nikGV2007 έγραψε:καλημέρα,Ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενής στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου...Έχω ένα Grand Vitara 2007 5d....Για λόγους χώρου δεν θέλω να βάλω την δεξαμενή μέσα στο πορτ μπαγκάζ...σκέφτηκα να το ψηλώσω με ελατήρια +4 εκατοστά+20 που έχει από μαμά...να ξηλώσω το καζανάκι της εξάτμισης που είναι κυλινδρικό και σχετικά μεγάλο...να εγκαταστήσω καινούρια εξάτμιση με το καταλύτη πάνω στο τελικό...οπότε να έχω χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενής τύπου ρεζέρβας...για LPG.Ξέρει κανένας αν μπορεί να γίνει? Υπάρχει ειδική βάση που κουμπώνει πάνω η ρεζέρβα? και αν ναι είναι από μαμά η μπορεί να μπει και μετά??για το ψήλωμα και την εξάτμιση θέλει 750 ευρώ...
Καλημερα και καλως ηλθες
Κατ αρχην μονο και μονο που θα διαθεσεις 750 ευρω προ-μετατροπης, αμεσως κανει το ποσο αποσβεσης (μαζι με το κιτ lpg)για την ολη ιδεα αρκετα μεγαλο. Στη θεση σου αν ηταν να διαθεσω παραπανω λεφτα, θα τα εδινα για ενα καλυτερο κιτ lpg.
Τωρα οσον αφορα τη θεση της ρεζερβας, αν εχει θεση για ρεζερβα απο κατω ολα καλα. Αν ομως δεν εχει και ειναι να κανεις ολη αυτη την φασαρια, δεν αξιζει ασε που δεν ξερω αν θα βρεις και κανενα εγκαταστατη να παρει την ευθύνη για κατι τετοιο...
Εχεις σκεφτει πως αν σηκωσεις τοσο το αμαξι (ειναι που ειναι ψηλο...) τι συμπεριφορα θα εχει στο δρομο ? Στη θεση σου δεν θα το επιχειρουσα, ειναι επικίνδυνο.
Επισης ενα αλλο θεμα περαν του αν εχει αρκετο χωρο απο κατω για να μπει η ρεζερβα, ειναι οτι πρεπει να εχει τουλαχιστον 10 cm αποσταση απο την εξατμηση για ευνόητους λογους...Αρα χρειαζεσαι ακομα περισσοτερο χωρο.
Αν τα ξεπερασεις ολα αυτα, υπαρχουν βασεις για στηριξη δεξαμενων απο κατω. Ειναι με μεταλλικά λουρια χιαστή ή και χωρις.