Λάδια υπάρχουν πάρα πολλά και καλά...Θα προσπαθήσω να μην μπώ στον πειρασμό να κατηγορήσω συγκεκριμένες εταιρείες γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος συμφορουμίτης που θα έχει άλλη θετική εμπειρία.
Σε παλιότερο πόστ είχα γράψει στην ενότητα για λάδια συγκεκριμένα περιστατικά ΣΕ ΛΆΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΎΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PIAGGIO ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΦΙΡΜΕΣ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ SELENIA ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕIΛΟΝΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΔΙΟΥ.Η σκηνή να βγαίνουν κομπιασμένα κομμάτια στην αλλαγή λαδιού απο το κάρτερ μηχανών δεν ξεχνιέται το 2002 έως 2004.
Απο τότε εχουν περάσει χρόνια και η SELENIA έχει αλλάξει δέκα χέρια μετοχικού κεφαλαίου και ίσως και ποιότητα λαδιού.Απο το SITE της φαίνετε πιο σοβαρή ίσως λόγω αλλαγής στην petrona που είναι κολλοσός στα πετερλαιοειδή.
http://www.flitalia.it/en/fl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
Πολλοί φίλοι μπορεί να έχουν καλή εμπειρία σε ιταλικά αμάξια με Selenia (έτσι και αλλιώς *Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει* αφού η εταιρεία έχει καλή σχέση με όλες τις Ιταλικές φίρμες όπως λέει στο site της αλλά και στο αυτοκόλητο στη μηχανή όλων των Fiat Lancia Alfa με την φίρμα selenia, προφανώς με το αζημείωτο*.Τώρα δεν ξέρω αν το κάνει.).
αλλά εγώ ξέρω άλλα 10 αμάξια συν ένα παλαιότερα Lancia Delta δικό μου που δεν πήγαν πάνω απο 150.000 - 200.000 χλμ με τα συγκεκριμένα λάδια σε εύρος 15 ετών μέχρι το 2005.
Ευτυχώς στο piaggio που είχα το 2004 το γλύτωσα με προτροπή μηχανικών για οποιοδήποτε άλλο λάδι πλήν αυτού.