Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Παρ 13 Δεκ, 2013 18:23

rover214 έγραψε:
dimoskats έγραψε:Γενικά πάντως τα φουλ συνθετικά με προδιαγραφές από SM ή SN και έπειτα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με καύση LPG, απλά τα φουλ συνθετικά, αν και πρακτικά δεν έχουν περιορισμό χιλιομέτρων για αλλαγή, έχουν χρονικό περιορισμό, δηλαδή μετά από 18 μήνες,ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή για να μην γίνουν "νερό"!

Oσα λαδια εχω δοκιμασει εγραφαν αλλαγη στους 12 μηνες η μετα απο καποια χιλιομετρα.το ιδιο γραφει κ το εγχειριδιο του αυτοκινητου.Προσωπικη μου γνωμη ειναι παντως να κανουμε συχνοτερες αλλαγες κι ας χρησιμοποιουμε πιο "φτηνο" λαδι,παρα να βαζουμε το καλυτερο κ το ακριβοτερο και να το κραταμε πολυ καιρο.

Για "μαμά" μοτέρ αρκούν όλα τα λάδια του εμπορίου αρκεί να είναι του σωστού πολύτυπου που προτείνει ο κατασκευαστής, εμένα για παράδειγμα προτείνει 0w20 ως ιδανικό ( αλλά απαγορευτικό για Ελλάδα λόγω κλίματος) και 5w30, η Toyota βάζει τα castrol fuel save 5w30 και προτείνει αντικατάσταση κάθε 15.000km ή 1 χρόνο, εγώ πλέον του βάζω ENEOS 5w30 http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=163 αν και λέει πως αντέχει έως και 40.000km εγώ το αλλάζω ανά 15.000km αλλά έχω ένα πολύ καλό λάδι που είναι πλήρως συμβατό με LPG!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 21 Δεκ, 2013 23:54

labros έγραψε:Η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου ανά λίτρο είναι μικρότερη της βενζίνης και άρα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης δε δίναται να υπάρξει εκτός και αν η ρύθμιση μίγματος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό που είναι γεγονός είναι το ότι επειδή το υγραέριο είναι πιο βραδύκαυστο ταλαιπωρεί τις βαλβίδες εξαγωγής. Επομένως η κατανάλωση λαδιού καμιά σχέση με το υγρέριο δε μπορεί να έχει. Στο δικό μου αμάξι (accent 2002 με 264000χλμ εκ των οποίων 49000 με υγραέριο) όσο λάδι έκαιγε πριν το υγραέριο τόσο καίει και μετά. Άρα κάπου αλλού πρέπει να ψάξει κάποιος γιατί καίει λάδι (όπου θα έψαχνε αν έκαιγε μόνο βενζίνη). Καλώς η κακώς κάποια αμάξια κάποια στιγμή καίνε παραπάνω λάδι (τσιμουχάκια βαλβίδων, ελατήρια φθορά του κυλίνδρου κτλ). Έκανε κανείς τα ίδια χλμ με βεζίνη (μετά την αύξηση της κατανάλωσης) να δει αν η αύξηση της κατανάλωσης λαδιού θα σταματήσει; Εγώ νομίζω πως δε θα σταματήσει.

γενικά τα λες πολύ σωστά.
Το αυτοκίνητό μου έχει κάνει 70.000χλμ με βενζίνη κι άλλα 70.000 με LPG. Η κατανάλωση λαδιού δεν έχει αλλάξει καθόλου. Δεν έχω κάνει μαγικά, κάνω σωστή χρήση, σωστή συντήρηση και βάζω τον προτεινόμενο (από τον κατασκευαστή) τύπο λαδιού όλα αυτά τα χρόνια.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό donstefano » Παρ 16 Οκτ, 2015 16:49

Ξεθαβω λιγο το θεμα.....

Εμαθα οτι υπαρχουν λαδια για κινητηρες LPG πχ FUCHS .

Ειναι κανονικα 5w40,5w30 κτλ. και προφανως αντεχουν τις παραπανω θερμοκρασιες του LPG.

Ερωτηση τωρα.Χρησιμοποιει καποιος κατι αντιστοιχο.Τι εχουν να μας πουν οι φιλοι εγκαταστατες?

Μεχρι τωρα εβαζα λαδια της TOYOTA των 15000 τα συνθετικα και τα αλλαζα ανα 15000.Σημερα που ανοιξα καπακια η κατασταση ηταν μεσα αριστη!

Απλα μου προτειναν να βαζω των 7500 και να τα αλλαζω στα 7500 η αν βαζω των 15000 να τα αλλαζω γυρω στα 10000 αλλιως λαδια LPG που εχουν ιδια τιμη με των 15000 και ειναι για 15000χιλ.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 16 Οκτ, 2015 19:21

Είδαν ψωμί με το LPG και βγάλαν και ειδικά λάδια.Σε λίγο θα μας πουν και υαλοκαθαριστήρες για LPG. Εγώ θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο. Ότι λάδια βάζουμε με βενζίνη αυτά βάζουμε και στο υγραέριο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 16 Οκτ, 2015 19:33

Συμφωνώ με τον Λάμπρο .....

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 16 Οκτ, 2015 20:52

donstefano έγραψε:Ξεθαβω λιγο το θεμα.....

Εμαθα οτι υπαρχουν λαδια για κινητηρες LPG πχ FUCHS .

Ειναι κανονικα 5w40,5w30 κτλ. και προφανως αντεχουν τις παραπανω θερμοκρασιες του LPG.

Ερωτηση τωρα.Χρησιμοποιει καποιος κατι αντιστοιχο.Τι εχουν να μας πουν οι φιλοι εγκαταστατες?

Μεχρι τωρα εβαζα λαδια της TOYOTA των 15000 τα συνθετικα και τα αλλαζα ανα 15000.Σημερα που ανοιξα καπακια η κατασταση ηταν μεσα αριστη!

Απλα μου προτειναν να βαζω των 7500 και να τα αλλαζω στα 7500 η αν βαζω των 15000 να τα αλλαζω γυρω στα 10000 αλλιως λαδια LPG που εχουν ιδια τιμη με των 15000 και ειναι για 15000χιλ.

με αυτο μια χαρα θα εισαι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό donstefano » Παρ 16 Οκτ, 2015 22:03

labros έγραψε:Είδαν ψωμί με το LPG και βγάλαν και ειδικά λάδια.Σε λίγο θα μας πουν και υαλοκαθαριστήρες για LPG. Εγώ θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο. Ότι λάδια βάζουμε με βενζίνη αυτά βάζουμε και στο υγραέριο.

Απλα Λαμπρο επειδη η τιμη ειναι η ιδια και για τα 2 λαδια δεν πιστευω οτι ειναι λογο να παρουν ψωμι παραπανω.Μπορει να ειναι και το ιδιο με τα κανονικα που βαζουμε χωρις καμια διαφορα κιολας!

Φιλε Ηλια αν βαλω αυτα του υγραεριου και αντι για 15χιλ τα αλλαξω και αυτα στα 10 χιλ δεν πιστευεις οτι ειναι καλυτερα?

Και κατι αλλο αν ξερει καποιος.Εγω βαζω λαδια της ΤΟΥΟΤΑ των 15χιλιαδων οπως προειπα.Υπαρχει καποιο λαδι που να ναι καλυτερο να μου προτεινεται?
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 16 Οκτ, 2015 22:33

δεν θα σου κανουν ζημια τα "ειδικα λαδια" του υγραεριου απλα μπορεις και χωρις αυτα.
καταλληλα λαδια ειναι αυτα που εχουν την προδιαγραφη που προτεινει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου σου, απο μαρκα εισαι ελευθερος να διαλεξεις αυτη που γνωριζεις σαν καλη σου κανει στην τιμη.
εμενα μου αρεσουν πολυ τα eneos, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αλλα δεκαδες αξιολογα λαδια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 17 Οκτ, 2015 09:36

Ενας κινητηρας turbo η αναβαθμισμενος με προγραμμα τρωει πιο πολυ καταπονηση απο εναν που εχει βαλει υγραεριο. Εκει λοιπον τι λαδια πρεπει να βαζουμε? Αφηστε λοιπον την πιπιλα με το υγραεριο και τα λαδια υγραεριου και βαζετε οτι βαζατε με σωστα διαστηματα αλλαγης.

Και εγω ειμαι fan της eneos, αυτο βαζω 5 χρονια τωρα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό erimitis » Κυρ 18 Οκτ, 2015 09:40

Τα λαδια της τουοτα ποσο τα πληρωνεις και τι ειναι

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες