Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 24 Ιαν, 2012 16:55

Κοιτά με σπασιματα καιω 45 λίτρα βενζίνη κάθε 2500km και επάνω...και θα το μειωσουμε επιλέγοντας το παλιό backup. Το υγραεριο το έχω για οικονομία. Το Σπάρτη το αμάξι βέβαια αλλά αν είναι να περασω τα 200km/h η να ανεβαίνει καμία ανάβαση δουλεύοντας συνέχεια 5000στρ και άνω το γυρναω στην βενζινα... το αμάξι είναι 210αλογα και 27,3κιλα από της 1850στρ έως της 5400...μου το είπε ότι θα καίει και βενζίνη με Γουλιέλμος Γκάζι η απότομες επιταχυνσεις. Εγώ του είπα κάνε την ρύθμιση μετά της 4500 να καίει και παραπάνω βενζίνη και το έκανε. Το αμάξι έχει δουλέψει και για μια εβδομάδα πειραματικά με βιδωμενη την gate και ρύθμιση αερίου στο 1bar σταθερό που σε βενζίνη με πρόγραμμα. Είναι 260 άλογα και 43.-45κιλα ροπής αλλά. Το γυρισαμε στην μαμά ρύθμιση γιατί φοβηθηκα μήπως κάνω ζημεια χωρίς σωστους χάρτες... η Μπέκιερα ήθελε αλλαγμα γιατί μας κάλυπτε με το ζόρι και από άνοιγμα κάτω από 2300 με Γκάζι με πετούσε στην βενζίνη μιας και ανεβάζε over 1,35+...

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 24 Ιαν, 2012 23:05

kolokas έγραψε:εγω το λεω. ...χρησθλιμοποιω μονο υγραεριο. ..σε ολο το σκισιμο. .

Είναι γιατι έχεις prins προϊόν εξέλιξης 25 ετών που δεν έχει κανένα πρόβλημα με ένα πνεύμονα μέχρι 400 άλογα ατμοσφαιρικό ή turbo πειραγμενο ή μη ,
μπορείς να κάνεις 10 kick down στα κόκκινα μέχρι τον κόφτη χωρίς να καταλάβει το σύστημα τίποτα ..

Για παράδειγμα ένα http://www.qgas.gr/lpgconversions/102-grand-cherokee-hemigrand Cherokee 5,7 λίτρων με 345 hp και 50 χιλ ροπή
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 09:34

εγώ απο προσωπική πείρα, και με λογκάρισμα στο κινητήρα (όχι....με το αυτί και με wide-band πίσω και τέτοια, εγώ κοιτάω μοίρες, κοιτάω πειράκια, κοιτάω misfires, κοιτάω...ότι κοιτάει το επίσημο συνεργείο (και μάλιστα όσα εξουσιοδοτημένα ξέρουν να τα κοιτάξουν αυτά - και πιστέψτε με δεν είναι και πολλά σε όλη την Ελλάδα)
βλέπω...οτι με τη μιξη το αμάξι δε δουλεύει 100% σωστά.

Απο εκεί και περα....ο κάθε μάστορας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλα σε εμένα όσοι τα είπανε αυτά και τους είπα "φτιάξτο- δώστο μου - τσεκάρω με δικό μου διαγνωστικό και αν δω το παραμικρό το ξηλώνεις επιτόπου - και ΔΕ θέλω ΛΙΠΑΝΣΗ με βενζίνη, θέλω να σπάσουν οι βαλβίδες αλλα θα μου το παραδώσεις για έλεγχο με 0% μίξη - και είναι πανεύκολο να ελεγχθεί αυτό όπως θα ξέρετε αρκετοί με παράλληλο εγκέφαλο αέριας έγχυσης)

ε...ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ με πνεύμονα...δε δέχτηκε να με εξυπηρετήσει.
Και όταν λέω..ΚΑΝΕΝΑΣ...το εννοώ...(μιλάω για ΑΘήνα)

Ετσι...κατέληξα μετά απο ταλαιπωρία και παραπληροφόρηση...σε υγρό ψεκασμό JTG, και μέχρι στιγμής..ότι μου τάξανε έγινε, και μάλιστα μπορώ να πω τώρα που κάνει adapt το δικό μου πρόγραμμα (μετά απο 100 χλμ περίπου) ότι νομίζω ότι πάω ένα κλικ καλύτερα.
Πάντως...χειρότερα δε πάω σε καμμία περίπτωση.
Και εγώ προσωπικά έβαλα υγραέριο για να ξεχάσω τη βενζίνη,
όχι για να λέω...ότι πάω μόνο ταξιτζίδικα.

Αυτά φυσικά είναι οι δικές μου ανάγκες, δεν έπικροτώ την επιλογή μου, (μάλλον τη 2η επιλογή μου - 1η απεδείχθε πατάτα) θα την επικροτήσω αν κάνω 100.000 χλμ ΧΩΡΙΣ το παραμικρό παρατράγουδο!!
Που τότε...με αυτά που θα έχω γλιτώσει...θα μου περισσεύουν gia 2 μεταχειρισμένες μηχανές!

Ο λογός που κατέληξα στο Μπίρμπο είναι διότι επικοινώνησα και με Βρετό, αλλα όταν του είπα τα specs του αυτοκινήτου...μου είπε ότι θα επικοινωνήσει με την εταιρεία να μου πει κόστος και τα σχετικα...και τελικά...δεν μπήκε στο κόπο εδώ και 1 εβδομάδα να με ενημερώσει.
Τον έχω πάρει 3 φορές...και όλο μου έλεγε "δε σε ξέχασα, θα σε πάρω αύριο, και τελικά...έφτασε 25 ο μήνας!!"
Και στη τελική...αν δε ξέρει κάποιος και περιμένει απο άλλο να του πει τι θα κάνει...τότε...για εμένα..ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!

Επίσης, για setup custom (πχ. όπως εγώ) η κάθε vialle δε θα μπορέσει ποτέ να το φτιάξει 100% σωστά χωρίς τεράστια ταλαιπωρία και ίσως για αυτό ο αντιπρόσωπος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου.
Κάτι άλλα κουλά που άκουσα ότι, έχει παράλληλο εγκέφαλο και θέλει προγραμματισμό απο τους ξένους και αν χρειαστεί και περεταίρω προγραμματισμός...θα κοστίσει κάτι παραπάνω.

Το καλό με το Icom είναι ότι...δεν έχει παράλληλο, έχει ένα control unit που αναλαμβάνει να κάνει τη προετοιμασία του κυκλώματος και μετά...δίνει τα μπεκ στην εργοστασιακή ECU και τα
λειτουργεί το ίδιο το αμάξι.

Αυτό, αν ρυθμιστεί σωστά, κατ' εμε είναι το ιδανικότερο διότι δεν παρεμβάλλεται τίποτα που μπορεί να χαλάσει, καθυστερήσει, ή αποπροσανατολίσει την εργοστασιακή ECU.

Επομένως όλα τα διαγνωτικά και όλες οι δικλείδες του προγράμματος (είτε μανίσιου είτε του όποιου τέλος πάντων) παραμένουν ΩΣ ΕΧΟΥΝ.

Και φυσικά...ο ίδιος ο προγραμματιστής μπορεί να επέμβει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερη ότι θέλει (εννοώ προγραμματιστές τύπου Ανδριανάκη-Κρίτωνα-Revo-κλπ όχι το κάθε υγραεριατζή που έχει την εφαρμογούλα που κοιτάει 1 χάρτη με ανάλυση 1000 ή 500 στροφές και παίζει με τη μίξη,
αυτά είναι για γέλια... κατ εμέ, ένας πραγματικός προγραμματιστής παίζει με δεκάδες χάρτες και παραμέτρους, όχι με 3 παραμέτρους έτσι;;
Τα λέω...όλα αυτά γιατι έχω καραφλιάσει με ότι ακούω και όλοι οι tuners έχουν βγάλει σπυράκια με το θέμα υγραέριο..

Αυτά με τους παράλληλους...είναι...όνειρα θερινής νυκτός.

Τα γράφω όπως τα βίωσα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετό διάστημα, αρκετή ένταση και πιστεύω ότι σαν σύλληψη το Icom είναι εκπληκτικό.
Τώρα η υλοποίηση έχει θέματα (πχ. θορυβώδης αντλία- έχω ακούσει για προβλήματα με τις αντλίες και ότι είναι ακριβές, ρώτησα το Μπίρμπο και μου είπανε ένα
ποσό 100 ευρώ.

Μέχρι στιγμής σε εμένα δουλεύει τέλεια και έχω την υπονοια ότι έχω κερδίσει και κάτι ελάχιστο, επίσης είναι τρομερό να βλέπεις πυρόμετρο απο 50 έως 100 βαθμούς κάτω.
Είναι εξαιρετικό ειδικά το καλοκαίρι, και ειδικά για τις τουρμπίνες και τα μαντέμια στο ταξίδι πατημένος.

με τον αέριο ψεκασμό, όχι δεν έχεις μείωση καυσαερίων, τουναντίον έχεις και αύξηση όπως διαπίστωσα...και μέχρι εκεί που το πάτησα να μη σπάσει...πριν αρχίσει τα κοψίματα και τα
λαμπάκια κινητήρα και τα missfires.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 25 Ιαν, 2012 10:47

Μάλλον δεν κοιτάξεις σωστά στην Αθήνα φίλε μου... Περί του αερίου ψεκασμού ... μπράβο που το σύστημα σου δουλεύει σωστά χωρίς προβλήματα , τώρα όσο αφορά ότι έχεις στο αέριο πιο πολλα καυσαέρια δεν ισχύει για ένα σωστό σύστημα μην μας λες το τι σου λένε οι του υγρου για να μας πείσουν .......ελπίζω να γράψεις στο φορουμ ...αν χτύπα ξύλο σου πάθει κάτι το αμαξι..το υγραεριο είναι για οικονομία όχι για γκάζια ........ Κι εγώ στο μπιρμπο πήγα πρώτη φορά για υγραεριο πριν απο 2 χρόνια , μόλις είδα την κατάσταση που επικρατούσε έφυγα τρέχοντας ... Δεν γίνετε να τοποθετούν συστηματα στο ύπαιθρο !!! Πάντως πάω για καύσιμο εκεί τακτικά !!

Και διάβασε και αυτο δεν λέω ότι φταίει ο μπιρμπος !! Αλλα σε αυτο το αμάξι το αερίου δεν έχει κανένα πρόβλημα απολύτως viewtopic.php?f=3&t=824
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 11:42

Οταν λέω κάτι,

μιλάω με στοιχεία αγαπητέ φίλε μου.

Οπότε θέλεις να βρεθούμε..να σου πω κατ' ιδίαν σε ποιούς πήγα...
και να σου πω 5 πραγματάκια κατ ίδιαν....αλλά δημόσια δε τα λέω...,
σκοπός μου είναι να πω τι πέρασα να μη τα περάσουν άλλοι, δε θα το παίξω ούτε δικαστής κανενός ούτε
να κάνω δυσφήμηση.

Το κακό στα fora είναι ότι υπάρχει πολύ σωστή πληροφόρηση αλλά και πολύ περισσότερη παραπληροφόρηση.
Επίσης, ο καθένας τα παίρνει προσωπικά και με εγωισμό, στη προηγούμενη περιπέτεια υγραερίου είχα δίπλα μου Παππού που μου εκθείαζε το σύστημα στη mercedes του και την ίδια ώρα...είχε έρθει για προβλήματα!!!
10 μέρες πάλευα, και εκεί πάντα ήτανε ο παππούς, ο οποίος κατά τα άλλα θεωρούσε ότι αντι να αρχίσει τα καντήλια που του κάνανε πειραματόζωο το αμάξι του, έπρεπε να τους γλείφει και να τους εκθειάζει στους ανυποψίαστους μπας και φιλοτιμηθούν να βρουν άκρη!!!
Εγώ τον ρώταγα αν είναι ευχαριστημένος, εκείνος μου είπε ναι, και σε 3 λεπτά...συζήταγε χαμηλόφωνα ότι του γύρισε σε βενζίνη κάποιες φορές και ανάβανε check-engine.

Τι να πεις..απο εκεί και πέρα....

Εσυ μου λές...ότι δε βλέπεις ανεβασμένο πυρόμετρο!
Εμένα..με διαφορες βενζίνες το πυρόμετρο έχει διακυμάνσεις μέχρι και 50 βαθμούς κοντά στη τελική,
με το δε αέριο ψεκασμό...το alarm βάραγε απο 150 χλμ... σήμερα με 200 το πυρόμετρο ήτανε 70 βαθμούς κάτω απο τη RAcing που τη θεωρώ τη καλύτερη (και η μόνη εισαγόμενη)

Πως εσυ...δε βλέπεις πυρόμετρο;
Εκτός και στο full throtle γυρίζεις μόνιμα 100% βενζίνη ή το αμάξι δεν είναι ιδιαίτερα τσιτωμένο.

Γενικά επειδή δε θα καταλήξει κάπου η κουβέντα, εγώ μπήκα να πω κάποια τεχνικά συμπεράσματα απο την ενασχόλησή μου και τη ταλαιπωρία μου.
Σε κάποιους θα φανούν χρήσιμα (σε αυτούς που είναι γνώστες και καταλαβαίνουν τι λέω με τα tips ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΔΩΣΑ- οι υπόλοιποι τα προσπερνάνε και δε τους αφορούν δε θα μπω σε περεταίρω αντιπαραθέσεις)
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 12:41

chrisd έγραψε:Φιλε μου εχω Icom και δεν ξερω τα οποια προβληματα εχουνε τα vialle.
Ουτε μου ειπε ποτε ο μπιρμπος για ψεκασμο παραλληλα βενζινης και χρηση Λαδιερας(μονο που ακουω λαδιερα μου ερχεται αηδια)
Εγω ξερω οτι φοραω 1ΖΖ μοτερ απο celica και εχω περασει και προγραμμα στον μαμα εγκεφαλο του αυτοκινητου με 155 αλογα και σχεδον 19 κιλα ροπης εδω και σχεδον 100.000χλμ και το μοτερ ειναι σαν καινουριο.βεβαια αλλαξα 2 φορες καλιμπραδορους αλλα δεν με χαλασε.(λογο αλλαγης κυβισμου)
στο 5ης γενιας ειναι πολυ δυσκολο να κανει μακακια ο εγκαταστατης γιατι εχει μονο καλιμπραδορους να προσαρμοσει ενω στα 4ης μιλαμε για προγραμματισμο εγκεφαλου απο την αρχη.
Αμα ηταν ετσι δεν θα πηγαινα στον Ανδριανακη για προγραμμα.
Και να στο θεσω πιο απλα ποιος απο ολους τους εγκαταστατες υγραεριου χρησιμοποιει wide band lamda για να προγραμματισει τον εγκεφαλο?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, δε το είχα δει αυτό το ποστ, με κάλυψε πλήρως!!!!
Φίλε, εσένα ακούγεται η αντλία;
μου έχει σπάσει τα νεύρα ρε γαμώτο, να τη τυλίξω με κουβέρτα;
τι να κάνω;
στο ταξίδι δε τη πολυακούω, αλλα στη κίνηση με κλειστό ράδιο...μου θυμίζει τα παλιά golf...που βάζαμε κάτι in-line και τσιρίζανε με τον ίδιο τρόπο!!!

τι καταναλώσεις έχεις;
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 14:06

φίλε μου,

ότι είχα να πω το είπα, (και μάλιστα εκτενώς )

Πάντα με καλη διάθεση,

άλλωστε πελάτης είμαι και εγώ, λ7 πλήρωσα και ευελπιστώ να μπορέσω να χαρώ το αμαξάκι μου απροβλημάτιστα και να κάνω γρήγορα απόσβεση.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 25 Ιαν, 2012 14:42

Διαφορετικές ανάγκες. Έχεις ενα αμάξι για τρέξιμο και πολύ βελτιωμένο και θες να ξεχάσεις την βενζίνη... εφόσον το νέο σύστημα σε καλύπτει όλα είναι μια χαρά. Εγώ το αμάξι ακόμα το πληρωνω στον μηχανικό μου-εγκαταστατη μιας και το αγορασα από αυτών.ο οποίος μου εξήγησε ότι θα καθώς κάποια ποσότητα με τέρμα Γκάζι και συμφωνησα... εμένα με ενδιαφέρει ο κινητήρας να αντέξει γιατί είναι πανακριβος και Το αμάξι να δουλεύει εντάξει... έτσι και αλλιώς είναι οικονομικο και με την βενζινη... μουυ υποσχέθηκε …ο τι και με πρόγραμμα το αμάξι θα δουλεύει. Αν θέλω να βγω στον δρόμο ξέρω ότι και με 200θα έχω να καιω αέριο.... αν κάνω πατηματα θα καιω μίξη με ένα 10%βενζίνη... μάλιστα το ιδανικό θα ήταν όταν μπει το πρόγραμμα το αμάξι με αερίο να δουλεύει όπως τώρα μαμά και γυρνωντας βενζίνη να δουλεύει με πρόγραμμα. Το αμάξι μου είναι ένα μεγάλο γρήγορο coupe τουρισμού και όχι κάποιο πυραυλακι και σαν τέτοιο το πήρα... εύχομαι ασφαλή απροβληματιστα χιλιόμετρα.( στα 180 έχω 30 βαθμούς κάτω από ultimate)

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 16:54

αγαπητέ μου τι να σου πω,

καλά χλμ να έχουμε όλοι,
και μακάρι όλοι να κάνουμε απόσβεση και να μην ΤΡΕΧΟΥΜΕ στα συνεργεία γιατι.... γινόμαστε μπαλάκια απο το εξουσιοδοτημένο στον υγραεριατζή και το αντίθετο.

Αν και καμμιά φορά...είναι καλό ο ένας να σε στέλνει στον άλλο, διότι έτσι αποκαλύπτεται στο τέλος ποιανου χαζομάρα-παράλειψη ήτανε η αιτία του προβλήματος ενώ αν ο εγκαταστάτης είναι και το συνεργείο σου, θα σου πασάρει μία ωραία αιτιολογία και θα τη καταπιείς μια χαρά!!!

Εχω παράδειγμα που το συνεργείο κατηγορούσε τον υγραεριατζή, και ο υγραεριατζής το συνεργείο.

Τελικά...έκανε μια πατέντα ο μηχανικός και απέδειξε στο πελάτη ότι το πρόβλημα είναι ΚΑΘΑΡΑ του κιτ υγραερίου, οπότε...ο εγκαταστάτης...ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε.

Βέβαια ο πελάτης πλήρωσε αλλού για να βρει την άκρη (δυστυχώς)
antonis8via

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 25 Ιαν, 2012 22:57

Δεν θυμάμαι αν έγραψες το setup που έχεις στο αυτοκίνητό σου αν και υποψιάζομαι κάποια πράγματα...

antonis8via έγραψε:... επικοινώνησα και με Βρετό, αλλα όταν του είπα τα specs του αυτοκινήτου...μου είπε ότι θα επικοινωνήσει με την εταιρεία να μου πει κόστος και τα σχετικα...και τελικά...δεν μπήκε στο κόπο εδώ και 1 εβδομάδα να με ενημερώσει.
Τον έχω πάρει 3 φορές...και όλο μου έλεγε "δε σε ξέχασα, θα σε πάρω αύριο, και τελικά...έφτασε 25 ο μήνας!!"
Και στη τελική...αν δε ξέρει κάποιος και περιμένει απο άλλο να του πει τι θα κάνει...τότε...για εμένα..ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει αυτό...

antonis8via έγραψε:Επίσης, για setup custom (πχ. όπως εγώ) η κάθε vialle δε θα μπορέσει ποτέ να το φτιάξει 100% σωστά χωρίς τεράστια ταλαιπωρία και ίσως για αυτό ο αντιπρόσωπος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου.
Κάτι άλλα κουλά που άκουσα ότι, έχει παράλληλο εγκέφαλο και θέλει προγραμματισμό απο τους ξένους και αν χρειαστεί και περεταίρω προγραμματισμός...θα κοστίσει κάτι παραπάνω.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει "παράλληλο" εγκέφαλο η Vialle. Για "πειραγμένο" αυτοκίνητο, αν το Vialle είναι της σειράς LPi, σίγουρα δεν επαρκεί το εργοστασιακά ρυθμισμένο σύστημα και χρειάζεται κάποιο ειδικό calibration file, πιθανόν και μεγαλύτερα μπεκ. Σε μένα, όλα αυτά δούλεψαν και μετά την αρχική ταλαιπωρία, στη 2η επίσκεψη στον εγκαταστάτη, όλα τα προβλήματα λύθηκαν και έχω δει ταχύτητες 220+ χλμ. χωρίς κανένα κόμπιασμα, διακοπή, κλπ. Σε δυναμομέτρηση το υγραέριο έγραψε 265 άλογα ενώ με Ultimate 100 έδειξε 271. Τελευταία παρακολουθώ τις θερμοκρασίες καταλύτη μέσω OBD-II και λογισμικού (DashCommand) και δε φαίνεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (θερμοκρασίες αρκετά κάτω από 800 βαθμούς, συνήθως γύρω στους 700). Περιμένω όμως να ζεστάνει κάπως ο καιρός και να κάνω μια καλή διαδρομή πολλών χιλιομέτρων ώστε να έχω πιο αξιόπιστες μετρήσεις. Πυρόμετρο δεν έχω, αλλά έστω και με κάποια απόκλιση, θεωρώ οτι δεν πρέπει να υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες.

Πάντως γνωρίζω οτι ο Βρεττός έχει ασχοληθεί με αρκετά αυτοκίνητα που ήταν από λίγο έως πάρα πολύ πειραγμένα. Είναι λογικό όταν έχει πολλούς πελάτες σε αναμονή με "μαμά" αυτοκίνητα, δεν θα είναι πρόθυμος ν' ασχοληθεί με κάτι που θα του πάρει πολύ χρόνο χωρίς ανάλογο όφελος... Αν βέβαια ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι γνώστης και πιάνουν τα χέρια του, θα βρει λύσεις. Δε μιλάω για τη δική μου περίπτωση, αλλά για άλλη με συνδυασμό LPi και LPfi της Vialle.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες