natna έγραψε:Oι αντάπτορες elm και τα μονιτορ τύπου dashawk είναι τόσο καλά όσο η συμβατότητά τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχουμε. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει το όργανό μας να έχει Manufacturer specific pids, δηλ να κάτσει ο προγραμματιστής και φτιάξει τα δεδομένα ειδικά για τον κάθε κατασκευαστή.
Στο δικό μου mazda 3 το elm δείχνει πάρα πολλές παραμέτρους, όπως και στα περισσότερα mazda.
Σε micra 1.2 μοντ 2004 δεν έδειχνε σχεδόν τίποτα ούτε με full προγράμματα στο laptop, ούτε και με το, κατά τα άλλα υπέροχο, torque.
Ο υπολογισμός της υποδύναμης είναι παπατζηλίκι... εκτός αν γίνει σωστή μέτρηση της επιτάχυνσης από accelerometer κινητού και μερικοί υπολογισμοί. Και πάλι στο περίπου.
Προσωπικά χρησιμοποιώ για το lpg μια οθόνη με τα εξής καντράν:
Στροφές/λεπτό
Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού - βλέπω με το υγραέριο +5 βαθμούς πάνω.
Θερμοκρασία καταλύτη (από τον λ, που ευτυχώς στο αμάξι μου είναι πολύ κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής - θερμοκρασία με βενζίνη 970 Κελσίου σε ταξίδι με 120 χλμ ή και σε πιο χαμηλά χλμ με φόρτο σε ανηφόρα). Με το υγραέριο ευτυχώς δεν έχω δεί πάνω από 950-960...
Short term fuel trim - Πόσο διορθώνει στιγμιαία ο μαμά εγκέφαλος τον ψεκασμό, από -25 εώς και +25 % ανάλογα αυτό που μετράει στον λ. Το ιδεατό είναι κοντά ή γύρω από το μηδέν. Δείχνει στιγμιαία αν το μείγμα είναι φτωχό ή πλούσιο
Long term fuel trim - Νομίζω ότι είναι ένας μέσος όρος του μείγματος σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό που δεν μου αρέσει στο torque είναι ότι δεν έχει καντράν γραφήματος για το track recorder, για να καταγράφονται οι ακραίες τιμές. Επίσης το chart logger δεν έχει πολλές επιλογές, ούτε μπορεί να σωθεί ένα γράφημα πχ του μείγματος, ώστε να τσεκάρουμε πως πάει η ρύθμιση του κινητήρα.
Μην αγοράζετε elm αντάπτορα χωρίς να έχετε δοκιμάσει από κάποιου γνωστού ή διαβάσετε σε κάποιο φόρουμ αν πραγματικά ταιριάζει στο αμάξι σας. Θα γλυτώσετε από 15-100 ευρώ!
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες
|
|
|