evkarab έγραψε:Κύριοι η κουβέντα είναι ανούσια κατ' εμέ για τον απλό λόγο. Όσοι έχουμε αυτοκίνητο σήμερα και δη βενζινοκίνητο τα έχουμε "παντρευτεί". Δεν πουλιέται τίποτα. Βάλαμε υγραέριο για οικονομία και την έχουμε. Είναι αδύνατον να πουλιέται το υγραέριο ακριβότερα από τη βενζίνη, άρα θα είναι για πάρα πολύ καιρό οικονομικότερο. Τα περί απόσβεσης κτλ για μένα δεν ισχύουν. Σαν να λέμε ότι έκανα απόσβεση στην τηλεόραση πλάσμα γιατί τώρα δεν πάω σινεμά.Πληρώσαμε ένα προϊόν για να έχουμε λιγότερα έξοδα στις μετακινήσεις και τα έχουμε . Η πραγματική οικονομία είναι να μη το κινείς καθόλου.Και να το αυξήσουν(πράγμα όχι απίθανο στην Ελλάδα) πάλι πιο φτηνό και οικονομικότερες οι μετακινήσεις μας θα είναι.
Οπότε όχι άλλα άγχη ρε παιδιά, ας χαλαρώσουμε λίγο.
Έχεις δίκιο φίλε μου άλλα υπάρχει bak story και ειδικά όταν ξέρεις ότι σε κοροϊδεύουν.
Ήρθε η ώρα του πελάτη...
Το υγραέριο πριν 4 χρόνια δεν το ήξερε ούτε η μάνα του...παρά μόνον ο μακαρίτης ο παππούς μου ως φωταέριο...
Ξαφνικά από 0,45 βρέθηκε 0,92 δλδ 100% ενώ η βενζίνη αναλογικά αυξήθηκε πες 20-30% (χονδρικά αναφέρομαι μιας και δεν θυμάμαι ακριβώς τις τιμές).Οι πρατηριούχοι και ειδικά του υγραερίου, που είναι το απόλυτο καρτέλ, το δικαιολογούσαν οτι :
1.εάν ήταν και εγκαταστάτες πώς θα πλήρωναν τόσο προσωπικό (ΤΟ ΆΚΟΥΣΑ ΑΥΤΌ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΤΗ!!! δλδ η τιμή που πωλούσαν έβγαινε ανάλογα με τα έξοδά τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΤΡΟ 100€ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΩ!!!)
2.ΕΆΝ ΉΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΎΧΟΙ ΈΛΕΓΑΝ "ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ" (ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ..
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ...
και όντως αρκετά ασχοληθήκαμε, αλλά τώρα γύρισε ο τροχός να γ@@@@ι και ο φτωχός...