Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

NIGS: North Italy 4ης γενιάς

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

NIGS: North Italy 4ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό Kotsolis » Παρ 29 Νοέμ, 2013 03:13

Θα ήθελα σε αυτό το topic να μαζευτούμε και να μιλήσουμε για το North Italy. Πόσοι το έχουν, τι προβλήματα τους έβγαλε, εμπειρίες κτλ.
'Εχω North Italy 4ης γενιάς σε Peugeot 206. 1.100 κυβικά το Peugeot. Του το έβαλα στα 165.000 τώρα έχω κάνει αν θυμάμαι καλά 190.000

Στο δίμηνο μου εμφάνισε την κίτρινη λυχνία κινητήρα. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος στη συνδεσμολογία κι ότι το σύστημα υγραερίου είχε συνδεθεί με τα μπεκ απευθείας ενώ έπρεπε να συνδεθεί με τον εγκέφαλο. Το συνδέσαμε έτσι. ΑΠό εκείνη τη μέρα η λυχνία κινητήρα εμφανίζεται στο 20-30% των περιπτώσεων από τη στιγμή που θα το ανάψω μέχρι να το σβήσω. Ειναι σαν να λέμε "Ανάλογα με τη μέρα του και αν είναι άρρωστο ή όχι" ένα πράμα. Η Peugeot είπε ότι λόγω των ηλεκτρικών (που στα γαλλικά είναι για πέταμα) δίνεται διαφορετική τάση και γι' αυτό μου το κάνει. Αν θέλω λεει μπορώ να το πάω και σε άλλο τεχνικό πάντως έκαναν ότι μπορούσαν και "πιθανόν" να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Ένα δεύτερο θεματάκι είναι ότι κάνει ένα ελαφρύ "ντουκ" "ντουκ" το γκάζι στο κάτω μέρος, λες και δεν έχει στερεωθεί καλά κι είναι έτοιμο να φύγει.

Και το τρίτο ότι πριν κάνα μήνα και πριν καμιά εβδομάδα, έκανε σαν να γουργουρίζει. Από κάτω όλα αυτά. Ξέρω ότι στάνταρ θα ήταν γκάζι, τι άλλο (όταν το έσβησα σταματούσε).

Έχω βρει την καλή σε ένα συνεργείο υγραερίου το γνωστό σε Θησέως και παραλιακή (μου διαφεύγει). Μου έβαλαν λάδια στο γκάζι και ένα δεύτερο που δεν θυμάμαι. Το τρίτο που έπρεπε να αλλάξω είπαν ότι είναι το μπουζί του υγραερίου. Οπότε με το που θα πληρωθώ αύριο-μεθαύριο θα περάσω από εκεί. Έχουν μπουζί που είναι για 20-30χ. χλμ και άλλα που κρατάνε λέει έως και 100.000.

Ερωτήσεις:
α)Ποια ειναι τα στάνταρ πράγματα συντήρησης που πρέπει να του κάνω και κάθε πότε? Οπως το έχω κόψει και ανά 20.000 service την βγάζω καθαρή.
β)Το 2ο και το 3ο θέμα τι πιστεύετε ότι είναι? Καλά για το 1ο ποτέ δεν θα μάθω.
γ)Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω από τσεκαπ γενικά?

Ευχαριστώ.
Kotsolis

Δημοσιευσεις: 7

Re: NIGS: North Italy 4ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 29 Νοέμ, 2013 09:43

Καλημέρα .
Και εγώ έχω το zanardi της συγκεκριμένης εταιρείας.
Το έχω βάλει προ 8μήνου περίπου.Έχω κάνει 15.000 χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι αυτή τη στιγμή.
Δεν του έχω κάνει τίποτε μέχρι τώρα που συζητάμε.
Απλά θέλω κάποια μέρα να περάσω από τον εγκαταστάτη γιατί μου είπε ότι στα 15000 χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή
κάποια φιλτράκια.
Για το δεύτερο που λες εγώ μπουζί δεν έχω αλλάξει καθόλου.Φοράει τα δικά του με τρεις ακίδες.Απλά τώρα που
θα πάω για τα φιλτράκια ,μάλλον θα τα αλλάξω ,γιατί ήδη έχω περάσει τα 45.000 χιλιόμετρακαι κοντεύω 50000 ;)
Πιθανόν θα βάλω τα ίδια γιατί δεν έχω κάποιο παράπονο.Βέβαια θα ρωτήσω και τον εγκαταστάτη στο οποίο έχω
εμπιστοσύνη να δω τι θα μου προτείνει. :thumbup:

Να πω και κάτι άλλο.Κατά τη γνώμη μου πολύ καλή η ανταλαγή απόψεων εδώ μέσα γιατί μαθαίνουμε πράγματα που
δεν γνωρίζουμε αλλά αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον εγκαταστάτη άστα να πάνε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Dimitris91 » Παρ 29 Νοέμ, 2013 10:48

και εγω αυτο το συστημα εχω παιδια!!βεβαια το εχω εγκατεστημενο εδω και 350 χιλιομετρα!κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα!ο εγκαταστατης μου ειπε οτι στα 1.000 χιλιομετρα πρεπει να παω να το ελεγξει εχω δεν εχω προβλημα και μετα στα 10.000 το ενα φιλτρακι(δεν θυμαμαι ποιο),επειτα στα 20.000 και τα δυο φιλτρα και μετα εναλαξ παλι!το μονο κακο μεχρι τωρα ειναι η τραγικα υψηλη καταναλωση!
Dimitris91

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 29 Νοέμ, 2013 18:07

Ίδιο σύστημα και εδώ (Zanardi) με 10000χλμ χωρίς κάποιο θέμα, αραιά και που με γυρνάει στη βενζίνη αλλά τίποτα άλλο, μπορεί να φταίει και το μίγμα ή να διαβάζει κάτι λάθος στιγμιαία από το OBD και για ασφάλεια να με γυρνάει στη βενζίνη.

Το συνδέσαμε έτσι. ΑΠό εκείνη τη μέρα η λυχνία κινητήρα εμφανίζεται στο 20-30% των περιπτώσεων από τη στιγμή που θα το ανάψω μέχρι να το σβήσω

Περισσότερο μου μοιάζει για λάθος σύνδεση του λ. Πρέπει το πρόγραμμα του Zanardi να δείχνει μια ομαλή ημιτονοειδής καμπύλη με εύρος 0.0-0.9V και όχι ακανόνιστο πάνω-κάτω 0V-5V. Επίσης να δεις το ύψος που έχει τοποθετηθεί ο MAP σενσορας να είναι πάνω από τη πεταλούδα και το σωληνάκι να μην επιτρέπει κάπου συσσώρευση υγρού (πχ να κάνει καμπύλη), αλλιώς ενδέχεται να γεμίσει "λαδίλα" να μπουκώσει και να σου κάνει τετοια θέματα. Το κωδικό λάθους εμφάνισε όταν άναβε η ένδειξη κινητήρα;
Μπουζί κανονικά δε χρειάζεται να αλλάξεις, το σύστημα πρέπει να δουλεύει σωστά και με τα μαμά μπουζί. Ίσως να κερδίσεις κάτι τις με μπουζί LPG αλλά με τα μαμά πρέπει να λειτουργεί επίσης μια χαρά. Αν έχει θέμα με τα μαμά μπουζί, η λύση δεν είναι να βάλεις ιριδίου αλλά να φτιάξουν το σύστημα να δουλεύει σωστά.

Ποια ειναι τα στάνταρ πράγματα συντήρησης που πρέπει να του κάνω και κάθε πότε? Οπως το έχω κόψει και ανά 20.000 service την βγάζω καθαρή.

Πρώτη αλλαγή φίλτρων στα 10000χλμ για να φύγουν όλες οι "βρωμιές" και μετά κάθε 20000-25000χλμ τα επόμενα φίλτρα. Αν χρησιμοποιείς tunap, κάθε 10000χλμ θέλει το μπουκαλάκι του σε άδειο ντεπόζιτο, αν έχεις λαδιέρα, ότι σου έχει πει ο μάστορας.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 20 Δεκ, 2013 23:40

Στα 16.000 χιλιόμετρα (ο μάστορας μούχε πει στα 10.000) :lol: πήγα για αλλαγή φίλτρου.
Τελικά άλλαξα και τα μπουζί.Έβαλα υγραερίου .Μικρή η διαφορά.Όπως μου είπαν και στην opel αυτά που φορούσε με τις
δύο τελικά και όχι τρεις ακίδες δεν ήταν δικά του .Τέτοια μου είπε ότι φορούσε ο προηγούμενος κινητήρας.Δε βαριέσαι.
Παράπονο δεν είχα .Έβγαλα περίπου 50.000 χιλιόμετρα με καλή κατανάλωση και επιδόσεις.

Ο μάστορας έκανε τον απαραίτητο έλεγχο μετά την αλλαγή των μπουζί (κομπιούτερ - ρυθμίσεις κ.λ.) πήρε και τα 30
ευρουδάκια :lol: :lol: :lol: :lol: και όλα καλά.Συνεχίζω χωρίς προβλήματα.

Θα κάνω κάποιες μετρήσεις με τα καινούργια μπουζί και θα ενημερώσω για τυχόν διαφορές. :thumbup: :thumbup:
Η λαδιέρα είχε λαδάκι έτσι δεν κάναμε τίποτε γιαυτήν.

Το zanardi............................. άψογο μέχρι τώρα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό anj890 » Σάβ 21 Δεκ, 2013 11:06

papoys έγραψε:Στα 16.000 χιλιόμετρα (ο μάστορας μούχε πει στα 10.000) :lol: πήγα για αλλαγή φίλτρου.
Τελικά άλλαξα και τα μπουζί.Έβαλα υγραερίου .Μικρή η διαφορά.Όπως μου είπαν και στην opel αυτά που φορούσε με τις
δύο τελικά και όχι τρεις ακίδες δεν ήταν δικά του .Τέτοια μου είπε ότι φορούσε ο προηγούμενος κινητήρας.Δε βαριέσαι.
Παράπονο δεν είχα .Έβγαλα περίπου 50.000 χιλιόμετρα με καλή κατανάλωση και επιδόσεις.

Ο μάστορας έκανε τον απαραίτητο έλεγχο μετά την αλλαγή των μπουζί (κομπιούτερ - ρυθμίσεις κ.λ.) πήρε και τα 30
ευρουδάκια :lol: :lol: :lol: :lol: και όλα καλά.Συνεχίζω χωρίς προβλήματα.

Θα κάνω κάποιες μετρήσεις με τα καινούργια μπουζί και θα ενημερώσω για τυχόν διαφορές. :thumbup: :thumbup:
Η λαδιέρα είχε λαδάκι έτσι δεν κάναμε τίποτε γιαυτήν.

Το zanardi............................. άψογο μέχρι τώρα.

Παππού, ξανακοίτα τη λαδιέρα. Αν έχει ακόμα λαδάκι μετά από 16.000 χλμ, κατά πάσα πιθανότητα έχει κολλήσει και δεν στάζει, ή δεν στάζει όσο πρέπει.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό pank » Κυρ 22 Δεκ, 2013 19:08

Και εγώ άλλαξα πριν 1 εβδομάδα τα μπουζί με ιριδίου. Μικρή διαφορά είδα αλλά ακόμα επειδή έχω προβλήματα δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Από Δευτέρα θα μου ξανα-αλλάξουν εγκέφαλο και θα γίνει νέα ρύθμιση με τα νέα μπουζί θα είμαι ποιό σίγουρος. Προς το παρόν έχω πλούσιο μείγμα και κλοτσίματα, κομπιάσματα, λαμπάκι μοτέρ στις ψηλές στροφές αν πατήσω βαθιά το γκάζι. (NIGS με ZAVOLI πνεύμονα)
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό engelo » Δευτ 13 Ιαν, 2014 01:03

N.G.I.S. Zanardi ... πάνω από 6.000χλμ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!
engelo

Δημοσιευσεις: 5

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 30 επισκέπτες