PAVL2 έγραψε:Εαν δεν χρειαστεί να δοκιμάσεις αυτού του είδους τα προσέθετα δεν γίνετε να έχεις προσωπική γνώμη για το τη κάνουν ,δοκίμασε ένα καθαριστικό για μπεκ η ένα που καθαρίζει τον κινητήρα εσωτερικά ακόμη και ενός άσχετος θα δει την διαφορά ,εγώ τα χρησιμοποιώ τακτικά αναλόγως τα χιλιόμετρα και το χρονικό διάστημα ,όλα τα άλλα που ακούω είναι τζάμπα και βερεσέ εγώ ιδία άποψη εκ του αποτελέσματος.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ούτε έχω κάποιο συμφέρων απλά παραθέτω την γνώμη μου.
τώρα γίνεσαι άδικος αν μου επιτρέπεις. Δεν μίλησε κανένας για ειδικά καθαριστικά ότι δεν κάνουν δουλειά, προφανώς και αν είναι βουλωμένα τα μπεκ το ειδικό καθαριστικό θα κάνει δουλειά αλλά αναφερόμαστε για τις πρόσθετα που μπαίνουν στην λαδιέρα ότι δεν χρειάζονται. Νομίζω ότι όποιος διάβασε το παρακάτω έγγραφο που έχει ήδη παρατεθεί εδώ και αλλού κατάλαβαινει.
http://www.ibadesign.info/LPG/VSR.pdf
Σίγουρα το υγραέριο επιταχύνει το vsr αλλά ελάχιστα και τα πρόσθετα βοηθούνε λιπαίνοντας και επιλέον "βρομίζοντας" την καύση, αλλά αν το παρακάνει κάποιος τότε ¨"γειά σας" καταλύτη. Ψυκτέλαια και λοιπές θεωρίες μύθος, ανεβαίνει η θερμοκρασία βαλβίδων αλλά ελαχιστα και τα πρόσθετα δεν βοηθούν. Πάνω από το 90% των κινητήρων είναι κατάλληλοι για μετατροπή. Όσες περισσότερες βαλβίδες ανά κύλινδρο τόσο το καλύτερο, και όσοι έχουν μαλακές βαλβίδες η λύση είναι άλλες βαλβίδες πιο σκληρές. Το συμπέρασμα έχει ενδιαφέρον. Όσοι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι για αμόλυβδη τότε καίνε και υγραέριο. Αν έχουν μαλακές βαλβίδες τότε ούτως ή άλλως θα χαλάσουν συντομότερα από αυτούς με σκληρότερες ότι καύσιμο και να χρησιμοποιεί κανείς οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω αυτή η αναπόφευκτη φθορά θα έρθει απλά λίγο πιο γρήγορα.
Τώρα ένα προσωπικό σχόλιο. Αν κάποιος έχει μαλακές βαλβίδες και βάλει υγραέριο , πιο το όφελος να αλλάξει βαλβίδες και να μην περιμένει να αποκτήσουν πρόβλημα οι μαλακές και μετά να τις αλλάξει με σκληρές;
Πιστευώ η λέξη κλειδί στο αγγλικό κείμενο είναι slightly = ελάχιστα