Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό wood6475 » Παρ 27 Μάιος, 2011 22:18

Σήμερα άκουσα ότι μετά τον φόρο που θα επιβάλλει η κυβέρνηση θα φτάσει στα 1,27/λιτρο.
Ξέρει κανείς τίποτα?
wood6475

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 27 Μάιος, 2011 22:25

wood6475 έγραψε:Σήμερα άκουσα ότι μετά τον φόρο που θα επιβάλλει η κυβέρνηση θα φτάσει στα 1,27/λιτρο.
Ξέρει κανείς τίποτα?

Εχει αναφερθει αυξηση στο Φυσικο αεριο και στο πετρελαιο θερμανσης, οχι στο υγραεριο...μεχρι τωρα...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 27 Μάιος, 2011 23:10

wood6475 έγραψε:Σήμερα άκουσα ότι μετά τον φόρο που θα επιβάλλει η κυβέρνηση θα φτάσει στα 1,27/λιτρο.
Ξέρει κανείς τίποτα?

Και γιατί να μη φθάσει 2,27/λίτρο;
Αφού λεφτά ...έχουμε!

Που άκουσες τέτοια πράγματα;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό yiannis64 » Σάβ 28 Μάιος, 2011 02:05

Τελικα θα μπερδευτουμε τελειως.
Τι λετε ? να περιμενω να δω τι θα γινει με την τιμη ? Η να προχωρησω σε τοποθετηση.
Παντως , οπως εχω πει μενω Ραφηνα , και στην ευρυτερη περιοχη μου , η βενζινη ειχε , μεχρι πριν μια εβδομαδα , 1.7 και το υγραεριο , στο πρατηριο το πιο κοντινο μου , 0,8 , το οποιο σημαινει οτι υπηρχε μια διαφορα 0.9 λεπτων.
Τωρα τις τελευταιες 2 , 3 ημερες η βενζινη εχει πεσει , στο 1,6 , αλλα το υγραεριο εχει μεινει 0.,8 . που σημαινει οτι μικραινει η ψαλιδα.
Και το θεμα αυτο ειναι.Να μην μικρινει η ψαλιδα , και δεν αξιζει τον κοπο να κανω την τοποθετηση.
Μιλαμε την παγωσα την τοποθετηση στο τσακ!
Παρασκευη 27/5 ηταν να κλεισω ραντεβου με παραλαβη την επομενη , δηλαδη σημερα.
Τωρα περιμενω να δω τι θα γινει , αλλα καιω δυστυχως ακομη βενζινη και την τσεπη μου.
yiannis64

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 28 Μάιος, 2011 02:46

Τελικα κατι ακουγετε για τιμη του lpg στα 1,27,με 1,30 και με τα 1200-2000 ευρω της τοποθετησης αποσβεση το 2045!
Εφυγα αυριο για τοποθετηση να συντομευσω τον χρονο αποσβεσης!!!!!!!!!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 28 Μάιος, 2011 10:51

Αυτά που ακούγονται κυκλοφορούν σκόπιμα από τους βενζινοπώλες που δεν διαθέτουν υγραέριο και δεν τους συμφέρει να περιοριστούν στο μέλλον τα έσοδά τους...
Επίσης, ενδεχομένως να κυκλοφορούν κι από αυτούς που ήδη διαθέτουν υγραέριο, αλλά δεν θέλουν να κατεβάσουν τις τιμές, θολώνοντας τα νερά προς το παρόν...

Όσο και να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ακόμη και να φθάσει τα 500 ευρώ / μετρικό τόνο από 125 ευρώ / μετρικό τόνο που ισχύει σήμερα, η επίπτωση που θα έχει στην τιμή του υγραερίου είναι να διαμορφωθεί αυτή κατά 25λεπτά ακριβότερη απ' ότι είναι σήμερα. Για να φθάσει στο 1,3 η τιμή του λίτρου πρέπει να αυξηθεί ο Ε.Φ.Κ. στα 800 ευρώ / μετρικό τόνο (αύξηση 640%!!!) και να διατηρηθεί παράλληλα το υψηλότατο περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων...
Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιος Ε.Φ.Κ. ειδικά στο υγραέριο... Και σε άλλες χώρες που έχουν πολύ υψηλή φορολογία στη βενζίνη (π.χ. Ολλανδία) το υγραέριο διατηρεί τη φυσιολογική του τιμή 0,60-0,70 ευρώ το λίτρο. Ομοίως, το ίδιο συμβαίνει κι εκεί που το diesel επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο σε σχέση με την Ελλάδα (π.χ. Μεγ. Βρετανία).

Όλα τα άλλα είναι απλά "Ράδιο Αρβύλα"... (δυστυχώς όχι με την έννοια της εξαιρετικής ομώνυμης εκπομπής του ΑΝΤ1).
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό kamp1969 » Σάβ 28 Μάιος, 2011 14:11

yiannis64 έγραψε:Τελικα θα μπερδευτουμε τελειως.
Τι λετε ? να περιμενω να δω τι θα γινει με την τιμη ? Η να προχωρησω σε τοποθετηση.
Παντως , οπως εχω πει μενω Ραφηνα , και στην ευρυτερη περιοχη μου , η βενζινη ειχε , μεχρι πριν μια εβδομαδα , 1.7 και το υγραεριο , στο πρατηριο το πιο κοντινο μου , 0,8 , το οποιο σημαινει οτι υπηρχε μια διαφορα 0.9 λεπτων.
Τωρα τις τελευταιες 2 , 3 ημερες η βενζινη εχει πεσει , στο 1,6 , αλλα το υγραεριο εχει μεινει 0.,8 . που σημαινει οτι μικραινει η ψαλιδα.
Και το θεμα αυτο ειναι.Να μην μικρινει η ψαλιδα , και δεν αξιζει τον κοπο να κανω την τοποθετηση.
Τωρα περιμενω να δω τι θα γινει , αλλα καιω δυστυχως ακομη βενζινη και την τσεπη μου.

Eγώ στην θέση σου θα το είχα τοποθετήση ίδη.Οπως λέει και ένα ρητό <<Ο χρόνος είνα Χρήμα >> :D
kamp1969

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό rebel » Σάβ 28 Μάιος, 2011 15:54

kamp1969 έγραψε:
yiannis64 έγραψε:Τελικα θα μπερδευτουμε τελειως.

Eγώ στην θέση σου θα το είχα τοποθετήση ίδη.Οπως λέει και ένα ρητό <<Ο χρόνος είνα Χρήμα >> :D[/quote

θα συμφωνησω και γω σε αυτο........οσο το σκεφτεσε χανεις Ετσι εγινε και με μενα το ελεγα απο περσι και εχασα 9μηνες να βαζω βενζινη
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό yiannis64 » Τρί 31 Μάιος, 2011 02:35

Εχετε δικιο βρε παιδια , απλα ειναι μια σοβαροτατη και σημαντικοτατη οικονομικη κινηση για μενα , και πρεπει να εξετασω τα παντα! ειδικα την τιμη του υγραεριου , που παρεπιπτοντως , στην περιοχη μου , εχει ακομη 0,8 το λιτρο , και η τιμη της αμολυβδης , επεσε κι αλλο , και εχει τωρα , 1.6 λιτρο , που σημαινει οτι εκλεισε κι αλλο η ψαλιδα , στα 0,8 λεπτα διαφορα.
yiannis64

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 31 Μάιος, 2011 02:48

yiannis64 έγραψε:Εχετε δικιο βρε παιδια , απλα ειναι μια σοβαροτατη και σημαντικοτατη οικονομικη κινηση για μενα , και πρεπει να εξετασω τα παντα! ειδικα την τιμη του υγραεριου , που παρεπιπτοντως , στην περιοχη μου , εχει ακομη 0,8 το λιτρο , και η τιμη της αμολυβδης , επεσε κι αλλο , και εχει τωρα , 1.6 λιτρο , που σημαινει οτι εκλεισε κι αλλο η ψαλιδα , στα 0,8 λεπτα διαφορα.

αν το βαλεις με την λογικη οτι παντα η διαφορα θα ειναι πανω απο το μισο,τοτε για εμενα μην το βαζεις!!
αν δεν εισαι ικανοποιημενος με την μιση τιμη τοτε αν αρχισει να ανεβαινει το lpg τι θα κανεις?
εγω το εβαλα με την λογικη του να κανω αποσβεση οσο συντομα γινετε για να εχω οφελος οποιο κ αν ειναι αυτο μετα την αποσβεση!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 94 επισκέπτες