκανα όλο το αυτοκίνητο βίδες και να το ξανά περάσω όλο το σύστημα και να το ελέγξω με τα δικά μου μάτια... Νομίζω καταλαβαίνουν όλοι τι θέλω να πω...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Πέμ 18 Φεβ, 2016 19:20

anikologr έγραψε:
LouCi4er έγραψε:Ναι ρε παιδια,συμφωνω οτι το παν ειναι ο εγκαταστατης και οτι ειναι σιγουρα μια πιο περιπλοκη διαδικασια απο το να αλλαξεις 4 μπουζι.Προς θεου,δεν προσπαθω να υποτιμησω τις γνωσεις που εχει η εγκατασταση ενος συστηματος υγραεριου αλλα δοξα το Θεο,οι γνωσεις μου και η εμπειρια μου ειναι πολυ πιο πανω απο την αλλαγη μιας τετραδας μπουζι,οχι στο υγραεριο,στα μηχανικα.Τωρα απο εκει και περα,δεν ξερω αν το εγραψα ξανα,στη Καρδιτσα δεν υπαρχουν εγκαταστατες που να αξιζει να τους πληρωσεις για να σου τοποθετησουν υγραεριο στο αυτοκινητο.Υπαρχουν απλα καμια 10αρια "μαστορια" που θα στο τοποθετησουν και απλα θα δουλευει.Μπορει να τρεμει στο ρελαντι,μπορει να εχει μικροδιακοπες,μπορει να καιει και 1.5 φορα πιο πανω απο την βενζινη.Δεν υπερβαλλω για να δικαιολογηθω,δηστυχως ειναι η αληθεια.Γι αυτο αποφασισα αν ειναι να κανω κατι,να το κανω μονος μου.

Εγώ δεν κατάλαβα πως θα το νομιμοποιήσεις.. Και επειδή δουλεύει ο αδερφός σου στο κτεο τι έγινε? Θα παρανομήσει για να το περάσεις?

Ναι,οταν ερθει η ωρα για να περασω κτεο το αυτοκινητο(Σεπτεμβριο του '17 περναει) θα παρανομησει για να μου το περασει,πες μου οτι που επεσες απο τα συννεφα και οτι πρωτη φορα ακους κατι τετοιο. :)) Απλα θα μου το περασει κτεο,δεν θα το νομιμοποιησει.Αν με σταματησουν και με ελεγξουν,την τρωω.Δεν σε ειρωνευομαι και χιλια συγγνωμη αν φανηκε ετσι.Ουτε για πλακα δεν ειναι αυτη η προθεση μου.Επρεπε να δεις την φατσα του αδερφου μου οταν του ειπα οτι σκοπευω να περασω αεριο μονος μου χωρις πιστοποιηση και οτι θα μου το περασει κτεο ετσι,στην ζουλα.Λες και του ειπα οτι σκοπευω να σκοτωσω την μανα μας αντεδρασε.Τεσπα,απ' οτι μου ειπε αυτος το να μου το περασει κτεο ειναι το μονο ευκολο.Αυτος μου ειπε κατι για κλιμακιο(της Τροχαιας μαλλον?,δεν πολυκαταλαβα) και αμα με σταματησουν,θα την φαω ασχημα και εγω και το κτεο.Τεσπα,να μην τα πολυλογω η κοινωνια που ζω ειναι απιστευτα μικρη,σχεδον ολοι γνωριζουμε τον διπλα μας.Καμια σχεση με το χαος των μεγαλων πολεων.Τα εμποδια που αναφερετε δεν ειναι πραγματικα προβληματα για εμας εδω στην επαρχια.Προβλημα πχ για εμας ειναι να βρεις ενα καλο μαστορα,κατι που στις μεγαλες πολεις το βρισκεις ευκολα.Εννοειτε θα ενημερωσω αν τελικα κανω την μετατροπη μονος μου(πιο πολυ κολλαω στο οτι δεν εχω χρονο αρκετο) και θα ανεβασω και φωτο.Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους για τις γνωμες σας,να ειστε καλα.

referravag έγραψε:
anikologr έγραψε:Εγώ δεν κατάλαβα πως θα το νομιμοποιήσεις.. Και επειδή δουλεύει ο αδερφός σου στο κτεο τι έγινε? Θα παρανομήσει για να το περάσεις?

+1 Κι εγώ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. ΟΚ νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι ότι έχεις γνώσεις για να επιχειρήσεις να το περάσεις μόνος σου. Εμπιστοσύνη ότι η εγκατάσταση θα είναι άψογη από τον κινητήρα μέχρι το πορτμπαγκάζ έχεις; Εκτός αυτού πες ότι το περνάς και όλα δουλεύουν καλά... Από ποιον μηχανικό θα πάρεις βεβαίωση εγκατάστασης; Προσωπικά αν ήμουν συνεργείο με νόμιμη άδεια για εγκαταστάσεις υγραερίου και ερχόσουν για να επιβεβαιώσουμε την εγκατάστασή σου δεν θα μπορούσα να σου δώσω βεβαίωση αν δεν έκανα όλο το αυτοκίνητο βίδες και να το ξανά περάσω όλο το σύστημα και να το ελέγξω με τα δικά μου μάτια... Νομίζω καταλαβαίνουν όλοι τι θέλω να πω...

Αυτο που λες ειναι τερμα αυτονοητο και λογικοτατο.Γιατι?Γιατι ειμαι ηλεκτρολογος εγκαταστασεων,δουλευα 12 χρονια στην συγκεκριμενη δουλεια με πτυχιο και αδεια κανονικα.Ξερεις ποσοι ηρθαν,(γνωστοι μου και μερικοι απο αυτους εχουν δουλεψει μαζι μου) και μου ζητησαν να βαλω υπογραφη σε σχεδιο εγκαταστασης που εκαναν αυτοι για να παρει ο ιδιοκτητης ρευμα απο την ΔΕΗ?Τουλαχιστον 6 ατομα,αρνηθηκα σε ολους.Γιατι?Γιατι αν μια στο εκατομμυριο επαιρνε φωτια απο βραχυκυκλωμα,εγω θα πηγαινα φυλακη.Αρα το καταλαβαινω οτι κανενας δεν προκειται να υπογραψει για κατι που δεν εχει φτιαξει ο ιδιος και ποτε δεν ειχα τετοια απαιτηση.Ειδες πουθενα να εγραψα οτι σκοπευω να κανω κατι τετοιο?
LouCi4er

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 18 Φεβ, 2016 19:47

LouCi4er έγραψε:Ναι,οταν ερθει η ωρα για να περασω κτεο το αυτοκινητο(Σεπτεμβριο του '17 περναει) θα παρανομησει για να μου το περασει,πες μου οτι που επεσες απο τα συννεφα και οτι πρωτη φορα ακους κατι τετοιο. :)) Απλα θα μου το περασει κτεο,δεν θα το νομιμοποιησει.Αν με σταματησουν και με ελεγξουν,την τρωω.Δεν σε ειρωνευομαι και χιλια συγγνωμη αν φανηκε ετσι.Ουτε για πλακα δεν ειναι αυτη η προθεση μου.Επρεπε να δεις την φατσα του αδερφου μου οταν του ειπα οτι σκοπευω να περασω αεριο μονος μου χωρις πιστοποιηση και οτι θα μου το περασει κτεο ετσι,στην ζουλα.Λες και του ειπα οτι σκοπευω να σκοτωσω την μανα μας αντεδρασε.Τεσπα,απ' οτι μου ειπε αυτος το να μου το περασει κτεο ειναι το μονο ευκολο.Αυτος μου ειπε κατι για κλιμακιο(της Τροχαιας μαλλον?,δεν πολυκαταλαβα) και αμα με σταματησουν,θα την φαω ασχημα και εγω και το κτεο.Τεσπα,να μην τα πολυλογω η κοινωνια που ζω ειναι απιστευτα μικρη,σχεδον ολοι γνωριζουμε τον διπλα μας.Καμια σχεση με το χαος των μεγαλων πολεων.Τα εμποδια που αναφερετε δεν ειναι πραγματικα προβληματα για εμας εδω στην επαρχια.Προβλημα πχ για εμας ειναι να βρεις ενα καλο μαστορα,κατι που στις μεγαλες πολεις το βρισκεις ευκολα.Εννοειτε θα ενημερωσω αν τελικα κανω την μετατροπη μονος μου(πιο πολυ κολλαω στο οτι δεν εχω χρονο αρκετο) και θα ανεβασω και φωτο.Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους για τις γνωμες σας,να ειστε καλα.

Ώπα ώπα αδερφέ στάσου... Ανοίγεις μεγάλα μέτωπα με αυτά που γράφεις πιο πάνω και το θέμα μπορεί να ξεφύγει... Θέλω να πιστεύω ότι μας κάνεις πλάκα με αυτά που γράφεις στα κόκκινα και ότι δεν μιλάς σοβαρά... Το να γράφει κάποιος τους Νόμους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κάνει ότι γουστάρει και να μας λέει ως επιχείρημα "ωχ μωρέ δεν είναι αυτό το πρόβλημα, δεν θα με καρφώσει κανείς" συγνώμη κιόλας αλλά τι σκεπτικό είναι αυτό; Προφανώς και δεν σε απασχολεί η ασφάλεια της όλης εγκατάστασης ούτε και των γύρω σου. Επειδή είμαστε όλοι χρήστες του ίδιου οδικού δικτύου και όπως και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε βάλει υγραέριο με τον νόμιμο και πιστοποιημένο τρόπο που υποδεικνύεται από το αρμόδιο υπουργείο και που εξασφαλίζει την ασφάλεια την δική μου αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου που βρίσκονται γύρω μου, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να σεβαστείς και εσύ τους υπόλοιπους που προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε... Αν ότι έχω υπογραμμίσει με κόκκινο πιο πάνω το εννοείς στα σοβαρά, λυπάμαι πολύ αλλά τέτοιες αντιλήψεις δεν συμβαδίζουν με την έννοια του σεβασμού των συμπολιτών μας και μόνο δημοκρατικές δεν είναι. Είμαι κάθετος σε τέτοιες νοοτροπίες και θα παρακαλούσα και κάποιον διαχειριστή να βάλει μια τάξη στα πράγματα... Υποτίθεται ότι μιλάμε πάνω σε μια κοινή βάση όλοι την οποία σεβόμαστε και έχουμε αποδεχτεί όλοι. Αν ο καθένας θέλει να κάνει του κεφαλιού του χαριτολογώντας μάλιστα ότι "θα την βγάλει λάδι" ενώ θα είναι παράνομος πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν ακόμη τέτοιες αντιλήψεις...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες