Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό antoin114 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 17:10

kyriak έγραψε:Τώρα . ο φόρος εξισώνεται ως προς το λίτρο , αυτό θα πει και εξίσωση , θα αυξηθεί δηλ. από 125 που έχει τώρα το λίτρο σε 338 , αυτό σημαίνει μια αύξηση 21,3 λεπτά + 23% ΦΠΑ άρα 26,2 λεπτά , έτσι από 0,9  1,17 , θα πρέπει στην συνέχεια λόγο αύξησης τζίρου να ανέβουν ( ίσως ) και οι πρατηριούχοι λίγο , για να βγει η έξτρα εφορία άρα η μέση τιμή θα είναι 1,2 .( antoin114 Έχεις κάνει λάθος τις πράξεις στην ποιο φτηνή εκδοχή σου είναι 35000km με 0,87lpg )

Δεν θα αναφερθώ στο υπόλοιπο μνμ σου εδώ γιατί από ότι είδα έχουν αναλάβει άλλοι αυτή τη δουλειά.

Στο κομμάτι που παραθέτω παραπάνω έχεις 2 λάθη.
:arrow: 1ον ο ΕΦΚ αυτή τη στιγμή είναι 200 €/tn καυσίμου και όχι 125 το λίτρο...
Έχει μεγάλη σημασία που είναι στον tn γιατί λόγω της διαφορετικής πυκνότητας μεταξύ των καυσίμων η αναγωγή για τον υπολογισμό ΕΦΚ γίνεται πάντα ανα μονάδα μάζας.
Επομένως πρέπει να κάνεις τις αναγωγές σε lt, για να καταλήξεις σε σωστό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι πυκνότητες των καυσίμων είναι (στους 15 C)
lpg = 0.51 kg/lt
βενζίνη = 0.77 kg/lt
diesel = 0.83 kg/lt

Ξανακάνε τις πράξεις και έλα να σε βαθμολογήσω, πάντως δεν το βλέπω να το περνάς το μάθημα :))

:arrow: 2ο λάθος Οι υπολογισμοί μου είναι παρακάτω για να τις δείτε όλοι για τα 20.000 km απόσβεση με τιμές βενζίνη 1.72 και lpg 0.89 (όχι 0.87 €/lt που γράφεις). Αν έχω κάνει λάθος σε κάτι είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για να διορθωθώ στο μέλλον.
Το κόστος επένδυσης της εγκατάστασης αποσβένεται όταν το κόστος κίνησης με βενζίνη εξισωθεί με το κόστος εγκατάστασης συτήματος lpg+ το κόστος κίνησης με lpg. Θεωρώ αυθαίρετα ότι έχω 20% μεγαλύτερη κατανάλωση με lpg, το οποίο μπορεί να μην ισχύει αλλά το κάνω για να υπάρχει στους υπολογισμούς.
Έστω ότι χρειάζονται x km για απόσβεση.
Κόστος βενζίνης=Κόστος εγκατάστασης+Κόστος lpg -->
1.72 €/lt * 7.5 lt/100 km * x km = 0.89 €/lt * 9 lt/100 km * x km + 980 €-->
0,129 χ = 0,0801 χ + 980 -->
χ = 980/0,0489 = 20041 km
antoin114

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Κυρ 30 Σεπ, 2012 17:22

Περα απο ολα αυτα, πρεπει να παρουν το μυνημα οτι δεν πρεπει να ανεβει η τιμη του υγραεριου περισσοτερο απο μερικα λεπτα, διοτι θα εχει τραγικες επιπτωσεις στους εγκαταστατες που θα κλεισουν, στους εργατες μηχανικους που θα τους απολυσουν, στις εισαγωγικες εταιριες που θα κλεισουν με οτι απολυσεις συνεπαγεται, στα διυλιστήρια που θα χασουν ΠΟΛΥ χρημα λογω μειωσης καταναλωσης, στα βενζιναδικα που κανανε μια μεγαλη επενδυση για να πουλανε αεριο καυσιμο και βεβαια σε εμας που καναμε μια επενδυση και ενα προυπολογισμο για να τα βγαλουμε περα. Με λιγα λογια θα κλεισουν μια ολοκληρη αγορα.

Για αυτο τον λογο χρειαζεται να γινουν παρεμβασεις, εμεις ειμαστε οργανωμενοι στα πλαισια ενος φορουμ, κακα τα ψεμματα, αυτο σημαινει οτι τα λεμε μεταξυ μας και τα ακουμε μεταξυ μας. Οι παρεμβασεις πρεπει να γινουν απο φορεις, οπως η ενωση εμπορων αεριων καυσιμων και ο συλλογος εγκαταστατων (εαν υπαρχει), Ελπιζω να εχουν ηδη κινητοποιηθει, γιατι εαν περιμενουν την επισημη ανακοινωση για να αντιδρασουν, παει... πεταξε το πουλακι...
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό anastos » Κυρ 30 Σεπ, 2012 17:57

Το πρωι που ρώτησα έναν πρατηριουχο μου είπε ότι σε συζήτηση που είχε με την πετρογκαζ η αύξηση θα είναι γύρω στα 10 λεπτα. Τι να πω ο καθένας ότι θελει λεει. Θα δείξει τις επόμενες μέρες
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:15

Οσο για μερικους που φωναζουν και ωριονται οτι δεν σπανε τα μοτερια με το υγραεριο θα διαφωνησω,εχω δυο φιλους με ford maveric που σε διαστημα 2 μηνων εκαψαν βαλβιδες και οι 2,14 μηνες απο τοτε που το εβαλε ο ενας και 18 ο αλλος, οπως και εχω δει με τα ματια μου αλλα 2 honda στο συνεργειο που πηγαινω με παρομοια προβληματα,το ρισκο πρεπει να ανταμοιβετε τουλαχιστον στην φθηνη τιμη του lpg!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:22

valsam έγραψε:Οσο για μερικους που φωναζουν και ωριονται οτι δεν σπανε τα μοτερια με το υγραεριο θα διαφωνησω,εχω δυο φιλους με ford maveric που σε διαστημα 2 μηνων εκαψαν βαλβιδες και οι 2,14 μηνες απο τοτε που το εβαλε ο ενας και 18 ο αλλος, οπως και εχω δει με τα ματια μου αλλα 2 honda στο συνεργειο που πηγαινω με παρομοια προβληματα,το ρισκο πρεπει να ανταμοιβετε τουλαχιστον στην φθηνη τιμη του lpg!

Εγω για αυτο το εβαλα σε εξουσιοδοτημενο Honda για να εχω ακομα 6 χρονια εγγυηση για μηχανη , κιβωτιο και διαφορικο.
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Δημοσίευσηαπό fotisfocus » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:32

Οσον αφορα τα FORD παντως, ενας απο τους υποψηφιους εγκαταστατες μου μου ειπε οτι εχει ερθει οδηγια απο την ιδια τη FORD οτι χρειαζεται λιπαντηρας για τα αυτοκινητα της...Και εγω περιμενω να δω τι θα γινει με την ιστορια αυτη αν και με αυτα τα ζωα που μας κυβερνουν δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος...σημερα ισχυει το μαυρο...αυριο καταργειται και θα ειναι και παρανομο...γιαυτο και δεν μπορει να επενδυσει κανεις πουθενα και σε τιποτα...
fotisfocus

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό fotisfocus » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:38

Και εκτος απο τα 2 χρονια εγγυηση για την καλη λειτουργια του συστηματος δινει και την ιδια εγγυηση για τις βαλβιδες...με BRC...
fotisfocus

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:47

"Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο.
Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του
και θα σε νικήσει εκ πείρας".
Mark twain
Αφιερομενο.........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:49

steliosthem έγραψε:Περα απο ολα αυτα, πρεπει να παρουν το μυνημα οτι δεν πρεπει να ανεβει η τιμη του υγραεριου περισσοτερο απο μερικα λεπτα, διοτι θα εχει τραγικες επιπτωσεις στους εγκαταστατες που θα κλεισουν, στους εργατες μηχανικους που θα τους απολυσουν, στις εισαγωγικες εταιριες που θα κλεισουν με οτι απολυσεις συνεπαγεται, στα διυλιστήρια που θα χασουν ΠΟΛΥ χρημα λογω μειωσης καταναλωσης, στα βενζιναδικα που κανανε μια μεγαλη επενδυση για να πουλανε αεριο καυσιμο και βεβαια σε εμας που καναμε μια επενδυση και ενα προυπολογισμο για να τα βγαλουμε περα. Με λιγα λογια θα κλεισουν μια ολοκληρη αγορα.

Για αυτο τον λογο χρειαζεται να γινουν παρεμβασεις, εμεις ειμαστε οργανωμενοι στα πλαισια ενος φορουμ, κακα τα ψεμματα, αυτο σημαινει οτι τα λεμε μεταξυ μας και τα ακουμε μεταξυ μας. Οι παρεμβασεις πρεπει να γινουν απο φορεις, οπως η ενωση εμπορων αεριων καυσιμων και ο συλλογος εγκαταστατων (εαν υπαρχει), Ελπιζω να εχουν ηδη κινητοποιηθει, γιατι εαν περιμενουν την επισημη ανακοινωση για να αντιδρασουν, παει... πεταξε το πουλακι...

Πλακα μας κανεις και τα λες αυτα η τα πιστευεις ρε φιλε?
Εδω δεν νιαστηκαν οι κυβερνοντες που εκλεισαν τοσες χιλιαδες αλλες δουλειες και εχουμε φτασει στο πανω απο 30% ανεργια !
Προσωπικα δεν μου καιγετε καρφι για ολους οσους ασχολουνται με οτι εχει να κανει με το υγραεριο, τους εγκαταστατες που πλουτισαν εν'μεσο κρισης,η για τους εισαγωγεις,τους βενζιναδες που και αυτοι και ολοι μα ολοι που ασχοληθηκαν με το υγραεριο πλουτισαν,για τον μονο που νοιαζομαι ειναι γι'αυτον που εκανε την μετατροπη στο αυτοκινητο του για να μπορει να πηγαινει στην δουλεια του η τα παιδια του στο σχολειο και δεν μπορουσε να το κανει αυτο με την βενζινη,η λογικη μου λεει οτι η ολοι (ολα τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν)επρεπε να εχουν υγραεριο η κανενας,δηλ. τι ειμαστε εμεις οι εξυπνοι και πληρωνουμε τα μισα με lpg εστο και με το οποιο ρισκο βλαβης στο αυτοκινητο (που αυτο το ρισκο πιστευω και το κοστος της εγκαταστασης ειναι και ο λογος που δεν εξισωθηκε ο φορος με αυτον της βενζινης και εγινε με του πετρελαιου) και οι αλλοι τα κοροιδα που πληρωνουν τα διπλασια,o μονος λογος που ολοι δεν εβαλαν lpg στα αυτοκινητα τους ηταν ειτε γιατι το περιμεναναν αυτο με τον φορο ειτε γιατι δεν υπηρχαν τα σχετικα λεφτα για την εγκατασταση,πιστευεις οτι αν οντος υπηρχε νομος που να προστατευει την τιμη του lpg θα υπηρχε κανεις που να μην εβαζε lpg?
Πιστευω οτι αν δεν ανεβαινε η τιμη μεσα σε 2 χρονια το πολυ το 50% θα ειχε κανει μετατροπη του αυτοκινητου τους σε lpg ,υπολογισε και ενα 30% πετρελαιοκινητα και αντε πες μου απο που θα εισεπρατε το κρατος.
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:53

fotisfocus έγραψε:Οσον αφορα τα FORD παντως, ενας απο τους υποψηφιους εγκαταστατες μου μου ειπε οτι εχει ερθει οδηγια απο την ιδια τη FORD οτι χρειαζεται λιπαντηρας για τα αυτοκινητα της...Και εγω περιμενω να δω τι θα γινει με την ιστορια αυτη αν και με αυτα τα ζωα που μας κυβερνουν δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος...σημερα ισχυει το μαυρο...αυριο καταργειται και θα ειναι και παρανομο...γιαυτο και δεν μπορει να επενδυσει κανεις πουθενα και σε τιποτα...

Και λαδια και ξυδια ειχαν και τα δυο τα maveric!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 97 επισκέπτες