Φίλοι μου γεια σας. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να σας περιγράψω ένα γεγονός και να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Τοποθέτησα υγραέριο(zavoli χωρίς λαδιέρα) στο αυτοκίνητό μου (alfa romeo 156 1.6) ,το καλοκαίρι. Έκανα τα πρώτα μου 2000 χλμ χωρίς πρόβλημα ,μέχρι την ημέρα που από λάθος δική μου εκτίμηση προσπάθησα να περάσω μέσα από ένα πλημμυρισμένο δρόμο. Ενώ όλοι περνούσαν σε εμένα επειδή η εισαγωγή αέρα είναι αρκετά χαμηλά ,και μέλλον έπεσα και σε κάποια λακκούβα που λόγω των νερών δεν φαινόταν, πήρε νερό ο κινητήρας χτύπησε μπιέλα με αποτέλεσμα να μπω στη διαδικασία (που τελικά δεν άξιζε) να επισκευάσω τον κινητήρα. Αλαξα λοιπόν μπιέλα ελατήρια ένα πιστονι έγινε και ένα ρεκτιφιέ πλήρωσα κανονικά πήρα και τις διαβεβαιώσεις του μάστορα του τύπου ''τώρα είναι σαν καινούργιο"",και παραλαμβάνω το αυτοκίνητο. κανω 300 χλμ με βενζινη και αλλα 600 με υγραέριο και ΠΑΠΑΛΑ> ο κινητήρας τα έφτυσε. Άσπρος καπνός από την εξάτμιση τόσο που δεν έβλεπες τίποτα γύρω σου. Επιστροφη λοιπόν στο συνεργείο ξανακατεβαίνει κινητήρας και η διάγνωση αυτη τη φορα ειναι ότι εχει στραβώσει ο στρόφαλος και υπάρχει και μια ρωγμη στον κυλινδρο .
ΤΟ ΩΡΑΊΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Επρεπε να στρωσει ο κινητήρας με τουλαχιστον 3000 χλμ μονο με βενζινη. Στεκει κατι τέτοιο?????????