από antonis8via » Τετ 25 Ιαν, 2012 09:34
εγώ απο προσωπική πείρα, και με λογκάρισμα στο κινητήρα (όχι....με το αυτί και με wide-band πίσω και τέτοια, εγώ κοιτάω μοίρες, κοιτάω πειράκια, κοιτάω misfires, κοιτάω...ότι κοιτάει το επίσημο συνεργείο (και μάλιστα όσα εξουσιοδοτημένα ξέρουν να τα κοιτάξουν αυτά - και πιστέψτε με δεν είναι και πολλά σε όλη την Ελλάδα)
βλέπω...οτι με τη μιξη το αμάξι δε δουλεύει 100% σωστά.
Απο εκεί και περα....ο κάθε μάστορας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλα σε εμένα όσοι τα είπανε αυτά και τους είπα "φτιάξτο- δώστο μου - τσεκάρω με δικό μου διαγνωστικό και αν δω το παραμικρό το ξηλώνεις επιτόπου - και ΔΕ θέλω ΛΙΠΑΝΣΗ με βενζίνη, θέλω να σπάσουν οι βαλβίδες αλλα θα μου το παραδώσεις για έλεγχο με 0% μίξη - και είναι πανεύκολο να ελεγχθεί αυτό όπως θα ξέρετε αρκετοί με παράλληλο εγκέφαλο αέριας έγχυσης)
ε...ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ με πνεύμονα...δε δέχτηκε να με εξυπηρετήσει.
Και όταν λέω..ΚΑΝΕΝΑΣ...το εννοώ...(μιλάω για ΑΘήνα)
Ετσι...κατέληξα μετά απο ταλαιπωρία και παραπληροφόρηση...σε υγρό ψεκασμό JTG, και μέχρι στιγμής..ότι μου τάξανε έγινε, και μάλιστα μπορώ να πω τώρα που κάνει adapt το δικό μου πρόγραμμα (μετά απο 100 χλμ περίπου) ότι νομίζω ότι πάω ένα κλικ καλύτερα.
Πάντως...χειρότερα δε πάω σε καμμία περίπτωση.
Και εγώ προσωπικά έβαλα υγραέριο για να ξεχάσω τη βενζίνη,
όχι για να λέω...ότι πάω μόνο ταξιτζίδικα.
Αυτά φυσικά είναι οι δικές μου ανάγκες, δεν έπικροτώ την επιλογή μου, (μάλλον τη 2η επιλογή μου - 1η απεδείχθε πατάτα) θα την επικροτήσω αν κάνω 100.000 χλμ ΧΩΡΙΣ το παραμικρό παρατράγουδο!!
Που τότε...με αυτά που θα έχω γλιτώσει...θα μου περισσεύουν gia 2 μεταχειρισμένες μηχανές!
Ο λογός που κατέληξα στο Μπίρμπο είναι διότι επικοινώνησα και με Βρετό, αλλα όταν του είπα τα specs του αυτοκινήτου...μου είπε ότι θα επικοινωνήσει με την εταιρεία να μου πει κόστος και τα σχετικα...και τελικά...δεν μπήκε στο κόπο εδώ και 1 εβδομάδα να με ενημερώσει.
Τον έχω πάρει 3 φορές...και όλο μου έλεγε "δε σε ξέχασα, θα σε πάρω αύριο, και τελικά...έφτασε 25 ο μήνας!!"
Και στη τελική...αν δε ξέρει κάποιος και περιμένει απο άλλο να του πει τι θα κάνει...τότε...για εμένα..ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!
Επίσης, για setup custom (πχ. όπως εγώ) η κάθε vialle δε θα μπορέσει ποτέ να το φτιάξει 100% σωστά χωρίς τεράστια ταλαιπωρία και ίσως για αυτό ο αντιπρόσωπος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου.
Κάτι άλλα κουλά που άκουσα ότι, έχει παράλληλο εγκέφαλο και θέλει προγραμματισμό απο τους ξένους και αν χρειαστεί και περεταίρω προγραμματισμός...θα κοστίσει κάτι παραπάνω.
Το καλό με το Icom είναι ότι...δεν έχει παράλληλο, έχει ένα control unit που αναλαμβάνει να κάνει τη προετοιμασία του κυκλώματος και μετά...δίνει τα μπεκ στην εργοστασιακή ECU και τα
λειτουργεί το ίδιο το αμάξι.
Αυτό, αν ρυθμιστεί σωστά, κατ' εμε είναι το ιδανικότερο διότι δεν παρεμβάλλεται τίποτα που μπορεί να χαλάσει, καθυστερήσει, ή αποπροσανατολίσει την εργοστασιακή ECU.
Επομένως όλα τα διαγνωτικά και όλες οι δικλείδες του προγράμματος (είτε μανίσιου είτε του όποιου τέλος πάντων) παραμένουν ΩΣ ΕΧΟΥΝ.
Και φυσικά...ο ίδιος ο προγραμματιστής μπορεί να επέμβει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερη ότι θέλει (εννοώ προγραμματιστές τύπου Ανδριανάκη-Κρίτωνα-Revo-κλπ όχι το κάθε υγραεριατζή που έχει την εφαρμογούλα που κοιτάει 1 χάρτη με ανάλυση 1000 ή 500 στροφές και παίζει με τη μίξη,
αυτά είναι για γέλια... κατ εμέ, ένας πραγματικός προγραμματιστής παίζει με δεκάδες χάρτες και παραμέτρους, όχι με 3 παραμέτρους έτσι;;
Τα λέω...όλα αυτά γιατι έχω καραφλιάσει με ότι ακούω και όλοι οι tuners έχουν βγάλει σπυράκια με το θέμα υγραέριο..
Αυτά με τους παράλληλους...είναι...όνειρα θερινής νυκτός.
Τα γράφω όπως τα βίωσα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετό διάστημα, αρκετή ένταση και πιστεύω ότι σαν σύλληψη το Icom είναι εκπληκτικό.
Τώρα η υλοποίηση έχει θέματα (πχ. θορυβώδης αντλία- έχω ακούσει για προβλήματα με τις αντλίες και ότι είναι ακριβές, ρώτησα το Μπίρμπο και μου είπανε ένα
ποσό 100 ευρώ.
Μέχρι στιγμής σε εμένα δουλεύει τέλεια και έχω την υπονοια ότι έχω κερδίσει και κάτι ελάχιστο, επίσης είναι τρομερό να βλέπεις πυρόμετρο απο 50 έως 100 βαθμούς κάτω.
Είναι εξαιρετικό ειδικά το καλοκαίρι, και ειδικά για τις τουρμπίνες και τα μαντέμια στο ταξίδι πατημένος.
με τον αέριο ψεκασμό, όχι δεν έχεις μείωση καυσαερίων, τουναντίον έχεις και αύξηση όπως διαπίστωσα...και μέχρι εκεί που το πάτησα να μη σπάσει...πριν αρχίσει τα κοψίματα και τα
λαμπάκια κινητήρα και τα missfires.