Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

SCAN GAUGE ΣΤΗΝ OBD ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

SCAN GAUGE ΣΤΗΝ OBD ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ

Δημοσίευσηαπό tetanos » Παρ 01 Απρ, 2011 22:57

Αγαπητοί φίλοι , σας παρακαλώ πολύ μία απάντηση στο παρακάτω πρόβλημα μου από κάποιο γνώστη του θέματος. Πρόσφατα εγκατέστησα στο αυτοκίνητο μου σύστημα υγραεριοκίνησης της ZAVOLI "6ης γενιάς". Πριν την εγκατάσταση και δεδομένου ότι το αυτοκίνητο δεν διέθετε εργοστασιακή μονάδα μέτρησης μέσης κατανάλωσης, στιγμιαίας καταναλώσης κλπ. εγκατέστησα το οργανάκι SCAN GAUGE το οποίο διαβάζει από την OBD και δεν κάνει καμία παρεμβολή στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το συγκεκριμένο όργανο λειτουργεί άψογα. Μετά την εγκατάσταση του υγραερίου ο εγκαταστάτης αφαλιρεσε το οργανάκι από την OBD και μου τόνισε ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσω γιατί μπορεί να "μπερδέψει" τις παραμέτρους του υγραερίου. Δεδομένου ότι ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου οργάνου υποστηρίζει ότι αυτό απλά "διαβάζει" και επίσης δεδομένου ότι αυτό διαθέτει πρόγραμμα για μετρήσεις αυτοκινήτων που κινούνται με υγραέριο, είναι ασφαλές να το συνδέσω και να το χρησιμοποιήσω ή όχι? Σας ευχαριστώ.
tetanos

Δημοσιευσεις: 3

Re: SCAN GAUGE ΣΤΗΝ OBD ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 01 Απρ, 2011 23:37

Διαθέτω κάτι αντίστοιχο (Kiwi Wifi σε συνδυασμό με το Rev2 στο iPhone). Το χρησιμοποιώ συνεχώς από πριν την εγκατάσταση του υγραερίου μέχρι και σήμερα.
Δεν νομίζω να μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Ίσα-ίσα που μπορώ να βλέπω πολλές χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά π.χ. το μείγμα (πλούσιο-φτωχό) - Fuel Trim (Short / Long Bank)
Παλιότερα, στην αρχή που μου άναβε το λαμπάκι της μηχανής, μπορούσα να βρω τον κωδικό λάθους (P2187=φτωχό μείγμα) και να το μηδενίσω μόνος μου. Τώρα που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος υγραερίου το χρησιμοποιώ περισσότερο για στατιστικούς λόγους, καταγράφω δεδομένα εν κινήσει, κλπ.

Ο εγκαταστάτης σου απαγορεύει άραγε να συνδέεται στην OBD-II πόρτα και το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας όποτε χρειαστεί να κάνεις service; :-s
Αν το συγκεκριμένο σύστημα "6ης γενιάς" είναι τόσο ευαίσθητο, θα με έκανε να ανησυχώ...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό tetanos » Παρ 01 Απρ, 2011 23:49

Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Με τις λίγες γνώσεις που έχω καταλήγω και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα, γιατί ένα τέτοιο όργανο να λεχει να κάνει με την υγρεριοκίνηση από τη στιγμή που απλά καταγράφει δεδομένα; Σαφές και εύλογο το ερώτημα σου και σε σχέση με το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας. Πάντως ο τοποθετητής και το σύστημα μου φάνηκαν αρκετά αξιόπιστα για αυτό κατέληξα σε αυτούς. Ακόμα και η τιμή του συστήματος (2.000 € με τον ΦΠΑ) νομίζω ότι "οδηγεί" σε ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα.
tetanos

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 02 Απρ, 2011 09:59

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ οτι ενδέχεται να μην αρέσει στον εγκέφαλο του συστήματος υγραερίου είναι να προσπαθήσεις να σβήσεις κάποιον κωδικό λάθους που έχει καταγραφεί στην ECU, ενώ λειτουργεί στο υγραέριο.
Εκεί, επειδή στην ουσία στέλνεις κάποια δεδομένα στον εγκέφαλο του συστήματος, μπορεί να έχει πρόβλημα αν ισχύουν όλα όσα λέει ο εγκαταστάτης.
Σ' αυτή την περίπτωση πάντως χρειάζεται προσοχή όποτε το πηγαίνεις για service στην αντιπροσωπεία, οπότε πρέπει να το έχεις γυρίσει να λειτουργεί με βενζίνη.
Μια και το κόστος του συστήματός σου είναι αρκετά υψηλό, πες μας σε κάποιο άλλο θέμα κάποια περισσότερα στοιχεία γι αυτό και σε τί αυτοκίνητο έχει μπει.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό tetanos » Δευτ 04 Απρ, 2011 09:58

Αγαπητέ φίλε, το σύστημα είναι εξολοκλήρου της ZAVOLI, είναι ψεκασμού αερίου και έχει τοποθετηθεί σε KIA SORENTO 3.5 lt V6 . Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες για εντυπώσεις από τα υπόλοιπα μέλη.
tetanos

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Πέμ 07 Απρ, 2011 10:16

Ο λόγος που στο είπε αυτό είναι γιατί τα όπως φαίνεται ο εγκέφαλος του Zavoli συνδέεται με την OBD του αυτοκινήτου, ώστε να παίρνει τιμές για τα fuel trims του εργοστασιακού εγκεφάλου. Αν συνδέσεις παράλληλα και το Scan Gauge, ενδέχεται να καθυστερεί λόγο «υπερφόρτωσης» στη μεταφορά των δεδομένων. Στα Can Bus είναι συνήθως πιο γρήγορη η επικοινωνία και δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Χρήστος
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό jerefos » Δευτ 11 Απρ, 2011 22:52

Φίλε μου καλησπέρα!
Εχω τοποθετήσει scangauge ii και το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι πραγματικά με βοήθησε σε όλα τα απίπεδα ωστε να γνωρίζω ανα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο αυτοκίνητό μου και ειδικά κατα την τοποθέτηση υγραερίου η οποία με ταλαιπώρησε υπερβολικά.
Χρησιμοποίησέ το κανονικά και μήν ακούς τπτ.
jerefos

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τρί 12 Απρ, 2011 07:49

jerefos έγραψε:Φίλε μου καλησπέρα!
Εχω τοποθετήσει scangauge ii και το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι πραγματικά με βοήθησε σε όλα τα απίπεδα ωστε να γνωρίζω ανα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο αυτοκίνητό μου και ειδικά κατα την τοποθέτηση υγραερίου η οποία με ταλαιπώρησε υπερβολικά.
Χρησιμοποίησέ το κανονικά και μήν ακούς τπτ.

mporeis na eksigiseis ligo pos to setareis? exo alla den katafera akoma na to setaro gia to lpg
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό nismorr » Δευτ 16 Μάιος, 2011 23:29

dti έγραψε:Διαθέτω κάτι αντίστοιχο (Kiwi Wifi σε συνδυασμό με το Rev2 στο iPhone). Το χρησιμοποιώ συνεχώς από πριν την εγκατάσταση του υγραερίου μέχρι και σήμερα.
Δεν νομίζω να μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Ίσα-ίσα που μπορώ να βλέπω πολλές χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά π.χ. το μείγμα (πλούσιο-φτωχό) - Fuel Trim (Short / Long Bank)
Παλιότερα, στην αρχή που μου άναβε το λαμπάκι της μηχανής, μπορούσα να βρω τον κωδικό λάθους (P2187=φτωχό μείγμα) και να το μηδενίσω μόνος μου. Τώρα που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος υγραερίου το χρησιμοποιώ περισσότερο για στατιστικούς λόγους, καταγράφω δεδομένα εν κινήσει, κλπ.

Ο εγκαταστάτης σου απαγορεύει άραγε να συνδέεται στην OBD-II πόρτα και το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας όποτε χρειαστεί να κάνεις service; :-s
Αν το συγκεκριμένο σύστημα "6ης γενιάς" είναι τόσο ευαίσθητο, θα με έκανε να ανησυχώ...

Ηθελα να ρωτησω τι αλλα τετοια οργανακια υπαρχουν ή αν ξερετε καποιο site που μπορω να το ψαξω.
nismorr

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τρί 17 Μάιος, 2011 09:56

tetanos έγραψε:Αγαπητοί φίλοι , σας παρακαλώ πολύ μία απάντηση στο παρακάτω πρόβλημα μου από κάποιο γνώστη του θέματος. Πρόσφατα εγκατέστησα στο αυτοκίνητο μου σύστημα υγραεριοκίνησης της ZAVOLI "6ης γενιάς".

Κάνε μια παρουσίαση με φωτογραφίες στο showroom να δούμε τη δουλειά που έγινε και πες κι εντυπώσεις.
Πολλά, καλά κα φθηνά χιλιόμετρα σου εύχομαι.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 21 επισκέπτες