Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 01 Ιαν, 2017 16:09

Εγω εχω υγραεριο αρκετα χρονια..εβαλα στο αμαξι απ τοτε που υπηρχαν αχρηστοι πολλοι στον χωρο.Το καταλαβα οταν πηγα μια μερα για ρυθμιση στο αμαξι και ειδα το μαγαζι που ειχα κανει μετατροπη κλειστο και τους τυπους αφαντους.Παρολα αυτα στο opel μου(με ευαισθητο κινητηρα-ποτε δεν μου το πανε) εβγαλα 90.000 με αεριο(ισως και κατι παραπανω χλμ αλλα τα αφαιρω σαν βενζινη οσον αφορα την εκκινηση).
Οποτε ισως εχει και να κανει με το ποτε θα σου κατσει μια ζημια.1300 για 16βαλβιδες-εδρες ολα ειδικα για γκαζι συν 300 ευρω αντλια βενζινης μεχρι να καταλαβω οτι καμια φορα μες τον χρονο θελει και κινηση μονο με βενζινη
Συνολο 1600+1200 η εγκατασταση συν να βαλω αλλα 100 γιατι περασαν χρονια και ηθελαν αλλαγη καποια μερη του κιτ συν κατι αλλες αλλαγες φιλτρου κτλπ να τα βαλω ολα 3200?

Αυτα στα 90.000 (τα 3.200 χασουρα-αραγε να ειμαι κερδισμενος η οχι?ψεκασμους βενζινης ο αχρηστος μου ειχε βαλει στις 4,000 στροφες και πανω-ποτε δεν παιζει να εφτασα εκει)

Το πηγα σε αλλον μου το ρυθμισε σωστα με ψεκασμους βενζινης κτλπ εκει που πρεπει και απο τοτε εχω αλλα 30.000 χλμ(32 αλλα αφαιρω 2 σαν βενζινη απο εκκινησεις) χωρις προβλημα

Τωρα αμα ειμαι κερδισμενος η χαμενος εχω σταματησει να μετραω,πληρωνω λιγοτερα για τη βολτα και ευχομαι να μην ξαναπιασει ζημια το αυτοκινητο..

Καλη χρονια
Δηλαδη συνολο στο περιπου 120.000 με υγραεριο με ζημιες+εγκατασταση 3200
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό vdgle » Κυρ 01 Ιαν, 2017 16:51

Σίγουρα είσαι κερδισμένος...
Αν και τα πράγματα δεν σου πήγαν καλά παρόλα αυτά το μέγεθος των χιλιομέτρων που έκανες σε δικαιώνουν.

Πάντως ενας ευκολος τρόπος υπολογισμού του κέρδους είναι να κρατηθεί στατιστικό αρχείο δυο , τρεις μήνες πριν το πέρασμα σε αέριο με το κόστος βενζίνης και τα χιλιόμετρα που έγιναν.
Αργότερα με την απλή μέθοδο των τριών είναι πανεύκολος ο υπολογισμός.
Πχ στα 2000χλμ με βενζίνη ξόδεψα 200€ ,στα 10000 πόσα θα ξόδευα;
Αυτό που βγαίνει το συγκρίνεις με ότι έχεις ξοδέψει σε ευρώ με το αέριο και έτσι αναγνωρίζεις το μέγεθος του κέρδους.
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 01 Ιαν, 2017 23:15

valsam έγραψε:
vdgle έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος καεί από τον χυλό φυσά και το γιαούρτι.
Ξέρω αρκετούς με αέριο που θα έβαζαν ξανα και διαβάζω κατά καιρούς ότι σε κάποιους ήταν καταστροφή.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα ξαναεβαζαν γιατί έμειναν ικανοποιημένοι κάτι έκαναν καλύτερα και τους βγήκε.
Εκτός και αν ήταν απλως τυχεροί και οι άλλοι άτυχοι.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη

Φιλε η τυχη δεν εχει να κανει τιποτα με την υποθεση "μετατροπή υγραερίου"!
Εχει καθαρα να κανει με κατασκευες μοτερ που αντεχουν και άλλες που δεν!
Φτανει πια η παπαρα από βαλτους και αβανταδόρους!

Συμφωνω όμως ότι υπαρχουν ατομα που κερδισαν αρκετα από το υγραεριο όπως ο πολύ καλος μου φιλος με τον γνωστο αλεξισφαιρο 1,600 κινητηρα του group psa(200,000 με υγραεριο) αλλα η πλειοψηφια των γυρο μου είναι καμενοι!

Ο διπλανος μου εχει πλακα ,εβαλε στα 2 του τζιπ,ενα santa fe και ένα Tucson μαζι υγραεριο και μεσα σε 2 χρονια και τα 2 επαθαν ζημια στην κεφαλι και μαλιστα το santa fe επαθε χοντρη γιατι κατι μου ελεγε ότι χτυπησε και πιστονι,τα εφτιαξε και τα εδωσε οσο-οσο,πηρε ένα diesel καραβαν Passat και ένα 1000ρακι vw up που εχει καταναλωση 5 λιτρα τα 100 και ο αθεόφοβος παρολου αυτά που επαθε εβαλε και σε αυτο υγραεριο !!!!!

Και κατι ακομη που ετσι θελω να τω πω ,πριν 2 ΣΚ πηγα με τον καλυτερο μου φιλο Βουλγαρια με το καινουργιο του Honda civic dtec 1,6 και επαθα την πλακα της ζωης μου ,καναμε 320 χλμ με κατι 225 τελικες και και κατι 160ρια στο χαλαρο και όταν τον ρωταω "τι χρωσταω για βενζίνες", παταει λοιπον τα κουμπακια στο trip του και μου λεει "κερνα ένα ποτακι η ένα τσιπουρακι και ειμαστε ενταξει" και γω του λεω "βρε ασ'τις μακακιες και λεγε ποσο και μου λεει "τι να σου πω ρε συ 18-19 ευρω,αυτα είναι, αυτά καψαμε" !!!!!!

Έχω το tucson απο το 2006 και το 2010 του βαλα υγραεριο. Σήμερα έχω 160.000 χλμ με αέριο και 185.000 συνολο. Στα πρώτα 80.000 χλμ μου πάτησε έδρες βαλβίδων εξαγωγής τέρμα, 0.05 έως 0.12mm είχαν φτασει τα διάκενα τους με όρια τα 0.20 έως 0.30 νομιζω. Ρυθμίστηκαν με καπελωτα. Το μίγμα ηταν κρυφά φτωχό χωρίς λαμπάκια. Το αμαξι ποτε δεν ειχε ρυθμιστει στο δρομο παρα μονο με autocalibration στο πεζοδρομειο. (Ο εγκαταστατης ηταν γκουρου με 230 χρονια εμπειρια στα υγραερια).Τις γαμησε τις έδρες.

Μετα την ρύθμιση βαλβίδων πάω σε άλλον εγκατάσταση που ρυθμίζει τα αμάξια στο δρόμο με αρκετά χλμ βόλτας και όχι στο πεζοδρόμιο. Μου βαζει και λαδιερα jlm. Παίρνω και ενα διαγνωστικο να βλέπω τα μίγματα εγώ ο ίδιος αφού μετα απο αυτή την ιστορία διάβασα και έμαθα σχεδόν τα παντα. Το long term παντα -2% έως +5.5%. Επίσης παντα η ροή της λαδιερας την παρακολουθούσα να είναι σωστη.

Κάνω αλλά 80.000 χλμ και πριν ενα μήνα πάω για τσεκ βαλβίδων. Το αποτέλεσμα είναι οτι δεν κάνανε κιχ μετα την ρύθμιση. Ηταν όπως τις αφησαμε. Ουτε 0.05 mm λέμε. Πιστεύω οτι η λαδιερα βοήθησε 10% και η σωστη ρύθμιση 90%.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Μονο 3 στους 10 ξέρουν να ρυθμίζουν υγραέρια και ίσως πολλους λεω, δυστυχώς! Τέλος. Αυτά απο μένα και δεν ξαναμπαινω καν στο τρυπακι συζητήσεων εαν το υγραέριο προκαλεί φθορές.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 00:10

vdgle έγραψε:Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα ξαναεβαζαν γιατί έμειναν ικανοποιημένοι κάτι έκαναν καλύτερα και τους βγήκε.

gkazakias έγραψε:
Τα συμπεράσματα δικά σας. Μονο 3 στους 10 ξέρουν να ρυθμίζουν υγραέρια και ίσως πολλους λεω, δυστυχώς! Τέλος.

Για αυτό γράφω παραπάνω πως κάποιοι κάτι έκαναν καλύτερα.
Δυστυχώς ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε εγκατάστασης για κάθε αυτοκίνητο και ο ενδιαφερόμενος αν πρέπει να είναι μια φορά σήμερα προσεκτικός για το που θα δώσει το αυτοκίνητο του για μετατροπή , πριν 5-8 χρόνια θα έπρεπε να είναι δέκα φορές.
Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο για την ευημερία του αυτοκινήτου μετά την εγκατάσταση είναι και ο τρόπος οδήγησης.
Το τελευταίο το αναφέρω για κάποιους που βλέποντας φθηνότερο καύσιμο βρήκαν την ευκαιρία να βαρύνουν το πόδι τους κάνοντας καγκουριες και βάζοντας το στροφομετρο να δείχνει για αρκετή ωρα 4500 και 5000...
vdgle

Δημοσίευσηαπό sso » Δευτ 02 Ιαν, 2017 00:35

valsam έγραψε:...
Και κατι ακομη που ετσι θελω να τω πω ,πριν 2 ΣΚ πηγα με τον καλυτερο μου φιλο Βουλγαρια με το καινουργιο του Honda civic dtec 1,6 και επαθα την πλακα της ζωης μου ,καναμε 320 χλμ με κατι 225 τελικες και και κατι 160ρια στο χαλαρο και όταν τον ρωταω "τι χρωσταω για βενζίνες", παταει λοιπον τα κουμπακια στο trip του και μου λεει "κερνα ένα ποτακι η ένα τσιπουρακι και ειμαστε ενταξει" και γω του λεω "βρε ασ'τις μακακιες και λεγε ποσο και μου λεει "τι να σου πω ρε συ 18-19 ευρω,αυτα είναι, αυτά καψαμε" !!!!!!

Έτσι είναι με το Honda Civic i-Dtec. Το έχω και εγώ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Παθαίνεις πράγματι την πλάκα της ζωή σου. Οι ρεπριζ που έχει δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο της κατηγορίας του (ροπή 300). Ευχαριστιέσαι προσπεράσματα στις ανηφόρες.
Και όλα αυτά με καταναλώσεις κάτω από 5 Lit/100km, και με χαλαρή οδήγηση μπορείς να πετύχεις κατανάλωση και 4 lit/100km :D
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 16:14

Ειχα κανει μια προβλεψη ότι η αυξηση από 1-1-2017 δεν θα ηταν τελικα μονο 5,63 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ 24% αλλα 10 λεπτα στρογγυλα μιας και σαν Ελληναρες τα συνηθίζουμε και τετοια!
Τελικα δεν επεσα εξω,απο το πρωι μετα ρεβεγιόν που γυρνουσα ειδα το 74,8 εγινε 85,8(11 λεπτα παρακαλω!)!!!!
Αντε βγαλτε τα κομπιουτερακια τωρα (ακομη και με το δανικο 20% αυξηση καταναλωσης),υπολογιστε ξεκινήματα και ψεκασμούς βενζίνης,και λαιερες-ξυδιερες και πειτε μου ποσο % πιο οικονομικα βγαινει τ υγραεριο σε σχεση με την βενζινη?
Για εμας τους Θεσσαλονικιούς μιλαω κυριως!
Και δεν θελω να στεναχωρισω κανεναν αλλα αυτά με την τιμη του Μ.Τ σημερα στα 529,600 ,φανταστείτε που θα είναι η διαφορα βενζίνης υγραερίου αν παει ο Μ.Τ σε κατι 800+ ευρω που ειχε το 2014?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 17:40

Εντάξει τώρα..
Φουλ προκατάληψη...
Πήρες την πιο ακριβή τιμή σε αέριο και από την άλλη τσιμουδιά για την επίσης μεγαλύτερη τιμή σε βενζίνη.
Το 1,64 της υψηλότερης απλής αμόλυβδης ( ούτε 100αρες ούτε super) είναι πάλι σχεδόν η μισή τιμή από την υψηλότερη σε αέριο.
Για να είμαστε ακριβείς η υψηλότερη τιμή αερίου στο 85.9 σε σχέση με την υψηλότερη βενζίνης στο 1,64 την κάνει σήμερα 47,6% φθηνότερη.
Βέβαια υπάρχουν φθηνότερα και στις δύο περιπτώσεις και εγώ προσωπικά θα συνεχίζω να βάζω αέριο στα 0,72 λεπτά από τα 0,68 που έβαζα πριν από λίγο καιρό
vdgle

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 02 Ιαν, 2017 19:27

"Πήρες την πιο ακριβή τιμή σε αέριο"?
Φιλε για εμας τους Θεσσαλονικιούς δεν υπαρχει η επιλογή "η φθηνοτερη τιμη" και αυτό γιατι υπαρχει μια τιμη στο υγραεριο και αυτή είναι παντα η ακριβοτερη τιμη(γι'αυτο και το τονιζω πιο πανω ότι μιλαω για τους Θεσσαλονικιούς!)!
Απ'την άλλη όμως υπαρχει για εμας η επιλογή φθηνης αμόλυβδης οπου σημερα μετα τις αυξησεις μπορει κανεις να βρει με 1,397!
Αν ημουν προκατελειμενος θα εβαζα την πραγματικη "κανονικη" αυξηση" της καταναλωσης του υγραερίου σε σχεση με την βενζινη που όπως εχω γραψει επανελημενος στο παρελθον θα επρεπε να είναι πανω από 30%(δεν το λεω εγω το λενε οι αριθμοι ολων των εργοστασιακών εγκαταστασεων lpg!)και θα εβαζα οντος την φθηνοτερη σημερινη τιμη βενζίνης και όπως βλέπεις δεν κανω πουθενα λογο για την φθηνοτερη τιμη βενζίνης στο προηγουμενο μου ποστ,θα εβαζα στο κοστος του lpg και το σερβις του συστηματος και το χαρτι για ΚΤΕΟ !
Μηπως θελεις να κανω μια τετοια σουμα να δεις τελικα ποσο κερδισμένος είναι στην τελικη ο καταναλωτης lpg σε σχεση με την βενζινη?

Κατσε λοιπον να γελασουμε λιγο,και να κανω την "σουμα της προκατάληψης", λοιπον,εχουμε και λεμε 85,8+25,7( το 30% αυξηση καταναλωσης)=1.115 +5 λεπτα (χονδρικα όλα τα πιο πανω που ανεφερα)= 1,165 και τιμη αμόλυβδης 1,397!
20% πιο φθηνη η χρηση υγραερίου !!!!!!
Και αυτά τα νουμερα όπως ειπα και πιο πριν με σημερινη τιμη ΜΤ στα 529,600 και φιλε εχουμε δει τιμη ΜΤ στα 842,320 (με μια προχειρη ματια αυτην βρηκα μπορει να υπηρχε και πιο υψηλη )http://oil.gge.gov.gr/?p=5618 !

(Ασε καλυτερα μην πιασαω το θεμα κεφαλης αυτοκινητου και βαλβιδες)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 02 Ιαν, 2017 19:51

Υπερβολικός όσο δεν πάει. Το 30% αύξηση δεν το έχει αναφέρει ποτέ κανεις εδώ μέσα. Εκτός αν θες να πεις οτι όλοι λένε ψέμματα εκτός απο εσένα. Η Vialle επίσης αναφέρει ξεκάθαρα αύξηση 20% οποτε για ποιους κατασκευαστές αναφέρεσε; Το κέρδος ναι μειώθηκε για όλους και όπως και πριν ετσι και τώρα για τους Θεσσαλονικιούς δεν αξίζει. Για Θεσσαλονίκη σωστά τα λες (αν και επιλογές υπάρχουν) αλλα αυτο δεν ειναι κάτι καινούργιο. Για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όμως κέρδος υπάρχει σημαντικό.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό vdgle » Δευτ 02 Ιαν, 2017 20:08

Φιλε μου Θεσσαλονίκη ζω
Μην μου λες πως η μονη τιμη που βρίσκεις εδώ είναι τα 85 λεπτα.
Δεν ισχύει αυτό
Οι τιμές που γράφω παραπάνω αφορούν τις χαμηλές και τις υψηλές σε βενζίνη και αεριο και αυριο θα βάλω σε ΕΚΟ στην τιμή των 72 λεπτών ( οσο δηλαδή εχει και σήμερα).
Επισης το κόστος κτεο και service τα θεωρώ ανάξια λογού
Συν 25 ευρω για το αεριο και το service άλλα 30 ευρω.
Επίσης το +30% επιπλεον κατανάλωση μάλλον σε καποια άθλια εγκατάσταση η σε οχημα που χρήζει επιπλέον βοηθεια υπάρχει περιπτωση να ισχύει.
Σε δυο οχήματα ως τωρα που ειχα – εχω αεριο η επιπλεον κατανάλωση είναι από 8-12%

Και επειδή κρατω μετρήσεις ευλαβικά για το δευτερο αυτοκίνητο που εβαλα αεριο πριν από εξι μηνες, παραθετω μετρησεις και για τους δυόμιση μηνες που εκανα μονο χρηση βενζινης ( πριν δηλαδη περασω αεριο)
Το λοιπον με βενζινη κάνοντας 1696 βασανιστικά χλμ ξοδεψα 290 ευρω.
Από την άλλη για 8996 χλμ ξοδεψα σε αεριο και βενζινη 726 ευρω.
Κανε εναν απλο αριθμητικό υπολογισμό με βαση τα 290 ευρω που ξοδεψα στα 1696 χιλμ και δες μονος σου ποσα θα ξοδευα στα 8996χιλ .
Εγω πάντως χαμογέλασα
vdgle

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες