Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κύκλοι υγραερίου-βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Κύκλοι υγραερίου-βενζίνης

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 18:33

Εξαιρετικές οι πληροφορίες του φόρουμ και είμαι κοντά να βάλω υγραέριο στο rav4 μοντέλο 2003 που έχω. Σύστημα GASITALY (GI) Ιταλικό αερίου ψεκασμού με δεξαμενή TMS (Τούρκικη) στην Αργυρούπολη Υγραεριοκίνηση Λεωφόρος Αλίμου 113. Το θέμα είναι ότι λέω να βάλω κάθε 10 λεπτά υγραέριο, να μπαίνει ένα λεπτό βενζίνη, για να ψύχονται οι βαλβίδες και να καθαρίζεται ο κύλινδρος από την πιθανή σκόνη που απομένει από το υγραέριο (για τις βαλβίδες το ήξερα την σκόνη την έμαθα εδώ).
Επίσης στις 4500 στροφές να μπαίνει αυτόματα η βενζίνη, σε περίπτωση που πέσει σε ξένα χέρια το αμαξάκι μου σε κάνα πάρκινγκ (που θα είναι μαχαίρια!). Φυσικά χωρίς λαδιέρα όπως έχω διαβάσει από το φόρουμ. Επίσης θα πηγαίνω ήρεμα μέχρι 140 άντε βία 160, άλλωστε στα 165 (ένεκα 4500 στροφών), θα μπαίνει σε βενζίνα αυτόματα.
Λένε ότι οι βαλβίδες του αυτοκινήτου μου είναι ευαίσθητες, επίσης η ΤΟΥΟΤΑ στο πανάκριβο σύστημα υγρού ψεκασμού που βάζει, έχει ένα κύκλο βενζίνης σε κάθε οκτώ κύκλους υγραερίου, για να ψύχονται.
Εσείς ποια εναλλαγή έχετε; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά που σκέφτομαι να κάνω;
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Re: Κύκλοι υγραερίου-βενζίνης

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:34

Ο ίδιος εγκαταστάτης έβαλε υγραέριο σε αδελφό συναδέλφου μου σε πανάκριβο πενταετίας αυτοκίνητο. Τώρα θα βάλει και ο συνάδελφος σε μικρό παλιό αυτοκίνητο που έχει. Μου λέει ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι και ότι είναι φθηνός.
Τον μάθαμε από άλλον συνάδελφό μας. Γι αυτό αναφέρω το όνομά του για να μάθω εάν τον ξέρει κανένας. Τον είχα αναφέρει και στο θέμα που ποιος πόσο

Εσύ τι ρύθμιση έχεις σε σχέση με τη βενζίνη; Έχεις ευαίσθητες βαλβίδες;
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:28

Το ξέρω ότι η τιμή δεν είναι πανάκεια. Αλλά θέλω να γνωρίζω από πρώτο χέρι. Έτσι ξέρω μόνο μία δουλειά του Βρεττού με υγρό ψεκασμό (2250 ευρουλάκια τώρα πια) σε 3 ετών RAV. Οπότε άστο καλύτερα, το αμάξι μου παρόλο που είναι σε άριστη κατάσταση, πουλιέται 5000 έως 10000 το μέγιστο.
Από αυτόν στην Αργυρούπολη, ξέρω ένα και από αύριο άλλο ένα. Επίσης στο offroad.gr μου είπαν σχετικά ενθαρρυντικά λόγια.
http://www.off-road.gr/phpbb3/viewtopic ... &start=555
εν τω μεταξύ διάβασα πολύ καλά, δεν είδα ποιοι είναι αυτοί που είναι καλοί και γενικώς παραδεκτοί στο φόρουμ
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:49

δε μου φευγει η αποψη οτι μακροπροθεσμα θα σου ερθει φτυνοτερα να αλλαξεις τις βαλβιδες σου ΤΩΡΑ με ειδικές για υγραεριο ( κοστος κανα 400αρι???? ειδικά απο την στιγμη που δεν εχει παθει ζημια το μοτερ ) απο το καθε τοσο να ψεκαζεις βενζινα....

βεβαια οπως λεω παντα - δικα σου λεφτα δικο σου αυτοκινητο δικη σου αποφαση....

α! και τα φτυνα συστηματα μη τα φοβασαι... το..... Platinca το εχεις ξανακουσει???? οχι... ε και κανενας αλλος. Κι ομως δουλευει ρολοι....
και στους -15 και στους +30 που εχουν φτασει μεχρι στιγμης οι ζεστες...
και τα μπουζι οταν τα βγαλαμε ηταν αστερια...
κι ηταν τα νορμαλ μπουζι με απειραχτο διακενο, κοντρα σε ολες τις.... προβλεψεις και τις κασσανδρες... α! και χωρις λαδιερα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:02

Ναι για το GASITALY μου είπαν εδώ καλά λόγια:
dathens έγραψε:Εγω μένω στον άλιμο αλλα δεν τον έχω ξανακούσει βέβαια το σύστημα ειναι ένα φθηνο ιταλικο σύστημα για το οποίο ακούγονται καλα λόγια μιας και βασίζεται στην AEB κορυφαια τεχνολογικα ιταλικη εταιρια , η τιμη ειναι πολυ καλη αν ειναι με ΦΠΑ !!

viewtopic.php?f=15&t=62&start=290
παρακολουθώ ανελλιπώς το rav4club και γνωρίζω τα περισσότερα για το αυτοκίνητό μου και κανένας δεν γνωρίζει για κιτ βαλβίδων (πχ νατρίου) ειδικό για το τουτου. Ούτε η αντιπροσωπία, ούτε κανένας γνωρίζει, να φανταστείς μερικοί μπαίνουν και σε διεθνή φόρουμ rav4world. Η επισκευή του καπακιού λένε ότι στοιχίζει 1200 ευρουλάκια
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:06

Αμα θες στοιχιζει κι οσο το αυτοκινητο......

Πλανισμα ( για να ισιωσει) - νεοι οδηγοι - καθαρισμα εισαγωγής χωρις βαλβιδες 150 μου ειπαν πες 200...
το υπολοιπο χιλιαρικο???????
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:11

Να στο πω αλλιως.

Γενική επισκευη μοτερ μου εχει βγει κανα 700αρι

με
κεφαλη που σου ειπα πριν
ελατηρια πιστονιων
γυαλισμα κυλινδρων
μεταλα στροφαλου
σετ φλατζες γενικής
σετ τσιμουχες τα παντα ολα
καινουργιο ιμαντα εκεντροφόρου + τεντοτηρες
λαδια μυδια ξυδια
αμοιβη μαστορα.

θες 800????
θες 900???
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:27

Τι να σου πω, μας κοπανάνε δίχως έλεος στα συνεργεία εμάς. Ούτε Mercedes να είχα.
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:33

ενταξυ... τωρα η ευκολη απαντηση ειναι "βρες αλλο".....

αλλα ειναι και το θεμα εμπιστοσυνης..... και καταλαβαινω....

απλά σου μεταφερω τις προσωπικές μου εμπειρίες...

ουτε μαγαζι εχω ουτε συνεργειο....

απλά ενα αυτοκινητο που η τρεχουσα εμπορικη του αξια ειναι δεν ειναι 1500 ευρω και προσπαθω να το κραταω ορθιο γιατι "μου κανει τα χουγια" βρικοντας μαγαζια με παραλληλες εισαγωγες γνησιων ανταλακτικών και μαστορα με φιλοτιμο....
φαντασου ας πουμε οτι το γνησιο ψυγειο το περνω γυρω στα 80 ευρω....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 01 Ιουν, 2012 13:36

anton έγραψε:Εξαιρετικές οι πληροφορίες του φόρουμ και είμαι κοντά να βάλω υγραέριο στο rav4 μοντέλο 2003 που έχω. Σύστημα GASITALY (GI) Ιταλικό αερίου ψεκασμού με δεξαμενή TMS (Τούρκικη) στην Αργυρούπολη Υγραεριοκίνηση Λεωφόρος Αλίμου 113. Το θέμα είναι ότι λέω να βάλω κάθε 10 λεπτά υγραέριο, να μπαίνει ένα λεπτό βενζίνη, για να ψύχονται οι βαλβίδες και να καθαρίζεται ο κύλινδρος από την πιθανή σκόνη που απομένει από το υγραέριο (για τις βαλβίδες το ήξερα την σκόνη την έμαθα εδώ).
Επίσης στις 4500 στροφές να μπαίνει αυτόματα η βενζίνη, σε περίπτωση που πέσει σε ξένα χέρια το αμαξάκι μου σε κάνα πάρκινγκ (που θα είναι μαχαίρια!). Φυσικά χωρίς λαδιέρα όπως έχω διαβάσει από το φόρουμ. Επίσης θα πηγαίνω ήρεμα μέχρι 140 άντε βία 160, άλλωστε στα 165 (ένεκα 4500 στροφών), θα μπαίνει σε βενζίνα αυτόματα.
Λένε ότι οι βαλβίδες του αυτοκινήτου μου είναι ευαίσθητες, επίσης η ΤΟΥΟΤΑ στο πανάκριβο σύστημα υγρού ψεκασμού που βάζει, έχει ένα κύκλο βενζίνης σε κάθε οκτώ κύκλους υγραερίου, για να ψύχονται.
Εσείς ποια εναλλαγή έχετε; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά που σκέφτομαι να κάνω;

"Η απάντηση μου είναι ίδια με του Που, ποιος , πόσο...."

Δεν χρειάζεται να δώσεις 2200 Euros για να έχεις σύστημα υγραερίου με μικροψεκασμούς βενζίνης σε όλο το εύρος στροφών. Για το πρωτόγονο σύστημα της Autogas Italy δεν γίνεται ούτε λόγος.
Αυτό που κάνουμε με τα συστήματα BRC είναι μια ακριβέστατη ρύθμιση του ψεκασμού βενζίνης σε ποσοστιαία βάση συνάρτηση πάντα του φορτίου και των στροφών του κινητήρα. Μέσα στην πόλη ας πούμε ή στο ρελαντί ο ψεκασμού βενζίνης δεν χρειάζεται. Στις ψηλές στροφές όμως με φορτίο ο ψεκασμός είναι αναγκαίος να αυξάνεται γραμμικά με το «ζόρισμα» του κινητήρα. Με την ρύθμιση αυτή επιτυγχάνουμε τη χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης και επαρκέστατη – στοχευμένη προστασία των βαλβίδων.
Να σημειώσω ότι η ενεργοποίηση και η σωστή ρύθμιση της παραπάνω λειτουργίας δεν έρχεται έτοιμη από την BRC αλλά εξαρτάται από τις γνώσεις και την εμπειρία του εγκαταστάτη του συστήματος.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες