apagogeas έγραψε:Σαν ανάλυση σωστή είναι valsam, εγώ θα διατηρούσα επιφυλάξεις για το πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα. Ειδικά για το diesel μικτό κύκλο 4.1 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο, σε εθνική έχω δει σε φώτο trip από άλλους κάτω από 4, μικτή δεν έχω δει τόσο χαμηλά. Το ίδιο και με το cng, λένε τόσο αλλά είναι τόσο στη πράξη ή θα βγαίνουν τίποτα 5-6+ όταν το οδηγήσεις; Δεν έχει και κανένας να μας πει τι καταναλώνει τελικά σε cng. Επίσης έχουμε και το παράδοξο να δίνουν το LPG +30-35% το οποίο ούτε με τη θεωρία της θερμικής ενέργειας δεν εξηγείται, σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο.
Δε διαφωνούμε ως προς τη σειρά οικονομιάς ανά καύσιμο αλλά ως προς το συνολικό όφελος λόγω κατανάλωσης. Επίσης στο diesel υπάρχει και ο βραχνάς της κακής ποιότητας καυσίμου που αν τη πατήσεις και βάλεις χάλι καύσιμο πάει στράφι όλη η εξοικονόμηση στις βλάβες. Οι βενζινοκινητήρες είναι πιο ανεκτικοί σε αυτό το θέμα. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε διάφορα φόρουμ από dieselάδες.
Oι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές σε όλα τα καύσιμα ναι οντος δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα ,αλλα ειπαμε αυτο ισχυει σε ολα τα καυσιμα,ο κουμπαρος μου εγορασε προ τριμηνου 2 καινουργια ντιζελ αυτοκινητα ,ενα Honda CRV και ενα golf,το CRV to δινει ο κατασκευαστης
Συνδυασμένο κύκλο (l/100km)4,5 και ο κουμπαρος εχει πραγματικη καταναλωση 5,9,και το golf μια απο τα ιδια ,δηλ. 1-1,5 λιτρα πανω απο αυτα που δινει ο κατασκευαστης!
Οσο γι'αυτο που λες για την θερμικη ενεργεια του lpg φιλε"σαν να το παρουσιάζουν χειρότερα από ότι είναι για κάποιο λόγο" , τα νουμερα μια χαρα βγαινουν φιλε,σκεψου τo λιγο, λεμε οτι το lpg εχει 26% λιγοτερη θερμ.δυναμη αλλα η βενζινη εχει 33% παραπανω!
Εμεις την αποδοση της βενζινης θελουμε να πιασουμε που ειναι 33% παραπανω απο αυτη του υγραεριου!
LPG Net Calorific Value (MJ/L) =24.67 ± 0.80
Petrol / Gasoline Net Calorific Value (MJ/L)32.70 ± 0.44
Τωρα το πως εμεις εδω στην Ελλαδα καταφερνουμε να εχουμε μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης κινουμενοι με υγραεριο(εσεις ηθελα να πω γιατι εγω οπως το εχω πει χιλιες φορες εχω +30% αυξηση καταναλωσης και το αμαξι παει οπως πηγαινε με βενζινη!)ειναι ενα ερωτημα που το εχω θεσει απειρες φορες και περα απο τρολαρισμαατα-υβρεις-και ειρωνειες της γνωστης τετραδας συμφοριμιτων σοβαρη τεκμηριομενη απαντηση απο εγκαταστατη δεν εχω παρει στο ερωτημα αυτο!
Πως δηλ. να παρω σοβαρη απαντηση αφου δεν υπαρχει, τα νουμερα δεν κανουν λαθος και αυτο επιβεβαιωνετε και την στιγμη που κολοσοι αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν ολοι τους στα lpg αυτοκινητα τους 30-35% αυξηση καταναλωσης σε συγκριση με την βενζινη.
Τι δηλ. να πουν και να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα?
Δεν ξερω αλλα εμενα το μυαλο μου μονο σε αυτο παει, δηλ.πολυ φοβαμαι οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα με aftermarket εγκατασταση ειναι ρυθμισμενα στο οριο πριν αναψουν ολα τα λαμπακια του ταμπλο σαν χριστουγενιατικο δεντρο για φτωχο μιγμα και γι'αυτο οντος εχουν αυτο το 10-15% αυξηση καταναλωσης,με ολα τα επακολουθα που θα φερει αυτο στο αυτοκινητο μελοντικα,ποσοι απο εμας θα εβαζαν υγραεριο αν μας ελεγαν οτι για να γινει σωστη η εγκατασταση θελει 800-1000 ευρω για ενισχυμενες βαλβιδες-εδρες και αλλα 800-1000 ευρω για την εγκατασταση του κιτ και θα εχουμε και 30-35% αυξηση καταναλωσης και θα εχουμε και τα λαμογια να μας πουλανε 0,90 ευρω το λιτρο σημερα το υγραεριο(Θεσ/νικη)?
Να βαλω τα χερακια μου να βγαλω τα ματακια μου?