Θα ήθελα σε αυτό το topic να μαζευτούμε και να μιλήσουμε για το North Italy. Πόσοι το έχουν, τι προβλήματα τους έβγαλε, εμπειρίες κτλ.
'Εχω North Italy 4ης γενιάς σε Peugeot 206. 1.100 κυβικά το Peugeot. Του το έβαλα στα 165.000 τώρα έχω κάνει αν θυμάμαι καλά 190.000
Στο δίμηνο μου εμφάνισε την κίτρινη λυχνία κινητήρα. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος στη συνδεσμολογία κι ότι το σύστημα υγραερίου είχε συνδεθεί με τα μπεκ απευθείας ενώ έπρεπε να συνδεθεί με τον εγκέφαλο. Το συνδέσαμε έτσι. ΑΠό εκείνη τη μέρα η λυχνία κινητήρα εμφανίζεται στο 20-30% των περιπτώσεων από τη στιγμή που θα το ανάψω μέχρι να το σβήσω. Ειναι σαν να λέμε "Ανάλογα με τη μέρα του και αν είναι άρρωστο ή όχι" ένα πράμα. Η Peugeot είπε ότι λόγω των ηλεκτρικών (που στα γαλλικά είναι για πέταμα) δίνεται διαφορετική τάση και γι' αυτό μου το κάνει. Αν θέλω λεει μπορώ να το πάω και σε άλλο τεχνικό πάντως έκαναν ότι μπορούσαν και "πιθανόν" να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα.
Ένα δεύτερο θεματάκι είναι ότι κάνει ένα ελαφρύ "ντουκ" "ντουκ" το γκάζι στο κάτω μέρος, λες και δεν έχει στερεωθεί καλά κι είναι έτοιμο να φύγει.
Και το τρίτο ότι πριν κάνα μήνα και πριν καμιά εβδομάδα, έκανε σαν να γουργουρίζει. Από κάτω όλα αυτά. Ξέρω ότι στάνταρ θα ήταν γκάζι, τι άλλο (όταν το έσβησα σταματούσε).
Έχω βρει την καλή σε ένα συνεργείο υγραερίου το γνωστό σε Θησέως και παραλιακή (μου διαφεύγει). Μου έβαλαν λάδια στο γκάζι και ένα δεύτερο που δεν θυμάμαι. Το τρίτο που έπρεπε να αλλάξω είπαν ότι είναι το μπουζί του υγραερίου. Οπότε με το που θα πληρωθώ αύριο-μεθαύριο θα περάσω από εκεί. Έχουν μπουζί που είναι για 20-30χ. χλμ και άλλα που κρατάνε λέει έως και 100.000.
Ερωτήσεις:
α)Ποια ειναι τα στάνταρ πράγματα συντήρησης που πρέπει να του κάνω και κάθε πότε? Οπως το έχω κόψει και ανά 20.000 service την βγάζω καθαρή.
β)Το 2ο και το 3ο θέμα τι πιστεύετε ότι είναι? Καλά για το 1ο ποτέ δεν θα μάθω.
γ)Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω από τσεκαπ γενικά?
Ευχαριστώ.