Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 28 Αύγ, 2011 11:58

PAVL2 έγραψε:Εαν δεν χρειαστεί να δοκιμάσεις αυτού του είδους τα προσέθετα δεν γίνετε να έχεις προσωπική γνώμη για το τη κάνουν ,δοκίμασε ένα καθαριστικό για μπεκ η ένα που καθαρίζει τον κινητήρα εσωτερικά ακόμη και ενός άσχετος θα δει την διαφορά ,εγώ τα χρησιμοποιώ τακτικά αναλόγως τα χιλιόμετρα και το χρονικό διάστημα ,όλα τα άλλα που ακούω είναι τζάμπα και βερεσέ εγώ ιδία άποψη εκ του αποτελέσματος.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ούτε έχω κάποιο συμφέρων απλά παραθέτω την γνώμη μου. :oops:

τώρα γίνεσαι άδικος αν μου επιτρέπεις. Δεν μίλησε κανένας για ειδικά καθαριστικά ότι δεν κάνουν δουλειά, προφανώς και αν είναι βουλωμένα τα μπεκ το ειδικό καθαριστικό θα κάνει δουλειά αλλά αναφερόμαστε για τις πρόσθετα που μπαίνουν στην λαδιέρα ότι δεν χρειάζονται. Νομίζω ότι όποιος διάβασε το παρακάτω έγγραφο που έχει ήδη παρατεθεί εδώ και αλλού κατάλαβαινει.

http://www.ibadesign.info/LPG/VSR.pdf

Σίγουρα το υγραέριο επιταχύνει το vsr αλλά ελάχιστα και τα πρόσθετα βοηθούνε λιπαίνοντας και επιλέον "βρομίζοντας" την καύση, αλλά αν το παρακάνει κάποιος τότε ¨"γειά σας" καταλύτη. Ψυκτέλαια και λοιπές θεωρίες μύθος, ανεβαίνει η θερμοκρασία βαλβίδων αλλά ελαχιστα και τα πρόσθετα δεν βοηθούν. Πάνω από το 90% των κινητήρων είναι κατάλληλοι για μετατροπή. Όσες περισσότερες βαλβίδες ανά κύλινδρο τόσο το καλύτερο, και όσοι έχουν μαλακές βαλβίδες η λύση είναι άλλες βαλβίδες πιο σκληρές. Το συμπέρασμα έχει ενδιαφέρον. Όσοι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι για αμόλυβδη τότε καίνε και υγραέριο. Αν έχουν μαλακές βαλβίδες τότε ούτως ή άλλως θα χαλάσουν συντομότερα από αυτούς με σκληρότερες ότι καύσιμο και να χρησιμοποιεί κανείς οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω αυτή η αναπόφευκτη φθορά θα έρθει απλά λίγο πιο γρήγορα.

Τώρα ένα προσωπικό σχόλιο. Αν κάποιος έχει μαλακές βαλβίδες και βάλει υγραέριο , πιο το όφελος να αλλάξει βαλβίδες και να μην περιμένει να αποκτήσουν πρόβλημα οι μαλακές και μετά να τις αλλάξει με σκληρές;
Πιστευώ η λέξη κλειδί στο αγγλικό κείμενο είναι slightly = ελάχιστα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Κυρ 28 Αύγ, 2011 15:03

Gakost παραθέτω από το κείμενο:
Also worth mentioning is that the Flashlube
oil will eventually burn. When it does, it will replace the missing Soot (Carbon) that can do a lot to
prevent Microwelding. Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the
valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve
temperatures.

Μας λέει με λίγα λόγια, ότι ουσιαστικά αποτελεί λάδι που καίγεται. (Όπως οι 2-χρονοι κινητήρες δλδ)
Μας λέει επίσης ότι έχει ελάχιστη διαφορά στην θερμοκρασία της καύσης.

Σαν συνέπεια της πρώτης μου παρατήρησης μας λέει το κείμενο:
A word of warning here - If a modern engine is Overdosed with Flashlube or similar, its
exhaust emissions may well be compromised and damage to the catalytic converter will
probably result.

Πολύ flashlub αυξάνει τα καυσαέρια και μπορεί να χαλάσει τον καταλύτη, αφού μας "βρομίζει την καύση"

Χάνουμε και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του lpg

Συνεχίζουμε παρακάτω στο κείμενο:
The most common misconception you'll hear about LPG is that it makes an engine run hotter than
Petrol. This is no more than myth.
LPG has only 85% of the calorific value of the same amount of petrol so it is impossible for it to
create more heat. It can only make 85% as much.

Εδώ σαν μηχανικός θα συμφωνήσω, ότι τελικά δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία της καύσης, αλλά η θερμότητα που απελευθερώνεται στην μονάδα του χρόνο, γιατί τελικά αυτή απελευθερώνεται. Θα πρέπει να προσθέσω όμως ότι λόγω της διαφορετικής ταχυτητας καύσης έχουμε διαφορετική κατανομή αυτής στα μέρη του κινητήρα με επιπρόσθετη επιβάρυνση στις βαλβίδες.

There is one factor missing though - The cooling effect that squirting wet petrol mist into the cylinder
has on the valves. When running on LPG the gas is injected (most often) as a vapour and does not
have quite as much cooling effect on the valves. As a result, LPG running will see very slightly
higher valve temperatures

Εδώ τα 5ης γενιάς υπερτερούν αφού καταλήγουμε να έχουμε καλύτερη απορρόφηση θερμοκρασίας λόγω της εξάτμισης του υγραερίου στον κύλινδρο, άρα απορρόφηση θερμότητας από αυτόν
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Κυρ 28 Αύγ, 2011 17:46

PAVL2 έγραψε:Εαν δεν χρειαστεί να δοκιμάσεις αυτού του είδους τα προσέθετα δεν γίνετε να έχεις προσωπική γνώμη για το τη κάνουν ,δοκίμασε ένα καθαριστικό για μπεκ η ένα που καθαρίζει τον κινητήρα εσωτερικά ακόμη και ενός άσχετος θα δει την διαφορά ,εγώ τα χρησιμοποιώ τακτικά αναλόγως τα χιλιόμετρα και το χρονικό διάστημα ,όλα τα άλλα που ακούω είναι τζάμπα και βερεσέ εγώ ιδία άποψη εκ του αποτελέσματος.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ούτε έχω κάποιο συμφέρων απλά παραθέτω την γνώμη μου. :oops:

Φίλε Χρήστο τώρα είπες την μαγική κουβέντα "να χρειαστεί" δηλαδή να έχεις ήδη κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα σου και να χρησιμοποιήσεις κάποια λύση για να το φτιάξεις, που μπορεί να είναι και κάποιο "πρόσθετο".

Δεν συζητάμε για προβληματικές καταστάσεις, αλλά για φυσιολογική χρήση σε κανονικά λειτουργούντες κινητήρες. Και το ξαναλέμε για εμπέδωση : Κανένας φυσιολογικός κινητήρας που λειτουργεί εντός των προδιαγραφών του και που συντηρείται με βάση το πρόγραμμα του κατασκευαστή του δεν θέλει κανένα απολύτως "πρόσθετο".

Η απάτη με τα "πρόθετα" είναι ότι διαφημίζονται ως προϊόντα που αυξάνουν την απόδοση (κατανάλωση, ιπποδύναμη, κλπ) σε φυσιολογικούς κινητήρες κάτι που δεν ισχύει. Προφανώς ένας κακοσυντηρημένος ή ταλαιπωρημένος και προβληματικός κινητήρας θέλει τον μάστορά του (πιθανώς και κάποια "πρόσθετα") αλλά αυτό δεν είναι η περίπτωσή μας. Ούτε και έχει νόημα η προληπτική χρήση τους γιατί ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα χωρίς να λύνουν και κανένα (όλα τα φάρμακα έχουν και παρενέργειες, και τα παίρνουμε μόνον όταν πραγματικά χρειάζονται).
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 28 Αύγ, 2011 18:04

odys2008 έγραψε:Gakost παραθέτω από το κείμενο:
Also worth mentioning is that the Flashlube
oil will eventually burn. When it does, it will replace the missing Soot (Carbon) that can do a lot to
prevent Microwelding. Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the
valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve
temperatures.

Μας λέει με λίγα λόγια, ότι ουσιαστικά αποτελεί λάδι που καίγεται. (Όπως οι 2-χρονοι κινητήρες δλδ)
Μας λέει επίσης ότι έχει ελάχιστη διαφορά στην θερμοκρασία της καύσης.

Σαν συνέπεια της πρώτης μου παρατήρησης μας λέει το κείμενο:
A word of warning here - If a modern engine is Overdosed with Flashlube or similar, its
exhaust emissions may well be compromised and damage to the catalytic converter will
probably result.

Πολύ flashlub αυξάνει τα καυσαέρια και μπορεί να χαλάσει τον καταλύτη, αφού μας "βρομίζει την καύση"

Χάνουμε και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του lpg

Συνεχίζουμε παρακάτω στο κείμενο:
The most common misconception you'll hear about LPG is that it makes an engine run hotter than
Petrol. This is no more than myth.
LPG has only 85% of the calorific value of the same amount of petrol so it is impossible for it to
create more heat. It can only make 85% as much.

Εδώ σαν μηχανικός θα συμφωνήσω, ότι τελικά δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία της καύσης, αλλά η θερμότητα που απελευθερώνεται στην μονάδα του χρόνο, γιατί τελικά αυτή απελευθερώνεται. Θα πρέπει να προσθέσω όμως ότι λόγω της διαφορετικής ταχυτητας καύσης έχουμε διαφορετική κατανομή αυτής στα μέρη του κινητήρα με επιπρόσθετη επιβάρυνση στις βαλβίδες.

There is one factor missing though - The cooling effect that squirting wet petrol mist into the cylinder
has on the valves. When running on LPG the gas is injected (most often) as a vapour and does not
have quite as much cooling effect on the valves. As a result, LPG running will see very slightly
higher valve temperatures

Εδώ τα 5ης γενιάς υπερτερούν αφού καταλήγουμε να έχουμε καλύτερη απορρόφηση θερμοκρασίας λόγω της εξάτμισης του υγραερίου στον κύλινδρο, άρα απορρόφηση θερμότητας από αυτόν

που διαφωνούμε; :?: μάλλον συμφωνούμε ότι το τελικά κάποιοι επενδύουν πάνω στον φόβο του στυλ κι αν σου κάτσει; ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Δευτ 29 Αύγ, 2011 17:26

KrazyA έγραψε:

Φίλε Χρήστο τώρα είπες την μαγική κουβέντα "να χρειαστεί" δηλαδή να έχεις ήδη κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα σου και να χρησιμοποιήσεις κάποια λύση για να το φτιάξεις, που μπορεί να είναι και κάποιο "πρόσθετο".

[ Δεν συζητάμε για προβληματικές καταστάσεις, αλλά για φυσιολογική χρήση σε κανονικά λειτουργούντες κινητήρες. Και το ξαναλέμε για εμπέδωση : Κανένας φυσιολογικός κινητήρας που λειτουργεί εντός των προδιαγραφών του και που συντηρείται με βάση το πρόγραμμα του κατασκευαστή του δεν θέλει κανένα απολύτως "πρόσθετο".]

[b]Εδώ διαφωνώ, όλα αυτά είναι για λέγονται όταν έχουμε τα τέλεια καύσιμα ,αλλά και πάλι είμαι φαν τις πρόληψης . [/b].

[Η απάτη με τα "πρόθετα" είναι ότι διαφημίζονται ως προϊόντα που αυξάνουν την απόδοση (κατανάλωση, ιπποδύναμη, κλπ) σε φυσιολογικούς κινητήρες κάτι που δεν ισχύει. Προφανώς ένας κακοσυντηρημένος ή ταλαιπωρημένος και προβληματικός κινητήρας θέλει τον μάστορά του (πιθανώς και κάποια "πρόσθετα") αλλά αυτό δεν είναι η περίπτωσή μας. Ούτε και έχει νόημα η προληπτική χρήση τους γιατί ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα χωρίς να λύνουν και κανένα (όλα τα φάρμακα έχουν και παρενέργειες, και τα παίρνουμε μόνον όταν πραγματικά χρειάζονται).

Εδώ μόνο στην πρώτη και δεύτερη παράγραφο συμφωνώ ,το να βάλεις ένα πρόσθετο από μια εταιρεία που πήρε βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για ένα ειδικό πρόσθετο για προληπτική προστασία δεν είναι λίγο ,η σωστή δόση ποτέ δεν έκανε κακό ούτε είχε παρενέργειες .
Εδώ και 10 -15 χρόνια χρησιμοποιώ πρόσθετα όχι για αύξηση ιπποδύναμης και παραμύθια, αλλά για να κρατώ τον κινητήρα σε άριστη κατάσταση ποτέ δεν είχα πρόβλημα και θα συνεχίσω .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Δευτ 29 Αύγ, 2011 19:53

gakost έγραψε:που διαφωνούμε; :?: μάλλον συμφωνούμε ότι το τελικά κάποιοι επενδύουν πάνω στον φόβο του στυλ κι αν σου κάτσει; ;)

Δεν διαφωνούμε, ίσα ίσα συμφωνώ με αυτά και τα έγραψα για να τα τονίσω ;)

Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να δω πως αυτά που λέει ότι επικάθονται στις βαλβίδες εξαγωγής μετά την αντίδραση της καύσης δεν επικάθονται πουθενά αλλού, και τι στο καλό είναι. Μέχρι να δω τεκμηριωμένη επιστημονική εξήγηση για το πως λειτουργεί δεν πιστεύω τπτ.

Το να μου λέει ότι μετά την αντίδραση δημιουργεί, κάτι(?) που επικάθεται στις βαλβίδες, και μάλιστα για τόσα km(???) έτσι, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Δευτ 29 Αύγ, 2011 21:36

Φίλε Χρήστο όλοι μας γνωρίζουμε ότι "τέλεια καύσιμα" δεν υπάρχουν, άρα πάντα θα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο που μπορεί να είναι και εντελώς τυχαίο, πχ. σε ένα ταξίδι να βάλεις τυχαία καύσιμο από απατεώνα και να έχεις προβλήματα. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να είσαι σίγουρος ότι με κάποιο "πρόσθετο" που χρησιμοποιείς θα έχεις 100% προφύλαξη. Κατανοώ τις ανησυχίες σου που προφανώς μοιράζονται και πολλοί άλλοι, απόδειξη ότι οι εταιρίες με τα πρόσθετα είναι κερδοφόρες. Όλα έχουν να κάνουν με πιθανότητες και τα ρίσκα που ο καθένας μας παίρνει ώστε και να νοιώθει ασφαλής αλλά να μην είναι και τελικά θύμα η τσέπη του.

Χαίρομαι που τελικά και οι δυό μας (ο καθένας με τις απόψεις τους, εσύ με τα πρόσθετα και εγώ χωρίς) είμασταν τυχεροί και έχουμε τα αμάξια μας σε άριστη κατάσταση.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 29 Αύγ, 2011 22:38

Εχω κανα τριωρο που διαβαζω μεταφρασμενο στο google το lpgforum.de. Οι ζυζητησεις ειναι παρομοιες και για τις λαδιερες-προσθετα και για βαλβιδες φθορα κλπ. Και μαλιστα αυτοκινητα που τα διναν blacklist το 2008 σημερα τα μετρεπουν και το αντιστροφο. Για παραδειγμα το δικο μου η prins το αναλαμβανε το 2009 και η brc ελεγε σε εναν γερμανο οτι δεν αναλαμβανει. Οταν ρωτησα εγω στην prins μου ελεγαν για μαλακα μεταλλα και ισως φθορα στις βαλβιδες και η brc μου ελεγε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και μαλιστα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της OPEL . Επισης μιλανε για υδραυλικες και μη βαλβιδες οπως και εμεις και θα ελεγα οτι δεν διαφερουν οι συνομιλιες τους απο τις δικες μας. Το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι οπως και στη βενζινη αν το παθεις στα 3.000 η στα 300.000 ειναι τοσοι παραγοντες που παιζουν ρολο (απο καλη συντηρηση μεχρι αστοχια υλικου και τυχη η μα.....κα βενζινα) που ακρη δεν βγαζουμε οχι μονο εμεις ουτε οι ιδιες οι εταιριες οπως διαπιστωνω.............Απο εμας μαθαινουν αυτες και οχι εμεις απο αυτες.
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Τρί 30 Αύγ, 2011 06:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 30 Αύγ, 2011 00:15

maevius έγραψε:Απο εμας μαθαινουν αυτες και οχι εμεις απο αυτες.

Αυτη η φραση, ειναι ολο το ζουμι... :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό billisdim » Παρ 16 Σεπ, 2011 22:47

Σχετικα με τη βενζινη, ας πω και γω τη γνωμη μου.

Κοιταω να χω παντα τουλαχιστον το 1/4 του ρεζερβουαρ γεματο.
Το θεωρω ασκοπο να χω τερμα γεματο βενζινη το αμαξι, δεν κερδιζω τιποτα αλλο εκτος απο εξτρα βαρος...

Καθε 10.000χλμ που κανω αλλαγη λαδιων, κανω και μια αλλαγη φιλτρου βενζινης, ωστε να φυγουν οτι ¨κατακαθια¨ εχει το ρεζερβουαρ.Την τελευταια φορα που το ελεγξα, εβγαλε μαυριλα οταν το φυσηξα.

Επισης βενζινη δουλευω οταν εχω ορεξη να κ@υλαντισω λιγακι και να το ¨σπασω¨ το αμαξι. Οπως ειναι γνωστο, δεν λεει να βαραμε κοφτες με υγραεριο...

Και τελος, εβαλα να ψεκαζει και λιγη βενζινη σ¨ολο το φασμα των στροφων και πλεον βλεπω οτι παει καλυτερα σε σχεση με πριν που ψεκαζε μονο υγραεριο. Αυτα...
billisdim

Δημοσιευσεις: 36

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 21 επισκέπτες