Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μερος του αυτοκινήτου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μερος του αυτοκινήτου

Δημοσίευσηαπό temeteron1987 » Παρ 22 Ιούλ, 2011 21:52

Καλησπέρα,

ανοίγω αυτο το θέμα μιας και είναι καθαρά τεχνικο,
έχω ένα citroen xsara 2,
και σκεφτομαι να προχωρήσω και γω στην υγραεριοκίνηση,
η απορία μου είναι η εξής :
1)θέλω να εγκαταστήσω σύστημα με δεξαμενή τύπου ρεζέρβα, πρέπει να επιλέξω 5ης γενιάς ή και η 4ης γενιας περιλαμβάνει αυτο του είδους ρεζέρβας?
2) επειδη στο αυτοκίνητό μου , η ρεζέρβα βρίσκεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και όχι στο χώρο αποσκευων , θα έχω πρόβλημα να την τοποθετήσω εκει?Με τα λιμνάζοντα νερά της βροχής να έρχονται σε επαφή και κάτι περίεργα σαμαράκια μήπως τραυματίσει την δεξαμενή?

ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
temeteron1987

Δημοσιευσεις: 46

Re: Εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μερος του αυτοκινήτου

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 22 Ιούλ, 2011 22:55

1) H "γενιά" του συστήματος δεν έχει σχέση με το είδος της δεξαμενής. Υπάρχουν δεξαμενές σε σχήμα ρεζέρβας και για 4ης και 5ης κλπ. γενιάς συστήματα.
2) Η δεξαμενή τύπου ρεζέρβας στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου θα πρέπει να απέχει από το έδαφος το λιγότερο όσο και η κανονική ρεζέρβα και σε κάθε περίπτωση από 20 εκατοστά και πάνω (απ' όσο θυμάμαι). Επίσης πρέπει να απέχει 10 εκατοστά από την εξάτμιση, εκτός κι αν υπάρξει κάποιο μεταλλικό "κουτί" (με την κατάλληλη πυρίμαχη επένδυση) που θα την απομονώνει από την εξάτμιση.
Ο εγκαταστάτης που θα επιλέξεις πρέπει να τα γνωρίζει αυτά. Το καλύτερο πάντως είναι το σύστημα να είναι ενιαίο kit, μελετημένο ειδικά για το αυτοκίνητό σου, οπότε προφανώς ο κατασκευαστής έχει μελετήσει τις όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν και εσύ δε χρειάζεται ν' ανησυχείς για αυτές ή για τους αυτοσχεδιασμούς του εγκαταστάτη.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό nikGV2007 » Σάβ 01 Οκτ, 2011 11:23

καλημέρα,Ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου...Έχω ένα Grand Vitara 2007 5d....Για λόγους χώρου δεν θέλω να βάλω την δεξαμενή μέσα στο πορτ μπαγκάζ...σκέφτηκα να το ψηλώσω με ελατήρια +4 εκατοστά+20 που έχει από μαμά...να ξηλώσω το καζανάκι της εξάτμισης που είναι κυλινδρικό και σχετικά μεγάλο...να εγκαταστήσω καινούρια εξάτμιση με το καταλύτη πάνω στο τελικό...οπότε να έχω χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενής τύπου ρεζέρβας...για LPG.Ξέρει κανένας αν μπορεί να γίνει? Υπάρχει ειδική βάση που κουμπώνει πάνω η ρεζέρβα? και αν ναι είναι από μαμά η μπορεί να μπει και μετά??για το ψήλωμα και την εξάτμιση θέλει 750 ευρώ...
nikGV2007

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 01 Οκτ, 2011 12:12

nikGV2007 έγραψε:καλημέρα,Ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου...Έχω ένα Grand Vitara 2007 5d....Για λόγους χώρου δεν θέλω να βάλω την δεξαμενή μέσα στο πορτ μπαγκάζ...σκέφτηκα να το ψηλώσω με ελατήρια +4 εκατοστά+20 που έχει από μαμά...να ξηλώσω το καζανάκι της εξάτμισης που είναι κυλινδρικό και σχετικά μεγάλο...να εγκαταστήσω καινούρια εξάτμιση με το καταλύτη πάνω στο τελικό...οπότε να έχω χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενής τύπου ρεζέρβας...για LPG.Ξέρει κανένας αν μπορεί να γίνει? Υπάρχει ειδική βάση που κουμπώνει πάνω η ρεζέρβα? και αν ναι είναι από μαμά η μπορεί να μπει και μετά??για το ψήλωμα και την εξάτμιση θέλει 750 ευρώ...

Καλημερα και καλως ηλθες :thumbup:
Κατ αρχην μονο και μονο που θα διαθεσεις 750 ευρω προ-μετατροπης, αμεσως κανει το ποσο αποσβεσης (μαζι με το κιτ lpg)για την ολη ιδεα αρκετα μεγαλο. Στη θεση σου αν ηταν να διαθεσω παραπανω λεφτα, θα τα εδινα για ενα καλυτερο κιτ lpg.
Τωρα οσον αφορα τη θεση της ρεζερβας, αν εχει θεση για ρεζερβα απο κατω ολα καλα. Αν ομως δεν εχει και ειναι να κανεις ολη αυτη την φασαρια, δεν αξιζει ασε που δεν ξερω αν θα βρεις και κανενα εγκαταστατη να παρει την ευθύνη για κατι τετοιο...
Εχεις σκεφτει πως αν σηκωσεις τοσο το αμαξι (ειναι που ειναι ψηλο...) τι συμπεριφορα θα εχει στο δρομο ? Στη θεση σου δεν θα το επιχειρουσα, ειναι επικίνδυνο.
Επισης ενα αλλο θεμα περαν του αν εχει αρκετο χωρο απο κατω για να μπει η ρεζερβα, ειναι οτι πρεπει να εχει τουλαχιστον 10 cm αποσταση απο την εξατμηση για ευνόητους λογους...Αρα χρειαζεσαι ακομα περισσοτερο χωρο.
Αν τα ξεπερασεις ολα αυτα, υπαρχουν βασεις για στηριξη δεξαμενων απο κατω. Ειναι με μεταλλικά λουρια χιαστή ή και χωρις.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 01 Οκτ, 2011 18:41

nikGV2007 έγραψε:για το ψήλωμα και την εξάτμιση θέλει 750 ευρώ...

Ξέχνα τέτοιες πατέντες καθώς πιθανότατα θα δημιουργήσουν θέματα στην οδική συμπεριφορά και ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Με τα λεφτά αυτά πιθανότατα βάζεις κοτσαδόρο (αν δεν έχεις ήδη) και μια ανακλινόμενη μπαγκαζιέρα πάνω στον κοτσαδόρο, οπότε λύνεις το πρόβλημα του μειωμένου χώρου αποσκευών.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό nikGV2007 » Παρ 07 Οκτ, 2011 10:37

Καλώς σας βρήκα..Eυχαριστώ για τις απαντήσεις..Για το θέμα του ψηλώματος ...Είναι δοκιμασμένο σε αρκετά τζιπάκια (επίσης είναι η μικρότερη βελτίωση ψηλώματος +3,5cm -4 cm) και έχω ήδη αλλάξει αμορτισέρ που είναι για τέτοιες περιπτώσεις..οπότε δεν θα επηρεαστεί η οδική συμπεριφορά..Μετά για το θέμα του χώρου...Το έχω σκεφτεί ήδη..έχω κοτσαδόρο αλλά δεν θα έβαζα μπαγαζιέρα πάνω λόγω όγκου..αν πήγαινα σε τέτοια λύση..θα έβαζα καμία thule από πάνω..αλλά μετά είναι και το θέμα του πάρκινγκ το αυτοκίνητο δεν θα χωράει σε ύψος λόγω της πόρτας του πάρκινγκ..οπότε βάλε βγάλε μεγάλη ιστορία..μάλλον καταλήγω στην αρχική λύση από την στιγμή που υπάρχει βάση για την ρεζέρβα από κάτω..Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις :think: :think: :think: είναι οι αποστάσεις από την εξάτμιση...θα πάω από Δευτέρα να το μετρήσω..για να δω αν το πέρνει...
nikGV2007

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 07 Οκτ, 2011 11:42

nikGV2007 έγραψε:Καλώς σας βρήκα..Eυχαριστώ για τις απαντήσεις..Για το θέμα του ψηλώματος ...Είναι δοκιμασμένο σε αρκετά τζιπάκια (επίσης είναι η μικρότερη βελτίωση ψηλώματος +3,5cm -4 cm) και έχω ήδη αλλάξει αμορτισέρ που είναι για τέτοιες περιπτώσεις..οπότε δεν θα επηρεαστεί η οδική συμπεριφορά..Μετά για το θέμα του χώρου...Το έχω σκεφτεί ήδη..έχω κοτσαδόρο αλλά δεν θα έβαζα μπαγαζιέρα πάνω λόγω όγκου..αν πήγαινα σε τέτοια λύση..θα έβαζα καμία thule από πάνω..αλλά μετά είναι και το θέμα του πάρκινγκ το αυτοκίνητο δεν θα χωράει σε ύψος λόγω της πόρτας του πάρκινγκ..οπότε βάλε βγάλε μεγάλη ιστορία..μάλλον καταλήγω στην αρχική λύση από την στιγμή που υπάρχει βάση για την ρεζέρβα από κάτω..Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις :think: :think: :think: είναι οι αποστάσεις από την εξάτμιση...θα πάω από Δευτέρα να το μετρήσω..για να δω αν το πέρνει...

Έχουν γίνει διάφορες πατέντες για εγκατάσταση δεξαμενής σε αυτοκίνητα με μικρό χώρο σαν το δικό σου όπως επίσης οι δεξαμενές βγαίνουν σε πολλά μεγέθη. Θα σου πρότεινα να κάνεις καμιά βόλτα από κάποιον εγκαταστάτη να δει το αυτοκίνητο σου και να σε συμβουλέψει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 39 επισκέπτες