Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις Lovato OBD-II

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 09 Φεβ, 2015 04:23

Lef έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους υγραεριοκίνητους!
Είμαι πλέον κ εγώ ένας από εσάς μιας και πριν δύο ημέρες (Φεβρ. 2015) τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου (Jeep Patriot 2.4 - CVT - '07) ένα σύστημα υγραεριοκίνησης της Lovato.
Συγκεκριμένα, τοποθέτησα το Easy Fast OBD-II, (μεταλλικός "διπλόμπριζος" εγκέφαλος) με μεγάλο πνεύμονα και δεξαμενή 80Lt της Stako.
Αποφάσισα την τοποθέτηση του ως άνω συστήματος μετά από πολύ ψάξιμο αλλά κυρίως γιατί ο εγκαταστάτης κάνει πραγματικά άψογη τοποθέτηση.
Ο λόγος που γράφω στο παρόν ποστ είναι πως ενώ όπως προείπα, ο εγκαταστάτης είναι πολύ καλός στην τοποθέτηση, νιώθω πως "δεν" το έχει τόσο καλά με τα των ρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, αφού τοποθέτησε το σύστημα (τρεις ημέρες γεμάτες), το συνέδεσε με το laptop του και το μόνο που έκανε μετά τις αρχικές ρυθμίσεις, ήταν απλά το auto-calibration (αυτοπρογραμματισμός...).
Το αυτοκίνητο μετά από 200 χιλιόμετρα (τόσα πρόλαβα σε δύο ημέρες...), παρουσιάζει κάποιο θέμα.
Συγκεκριμένα με τετάρτη ή και πέμπτη ταχύτητα στο κιβώτιο (αυτόματο-σειριακό τύπου CVT), στις 3.500 στροφές, απλά σταματάει να επιταχύνει. Δηλαδή στις 3.500 στροφές, όσο κ αν πατήσω το γκάζι, δεν ανεβάζει καθόλου στροφές. Αν πάλι αλλάξω ταχύτητα από τρίτη σε τετάρτη ψηλά και έχω περάσει τις 3500/3800 στροφές, τότε συνεχίζει να επιταχύνει.
Για να μην πλατιάσω αναίτια, θα ήθελα από τους εκλεκτούς αναγνώστες (μηχανικούς και απλούς χρήστες), να με κατατοπίσουν στα εξής:

1) Τι μπορεί να σημαίνει η ως άνω δυσλειτουργία.
2) Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ (εντός Αττικής) για να πετύχω την καλύτερη δυνατή ρύθμιση στο ως άνω σύστημα.
2) Μπορεί κάποιος "παλαιότερος" να με καθοδηγήσει ώστε να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις μόνος μου (έχω παραγγείλει καλώδιο και έχω ήδη κατεβάσει το software της Lovato).

Ευχαριστώ για την φιλοξενία όπως ευχαριστώ εκ των προτέρων και για τις απαντήσεις._

καταρχας για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα πρεπει να κανεις 1500-2000 να δουλεψει η μεμεβρανη του πνεμονα να δουλεψουν οι ηλεκτροβανες και γενικα ολο το συστημα...και μετα αμεσως αυτοπρογραμματισμος και ξανα βολτα στο δρομο..
με την τοποθετηση του συστηματος αλλαξες μπουζι η φιλτρο αερος καθαρισε πεταλουδα εισαγωγης ο μαστορας σου?
όλα παιζουν τον ρολο τους .....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 09 Φεβ, 2015 12:41

gike έγραψε:
fokion έγραψε:Αστο

Ολα δειχνουν οτι ο κανονικός εγκεφαλος το ελεγχει το πραγμα.....
Οκ το -10 ειναι - 10 αλλα απαξ και ειναι μεσα στα ορια ελεγχου του ( δεν εχεις λαμπακια) θα προτεινα αστο στην ησυχια του....

μη γαργαλας οτι δε σε γαργαλαει που λενε....

Ετσι κάπως το σκέφτομαι κι εγώ,από την άλλη όμως με τα τρίμς στο -10,2 δε θα έπρεπε να ανάψει το τσέκ?

Το check όχι, τα όρια για να ανάψει είναι στα +-25% ή 30% ανάλογα το αμάξι. Θεωρητικά, όσο γίνεται διόρθωση μίγματος δεν έχεις θέμα, θα πέφτει σωστό μίγμα. Αλλά αυτό είναι θεωρητικά γιατί η διόρθωση βασίζεται στις πληροφορίες που παίρνει η μηχανή από τους αισθητήρες και αν αυτοί είναι προβληματικοί, τότε και η διόρθωση είναι λάθος προφανώς αλλά το αμάξι τις αντιλαμβάνεται ως σωστές. Το εύρος είναι μεγάλο αντικειμενικά, το ιδανικό είναι +-2%, ανεκτό +-5%, το +-10% ξεφεύγει αν είναι μόνιμο (αν είναι περιστασιακά δε τρέχει τίποτα) και θέλει ψάξιμο, είναι συνήθως ένδειξη προβλήματος που αν δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα, θα βγει στη πορεία και ευελπιστούμε χωρίς σοβαρότερες παρενέγειες. Πχ και μένα με τη βενζίνη μου βγάζει κάτι +8-10% αλλά ξέρω ότι είναι από την αντλία μου και περιμένω πότε θα με αφήσει κάποια στιγμή αλλά 6 μήνες τώρα δουλεύει οκ με θόρυβο, ενώ με LPG είμαι στα +-2%. Εδώ δεν ανησυχώ αφού ξέρω τι φταίει.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 09 Φεβ, 2015 14:46

Αν οι αισθητηρες ειναι προβληματικοι ειναι και στη βενζινα και στο υγραεριο....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gike » Δευτ 09 Φεβ, 2015 16:25

fokion έγραψε:Αν οι αισθητηρες ειναι προβληματικοι ειναι και στη βενζινα και στο υγραεριο....

Να διορθώσω κάτι που έγραψα πιο πάνω...
Έγινε καθαρισμός στο map και όχι στο maf,δεν έχει maf το αυτοκίνητό μου.
Να ρωτήσω και κάτι τους γνωρίζοντες το vag com (vcds).Η μέτρηση έγινε στο block 32,στο πρώτο πεδίο (idle) οι ένδειξη μεταβάλετε ανάλογα πόσο γκάζι πατάω.
Στο δεύτερο πεδίο (partial load) μου δείχνει -10,2%.Ψάχνοντας στο site της ross-tech λέει ότι είναι η διόρθωση στις υψηλές στροφές.
Μήπως τελικά δεν είναι αυτά τα fuel trims που πρέπει να λάβω υπόψιν μου?
Το αυτοκίνητο λόγω συνθηκών κινείτε πόλη και περιφερειακή,το τελευταίο εξάμηνο ελάχιστα έχει βγει εκτός,οπότε πάνω από 2500 βαριά 3000 σαλ δε βλέπει.
Μήπως τελικά δεν έχω κάποιο θέμα και τζάμπα ψάχνομαι?
gike

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό rogerius » Δευτ 09 Φεβ, 2015 18:51

gike έγραψε:
fokion έγραψε:Αν οι αισθητηρες ειναι προβληματικοι ειναι και στη βενζινα και στο υγραεριο....

Να ρωτήσω και κάτι τους γνωρίζοντες το vag com (vcds).Η μέτρηση έγινε στο block 32,στο πρώτο πεδίο (idle) οι ένδειξη μεταβάλετε ανάλογα πόσο γκάζι πατάω.
Στο δεύτερο πεδίο (partial load) μου δείχνει -10,2%.Ψάχνοντας στο site της ross-tech λέει ότι είναι η διόρθωση στις υψηλές στροφές.
Το αυτοκίνητο λόγω συνθηκών κινείτε πόλη και περιφερειακή,το τελευταίο εξάμηνο ελάχιστα έχει βγει εκτός,οπότε πάνω από 2500 βαριά 3000 σαλ δε βλέπει.

To MB032, exei ta Long Term Fuel Trims se idle [proto pedio] kai cruising [devtero pedio].
Avta koitas gai na rythmiseis to LPG se relanti kai se poria, antistixa.

Gia na diavaseis sosta numera, meta apo reset prepei na kaneis toulaxiston 50km. Ta oria gia lampaki einai +-10%. Ta megista oria diorthiseis einai +-10% se relanti kai +-25% se poreia.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό gike » Δευτ 09 Φεβ, 2015 19:35

rogerius έγραψε:
gike έγραψε:

To MB032, exei ta Long Term Fuel Trims se idle [proto pedio] kai cruising [devtero pedio].
Avta koitas gai na rythmiseis to LPG se relanti kai se poria, antistixa.

Gia na diavaseis sosta numera, meta apo reset prepei na kaneis toulaxiston 50km. Ta oria gia lampaki einai +-10%. Ta megista oria diorthiseis einai +-10% se relanti kai +-25% se poreia.

Δηλαδή για να καταλάβω...στο δεύτερο πεδίο για να δω σωστά νούμερα πρέπει το αυτοκίνητο την ώρα που είναι φισομένο να κινείτε?Όταν το τσεκάρω είναι πάντα σταματημένο γι'αυτό αλλάζει μόνο το πρώτο πεδίο?
Από το reset και μετά έχω κάνει 600 χλμ.
gike

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τρί 10 Φεβ, 2015 08:52

an to fiswseis stamatimeno, to MB032 sou dixnei pos diamotfothikan ta fuel trims meso oro ton televtewn km. Arkei gia na katalaveis an eisai plousios h ftoxos, dld an den kseperases ta oria gia lampaki, tha deis pou exei ftasei h diorthosh.
Gia rythmish, kalytera na kaneis logs kai na ta erminevseis meta sto PC.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό gike » Τρί 10 Φεβ, 2015 21:25

rogerius έγραψε:an to fiswseis stamatimeno, to MB032 sou dixnei pos diamotfothikan ta fuel trims meso oro ton televtewn km. Arkei gia na katalaveis an eisai plousios h ftoxos, dld an den kseperases ta oria gia lampaki, tha deis pou exei ftasei h diorthosh.
Gia rythmish, kalytera na kaneis logs kai na ta erminevseis meta sto PC.

Αρα δε φταίει που κοιτούσα τα trims σταματημένος,είναι αρνητικά.
rogerius σε ευχαριστώ για την απάντηση.
gike

Δημοσίευσηαπό mhtsos34 » Δευτ 23 Φεβ, 2015 12:00

Θελει δρομο και υπομονη να φερεις τα long trims κοντα στο 0 και την διορθωση υγραεριου επισης,το αμαξι να δουλευει σε ολες τις ταχυτητες σε ολες τις στροφες και με ac και οταν εισαι κοντα στην επιθυμητη τιμη αποθηκευσε τον χαρτη να το εχεις και μετα το ιδιο ως που να ερθει η πιο καλη τιμη.Εγω το εφερα στο ρελαντι στο -0,8 τερμα γκαζι 1,2 open loop -1 και με αλλαγες ταχυτητας σε σταθερη πορεια απο -1 εως 4.
mhtsos34

Δημοσιευσεις: 69

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 23 Φεβ, 2015 20:36

mhtsos34 έγραψε:Θελει δρομο και υπομονη να φερεις τα long trims κοντα στο 0 και την διορθωση υγραεριου επισης,το αμαξι να δουλευει σε ολες τις ταχυτητες σε ολες τις στροφες και με ac και οταν εισαι κοντα στην επιθυμητη τιμη αποθηκευσε τον χαρτη να το εχεις και μετα το ιδιο ως που να ερθει η πιο καλη τιμη.Εγω το εφερα στο ρελαντι στο -0,8 τερμα γκαζι 1,2 open loop -1 και με αλλαγες ταχυτητας σε σταθερη πορεια απο -1 εως 4.

Όταν λες open loop τι εννοείς?
Ποτέ μπαίνει ενα αμάξι σε open loop?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες