Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επισκευή κινητήρα και υγραέριο

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Επισκευή κινητήρα και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό vasicristo » Δευτ 31 Οκτ, 2011 19:46

Φίλοι μου γεια σας. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να σας περιγράψω ένα γεγονός και να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Τοποθέτησα υγραέριο(zavoli χωρίς λαδιέρα) στο αυτοκίνητό μου (alfa romeo 156 1.6) ,το καλοκαίρι. Έκανα τα πρώτα μου 2000 χλμ χωρίς πρόβλημα ,μέχρι την ημέρα που από λάθος δική μου εκτίμηση προσπάθησα να περάσω μέσα από ένα πλημμυρισμένο δρόμο. Ενώ όλοι περνούσαν σε εμένα επειδή η εισαγωγή αέρα είναι αρκετά χαμηλά ,και μέλλον έπεσα και σε κάποια λακκούβα που λόγω των νερών δεν φαινόταν, πήρε νερό ο κινητήρας χτύπησε μπιέλα με αποτέλεσμα να μπω στη διαδικασία (που τελικά δεν άξιζε) να επισκευάσω τον κινητήρα. Αλαξα λοιπόν μπιέλα ελατήρια ένα πιστονι έγινε και ένα ρεκτιφιέ πλήρωσα κανονικά πήρα και τις διαβεβαιώσεις του μάστορα του τύπου ''τώρα είναι σαν καινούργιο"",και παραλαμβάνω το αυτοκίνητο. κανω 300 χλμ με βενζινη και αλλα 600 με υγραέριο και ΠΑΠΑΛΑ> ο κινητήρας τα έφτυσε. Άσπρος καπνός από την εξάτμιση τόσο που δεν έβλεπες τίποτα γύρω σου. Επιστροφη λοιπόν στο συνεργείο ξανακατεβαίνει κινητήρας και η διάγνωση αυτη τη φορα ειναι ότι εχει στραβώσει ο στρόφαλος και υπάρχει και μια ρωγμη στον κυλινδρο .
ΤΟ ΩΡΑΊΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Επρεπε να στρωσει ο κινητήρας με τουλαχιστον 3000 χλμ μονο με βενζινη. Στεκει κατι τέτοιο?????????
vasicristo

Δημοσιευσεις: 2

Re: Επισκευή κινητήρα και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 31 Οκτ, 2011 20:29

Ειδικός δεν είμαι, αλλά έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που έγινε η μετατροπή άμεσα με την αγορά νέου αυτοκινήτου (οπότε δεν είχαν συμπληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα 3.000 χλμ)
Δες εδώ: viewtopic.php?p=9131#p9131
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 01 Νοέμ, 2011 00:32

ειδικος δεν ειμαι αλλα οπως θα καταλαβες και μονος σου,ο μαστορας σου λεει παπαριες για να αποφυγει τις ευθυνες.
ελεγχτηκε ο στροφαλος αν ηταν στραβος οταν μπηκε επανω?
μηπως ηταν στραβος απο οταν πηρες το αυτοκινητο και ηταν θεμα χρονου η ζημια στον κυλινδρο που σ εδειξε κ οτι τα εφτυσε παλι?
πολλα μπορει να συμβαινουν οπως και μη καλα σφιγμενο καβαλετο του στροφαλου.
πληροφοριακα δεν επισκευαζουν ευκολα μοτερ που εχει παρει νερο γιατι οι ζημιες απο την υδραυλικη συμπιεση που εχει υποστει μπορει να ειναι ασυμφορες και κανενας δεν ξερει αν υπαρχουν στραβωματα,απο στροφαλο μεχρι ωστηρια,βαλβιδες,κεφαλη,τρομπακι λαδιου κ τα παντα ολα :roll:
περα απο αυτα το υγραεριο δεν κανει τοσο μεγαλυτερη συμπιεση απ οτι η βενζινη ωστε να στραβωσει τον στροφαλο,ειτε ειναι στρωμενος ο κινητηρας ειτε οχι.
ζητα αλλο μοτερ με εξοδα του μαστρορα και πεστου να αφησει τις παπαριες!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό runner » Τρί 01 Νοέμ, 2011 08:46

Μάλλον δεν έλεγξε ''καλά'' ο ''μάστορας'' που έκανε την επισκευή.Γνωστός μου με 159 έστρωσε το αυτ/το με χρήση υγραεριου μόνο.πρόβλημα κανένα.Να σου εξηγήσει πως το υγραέριο χτύπησε στρόφαλο και έκανε ρωγμή.
Συμφωνώ με τον από πάνω.
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 01 Νοέμ, 2011 12:58

Αν σου εξηγησει τεχνικα ο μαστορας πως στο καλο εφταιξε το υγραεριο, δαφνοστεφανωσε τον...
Ουστ απο κει μαστορια του κwλου...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό vasicristo » Τρί 01 Νοέμ, 2011 21:05

εχετε ολοι δικιο και ευχαριστω για τις απαντησεις. το ιδιο πιστευω και εγω. η απαντηση του ειναι η μεγαλυτερη κατα πολυ θερμοκρασια που αναπτυσετε στον κινητηρα με τη χρηση υγραεριου. Τα ελατήρια δεν πατησανε οπως επρεπε λογω πολυ μεγαλης θερμοτητας. Ακρη δεν βγαζω παιδια .
ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ. ήταν να μη μου κατσει..................
vasicristo

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 13:53

Δεν έχει καμιά σχέση το υγραέριο με το στράβωμα του στροφάλου. Κάτι άλλο συνέβη στον κινητήρα σου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 15:34

Ζήτα του να σου εξηγήσει για την ρωγμή στον κύλινδρο...

Δεν έχει καμία σχέση το υγραέριο, απλα όπως σου είπαν αν κάνει υδραυλική ο κινητήρας είναι λαχείο αν δεν έχουν πάρει τα πάντα. Δεν θα έπρεπε να τον επισκευάσεις.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες