Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απευθειας εκκινηση 4ης γενιας συστηματος

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απευθειας εκκινηση 4ης γενιας συστηματος

Δημοσίευσηαπό temeteron1987 » Δευτ 07 Οκτ, 2013 10:37

Καλημέρα,

έχω ένα ford fiesta mk7 1.6 euro 5 κινητήρας, στο οποίο πέρασα υγραέριο την Άνοιξη..μέχρι πρότινος και λόγω θερμοκρασίας, ο κινητήρας γύρναγε σε υγραέριο σχεδόν άμεσα κατα την εκκίνηση.

Τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα, τα πρωινά, με 13-15 βαθμούς , γυρνάει στον ίδιο χρόνο με πριν.

Δεν το θεώρησα λογικό και πήγα στο εγκαταστάτη να το δει και μου είπε πως δεν έχει θέμα και πως η θερμοκρασία στη ρύθμιση του συστήματος ήταν 45 βαθμους, πράγμα οξύμωρο.Μου είπε να το αφήσω ένα βράδυ στο συνεργείο και να το δει αυτος κατ ευθείαν το πρωί.

Τι περίπτωση υπάρχει να μπαίνει κατ ευθείαν σε υγραέριο απ την στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλη?
Άβαταρ μέλους
temeteron1987

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 07 Οκτ, 2013 23:40

δεν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας και γυρνάει με βάση χρόνο που είναι προγραμματισμένο. Στα πολύ απλά και φθηνά κιτ δεν περιλαμβάνεται και μπαίνει έξτρα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό prometheas » Παρ 11 Οκτ, 2013 13:16

Γνωρίζετε αν υπάρχει "emergency start-up procedure" σε συστήματα αερίου ψεκασμού της prins? (vsi ή silverline)
Με άλλα λόγια, αν μείνουμε από τρόμπα βενζίνης σε Prins vsi ή silverline υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε απευθείας με lpg?

Διαβάζω ότι κάποιοι ρίχνουν βραστό νερό στον πνεύμονα για να ανεβάσει θερμοκρασία και σε μερικά συστήματα ενώ έχουμε το κλειδί στη μίζα (εντάξει, το BMW δεν έχει κλειδί αλλά κάρτα όπως και πολλά άλλα σήμερα) πατάμε το κουμπί του lpg για 5 sec και ξεκινά απευθείας με υγραέριο. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει με Prins vsi ή silverline?
(Βέβαια, ίσως στο BMW αν οι αισθητήρες διαγνώσουν χαλασμένη τρόμπα βενζίνης, ίσως ξαναγράφω επειδή δεν το ξέρω σίγουρα, να βγει το αμάξι off και να μην γυρίζει μίζα καθόλου ή να μην λειτουργεί το ηλεκτρικό σύστημα καθόλου... να ανάψει κόκκινο λαμπάκι και να περιμένουμε οδική βοήθεια...)

(...)

Παρακαλώ να απαντήσει κάποιος ή κάποιοι που γνωρίζουν έστω αν υπάρχει λειτουργία έκτακτης ανάγκης- λειτουργία εκκίνησης απευθείας με lpg στα συστήματα Prins vsi ή silverline.

Ευχαριστώ πολύ
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 12 Οκτ, 2013 00:59

Στο Vsi 2.0 και Silverline 2.0 δεν γινετε λογο του led κουμπιου... στα αλλα κραταμε πατημενο το κουμπι ανοιγουμε διακοπτη οταν ακουσουμε το μπιπ απο το γκαζι βαζουμε μπροστά .... αν δεν παρει επαναλαμβανουμε τη διαδικασια μεχρι να παρει....
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό prometheas » Δευτ 14 Οκτ, 2013 23:37

Ευχαριστώ πολύ.

Οδική βοήθεια λοιπόν απαραίτητα όσοι έχουν βάλει Prins Silverline και vsi ... επειδή για μια τρόμπα βενζίνης μπορεί να ακινητοποιηθεί το όχημα μας.
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 14 Οκτ, 2013 23:55

Εχουμε κανει πολλές ανάφορες στο θεμα στους Ολλανδούς ενδεχομένως λυθεί καποια στιγμη .. Υπαρχουν μερικά πολυ φθηνά Silverline 1.0 ακόμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

deals_qgas.php
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 15 Οκτ, 2013 11:08

temeteron1987 έγραψε:Καλημέρα,

έχω ένα ford fiesta mk7 1.6 euro 5 κινητήρας, στο οποίο πέρασα υγραέριο την Άνοιξη..μέχρι πρότινος και λόγω θερμοκρασίας, ο κινητήρας γύρναγε σε υγραέριο σχεδόν άμεσα κατα την εκκίνηση.

Τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα, τα πρωινά, με 13-15 βαθμούς , γυρνάει στον ίδιο χρόνο με πριν.

Δεν το θεώρησα λογικό και πήγα στο εγκαταστάτη να το δει και μου είπε πως δεν έχει θέμα και πως η θερμοκρασία στη ρύθμιση του συστήματος ήταν 45 βαθμους, πράγμα οξύμωρο.Μου είπε να το αφήσω ένα βράδυ στο συνεργείο και να το δει αυτος κατ ευθείαν το πρωί.

Τι περίπτωση υπάρχει να μπαίνει κατ ευθείαν σε υγραέριο απ την στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλη?

πρεπει να εχεις μια διαφορα 10 δευτ και λιγοτερο πιο αργα τωρα που ειναι τα κρυα.....κοιτα γιανα φτασει ο κινητηρας σε θερμοκρασια 45 βαθμους δεν αργει και απο την στιγμη την οποια ο θερμοστατης δεν εχει ανοιξει οποτε τα νερα δεν πανε στο ψυγειο ο χρονος ειναι παραπλησιος.....πες στου εγκαταστη σου να το ρυθμισει ακομα και στους 35 βαθμους δεν εχει προβλημα το λοβατο που εχω εγω εχει βασικη ρυθμιση στους 35 βαθμους....εαν πεσει η θερμοκρασια κοντα στο 0 εκει πιστευω θα δεις μια διαφορα αλλα και παλι οχι τοσο
εαν με την πρωινη εκκινηση κανεις απευθειας ψιλοανοιχτο δρομο το χειμωνα με 0 θερμοκρασια ισως αργησει λιγακι εγω παντως σε θεμοκρασια 20 βαθμους και σε θερμοκρασια 5 βαθμους η διαφορα μου σε δρομο ειναι 400 μετρα περισοτερη βενζινα στην χαμηλη θερμοκρασια....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες