Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό mpakalisd » Τρί 14 Αύγ, 2012 11:15

Επιτέλους ήρθε το ελμ και έκανα την πρώτη δοκιμή με το λαπ τοπ . δυστυχώς το πρόγραμμα ήταν ντεμο και δεν μπορεσα να δω σχεδόν τίποτα παραμόνο τα σφάλματα που έχει βγάλει ο κινητήρας.
ford mondeo1.8 2003, με zavoli normal
mpakalisd

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 14 Αύγ, 2012 18:55

To βάρος του αυτοκινήτου το γράφετε όπως ακριβως αναγράφεται στα technical details ή προσθέτετε πχ 100 κιλά λόγω σωματικού βάρους ?
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό paul » Παρ 24 Αύγ, 2012 12:38

παιδιά τι κανω να.μετρήσω την ιπποδύναμη κ την ροπή.σπάω την τρίτη μέχρι κοφτή? η κάνω 0-100?
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό natna » Δευτ 27 Αύγ, 2012 12:23

Oι αντάπτορες elm και τα μονιτορ τύπου dashawk είναι τόσο καλά όσο η συμβατότητά τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχουμε. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει το όργανό μας να έχει Manufacturer specific pids, δηλ να κάτσει ο προγραμματιστής και φτιάξει τα δεδομένα ειδικά για τον κάθε κατασκευαστή.
Στο δικό μου mazda 3 το elm δείχνει πάρα πολλές παραμέτρους, όπως και στα περισσότερα mazda.
Σε micra 1.2 μοντ 2004 δεν έδειχνε σχεδόν τίποτα ούτε με full προγράμματα στο laptop, ούτε και με το, κατά τα άλλα υπέροχο, torque.
Ο υπολογισμός της υποδύναμης είναι παπατζηλίκι... εκτός αν γίνει σωστή μέτρηση της επιτάχυνσης από accelerometer κινητού και μερικοί υπολογισμοί. Και πάλι στο περίπου.

Προσωπικά χρησιμοποιώ για το lpg μια οθόνη με τα εξής καντράν:
Στροφές/λεπτό
Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού - βλέπω με το υγραέριο +5 βαθμούς πάνω.

Θερμοκρασία καταλύτη (από τον λ, που ευτυχώς στο αμάξι μου είναι πολύ κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής - θερμοκρασία με βενζίνη 970 Κελσίου σε ταξίδι με 120 χλμ ή και σε πιο χαμηλά χλμ με φόρτο σε ανηφόρα). Με το υγραέριο ευτυχώς δεν έχω δεί πάνω από 950-960...

Short term fuel trim - Πόσο διορθώνει στιγμιαία ο μαμά εγκέφαλος τον ψεκασμό, από -25 εώς και +25 % ανάλογα αυτό που μετράει στον λ. Το ιδεατό είναι κοντά ή γύρω από το μηδέν. Δείχνει στιγμιαία αν το μείγμα είναι φτωχό ή πλούσιο

Long term fuel trim - Νομίζω ότι είναι ένας μέσος όρος του μείγματος σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που δεν μου αρέσει στο torque είναι ότι δεν έχει καντράν γραφήματος για το track recorder, για να καταγράφονται οι ακραίες τιμές. Επίσης το chart logger δεν έχει πολλές επιλογές, ούτε μπορεί να σωθεί ένα γράφημα πχ του μείγματος, ώστε να τσεκάρουμε πως πάει η ρύθμιση του κινητήρα.

Μην αγοράζετε elm αντάπτορα χωρίς να έχετε δοκιμάσει από κάποιου γνωστού ή διαβάσετε σε κάποιο φόρουμ αν πραγματικά ταιριάζει στο αμάξι σας. Θα γλυτώσετε από 15-100 ευρώ!
natna

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό tkgas » Δευτ 27 Αύγ, 2012 19:45

Σήμερα παρέλαβα το δικό μου, μετά από 40 μέρες περίπου.
Η αγορά έγινε από ebay (ELM327 OBDII OBD-II OBD2 Mini Auto Diagnostic Interface Scanner Bluetooth Tool ) από τον πωλητή danke-fly.

Έχω suzuki swift 2008 και αρκετες λειτουργίες, φαίνονται ότι λειτουργούν.
Ενδεικτικά έχω ενεργοποιήσει τα
Short Fuel trim
Long Fuel trim
Trip LPK
Distance to empty
Litres per Kilometer
Trip cost.

Προς το παρόν τα δοκιμάζω

Στο http://interfusecorp.com/2011/07/elm327 ... are-guide/ υπάρχει ένας μικρός οδηγός χρήσης, μια συλλογή από προγράμματα για Linux, Windows και Mac και ένα πολύ μικρό forum.
tkgas

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό natna » Δευτ 27 Αύγ, 2012 20:10

http://mhhauto.com/
invitation code από τη σελίδα τους στο fb.

Aν παραβιάζω κάποιους όρους παρακαλώ να σβηστεί.
natna

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό erpetoulis » Πέμ 18 Οκτ, 2012 15:44

Θέλω να παραγγείλω αυτό
http://viewitem.eim.ebay.gr/Android-Tor ... 94977/item
αλλά βλέπω ότι δεν λέει να κάνει για corsa d '09 που το θέλω, ούτε για lantra j2 '99 με OBD2.
Να το πάρω ή θα πετάξω το εικοσάρικο?
Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...
erpetoulis

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 18 Οκτ, 2012 20:07

Σε opel astra g 2002 δουλευει κανονικοτατα παντως. Πιστευω δεν θα εχεις προβλημα αλλα σιγουρα μονο καποιος που το εχει χρησιμοποιήσει στα συγκεκριμένα αμαξια μπορει να σου πει.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gianis1971 » Παρ 19 Οκτ, 2012 09:53

natna έγραψε:Oι αντάπτορες elm και τα μονιτορ τύπου dashawk είναι τόσο καλά όσο η συμβατότητά τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχουμε. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει το όργανό μας να έχει Manufacturer specific pids, δηλ να κάτσει ο προγραμματιστής και φτιάξει τα δεδομένα ειδικά για τον κάθε κατασκευαστή.
Στο δικό μου mazda 3 το elm δείχνει πάρα πολλές παραμέτρους, όπως και στα περισσότερα mazda.
Σε micra 1.2 μοντ 2004 δεν έδειχνε σχεδόν τίποτα ούτε με full προγράμματα στο laptop, ούτε και με το, κατά τα άλλα υπέροχο, torque.
Ο υπολογισμός της υποδύναμης είναι παπατζηλίκι... εκτός αν γίνει σωστή μέτρηση της επιτάχυνσης από accelerometer κινητού και μερικοί υπολογισμοί. Και πάλι στο περίπου.

Προσωπικά χρησιμοποιώ για το lpg μια οθόνη με τα εξής καντράν:
Στροφές/λεπτό
Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού - βλέπω με το υγραέριο +5 βαθμούς πάνω.

Θερμοκρασία καταλύτη (από τον λ, που ευτυχώς στο αμάξι μου είναι πολύ κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής - θερμοκρασία με βενζίνη 970 Κελσίου σε ταξίδι με 120 χλμ ή και σε πιο χαμηλά χλμ με φόρτο σε ανηφόρα). Με το υγραέριο ευτυχώς δεν έχω δεί πάνω από 950-960...

Short term fuel trim - Πόσο διορθώνει στιγμιαία ο μαμά εγκέφαλος τον ψεκασμό, από -25 εώς και +25 % ανάλογα αυτό που μετράει στον λ. Το ιδεατό είναι κοντά ή γύρω από το μηδέν. Δείχνει στιγμιαία αν το μείγμα είναι φτωχό ή πλούσιο

Long term fuel trim - Νομίζω ότι είναι ένας μέσος όρος του μείγματος σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που δεν μου αρέσει στο torque είναι ότι δεν έχει καντράν γραφήματος για το track recorder, για να καταγράφονται οι ακραίες τιμές. Επίσης το chart logger δεν έχει πολλές επιλογές, ούτε μπορεί να σωθεί ένα γράφημα πχ του μείγματος, ώστε να τσεκάρουμε πως πάει η ρύθμιση του κινητήρα.

Μην αγοράζετε elm αντάπτορα χωρίς να έχετε δοκιμάσει από κάποιου γνωστού ή διαβάσετε σε κάποιο φόρουμ αν πραγματικά ταιριάζει στο αμάξι σας. Θα γλυτώσετε από 15-100 ευρώ!

Θερμοκρασία καταλύτη (από τον λ, που ευτυχώς στο αμάξι μου είναι πολύ κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής - θερμοκρασία με βενζίνη 970 Κελσίου σε ταξίδι με 120 χλμ ή και σε πιο χαμηλά χλμ με φόρτο σε ανηφόρα). Με το υγραέριο ευτυχώς δεν έχω δεί πάνω από 950-960... πολύ μεγάλες θερμοκρασίες δεν έχεις? εγώ στο ford mondeo με icom βλέπω το μέγιστο 800 βαθμούς με 150 χλμ, ο αισθητήρας είναι στην πολλαπλή εξαγωγής και σε σ΄υγκριση με βενζίνη είμαι κάτω 50 βαθμούς, ίσως παίζει ρόλο ο υγρός ψεκασμός icom
gianis1971

Δημοσιευσεις: 73

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 19 Οκτ, 2012 23:38

Ο κάθε κινητήρας δουλεύει αλλού.. Υπάρχουν opel με μέση κοντά στους 1100.

Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες