rover214 έγραψε:dimoskats έγραψε:Γενικά πάντως τα φουλ συνθετικά με προδιαγραφές από SM ή SN και έπειτα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με καύση LPG, απλά τα φουλ συνθετικά, αν και πρακτικά δεν έχουν περιορισμό χιλιομέτρων για αλλαγή, έχουν χρονικό περιορισμό, δηλαδή μετά από 18 μήνες,ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή για να μην γίνουν "νερό"!
Oσα λαδια εχω δοκιμασει εγραφαν αλλαγη στους 12 μηνες η μετα απο καποια χιλιομετρα.το ιδιο γραφει κ το εγχειριδιο του αυτοκινητου.Προσωπικη μου γνωμη ειναι παντως να κανουμε συχνοτερες αλλαγες κι ας χρησιμοποιουμε πιο "φτηνο" λαδι,παρα να βαζουμε το καλυτερο κ το ακριβοτερο και να το κραταμε πολυ καιρο.
Για "μαμά" μοτέρ αρκούν όλα τα λάδια του εμπορίου αρκεί να είναι του σωστού πολύτυπου που προτείνει ο κατασκευαστής, εμένα για παράδειγμα προτείνει 0w20 ως ιδανικό ( αλλά απαγορευτικό για Ελλάδα λόγω κλίματος) και 5w30, η Toyota βάζει τα castrol fuel save 5w30 και προτείνει αντικατάσταση κάθε 15.000km ή 1 χρόνο, εγώ πλέον του βάζω ENEOS 5w30 http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=163 αν και λέει πως αντέχει έως και 40.000km εγώ το αλλάζω ανά 15.000km αλλά έχω ένα πολύ καλό λάδι που είναι πλήρως συμβατό με LPG!!