Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 15:18

lefteris21 έγραψε:Παιδια το ιδιο γινεται και στην βενζινη.
Επειδη κινουμαι αρκετα σε ολη την Αθηνα παρατηρω απο περιοχη σε περιοχη ακριβως ιδιες τιμες.

Ο λόγος όμως που καταλήγει σε σχεδόν ίδια τιμή είναι τελείως διαφορετικός. Υπάρχει και ένα κατώτατο όριο τιμής που μπορεί να φτάσει να πουλάει το βενζινάδικο και να έχει το μικρό κέρδος των 0.03-0.04 λεπτών/lt που είναι το φυσιολογικό κέρδος του πρατηριούχου (ή κάπου εκεί). Δηλαδή αν όλο το κόστος μεχρι να φτάσει στην αντλία του είναι Χ λεπτά/lt και βάλεις και τα 0.03-0.04 λεπτά το κέρδος του, πιο κάτω από αυτή τη τιμή δε μπορεί να πάει, δε θα μπει και μέσα ο άνθρωπος για να χτυπήσει τη τιμή σε σχέση με τους δίπλα του. Τώρα αν ο δίπλα διαφοροποιήσει τη τιμή πχ προς τα πάνω, ξέρει ότι μπορεί να χάσει πελατεία αν ξέρει ο πελάτης ότι παρακάτω υπάρχει πιο φθηνό και δε τον νοιάζει κάτι άλλο πέρα τη τιμή. Συνεπώς σε μια περιοχή μπορεί να παρατηρηθούν ίδιες τιμές αλλά αυτό δεν είναι καρτέλ, είναι αποτέλεσμα υγιούς ανταγωνισμού που έφτασε τις τιμές όσο χαμηλά γίνεται. Πάντως στη περιοχή μου δε παρατηρούνται ίδιες τιμές, πιθανότατα οι πελάτες κοιτάνε και άλλα πράγματα, πχ μάρκα βενζίνης, νέο/παλιό πρατήριο, ευγενικοί υπάλληλοι και εξυπηρέτηση, αν έχει καμιά όμορφη να γεμίζει, δε τον νοιάζει 1-2 λεπτά πιο ακριβά ή δε ξέρει/βαριέται να βρει το φθηνότερο κτλ και δε δίνουν τόση σημασία σε 2-3 λεπτά διαφορά. Ούτε εγώ θα έδινα να πω την αλήθεια γιατί θα ήξερα ότι δε προσπαθεί να με ξεζουμίσει και αν έμπαινα σε κάποιο πανάκριβο σε σχέση με άλλους, μόνο εγώ θα έφταιγα γιατί έχω επιλογή. Έχει το δικαίωμα να πουλάει όσο θέλει ο πρατηριούχος.
Στη Θεσσαλονίκη, πλέον είναι πασιφανές ότι το κόστος του LPG για να φτάσει στην αντλία είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που πουλάνε. Πάλι ίδια τιμή παρατηρείται΄αλλά για τελείως διαφορετικό λόγο, κρατάνε τις τιμές ψηλά και καταλήγει σε θελημένη αισχροκέρδεια. Δε πιστεύω να υπάρχει κανένας να πιστεύει αυτό που λένε οι πρατηριούχοι της Θεσσαλονίκης, ότι όλοι οι άλλοι οι φθηνότεροι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα πουλάνε νοθευμένο για να κρατάνε χαμηλά τις τιμές. Προφανώς αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη είναι να αποφύγουν αυτό που γίνεται στη βενζίνη που δεν ελέγχεται πλέον, αναφέρομαι στο "είναι αποτέλεσμα υγιούς ανταγωνισμού που έφτασε τις τιμές όσο χαμηλά γίνεται". Κοινώς καρτέλ, είτε μέσω συννενόησης είτε βάζω ότι τιμή έχει ο δίπλα που αισχροκερδεί εν γνώση του. Ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις αυτού του είδους τη παρανομία σε ένα ανύπαρκτο κράτος, είναι να κάνεις το πρατηριούχο να καταλάβει ότι κρατώντας τη τιμή ψηλά, δε σε προτιμάω και να δει τα έσοδα να συρρικνώνονται όσο δε πάει, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που αναμένει από την αισχροκέρδεια που εφαρμόζει για τον οποιοδήποτε λόγο.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Σάβ 08 Νοέμ, 2014 20:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό vpentza » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 17:46

......επίσης, υπάρχουν sites, εφημερίδες, κανάλια που κάνουν αμάν για γαργαλιστικά θέματα. Κάνουν αμάν για θεωρίες συνομωσίας και αν αντιληφθούν ότι το θέμα είναι λαβράκι, θα τα ξεμπροστιάσουν όλα, να είστε σίγουροι !!!
Αν μάλιστα πάρουν την ιστορία "έτοιμη" και μελετημένα γραμμένη ώστε να μη χρειατεί να το ψάξουν πολύ, θα αφοσιωθούν στο ξεκατίνιασμα !!
vpentza

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 18:28

apagogeas έγραψε:
Επειδη κινουμαι αρκετα σε ολη την Αθηνα παρατηρω απο περιοχη σε περιοχη ακριβως ιδιες τιμες.

Ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις αυτού του είδους τη παρανομία σε ένα ανύπαρκτο κράτος, είναι να κάνεις το πρατηριούχο να καταλάβει ότι κρατώντας τη τιμή ψηλά, δε σε προτιμάω και να δει τα έσοδα να συρρικνώνονται όσο δε πάει, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που αναμένει από την αισχροκέρδεια που εφαρμόζει για τον οποιοδήποτε λόγο.

Kαι πως θα γινει αυτο το " να δει τα έσοδα να συρρικνώνονται όσο δε πάει"?
Ο ενας τροπος ειναι να το γυρισουμε ολοι στην βενζινη αλλα παλι σε αυτους θα τα σταζουμε αρα δεν υπαρχει το "συρρικνώνονται όσο δε πάει" ετσι δηλ. θα πετυχουμε μονο ενα "συρρικνώνονται" ,ο αλλος και μοναδικος τροπος κατα την γνωμη μου και για αυτο που τοσο εχω κατηγορηθει ειναι μια φορα τον μηνα να πηγαινουμε μεχρι τα συνορα και να γεμιζουμε και βενζινη και υγραεριο!
Αλλα τι τα λεω και τα ξαναλεω,στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 19:11

20 πρατηρια δεν ειναι πολλα varsam μονο η καβαλας στην αθηνα εχει τοσα σε ακτινα 2-3 km
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 20:14

valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:

Ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις αυτού του είδους τη παρανομία σε ένα ανύπαρκτο κράτος, είναι να κάνεις το πρατηριούχο να καταλάβει ότι κρατώντας τη τιμή ψηλά, δε σε προτιμάω και να δει τα έσοδα να συρρικνώνονται όσο δε πάει, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που αναμένει από την αισχροκέρδεια που εφαρμόζει για τον οποιοδήποτε λόγο.

Ο ενας τροπος ειναι να το γυρισουμε ολοι στην βενζινη αλλα παλι σε αυτους θα τα σταζουμε αρα δεν υπαρχει το "συρρικνώνονται όσο δε πάει" ετσι δηλ. θα πετυχουμε μονο ενα "συρρικνώνονται" ,ο αλλος και μοναδικος τροπος κατα την γνωμη μου και για αυτο που τοσο εχω κατηγορηθει ειναι μια φορα τον μηνα να πηγαινουμε μεχρι τα συνορα και να γεμιζουμε και βενζινη και υγραεριο!

Το σωστό είναι το κράτος να το ελέγχει, να επιβάλλει πρόστιμα όπου χρειάζεται και να τους παρακολουθεί συνεχώς. Αυτό έχουμε δει ότι δε γίνεται, δεν ενδιαφέρει κανένα κρατικό μηχανισμό να προστατεύει τον καταναλωτή και πρακτικά είμαστε μόνοι μας. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει μια αντιπροσωπεία LPGδων να πάει να μιλήσει με πρατήρια, ίσως και εγκαταστατών που οι δουλειές τους συνδέονται άμεσα με τις τιμές των περιοχών που δραστηριοποιούνται. Τα στοιχεία τιμών υπάρχουν, με κάποιο τρόπο να μάθουμε τέλος πάντων γιατί είναι πανάκριβοι, αφού ισχυρίζονται ότι δε αισχροκερδούν. Πιθανότατα και αυτό δε θα φέρει αποτέλεσμα οπότε πάμε στο επόμενο.
Η τρίτη λύση, που μπορεί να ξεβολεύει κάποιους είναι να γεμίζετε εκτός πόλης σε φθηνότερους όπου γίνεται. Πχ ακόμα και η Λήτη είναι μια καλή επιλογή πιστεύω και ας έχει μικρή διαφορά 2 λεπτών όσο είναι και ας πέφτει λίγο μακρυα και ας μην έχει πρακτικό όφελος το πήγαινε-έλα. Όλη η ουσία είναι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε ζώα να τους πληρώνουμε αδρά αυτά που ζητάνε όταν η πραγματική τιμή που έχουν θα έρπεπε να έχουν είναι αρκετά πιο κάτω από αυτά που βλέπουμε.
Τέλος, αν και λίγο ελεεινή προσέγγιση, αλλά το ζητάει οργανισμός τους, είναι να τους αντιμετωπίσεις με το ίδιο νόμισμα που σου σερβίρουν. Δηλαδή αυτοί συμφωνήσανε όλοι ίδια τιμή για να μοιράσουν ισόποσα τη πίτα οπότε πουλάνε και όσο θέλουν γιατί σου λένε, όπου και να πας θα πληρώσεις το ίδιο άρα θα πας στον πρώτο που θα βρεις και μέσες άκρες όλοι θα έχουν το πλουσιοπάροχο μερίδιό τους. Κανονίστε να πηγαίνετε σε ΕΝΑ μόνο πρατήριο ανά περιοχή και γεμίζετε αποκλειστικά από εκεί. Δε χρειάζεται να τρέχετε από εδώ και από εκεί και εκτός πόλης. Κάντε το 2 βδομάδες να δείτε που θα πάει η τιμή σε όλα τα άλλα και πρακτικά θα σπάσετε το καρτέλ αφού οι άλλοι θα βαράνε μύγες και ας έχουν την ίδια τιμή με αυτόν που γεμίζετε. Στην ουσία τους δείχνεις ότι το καρτέλ δε λειτουργεί όπως το σχεδιάσανε, οπότε μετά θα είναι ο καθένας μόνος του και επιτέλους θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Δε χρειάζεται να πείτε και τίποτα, ούτε γιατί το κάνετε, μόνο του θα γίνει.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 08 Νοέμ, 2014 20:32

apagogeas έγραψε:
valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:

Το σωστό είναι το κράτος να το ελέγχει, να επιβάλλει πρόστιμα όπου χρειάζεται και να τους παρακολουθεί συνεχώς. Αυτό έχουμε δει ότι δε γίνεται, δεν ενδιαφέρει κανένα κρατικό μηχανισμό να προστατεύει τον καταναλωτή και πρακτικά είμαστε μόνοι μας. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει μια αντιπροσωπεία LPGδων να πάει να μιλήσει με πρατήρια, ίσως και εγκαταστατών που οι δουλειές τους συνδέονται άμεσα με τις τιμές των περιοχών που δραστηριοποιούνται. Τα στοιχεία τιμών υπάρχουν, με κάποιο τρόπο να μάθουμε τέλος πάντων γιατί είναι πανάκριβοι, αφού ισχυρίζονται ότι δε αισχροκερδούν. Πιθανότατα και αυτό δε θα φέρει αποτέλεσμα οπότε πάμε στο επόμενο.
Η τρίτη λύση, που μπορεί να ξεβολεύει κάποιους είναι να γεμίζετε εκτός πόλης σε φθηνότερους όπου γίνεται. Πχ ακόμα και η Λήτη είναι μια καλή επιλογή πιστεύω και ας έχει μικρή διαφορά 2 λεπτών όσο είναι και ας πέφτει λίγο μακρυα και ας μην έχει πρακτικό όφελος το πήγαινε-έλα. Όλη η ουσία είναι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε ζώα να τους πληρώνουμε αδρά αυτά που ζητάνε όταν η πραγματική τιμή που έχουν θα έρπεπε να έχουν είναι αρκετά πιο κάτω από αυτά που βλέπουμε.
Τέλος, αν και λίγο ελεεινή προσέγγιση, αλλά το ζητάει οργανισμός τους, είναι να τους αντιμετωπίσεις με το ίδιο νόμισμα που σου σερβίρουν. Δηλαδή αυτοί συμφωνήσανε όλοι ίδια τιμή για να μοιράσουν ισόποσα τη πίτα οπότε πουλάνε και όσο θέλουν γιατί σου λένε, όπου και να πας θα πληρώσεις το ίδιο άρα θα πας στον πρώτο που θα βρεις και μέσες άκρες όλοι θα έχουν το πλουσιοπάροχο μερίδιό τους. Κανονίστε να πηγαίνετε σε ΕΝΑ μόνο πρατήριο ανά περιοχή και γεμίζετε αποκλειστικά από εκεί. Δε χρειάζεται να τρέχετε από εδώ και από εκεί και εκτός πόλης. Κάντε το 2 βδομάδες να δείτε που θα πάει η τιμή σε όλα τα άλλα και πρακτικά θα σπάσετε το καρτέλ αφού οι άλλοι θα βαράνε μύγες και ας έχουν την ίδια τιμή με αυτόν που γεμίζετε. Στην ουσία τους δείχνεις ότι το καρτέλ δε λειτουργεί όπως το σχεδιάσανε, οπότε μετά θα είναι ο καθένας μόνος του και επιτέλους θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Δε χρειάζεται να πείτε και τίποτα, ούτε γιατί το κάνετε, μόνο του θα γίνει.

το λεω χρονια τωρα, αλλα βαλε 3 Ελληνες μαζι να συνεννοηθουνε και αν τα καταφερουν χεσε με.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Κυρ 09 Νοέμ, 2014 00:00

Μήπως πρέπει να ενημερωθεί η επιτροπή ανταγωνισμού, για τα της Θεσσαλονίκης??
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 09 Νοέμ, 2014 01:07

Την είχα ενημερώσει εγώ για τη περίπτωση της Πάτρας. Έστειλα ολόκληρο έγγραφο με αναλύσεις για να δείξω το προφανές του στησίματος τιμών. Με πήρε μάλιστα τηλέφωνο αυτή που διαχειρίστηκε τα έγγραφά μου. Από εκεί και πέρα ήταν η απογοήτευση. Δηλαδή, για να κινηθεί κάτι, πρέπει να γίνει επίσημα επώνυμη καταγγελία εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Αυτό συνεπάγεται πιθανότατα, ανάλογα τη περίπτωση, και φυσική παρουσία στην ακροαματική διαδικασία που θα ακολουθήσει - αυτό γίνεται μόνο στην Αθήνα. Από μόνοι τους, αυτεπάγγελτα δε θα κάνουν τίποτα, έστω σαν διερεύνηση να δουν αν ισχύει κάτι από τη καταγγελία. Τη δική μου χαρτούρα τη γύρισα σε απλή παροχή πληροφοριών γιατί δεν το βλέπω σωικό να εναντιώνομαι μόνος μου ενάντια σε όλη τη LPGξεφτιλοκατάσταση εδώ που είμαι συν τις όποιες μετακινήσεις/έξοδα/χαμένος χρόνος δουλειάς θα απαιτηθούν, οπότε αυτό θέλει οργανωμένη δράση, ίσως να συσταθεί μια αντιπροσωπεία να το κυνηγήσει, για να έχει αποτέλεσμα. Τη ρώτησα τι γίνεται στην απλή παροχή πληροφοριών για κάτι που είναι στραβό και τους το υποδεικνύουμε, όπως πχ το καρτέλ που παρατηρείται. Μου είπε ότι αυτά αρχειοθετούνται σε ένα φάκελο και αν ο φάκελος γεμίσει αρκετά με το ίδιο θέμα, υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει αυτεπάγγελτα έρευνα με βάση τις προτεραιότητες που θέτουν. Αυτό έγινε πριν 1.5 χρόνο. Μέχρι στιγμής εγώ δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Γι'αυτό λέω παραπάνω, ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ενδιαφέρεται.
Ίσως αν στέλνετε όλοι μαζικά για καρτέλ ως παροχή πληροφοριών, με τα σχετικά αποδεικτικά προφανώς, για να γεμίσει αυτός ο ρημαδοφάκελος τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει αφού και αυτοί ελέγχονται αν κάνανε τη δουλειά τους, και αν βρεθεί μεγάλος φάκελος που δεν διερευνήθηκε θα έχουν θέμα.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Κυρ 09 Νοέμ, 2014 06:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Νοέμ, 2014 02:00

apagogeas έγραψε:Την είχα ενημερώσει εγώ για τη περίπτωση της Πάτρας. Έστειλα ολόκληρο έγγραφο με αναλύσεις για να δείξω το προφανές του στησίματος τιμών. Με πήρε μάλιστα τηλέφωνο αυτή που διαχειρίστηκε τα έγγραφά μου. Από εκεί και πέρα ήταν η απογοήτευση. Δηλαδή, για να κινηθεί κάτι, πρέπει να γίνει επίσημα επώνυμη καταγγελία εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Αυτό συνεπάγεται πιθανότατα, ανάλογα τη περίπτωση, και φυσική παρουσία στην ακροαματική διαδικασία που θα ακολουθήσει - αυτό γίνεται μόνο στην Αθήνα. Από μόνοι τους, αυτεπάγγελτα δε θα κάνουν τίποτα, έστω σαν διερεύνυση να δουν αν ισχύει κάτι από τη καταγγελία. Τη δική μου χαρτούρα τη γύρισα σε απλή παροχή πληροφοριών γιατί δεν το βλέπω σωικό να εναντιώνομαι μόνος μου ενάντια σε όλη τη LPGξεφτιλοκατάσταση εδώ που είμαι συν τις όποιες μετακινήσεις/έξοδα/χαμένος χρόνος δουλειάς θα απαιτηθούν, οπότε αυτό θέλει οργανωμένη δράση, ίσως να συσταθεί μια αντιπροσωπεία να το κυνηγήσει, για να έχει αποτέλεσμα. Τη ρώτησα τι γίνεται στην απλή παροχή πληροφοριών για κάτι που είναι στραβό και τους το υποδεικνύουμε, όπως πχ το καρτέλ που παρατηρείται. Μου είπε ότι αυτά αρχειοθετούνται σε ένα φάκελο και αν ο φάκελος γεμίσει αρκετά με το ίδιο θέμα, υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει αυτεπάγγελτα έρευνα με βάση τις προτεραιότητες που θέτουν. Αυτό έγινε πριν 1.5 χρόνο. Μέχρι στιγμής εγώ δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Γι'αυτό λέω παραπάνω, ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ενδιαφέρεται.
Ίσως αν στέλνετε όλοι μαζικά για καρτέλ ως παροχή πληροφοριών, με τα σχετικά αποδεικτικά προφανώς, για να γεμίσει αυτός ο ρημαδοφάκελος τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει αφού και αυτοί ελέγχονται αν κάνανε τη δουλειά τους, και αν βρεθεί μεγάλος φάκελος που δεν διερευνήθηκε θα έχουν θέμα.

Μια απο τα ιδια και στην δικη μου περιπτωση,δηλ. τα ιδια ακριβος ζητησαν και απο μενα οι της επιτροπης!
Βρε μια χαρα ξερω τι επιτροπη θελουν οι κοπροι,μια επιτροπη αγανακτισμενων καταναλωτων θελουν να περασει μια βολτα απο τα πρατηρια και να τους τα ψαλει λιγουλακι ,ετσι με οσο νταβατζιλικη μας πουλανε αυτοι με αλλο τοσο εμεις,να δουμε θα τους αρεσει!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Νοέμ, 2014 02:07

hlias έγραψε:
apagogeas έγραψε:
valsam έγραψε:
apagogeas έγραψε:
lefteris21 έγραψε:
το λεω χρονια τωρα, αλλα βαλε 3 Ελληνες μαζι να συνεννοηθουνε και αν τα καταφερουν χεσε με.

Kι για πες ρε Ηλια ,αφου συνενοηση μεταξη μας γιοκ ,επιτροπη ανταγωνισμου και γενικα καποιο κρατικο οργανο για να τους κυνηγησει παλι γιοκ,δηλ. τι κανουμε?
Τους αφηνουμε ανενοχλητους να συνεχιζουν αυτο το κλεψιμο?
(πες μου οτι ακομη τους δινεις εστο και ενα δικαιο να με τρελανεις!)
Για πες μας τι προτεινεις εσυ?
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 131 επισκέπτες