temeteron1987 έγραψε:Καλημέρα,
έχω ένα ford fiesta mk7 1.6 euro 5 κινητήρας, στο οποίο πέρασα υγραέριο την Άνοιξη..μέχρι πρότινος και λόγω θερμοκρασίας, ο κινητήρας γύρναγε σε υγραέριο σχεδόν άμεσα κατα την εκκίνηση.
Τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα, τα πρωινά, με 13-15 βαθμούς , γυρνάει στον ίδιο χρόνο με πριν.
Δεν το θεώρησα λογικό και πήγα στο εγκαταστάτη να το δει και μου είπε πως δεν έχει θέμα και πως η θερμοκρασία στη ρύθμιση του συστήματος ήταν 45 βαθμους, πράγμα οξύμωρο.Μου είπε να το αφήσω ένα βράδυ στο συνεργείο και να το δει αυτος κατ ευθείαν το πρωί.
Τι περίπτωση υπάρχει να μπαίνει κατ ευθείαν σε υγραέριο απ την στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλη?
πρεπει να εχεις μια διαφορα 10 δευτ και λιγοτερο πιο αργα τωρα που ειναι τα κρυα.....κοιτα γιανα φτασει ο κινητηρας σε θερμοκρασια 45 βαθμους δεν αργει και απο την στιγμη την οποια ο θερμοστατης δεν εχει ανοιξει οποτε τα νερα δεν πανε στο ψυγειο ο χρονος ειναι παραπλησιος.....πες στου εγκαταστη σου να το ρυθμισει ακομα και στους 35 βαθμους δεν εχει προβλημα το λοβατο που εχω εγω εχει βασικη ρυθμιση στους 35 βαθμους....εαν πεσει η θερμοκρασια κοντα στο 0 εκει πιστευω θα δεις μια διαφορα αλλα και παλι οχι τοσο
εαν με την πρωινη εκκινηση κανεις απευθειας ψιλοανοιχτο δρομο το χειμωνα με 0 θερμοκρασια ισως αργησει λιγακι εγω παντως σε θεμοκρασια 20 βαθμους και σε θερμοκρασια 5 βαθμους η διαφορα μου σε δρομο ειναι 400 μετρα περισοτερη βενζινα στην χαμηλη θερμοκρασια....